Sähköavusteiset maastopyörät

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä JiiKoo, 5/6/16.

 1. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Tommosiin heränny into kun työmatka lyheni reiluun kilsaan ja pyöräily päivittäistä jo senkin takia. Rossia ja enskaa ajanu aiemmin kesät kuntoilumielessä. Nyt vaan menny vakuutusjutut aika tähtitieteellisiksi kilvettömissä kurapyörissä joten ei näin opiskelijakortin omistajana rahkeet riitä. Kallishan tollanen sähköfillariki on ostaa mutta ylläpito kaiketi halvempaa kuin rossipyörissä. Toinen seikka tietysti ois että munamankelilla pystys ajaan asutuksen lähelläkin vähemmän pahennusta herättävästi. Ei vaan mitään kokemusta moisista sähkömankeleista niin kiinnostas kuulla jos jollakulla olis noista jotain kokemusta kertoilla.

  Tossa yks kiinnostusta herättänyt sähkömankeli paksuilla kumeilla..

  http://www.ktm-bikes.at/en/bikes/e-bike.html?action=bike_details&bike_id=150&cHash=492c65d977491b6c84e4b47705c093fb

  Ja halppis versio jolla ehkä pääsis alkuun ja pitkällekin..?

  https://m.verkkokauppa.com/fi/product/49819/gdktb/GoZero-Urban-Rambler-Fatbike-26-2016
   
 2. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Sähköavusteiset läskipyörät

  Jos näistä ei ole kellään kokemusta kerrottavana niin olisko edes läskiavusteisista sähköpyöristä?
   
 3. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Sähköavusteiset läskipyörät

  Ei nyt kokemusta ole eikä mitään muutakaan mutta miksi siinä pitää olla sähköä?
   
 4. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Vs: Sähköavusteiset läskipyörät

  Miksi sitten kelkassa pitää olla moottori kun potkukelkallakin pääsee eteenpäin? No siksi kun sillä on helvetin hauskaa ajella, ei ole kylläkään läskipyörästä kokemusta mutta normimaastosähköfillari löytyy tallista.
   
 5. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Vs: Sähköavusteiset läskipyörät

  Njoo, sillä läskiä miettinyt koska se etenee huonosti auratuilla tai auraamattomilla baanoillakin jotenkuten. Toisaalta läski on raskaampi polkea ilman sähköä jokapaikassa niin sais senkin kompensoitua miinussarakkeessa. Normi- /läskimaastopyörä vertailussa.

  Lähetetty minun SM-G903F laitteesta Tapatalkilla
   
 6. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Sähköavusteiset läskipyörät

  Tärkein syy tietekki pitää patikonpommitus kuntoa yllä lumettoman ajan.. Mitenhän nuo akku ja muut elektroniikat sähkömankeleissa tykkää pakkasesta?
   
 7. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vs: Sähköavusteiset läskipyörät

  No joo,

  Ite olen tesmaillu Polariksen läskiä. Oli todella makia peli. Sähkö läskipyörässä on aivan mahtava keksintö. Tollasella läskipyörällä voi edetä maastossa tosi sujuvasti, mutta polkeminen voi olla niin raskasta että harrastus loppuu lyhyeen. Mutta sähköavusteisena sillä polkeminen on vain aavistuksen raskaampaa kuin normipyörällä kadulla. Ihan hiton makiaa.
  Jos itellä olis hetken hulluus niin ostaisin itelle bultacon tai stealhtin sähkömankelin... Niisä on asennetta.
   
 8. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Vs: Sähköavusteiset läskipyörät

  Jjoo, koeajo vielä tekemättä sähköfillarilla. Itteni tuntien hetken hulluus iskee ja kalliisti jos käy koeajaan ;) [​IMG]
   
 9. fleec

  fleec Well-Known Member

  Polkupyörä on keksitty uudestään tuon sähköavustuksen avulla. Kerran kun kokeilee niin kyllä se hankittua tulee. Itse testasin sähköläskipyöriä ja sähkömaastopyöriä ja päädyin Giantin maasturiin aivan mahtava laite, Yamahan sähkömoottori ja 80Nm vääntö häivyttää ylämäet pois jos haluaa. Jos talvella pyöräilee niin silloin laittaisin läskipyörän, mutta itse kelkkailen talvella, joten maastopyörä sopii minun keskuvioihin paremmin
   
 10. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Ollaan parina kesänä vuokrattu ylläkseltä sähkömankelit ja enää hinta sotii sitä vastaan että ite ostaisin oman. Muutama viikko sitten rossattiin pallaksella 40km reissu, ongelmaksi osoittautui akun kesto raskaalla reitillä. Mulla varsinki huonokuntoisimpana ja läskeimpänä kului selvästi eniten sähköä vrt maratoonarikavereihin. Läskiä puoltaa renkaat jos haluaa möngertää jossaki lääseikössä mutta ite kyl valkkaisin 27.5 3" renkailla ja 150mm joustolla niin voi vetää myös kovaa mäkeen. Läskin vanteet on takuulla entiset kun pääsee vauhdin makuun.

  Ja sitä ei tarvi pelätä etteikö tuo touhu ottaisi kunnon päälle. Kyllä siinä reisilihasta harmittaa ihan samalla tavalla, ero vaan on siinä että ylämäkeen mennään 20kmh entisen kävelyvauhdin sijaan ja lenkin pituus on äkkiäki tuplat mitä normi fillarilla.

  Ongelmiaki noissa on. Yamahan sähköt oli noissa haibaikeissa. Eka reissulla meni joku vääntöanturi sököksi moottorista ja se oli sen pituinen se - meni polkemiseksi loppureissu :D Toisella reissulla meni takaa nopeusanturin johto poikki onnettoman suunnittelun takia (johto vastaa renkaaseen) ja meno hyytyi muutaman polkaisun jälkeen. Johto saatiin kuitenki liittämällä pelaamaan, eikä tullu sota kuka sillä romulla joutuu sotkemaan. Miinuspuoli noissa on, että ongelmatilanteissa oot oikeasti ongelmissa kun noiden korjaaminen metsässä on käytännössä mahdotonta.

  20170722_155943.jpg
   
  ITP ja Hra XC tykkäävät tästä.
 11. HJR

  HJR Well-Known Member

  Kovasti on sähköpyörät kehittyneet lähivuosina. Tuli ostettua Specialized Turbo Levo Comp, täysjousto sähkömaasturi. En polkupyörään juurikaan ollut koskenut vuosiin, eikä tavan pyöräily kiinnostanut, mutta tuolla on kyllä hieno vetää metsäpolkuja pitkin. Hyvää reeniä kelkkailun vastapainoksi, pääsee pihasta ajamaan, ajopaikkoja oikeasti paljon, kun saa jokamiehen oikeuksilla mennä ja kivaa on! Kannattaa kokeilla vaikka vuokraamalla pyörä.
   
 12. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Ite ostin noiden vuokrailujen jälkeen -18 heinäkuussa sähköfillarin. Nyt on kilsoja alla yli 5000(viime kesänä 3500km) ja huomaa kyllä jaloista että sähköstä huolimatta ne on liikkuneet. Enduropyörän hukkasin pois eikä ole kyllä mitään hirveää hinkua enää sinnepäin, fillarin kanssa saa ihan mukavasti kyytiä eikä ketään häiritse vaikka misä puistossa kaivattaa :D
  Ihan parhaita vehkeitä. Moni muukin kelkkaukko vetää sähköllä. Rovaniemellä varsinkin tuntuu olevan joka toinen vastaantulija sähköllä.
  Jos jotakuta kiinnostelee hyvä käytetty niin oisin hukkaamassa kesää vasten omaa pois https://www.fillaritori.com/topic/159550-m-mondraker-crusher-2019-xl-oulu-hp3500e/
   
  Tjp- tykkää tästä.
 13. Tjp-

  Tjp- GLS 3500 -93 & Cobra Racing -95

  Hemmon innoittamana tuli itellekki laitettua ja onhan se mukava varsinkin aloittelevalle pyöräilijälle kun jaksaa helposti 3-4h retkiä käyä polkasemassa heikoimmalla avustuksella ja tarvittaessa myös 1h lenkillä saa kyllä ukon sippiin ku nostaa avustusta ja vauhtia. Suosittele ehottomasti kokeilemaan :) Mulla on Mondraker Chaser plussarenkailla ja boschin sähköllä ja siinä omien kokemusten mukaan parempi akun kesto kuin shimanossa IMG_20181118_125232.jpg
   
 14. JS63

  JS63 Well-Known Member

  Mitä ootte tykännyt noista Mondrakerin pyöristä? Lähinnä alustan ja ajotuntuman osalta? Kovasti polttelis laadukas täysjousto sähköpyörä ja ihan varteenotettavalta merkiltä vaikuttas tämä.
   
 15. Taiger

  Taiger Well-Known Member

  Pitihän se sähkäri-maasturi hommata itellekki ku tuttujen pyöriä kävi viime kesänä testaamassa. Kokeilin niin läskiä, normi-maasturia, cruiseria ja vaikka mitä. Pitkin talvea oon vilkuillu vaihtoehtoja ja nyt päädyin Giantin plussa-renkaiseen täysjousto-maasturiin. Mahtava kampe. Työmatkatki ajan mieluummin pyörällä ku autolla.
  Itelle läskisähkäri oli jotenki raskas ja kankea, ainaki maastossa. Maasto-ajosta ei ole vielä tuon Giantin kans pahemmin kokemusta, jahka kesä saapuu niin pääsee metikköön rysyämään sen kans. Aikanaan omistin Cannondalen luomu-täysjouston jolla tuli ajeltua pitkin Rovaniemen mettiä, sitten tuli kuvioihin perhe-elämä ja aikaa ja innostusta ei oikein riittänyt ajamiseen joten myin pyörän pois. Meni vuosia ettei koko pyöräily oikein jaksanu innostaa, mutta tuon sähkökamppeen myötä on taas ihan uus into lajia kohtaan. Suuret suosittelut, kannattaa käydä kokeilemassa. Se vaan tietää pyöräkaupassa käyntiä sen kokeilun jälkeen...
   
 16. Tjp-

  Tjp- GLS 3500 -93 & Cobra Racing -95

  Tämä meni ihan ohi. Ite oon kyllä tykänny pyörästä. Kovin syväluotaavaa fillari arvostelua meikältä et saa, tosiaan eka nykyaikanen pyörä mulle. Kaikki on pysynyt ehjänä vaikka on Levillä ja Rukalla alamäkeäki käyty ajamassa. Jos nyt jotain ni ottaisin kokoa pienemmän nyt. :)
   
 17. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Mulla on nyt neljäs mondrakeri. Geometria noissa on astetta pidemmällä vanhaan perus mtb meininkiin verrattuna(esim 2019 ja vanhemmat trekit). Nykyaikana on loivahkot kulmat, lyhyt kannatin, pitempi vaakaputki. On vakaa ajaa. Meikä ainakin tykännyt tuntumasta, pelaa joka paikassa hyvin. Lenkkiä pääasiassa poljen, mutta tykkään myös rymytä noita alamäkimestoja sen mitä uskaltaa.

  Komponenttikanta tahtoo saman hintaluokan pyörissä olla aikalailla sama, eli käytännössä kannattaa vertailla tuntumaa/hintaluokka ja sen jälkeen katella mitä osia samalla rahalla saa. Vaihtajasarjoissa mondrakeri on ehkä vähän häviäjä, käyttäen noita halvan pään srameja (SX ja NX sarja) mutta kyllä niilläkin ajaa vuoden pari ennen päivittämistä. Tee ite vertailua ja mitä oot valmis sijoittamaan, ainakaan mondrakerissa et häviä. Mulla on ollu Mondraker Crafty ja Crusher aiemmin.

  Ens kaudelle touhusin bosch g4 sähköillä Mondrakerin Level R.
  [​IMG]
   
 18. Tuha

  Tuha Vanhan liiton Lynx

  Levillä pari kertaa ollut vuokrattuna Silverback S-Electro joustokeulalla varustettuna ja nyt viimeksi Tammikuussa ajelin vajaan 30 km lenkin.
  IMG_20200120_132950.jpg

  Nyt ollut viime aikoina houkutuksena ostaa Tunturi eMax 2020 FS Fatbike, mutta katsotaan nyt.

  Mitä lukenut olen netistä, niin sanovat että keskimoottorilla varustetut sähköläskit ovat parempia kuin napamoottorilla olevat.
   
 19. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Joo, paitsi ketjujen ja rattaiden keston suhteen.
   
  Fudge tykkää tästä.
 20. julli

  julli rmk

  250w napamoottorissa ei ole vääntöä pienillä nopeuksilla riittävästi maastoon, johonki työmatkailuun hyviä. keskimoottorimalleista kokemusta 7tkm (4 eri pyörää) enimmäkseen maastoajoa ja ketjujen kanssa en näe suurta ongelmaa. kaksia ketjuja vaihtelen 300km välein ristiin niin ei havaittavaa kulumaa missään 2tkm matkalla.
   
  Fudge tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua