Savukoski - Tulppio - Kemihaara

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä arah, 23/2/09.

 1. Kaakeberi

  Kaakeberi Rave Enduro -23

  Minkäslaiset reitit on savukosken suunnalla? Pääsiäisen jälkeen lähdössä reissuun ja sillä suunnalla olis ilmanen majotus tarjolla..
   
 2. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Saija Savukoski välillä KOKO TALVEN KAIVATETTUA KUPLAVOLKKARI REITTIÄ :cool:. Jopa mettätiet samaa prklettä. Tuota väliä en suosittele.
   
  Viimeksi muokattu: 22/3/21
  Värjäri tykkää tästä.
 3. JMO

  JMO X-ekspertti - 21

  Pääasiassa aivan perseestä :confused: muuta hyvää ku jänkäpätkät.. Muuten pattia metrin välein..
   
 4. Janne-setä

  Janne-setä Renegade Turbo r

  Juu. Savukoskella asuu pelkkiä masokisteja. Viikko sitten ajettiin Pelkosenniemen kautta Savukosken läpi Sallaan ja ihan jäätävää möykkyä täynnä. SEOlle ku mentiin tankille niin tampparihan se siinä pönötti joutilaana. @#$TANA. Ps. Meni katista kallituksenvakaaja poikki tuossa möykyssä. Heti ku vaihtu Sallan puolelle keskellä jänkää, muuttu reitti taas ihmisten ajettavaksi.
   
 5. JMO

  JMO X-ekspertti - 21

  Sillä tampparilla tehään latuja :D
  Vaan kyllä se tänään ku tulin pelekosenniemen suunnasta, niin viiminen 10km oli aivan järkyttävää.. Kävi jo mielessä kävellä loppu matka :D
  Olis lana ja sen vetoon soveltuva kelekka niin vetelis omaksi iloksi nuita jäläkiä :rolleyes:
  Vastaan tullut herrasmies uuen karhian expeditionin selässä kyseli reittiä huoltoasemalle ja siitä eteenpäin, tuumaili luulleensa että posiolla oli ollu reitit huonona, mutta nosti nyt savukosken baanat "kärkisijalle" :confused::D
   
  Reverend_, Hande82, Vesukka ja 2 muut tykkäävät tästä.
 6. JMO

  JMO X-ekspertti - 21

  Minkälaista on tänä talvena reitit tulppion suunnalla ollu? Entä kemijoen ylitykset sielä lattunan yläpuolella? Muutama kulkija mahollisesti tuonne päin menossa...
   
 7. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Ei voi paljon kiitosta antaa nuista kulku- urista Savukoski- Tulppion suunta- Naruska- Sorstunturi suunnilta, toki keli ei ole ollut reittien kunnon suhteen mikään paras, mutta näkee että ei ole huolettu tai hoidettu nuita.
  Yritettiin Savukoskelta Tulppioon mutta ajoura oli sellainen yhden kelkan jälki jossa meidän kalustoista loppui maavara keulasta, jäinen polanne raapi kelkan sivuja ja pohjaa, ei kovin innostanut tuota ajaa kun vielä nakkasi minut kumoon kelkkoineni niin päätettiin ottaa suunnaksi Naruska ja Tuntsan pubi, siellä oli ystävällinen palvelu ja saatiin lämmin ruoka ja polttoainettakin on siellä nyt saatavana.
  Tuosta virkistyneenä matka suuntautui Sorsatunturin suuntaan, siellä oli vilskettä ja todella hyvät näkymät tunturi laelta, tuolla kannattaa käydä.
  Päivän päätteeksi ajoimme takaisin Savukoskelle ,reissussa mukana foorumin hyvin tuntemia hahmoja(@Värjäri ja @Antero A) kiitos heille ajoseurasta ja teknisestä tuesta, herrat oli jo sutanneet edellisenä päivänä Kuusamosta Savukoskelle ja huomenna takaisin, nuin ne kovimmat jaksaa
   

  Lisätyt liitteet:

  petes88, Kamppi, Vesukka ja 2 muut tykkäävät tästä.
 8. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Tuola reitti menee juurikin tommoseksi ojaksi josta @hanski-58 tuumi. Paikalliset kulkevat pääasias omia polkujaan. Joten syynä on me itte. Viime viikolla Karhulla käydessämme oli kohtuu ok. Ite koitan aina hiukan ajaa sivus, puolikelkkaa, vaan ei aina onnistu. Ensimmäisten tulisi ajaa hiukan levittäen, siis he jotka reitin "avaavat". Tiedostan jotta homma ei ole helppo, riskit on suuret.
   
 9. Jakke_

  Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

  Joo helmikuussa kun tuolla ajettiin niin oli sillonkin vielä lumi ihan pohjatonta höttöä ja melko vähänlaisestikkin. Vähän ennen Kemihaaraa nappasikin suksi kantoon ja lensin kun leppäkeihäs ja kelkka perästä päälleo_O Onneks oli panssarit ja niskatuki niin mitään pahempaa ei käyny.. Eipä ollut sillon ainakaan Tulppio-Kemihaara välillä vielä mitään jälkeä, ainakaan näkyvissä.
   
 10. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

 11. Värjäri

  Värjäri - Sidewinder B-TX LE -

  Kerkes kevät vähän liian pitkälle.
  Pakkaslumilla seuraavan kerran kohti auringonlaskua.


  20210402_185409-01.jpeg
   
  BRP-Lynx, hanski-58 ja Seiti tykkäävät tästä.
 12. Shape

  Shape Nettikelkkailija

  Onko kukkaan menny nyt viime aikoina Kairijoen eräkeskuksen suunnasta Kemihaaraan?
  Mikähän on nuitten Kemijoen ylityspaikkojen tilanne tällä hetkellä?
   
 13. Nikkari

  Nikkari Lynxihän se

  Perjantaina olis tarkoitus startata Rovaniemeltä ja tuonne perälle ajella.
   
 14. F3

  F3 Vaimikäseoli...?

  Aamusta Savukoski-Naruska-Tulppio-Kemihaara-Savukoski lenkille. Vieläkö virtaavat vesistöt turvallisesti ylitettävissä ?Mukana "ensikertalainen" niin ei mieluusti ottasi kovin paljon riskejä...
   
 15. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Enempi ajettu reitti on ainaki perseestä, jos pitää vielä pakkasilla. Semmosta turistien hinkkaamaa kelkan levyistä pattiränniä. Hankikelillä penkoilla ajaminenkin on kokemattomalle hankalaa. Jängillä pääsee toki karkuun tuota ihanuutta. Tulppion nurkilla lunta tosi vähän.

  Ojien kans vähän nii ja näin, vielä pääsi hyvin yli suurimmista osin. Plussalla sulaa kansia lisää. Isommat kanavat voi olla mahdoton ylittää reitin kohdalta ja joutui paikoitellen hieman kiertelee.

  IMG_20210410_111414_hdr.jpg

  IMG_20210410_172547.jpg
   
  F3 tykkää tästä.
 16. Joutoukko

  Joutoukko Stage 2 hardcore

  Alkaa savukosken kairoihin nousemaan uutta siltaa kelkka reiteille. Satakunta pylvästä ja reilu 400lankkua lähössä palveleen kulkijoita tanhuan, kairin ja tulppion suuntaan. Jos on tiedossa olevia, rikkinäisiä siltoja tai muuta metsähallitukselle kuuluvaa korjuuta ilmineeratkaa tänne, niin ilmottelen mhn suuntaan.
   

  Lisätyt liitteet:

  Golfster, bavo, Värjäri ja 2 muut tykkäävät tästä.
 17. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  @Joutoukko pyyäppä tarkistamaan tuo mun ylemmässä postauksessa oleva alempi kuva. Kapukkaojan ylitys Arajärven päässä Vintilänkairan suuntaan on tietämättömälle vähän vaarallinen paikka. Tuosta ojanpenkasta kun liipasee ylös, tulee heti muutaman 10m jälkeen hetereikä suoraan ajolinjalle. Pyydä linjaamaan tuo pikkusen sivuun ennenkuin jollakin loppuu reissu tuohon.

  upload_2021-4-16_19-25-46.png
   
  Broadspeed, Värjäri ja Kimurantti tykkäävät tästä.
 18. Joutoukko

  Joutoukko Stage 2 hardcore

  @Hemmo kuvan kera laitettu viestisi mh suuntaan:rolleyes:
   
  T-Cat tykkää tästä.
 19. Värjäri

  Värjäri - Sidewinder B-TX LE -

  @Joutoukko
  Jompi kumpi noista paikoista oli aikaisin sulana, vaikka muuten hyvät lumet ja suot kuivana.
  Mielestäni tuo punaisen palluran paikka.

  Screenshot_20210416-223035_Samsung Internet.jpg

  20210402_122845.jpg
   
  hanski-58 tykkää tästä.
 20. Joutoukko

  Joutoukko Stage 2 hardcore

  @Värjäri eikös tuo punanen piste mene mettätietä yli sokiahaarasta:confused: vihreä täppä mahtaa olla ilman mitään rehellistä ylitystä. Pitääpä kysellä onko mahollista tuone saaha jotain sillan tapaista:D
   
  Värjäri tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua