rintapanssari

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä mopedi, 16/8/06.

 1. Nipademu

  Nipademu Lynx Enduro 3300 -21, XTRIM STD 600ACE 2020

  Tulipa se päivä vastaan, että suojapanssari oli paikallaan. Reippaasta reittivauhdista heitti kuskin kyydistä. Selkä edellä sopivan kovaksi jäätyneeseen tuulenkaadon juurakkoon. Nahkat sai kuoria kerraston välistä, kun vähä oli juuriin hieronu.

  Voipi olla huomenna kipee

  Lähetetty minun E6553 laitteesta Tapatalkilla
   
 2. 1tas

  1tas Lynx RS 600 -14

  Vs: rintapanssari

  Hyvä ettei käynyt pahemmin ja että oli suojat päällä. Suomalainen mentaliteettihan valitettavan usein on se, että suojia ostetaan vasta sen jälkeen, kun on onnistunut itseään satuttamaan.
   
 3. Lumisiipi

  Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

  Onko tietoa miten hyviä nuo Rukan suojat ovat? Liivit tuntuvat aika hyviltä päällä ja myös tuollainen systeemi että ajotakissa on taskut johon modulaarisesti saa sitten erilaisia suojia sinne tänne tuntuu fiksulta systeemiltä. Yrittävät saada ihmiset sitten ostaan noita ajotakkejaan? :D

  Onko muuten suojien suojaavuudesta hyvää tietoa eli onko oikesti tehty jotain vertailevaa tutkimusta/testiä että miten paljon auttaa loppupeleissä? Tai esim. että miten paljon menettää jos on pehmeä vs kova suoja. Juurikin tuollainen joka on hyvä pitää päällä kiinnostaisi, niin pystyy ainakin pitämään lähes aina ja käyttöä ehkä vähän muuallakin kuin vain kelkalla.

  Leattilla oli myös hyvän oloinen tuo pitkä paita jossa vaan torso-osa, pitäisi jossain käydä sovittamassa tuollaistakin vehjettä, ne missä oli kovia osia tuntui olevan ok... http://www.leatt.com/shop/body-prot...per-body-soft-adult/body-vest-3df-airfit.html
   
 4. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Mulla oli Sweepin takissa nuo irrotettavat suojat ja kyllähän ne suojaa kohaltaan, mutta eri asia, miten pysyy paikoillaan tarpeen vaatiessa. Sen verta epäilytti, että viime talven pidin 661:n crossipanssaria käsisuojineen ja nyt alkuvuodesta hommasin Leattin 3DF airfitin. Se kopsahus on vielä tulemati, mutta ompahan suojapuoli kutakuinkin kohillaan.
   
 5. _jennifin

  _jennifin New Member

  Mistä tietää, että onko rintapanssari liian iso? Sain Leatin 5.5 rintapanssarin, mikä tuntuu ihan ok kokoselta, mutta se tulee selästä aika alas. Mihin kohti se sais maksimissaan selästä laskeutua? Ja tuleeko sen olla kuinka kireä? Kiristysvara loppuu kesken sillai, etten saa sitä aivan iholle, mutta jälleen, tuntuu ihan hyvältä. Haluaisin kuitenki käyttää puvun alla. Se on ollu käytössä 178cm/85kg miehellä, ite oon 162/65. Koko siinä lukee S/M-XL.
  Miehellä ollu käytössä, ni hajun perusteella voisin vaihtaa uuteen;)mutta jos se hyvä suoja on, ni mitäpä sitä uutta ostamaan.

  Ja onko noilla niskasuojuksilla jotain kokoeroja? Ketjun luin ja tää niskatuki (Leat) mikä mulla on, on leveämpi kuin kypärä, mutta onko ne kaulanympäryltään kaikki samankokosia. Pystyn riisuun tän niskasuojan pään yli aukasematta lukitusta, mutta onko sillä merkitystä, ku kypärä kuitenkin päässä?
   
 6. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Niin no,

  Eipä näissä kokohommat ole niin justiinsa. Jos se tuntuu hyvälle päällä niin se on hyvä. Koita mennä linkkuun vaikka tuolilla ja kokeile painaako se mahaan jotenki tms. Olisha se ihan hyvä että se olis aika napakka. Ei pääse pyöriin jos lähtee kelkka lapasesta. @_jennifin
   
  _jennifin tykkää tästä.
 7. torviscas

  torviscas Well-Known Member

  Ne kuoleman hajut lähtee panssareista sun muista desifiointi sprayllä. Esim Chemsearch Promine A.
   
  _jennifin tykkää tästä.
 8. Kojontti

  Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Selässä saa tulla alas, oikeastaan vaan plussaa jos ei vaan ahdista sitten liikkumista tai istumista.
   
  _jennifin tykkää tästä.
 9. K9Pro

  K9Pro Lynx Rave RE 3500 600R 2020

  Rintapanssarin tai vastaavan suojan osto olisi ajankohtainen. Valikoimaa tuntuu olevan aika reippaasti, kannattaaako laittaa se rontti 400 euroa Tekvestiin vai onko crossipuolen (edullisemat) vaihtoehdot ihan yhtä toimivia? Ostin jo Leattin niskatuen, joten ainakin sen pitäisi sopia panssarin kanssa.
   
 10. Golfster

  Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

  Jos haluaa Leattin niskatuen kanssa takuulla sopivan mallin, niin 5.5- sarjasta löytyy ainakin kolmea mallia, semmottiis kevyt rinta-hartiasuoja, suojapaitatyyppinen ilman hihoja ja sitten se suojapaita irrotettavilla kyynärsuojilla. Jos suojapaitamallia miettii, niin ainakin omaan roviin tuo 5.5 suojapaitamalli istui täydellisesti. On kyllä suojaava joskin se näkyy suojapaidan painossa sitten jonkin verran.
   
 11. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Toi Leattin 5.5 on muuten ihan asillaineb, mutta minusta liian matala. Jos multa kysytään, niin kukkaron kestäessä kannattaa miettiä Tekvestiä. Omat, sanotaanko ensikäden kokemukset kyllä puoltaa tuon panssarin ostoa... Oli viime vuonakin tilanne, että ilman tekvestin suojaa, tuskin kirjoittelisin tätä.
   
  Viimeksi muokattu: 12/10/17
 12. k0lli

  k0lli Enduro -22

  +1 Tekvestille, se on kelkkasuojien kunkku :D
   
 13. o-p-k

  o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

  Kuinkas se tuo tekvest ihan oikeasti istuu leatt niskatuen kanssa? Olisin kyllä tekvestin ostanut jo ajat sitten, mutta mua vahvasti epäilyttää sen käyttö niskatuen kanssa. Koska en halua änkeä sitä niskatukea panssarin alle, ja vielä koko roska takin päälle. Liian vaikeaa.. Vaan niin että panssari takin alle, ja niskatuki takin päälle. Ja vielä niin että se niskatuki pysyy paikoillaan, eikä joka hypyssä nouse kypärään kiinni.
  Tuossa tekvestissä kun ei ole mitään "paikkaa" tuolle niskatuen takasarvelle..
   
 14. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

 15. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Mä en nyt vieläkään jaksa käsittää, miksi tuon mallinen panssari pitää väkisin survoa takin alle. Vaikka aiheesta keskustelua oon jokusen vuoden seurannukki.
  Ite tulee tuota Evs vastaavaa pidettyä päällä ja niskatukea siinä päällä. Joskus vähän toki kolahtaa kypärään tuki, mutta ei se o itseä ainakaan häirinny yhtään.
  Yhden Alpinestarin niskatuen hajoomisen verran on tullut noilla pyörittyäkin ja tuki hoiti kyllä hommansa vaikka hajosikin takaa siihen, että kauhasi maata takaosallaan. Sen verran kyllä oli selkä lapaluitten välistä toista viikkoa kipeänä, että ihan suosiolla pidän niskatuen "takasarven" edelleenkin panssarin päällä, niin kuin oli tuolloinkin.
   
  Viimeksi muokattu: 14/10/17
  Lumisiipi ja TeHo tykkäävät tästä.
 16. LRacing

  LRacing Well-Known Member

  Tekvest istuu LEAT 5.5 kanssa ainakin ihan hyvin kunha säätää sen oikein. Ei myöskään kolise kypärään kun korkeus on säädetty kohdalleen. Niskatuki pysyy hyvin kiinni myös "kynsillä" tekvestissä eikä pompi pateissa. Ainakin omaan ruuminrakenteeseen on säädöt saanut kohdalleen. En laittais takin alle tekvestiä itse, takin päällä toimii ja niskatuki myös. Haittaa toki vähän taskujen käyttöä. Suojaa hyvin mutta on kyllä painava ja niin lämmin että se pitää huomioida pukeutumisessa ettei laita liikaa päälle. Pukeminen on helppoa takin päälle kun saa laittaa ensi kaikki muut ja hommailla mitä tarvii ennen lähtöä tankata+säädellä yms ja sitten vasta heittää tekvestin ja niskatuen+kypärän kun lähtee liikkeelle.
   
 17. o-p-k

  o-p-k 800 ID E-tec -15, 440x -06

  Omalla kohdallani juurikin tuon taskujen käytön takia. Kisahommissahan tuo on varmasti kätevämpi takin päällä, mutta retkeilykelkkailussa kun haluaa välillä pysähtyä kepakoimaan tussua, mässyttämään patonkia, taikka räpelöimään puhelinta ja ottamaan selfieitä, niin kaikki "tarvikkeet" on siellä panssarin alla taskuissa.
  Tuuletus aukotkin takissa tarvii saada välillä auki, ja väliin kiinni..
  Tuotahan tarttis jossain päästä sovittamaan takin ja niskatuen kanssa.
   
 18. LRacing

  LRacing Well-Known Member

  Joo se taskujen käyttö on kiinni missä kohtaa ne takissa sattuu olemaan. joissain sattuu niin hyvin että voi käyttää normaalistikkin. Äkkiä siitä tekvestistä avaa kyllä sivuremmin kiinnikkeen niin sitten pääsee taskuihin kyllä kiinni hyvin.
  Takin tuuletusaukot jos on esm. kainaloissa niin on kans helppo käyttää mutta joissain takeissa sattuu juuri suojan alle.
   
  Seiti tykkää tästä.
 19. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Ite olen kyllä pistäny tekvestin aina takin alle. No joskus tuntureilla se on päällä että on helpompi ottaa taukopaikalla pois. Jotenki tuntuu että kun tuo on taki sisällä niin sen kans on helpompi säädellä lämpöjä. Vakiona tuo on vähä liian heikosti hengittävä. Ite porasin sen selkosan täyteen reikiä. Nuo reijät on nykyään vakiona tuossa crossover-mallissa. Hengittää ihan pirusti paremmin noin.
   
 20. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Pitäis joku rinta/selkä/olkapää/kyynärpää suoja ostaa n.150-250e hintaluokassa. Saisi olla myös munuaisvyö vai mikä se korsetti on oikealta nimeltä. Niitä myydään kyllä erikseen mutta mitenhän ne passaa yhteen selkäsuojien kanssa? Leattin suojia olen katsellut vaikka ei ne ihan halvimmasta päästä ole. Onko suositella jotain?
   

Suosittele tätä sivua