Savukoski - Tulppio - Kemihaara

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä arah, 23/2/09.

 1. Hande82

  Hande82 600ace xtrim-21,600rave-10,lynx650-95,winha30

  Joko on tälle talvea jälkiä ajeltu?
   
 2. jermu

  jermu Well-Known Member

  Moro,
  Helmikuun loppupuolella olisi tarkoitus ajella tulppio-kemihaara-Kairiver- lokka-vuotso...
  Mites tuo Tulppio -Kemihaara - Kairiver väli... Onko noista Kemijoen ylityksistä kokemuksia? Onko joki yleensä reitin kohdalta jäässä vai pitääkö valmistautua ylläreihin.. Onkos muuta mitä kannattaa ottaa huomioon... Kumpi noista Kemijoen ylityksistä on yleensä parempi ylempi vai alempi... kun tarvittaessa tietä myöten pääsis pikku siirtymän tekemään.. Näyttökuva 2021-1-8 kello 10.04.22.png
   
 3. peiseri

  peiseri Ski-Doo Backcountry XRS 850 2019

  Molemmat normaalitalvena tuohon aikaan helposti ylitettävissä. Toisin on Kemihaarasta tultaessa ennen Kairiveria pääsee Lokan reitille Kairijoen yli, siinä kannattaa katsoa vähän että kannataako kiertää Kairiverin kautta sillan yli.
   
 4. jermu

  jermu Well-Known Member

  Joo tuota kans kattelin, että voisko tuosta kairijoen yli oikassa vai kiertääkö sillan kautta vajaa 10km lenkin... Vissin on huonot jäät siinä kun on noin pitkään vedetty rantoja myöden reitti kahtapuolta
   
 5. Reppumies

  Reppumies Well-Known Member

  Ainakin idän puoleinen ranta siinä ylityksessä on paha. Liekkö virtausta enempi rantapenkan vieressä tai kasaa enemmän lunta siihen. Joku vuosi sitten oli moottoripesu lähellä kun jäälle laskeutuessa keula putosi lumipenkan läpi ja sukset meni jään alle Puskuri kannatteli ettei mennyt kokonaan. Riukujen kanssa saatiin teluttua kelkka jäälle mutta tarkalla oli. Keskemmällä jokea oli ihan kantava jää. Tarkkana saa olla ja tänä talvena taitaa olla huono jäätilanne joka puolella. Ennen siinä oli opasteet yli mutta oli ennen kunnon talvetkin.
   
 6. Yetitatu

  Yetitatu YamahaVenture-ArcticCat 4stroke-Lynx Yeti,Comm,Bdo

  Kovin on mennyt hiljaiseksi kelkkailu ainakin baanan tällä osiolla? Parin viikon päästä tullaan pienellä porukalla kiertelemään itäkairan reittejä. Missähän kunnossa uramerkinnät ovat? Heikosti merkittyjä reittejä ainakin aikaisempina vuosina tuntuu pääasiassa olleen. Polttoainetta saanee Savukosken lisäksi Tanhuasta. Miten löpön saanti idempänä?
   
 7. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Mitehä lie tänä vuona. Eikös ne saanu rahaa nuiden merkintöjen uusimiseen? Mutta ei ainakaan tuola pohjosessa osassa ollu uusittu mitään.
   
 8. petes88

  petes88 Well-Known Member

  No ei ollu kyllä tuola savukosken suunnallakaan kun sielä viime viikonlopun ajelin
   
  Nebwy tykkää tästä.
 9. Nebwy

  Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

  Tietääkö pete88 tai joku muu, onko se Tulppio baari vielä hengissä ja saako sieltä bensaa ja safkaa?
   
 10. Nebwy

  Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

 11. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Kannattaa suoraan ottaa yhteyttä heihin. Siten saat parhaimman tiedon.
   
 12. Nebwy

  Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

  No joo, ku viitti vähän googletella ni vastaushan löytyi. Bensaa on, mut pitäs olla yötä et saa, näin facessa ilmoitti.
  "Puolihoitopakettiin kuuluu majoitus, liinavaatteet, sauna, illallinen ja aamiainen.
  Paketin hinta on 70 €/ henkilö".
  Tuohon 70e yöpymis hintan nähden, onhan se niinku persiistä , jos ei raha kelpaa yrittäjälle. kyl yleensä ku tuonne asti ajetaan ,niin porukka syö kunnolla ja tankkaa. Luulis siitä ny yrittäjällekin jotain jäävän.
   
