ProCross XF 2012 ---> (kaikki mallisarjat)

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 13/11/11.

 1. HIPPERI

  HIPPERI Rene XRS800, AC XF9000

  Kyllä on, tuhannen kilsaa on ajettu 1,5 kuukauteen. On kyllä mieleinen peli ajaa. Sukset vaihtu heti C&A:ksi ja etupukkiin jämympi iskari. Voimansiirto toimii mun mielestä nyt 500 km:n jälkeen kyllä tosi hyvin, ei pidä ääntä ja sitä voimaa on tarjolla koko ajan. Ei remmi ongelmia. Käytössä myös tuo 800 Rene ja sillä ajaessa kyllä tuon eron huomaa tuossa voimalinjassa ja voimassa. Hyvä kampe siis - mut ei kai sitä omaa haukuttais ;-)
   
 2. HIPPERI

  HIPPERI Rene XRS800, AC XF9000

  Hemikoolle vielä, että näillä näkymin tulevana sunnuntaina ois tarkoitus ajella Kajaanin kulmilla, et jos tekee mieli koittaa...
   
 3. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Jos olen kajaanissa niin tottahan toki haluan kopaista, ellei sitten alla ole samalla koneella oleva verrokki :D
   
 4. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  vaihdoin alustaan testiin eri iskarin etupukkiin ja totesin, että aiemmin etsiskelemäni syy alustan kovuuteen kovempien vauhtien pikkupatissa johtui kuitenkin ainakin osittain liian kovasta puristuspuolesta etupukissa. Ehkä myös hieman pakkaamistaipumusta oli tuolla aiemmalla iskarilla, mutta ei pahasti.
  nyt löysemmällä etupukilla kelkasta tuli paljon mukavampi ajaa, mutta ihan kohtuudella tuntuisi silti pattiakin sietävän, kun ei ihan vastapatteihin hypi. Jousen vaihdoin myös hitusen jämäkämpään ja samalla esijännitys pieneni mikä voi sekin vaikuttaa tuohon toimintaan.
   
 5. Juha88

  Juha88 8000 RR

  Hakajouset alustaan niin alkaa toimiin.. Tuo ilmaperä on vaan surkee.. sääti sen miten vaan. Onkelmahan on siinä et reitit ja patikot vaihtelee niin pirusti ja joka paikkaan sopivaksi ilma-alustaa ei vaan saa. Ilmaperse on säädettävä vähän kompromissina eli mielummin vähän löysäksi niin nielee patikkoa mutta oikein isossa patikossa alkaa pohjaileen ja sit kärsii vauhti.. Minkähänlainen homma olis hakajousialusta laittaa?
   
 6. kuusto

  kuusto Well-Known Member

  XF8000 vm. 2014 ja tyhjäkäynti. Jää leijumaan johonkin 3000rpm nurkille ja kun kerran pari antaa vähän kaasua, niin tipahtaa siihen 1800rpm korville. Onko normaalia? Mistähän tämä johtuu?
   
 7. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  kpm Techin simmeillä tuosta floatista tuli omaan mieleen kyllä hyvä, sen kanssa ei ole ongelmaa. Toki sen kantavuus isossa heitossa jossain vaiheessa loppuu, mutta mielestäni kuitenkin sellaisissa vauhdeissa että jos kovempaa mätkisi niin tuon 141 alustan rajat alkaisi varmasti kestävyyspuolelta tulla sitten vastaan. Simmimuutoksilla ja etupukin iskarin ja jousen vaihdolla tämä on nyt ihan eri kelkka siihen nähden mitä oli ostaessa.
   
  ParCatti ja AssWallRiver tykkäävät tästä.
 8. AssWallRiver

  AssWallRiver Well-Known Member

  ihte kans xf:ään muutin takafloatin simmit ja etupukin iskarissa on 2010 500 snopron välimäntä (pienee ohi virtausreikä ku vakios) ja jäykempi etujousi ja 2011 snopro 500 simmit, toimii todella loistavasti!
   
 9. torviscas

  torviscas Well-Known Member

  Säästä ne hengarit vaikka jalkanaruihin. Siihenhän saa kierrejousikeppejä.
   
  pezq^ tykkää tästä.
 10. Kafuusti

  Kafuusti 21vm Hardcore Alpha

  Itse huomasin tuossa xf:n alustan toiminnassa kun ei vääntele etupukin iskarin klikkereitä tiukimpaan niin toimii paljon paremmin. Iskarit tosiaan on etupukissa 2.0 zero c2 ja takapukissa evol r, kumpikin simmattu alkuperäistä jäykemmäksi. Aikani ajelin kovempaa paukutusta sillai että etupukista oli klikkereitä väännetty aika loppuun asti ja takana painetta 140/280, siltikkin tuntui että pohjaa (liekkö oli vaan niin saatana jäykkä etupukki että tuntui vain siltä :D) Mutta kerran jäi etupukin klikkerit puolen välin tienoille ja pukkasin taakse 110/230, olihan perkele hyvä ajaa ja ei tuntunu mitään pohjaamisia kovemmissakaan vauhdeissa polvenkorkuisessa patissa. Turistipatissa 60km/h vauhdissa menee kuin juna ja ei ees vituta ajaa sitä :D Tuo alusta taitaa toimia enemmän takapukin varassa?
   
 11. Yamkam

  Yamkam AC XF -13

  +1
  Totaltekkia alla ja klikkerit saa olla alkupäässä, jolloin toimii itselle parhaiten. Samaten suksien floateilla ei tartte olla paljoa sadan päälle painetta. Jos on 140-150 niin on kyllä raskas ajaa.
   
 12. Juha88

  Juha88 8000 RR

  Miksi ne noissa RR alustoissa käyttää hakajousia?
   
  M.E.A tykkää tästä.
 13. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Ei se alustan toiminta ole kiinni niistä hakaneulajousista. Niin hakaneuloilla kuin kierrejousella tai jopa tuolla ilmajousellakin saa mielestäni ihan hyvän alustan. Tässä mielestäni pitää tiedostaa sekin asia, että tuo 141" ja pidemmät catin alustat on tehty umpiseen ja letkeämpään reittimenoon mitä 129" ja 137" mittaiset. Paljon enempi alustan toiminta on ylipäänsä kiinni kuljettajalle sopivista säädöistä ja alustan vipusuhteista. Kyllähän tähänkin 141" pitkään hygear myy linkkusettiä, jolla takapukin vipusuhteet muuttuu ja toiminta muuttuu ainakin erilaiseksi. Ilman kokemusta hankala sanoa, että millaiseksi se muuttuu.

  Oman kokemuksen mukaan hakaneula-alustat pelaa yleensä hyvin, mutta jos summassa pitäisi löytää sopivat hakaneulajouset niin se onkin sitten ehkä hankalin rasti. F800:ssa on testailtu muutamia erilaisia hakaneulajousia ja ei tarte kyllä jousen paljon muuttua niin menee joko liian jäykäksi tai pehmeäksi takapukki. Esim. muuten sama jousi, mutta asteluvussa eroa 6 astetta niin sillä missä tulee vähemmän esijännitystä saa pitää jousia tiukimmalla ja perä on liian löysä ja sitten tuolla jousella jossa tulee 6 astetta enemmän esaria on jousitus liian jäykkä vaikka hakaneulat ois löysimmässä asennossa.
  Tämän takia kierrejousialustan säätäminen on mielestäni hieman helpompaa ja myös halvempaa, koska kierrejousesta aika pian tietää, että milllainen jousi laittaa tilalle jos ei alkuperäinen pelaa kunnolla.
   
  Viimeksi muokattu: 27/2/17
 14. torviscas

  torviscas Well-Known Member

  Joku jousi sielä on oltava. RR tapauksessa hakajousi koska suunnittelija on niin suunnitellu ja hyvin toimii. Kierrejousikeppi vain on paljon helpompi pultata XF takapukkiin entä alkaa rakentaan hakajousi alustaa. Toki jos tykkää rakennella nii voihan sinne tehä vaikka hydraulijousituksen:)
   
 15. Juha88

  Juha88 8000 RR

  Mut kun sekään (kierrejousi) ei toimi kunnolla. Hakajouset on todettu hyvin toimiviksi niin miksi niitä ei voisi käyttää näissä myös? Onko se ihan mahdoton homma ne asentaa? Jos vaikka ne RR:n jouset sinne kopistelis?
   
  Viimeksi muokattu: 27/2/17
 16. torviscas

  torviscas Well-Known Member

  Ei se mahoton homma ole, mutta ei ihan bolt on. Takapukkia pitää muokata aika rajulla kädellä tai vaihtaa koko takapukki erilaiseksi. En tiiä mikä hakajousitakapukki kävis suoraan siihen kelkkaan. Kopistele pois ja kerro kokemukset.
   
 17. Vesku_mxz

  Vesku_mxz AC XF8000

  Tuli viikonloppu ajettua 8000 XF HC:lla reittiä.
  Eka reissu itelle, kyseisellä kamppeella.
  Kaverit (lynkerö miehet) nauroi etukäteen, että kuinkahan montaa puuta se tuolla katkoo, kun alusta pohjailee ja heittää miestä pois selästä..
  300km jälkeen ei poikia naurattanu enään. Alusta toimi ihan hyvin.
  PPS miehetkin kävi kokeilemassa ja totes, että kyllähän tällä ajaa.
  Iskarit on "orkkikset" Ravitecin simmityksillä.
  Itselle riittää suorituskyky täysin..
  Ranteet ja hartiat tarttee vahvistusta seuraavaksi! (lynkerömiehet pärjää insinöörin ranteillakin, ei revi läheskään samaan malliin)
   
  Kojontti, Seiti ja ParCatti tykkäävät tästä.
 18. Tenne

  Tenne Active Member

  -14 XF 7000 meni semmoseksi että kulkee max. 110 ja paukuttaa rajottimelle. Mittarissa nyt n. 6300km. Oliko kellään kokemusta mikä tuossa voimalinjassa ensinnä hajoaa? Ei kehtais kokonaan alkaa purkamaan, kun pitäs päästä ajamaan. Hihna on uusittu ja niitä simmirikkoja on kokeiltu kaikilla variaatioilla.
   
 19. Vkrkinen

  Vkrkinen AC 800

  Tilasin uuden dayco xtx 5046 hihnan ja paketissa tulikin ac oma 0627-083 hihna. Miten hihna eroaa 084 loppusesta? Ja mitä eroa tohon daycoon mahtaa olla? Mahtokohan olla hyvä vaihtokauppa?
   
 20. pezq^

  pezq^ R-M & foxi

  Se 083 on mitoiltaa sama ku 084, materiaali seos on eri, eli ei yhtä kestävä, eikä yhtä pitävä.
   

Suosittele tätä sivua