  Viimeksi muokattu: 6/3/21
  lucas07 ja petes88 tykkäävät tästä.
 13. Jakke_

  Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

  Eipä se bensan myynti taida olla niin kovaa bisnestä niillä logistisilla haasteilla että sitä ”kaikille” kannattaisi tehdä. Helmikuun lopulla pari yötä Tulppiossa vietettiin ja silloin tietysti bensaa saatiin. Ottavat koronan takia koko paikkaan vain yhden kelkkaporukan majoitukseen samaan aikaan.

  Tuntsan Pubiin oli juuri sähkäri lopettelemassa uuden bensapumpun kytkemistä kun sinne mentiin. Eli sieltä pitäisi olla bensaa saatavilla koko talven ilman erillistä tilaamista (näin isäntä ainakin vakuuteli).
   
 14. Hande82

  Hande82 600ace xtrim-21,600rave-10,lynx650-95,winha30

  Viikon loppu oltiin ajelemassa savukoskella, oli siellä jo pari jätkänristiä lisää laitettu. Lomajoosulassa oli majoittuneena henkilö joka kartoitti alueen reittejä mitkä pitää peruskunnostaa. Ens kesänä kunnostavat siltoja ja poistavat haitalliset puut ja laittavat opasteet kuntoon.
   
  Arwid Käkivaara, Nebwy, BlackJack ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 15. Nebwy

  Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

  onko tuo nyt sitten sinun mielestä hyvää "bisnestä"?
  Jos itse olisin yrittäjä. niin 70e majoitushinta liinavaatteineen, saunoineen, illallisineen ja aamiaisineen tuolla levelillä ei kyl kannata. Vertasin sillä hintaa, että jos syöt ja tankkaat ni katehan noissa on hyvä, kun panee hinnat kohille. Ei tietenkään mitään riistohintoja.
   
  Viimeksi muokattu: 10/3/21
 16. Jakke_

  Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

  Menee kyllä offtopikiksi ja rankasti, mutta siivoilkoot ylläpito joskus :D

  Ei muuta kuin yrittämään ja jatkamaan paikan pitämistä, sillä paikkahan on myynnissä :D Voin tulla joskus tankkaamaan :D
   
  Arwid Käkivaara ja Murre tykkäävät tästä.
 17. WSA

  WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

  Bensan hinnaksi esim. 3,5e. Olis ihan ok jos sitä sillä nurkalla rahalla saa!!
   
  Kimurantti tykkää tästä.
 18. Reppumies

  Reppumies Well-Known Member

  Viime viikolla tuolla ajeltiin Sallan kautta Tuntsan Pubiin yöksi, ja Tulppio-Lokka reittiä ylös. Tuntsan Pubilla uusi oikein mukava yrittäjäpariskunta, bensaa ja ruokaa saa. Tuo Tulppion tilanne kun jo vuosien takaa tiedettiin, ajateltiin piruuttaan poiketa kattomassa saisko vaikka kupin kahvia ostettua:). No, juuri kun oltiin kurvaamassa pihaan, oli auto portilla lähdössä ja takana kettinki jossa kyltti "suljettu". Siinä hetki äimisteltiin ennenkuin kurvattiin ympäri ja pois, ei lähtijöitä edes kiinnostanut sitä vertaa että olis kysyeet millä asialla ollaan. Naureskeltiin keskenään siinä sillan korvassa kun menivät, että varmaan noituivat siinä autossaan että menkää menkää, älkää vaan tulko.

  Ottamatta mitenkään kantaa hinnoitteluun, bensan saanti on se ainoa välttämätön asia että sinne itäkairaan ylipäätään kukaan tulee. Siitä voi sitten miettiä sitä "bisnesideaa" eteenpäin.

  Pubilla laitettiin tankit täyteen, ja Vuotsossa meni tankkiin 39 litraa. Aika olematon pelivara siinä jää. Kympin varakannu oli mukana ja reitit tuttuakin tutumpia, ja ajettuja, ja kantavassa kunnossa. Koko ajan piti silti pitää reittivalinta avoinna sen mukaan missä kunnossa reitti on. Nyt oli mahdollista tuo väli päästä tankilla, useimmiten ei, yleensä joutunut ajamaan Tanhuan kautta.
   
 19. MikaPu

  MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

  20210313_111712.jpg
  Hyvät on putskujotokset, eikä juuri muita ole näkynyt
   
  Arwid Käkivaara ja Vesukka tykkäävät tästä.
 20. Nebwy

  Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2022

  Jep, jos sinun argumentointin tasoa on tuota, niin saa kyllä ylläpito siivotakin sinun tyhjänpäiväset kirjoituksesi:D
   
  Jakke_ tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua