SKI-DOO 2023

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Viikinki, 25/1/22.

 1. teme-

  teme- Well-Known Member

  Tais polaris vetästä kärkipaikan hintojen korotusten suhteen.
   
 2. petes88

  petes88 Well-Known Member  Brp kauppiaita lainatakseni "Laatu maksaa":D
   
 3. Vilho

  Vilho freeride

 4. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  On painava, raskas ajaa - yleensä kommenttien esittäjällä ranteet ripulia, ajetaan päivässä muutamia satoja kilometrejä ja loput päivästä menee mökillä ihmetellessä.
  Tehoja ei voi käyttää - jotkut vissiin käyttää?
  Pusikossa ei voi ajaa - ei kukaan pakota sidewinderia pusikkoralleihin hankkimaan.
  Siirtymillä karmea ajettava - en ihmettele jos kyseessä vuorille tarkoitettu laite.
  Myyntitilastot - mikä mittari se on laitteen hyvyydelle? Samalla logiikalla alettaisiin kaikki ajella 1.0 ecoboosteilla lähiaikoina...
  Hyrrävoimat tekee ajosta raskaamman - tarkista laitteen käyttötarkoitus ja palaa alkuun.

  Valitettavan usein törmää samantasoiseen kommentointiin ja yleensä sivuutan, olen sortunut siihen joskus itsekin. Mutta aloin miettiä mihin tällä oikein pyritään ja en tiedä onko tämä tarpeellista? Tällä foorumilla aiheena moottorikelkat eli monelle HARRASTUSVÄLINEET. Mikä sääntö se on että harrastuksen pitää olla kaikilla sama? En kuule naapuritopikissa sidewinderin omistajien valittavan vehkeitensä painoa taikka haukkuvan haisulien heikkoutta.. Mutta ei siellä myöskään kehuta Ski-doon alustoja. Jos ymmärrät mitä tarkoitan.

  Ajoin itse 40tkm kolmemukisella nelarilla. Mallilla jota pidettiin hankalana käsiteltävänä, raskaana ajaa, ei sovi patikkoon, puun kiertoon jne. Nyt alla on hoidettujen reittien kuningas Rene 850. Vehje on kevyt ajaa ja varmasti nopeampi. Onhan tuo myös 10v uudempaa suunnittelua. On vain yksi iso mutta, moottori nimittäin. Se ei puhuttele yhtään. Kestävyys on hyvä ja tehoa on ihan nokko. Voimalinja on myös ihan ok. Jotain vaan puuttuu, en osaa sanoa onko se luonnetta, väännön tunne, äänimaailma vai mikä sitten. Tilannetta ei auta että aamulla mökin pihalla pärisee saastuttava 2t jonka haju tarttuu kaikkiin kamppeisiin ja kaiken lisäksi sitä öljyä pitää lisätä noin 500km välein. Näistä syistä koko kampe kärsii kolhun laatuvaikutelmassa. Ja ottaisin kopan alle milloin vain vaikka sen juuri saman kolmemukisen koneen vaikka sillä on jo +40tkm rullattu. Jotain varmaan kertoo että tämä rene lähtisi keväällä pihasta rahalla mutta kolmemukisesta en aio luopua, tilalle on nimittäin harkinnassa 900 turbo r, joka on brp:ltä ensimmäinen moottori joka mahdollisesti on lähellä samaa tasoa kuin genesis.

  Sitä tässä vaan haen että toivoisin ymmärrettävän jos näitä kaikkia vehkeitä on kerran myyty niin ei kai ostajat ole niitä vastentahtojaan liikkeen pihasta pois vieneet.
   
  Kamppi, rupsu, niso ja 4 muut tykkäävät tästä.
 5. Jakke_

  Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

  Juu Jamahamiehillä tuntuu olevan henkimaailman juttuja noi tykästymiset:D Alpha Catti ei kelvannu mutta ai että on Mountain Maxi makia peli:D

  Ja ihan vastaaviin vuorikelkkoihin tuota siirtymillä ajettavuutta vertasin (Boondocker, Summit). Varmasti pitkälti tottumiskysymys kun ei se 4T koneen luonne vain itseä miellytä yhtään.

  Ja kaippa minulla on sitten hajuaisti mennyt kun ei mielestäni kyllä BRP omalla öljyllä 2T käryä sitten kyllä pätkääkään edes vaatteissa. Tilanne varmasti muuttuu kun haetaan jostain vaatekaupasta jotai ”laatu öljyä”.

  Mutta itseä ei kyllä kiinnosta pätkääkään millä muut ajelee ja voivat minun puolesta siellä omien merkkien keskusteluissa kehua laitteitansa maasta taivaaseen.

  EDIT: Pahoittelut aiheesta lipsumisesta.
   
  Viimeksi muokattu: 1/3/22
  Haikku, teme-, member ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 6. teme-

  teme- Well-Known Member

  Enemmän nuo ajokamat hieltä haisee kun 2t savulta.
   
  Jakke_ tykkää tästä.
 7. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Joo itsekin katselin että ihmeen vähän kun ei välähdä silmille, viime Pe en ollut uskoa kun kaveri sanoi että mopetikaupoilla ollessaan oli kuullut Pollen 15% korotuksista ja tottahan se näkyy olevan.

  Hyvää pohdintaa @Reverend_ :ltä, en ymmärrä mustamaalaamista ja vastakkain asettelua. Ymmärrän täysin mitä Reverend hakee tuossa konehommassa ja Nytron omistaneena voin allekirjoittaa.
   
  janzka ja Reverend_ tykkäävät tästä.
 8. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Niin onko se nyt niin erikoista että jos henkilö A väittää että merkki X on paras umpisenkelkka, niin henkilö NN perustelee miksi se ei hänen mielestään ole. En kyllä näe sitä "mustamaalaamisena". Omaankaan käyttöön nykyiset nelitahtiset ei ole vaihtoehto vaikka kuinka joku yrittäisi todistaa muuta. Minulla on tälle kautta 17 ajopäivää takana joista 1 Suomessa, ja niillä alueilla missä ajetaan Ruotsissa en ole kolmen vuoden aikana nähnyt vielä yhtään nelaria.

  Mutta tämä on Ski-Doo 2023 thread ja ehkä näille keskusteluille olisi parempi jokin yleisen puolen tinkaus-topikki.
   
  Reverend_, mikzar ja Jakke_ tykkäävät tästä.
 9. Kimple

  Kimple Shredder RE 3900

  DEEP REVIEW - 23 Ski-Doo Summit Expert Turbo
   
  Driver tykkää tästä.
 10. teme-

  teme- Well-Known Member

  Siinä alkaa jo tekniikka olla melko tiukassa paketissa.
   
 11. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Tämä ei tainnut olla vielä täällä, 2023 mallien tekninen presentaatio:

   
  mikkohen tykkää tästä.
 12. teme-

  teme- Well-Known Member

  Lötyskö tuolle neo 40hp kaasukahvalle jo hintaa? Tuo ois nimittäin rouvan pulkkaan kaivattu parannus kun pienkätinen on. Ja käykö se normaalin 22mm tangon kanssa vai tarviiko ostaa neo mallin tanko?
   
 13. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Veikkaanpa että nuo on saatavilla vasta ensi kaudelle
   
 14. teme-

  teme- Well-Known Member

  No ens kaudelle sitä vasta haaveilenkin, mutta hinta kiinnostas jo nyt. :D
   
 15. Reverend_

  Reverend_ Nytro #PPS, X-Rs 850 137", Rene 900R

  Pointti oli että oli se laite mikä tahansa niin se voi olla tietoisesti hankittu käyttöä varten. Ihan yhtä lailla voidaan tässä vertailla vaikka 600 vs. 850, ja samat keskustelut saadaan jos vänkäämiseksi menee. Silti näkyy kumpiakin olevan reitillä ja hangilla? Yksi haluaa maton 51mm harjalla toinen max 32mm, koska syö huippuja muuten. Kumpiakin löytyy, kaupan hyllystä ja talleista. Yks ajaa lomapäivinä umpista toinen iltaisin makkaran paistoon. Jne.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 16. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

 17. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Sledtrax 2023 Freeride
   
  Kimple tykkää tästä.
 18. Vilho

  Vilho freeride

  Kauankoha menee tuohon että tottuu tuohon yksi silmäseen. Eli jos joku ei tiedä niin lyhyellä valolla palaa vain toisen puolen valo ja pitkät päällä molemmat. Selvästi siksi lynxi laittanut 2 lyhyttä valoa ja 1 pitkille, että valoa riittää lyhyilläkin valoilla.
   
  Fudge tykkää tästä.
 19. osku1619

  osku1619 SkiDoo Summit 850 Turbo X Expert 154" 2023

  Onkohan tuo hanskalokero myös turbossa kun nythän se ainakin -22 uupui?

   
 20. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  On vakiona. 2020.5-2022 malleihinhan se löytyy lisävarusteena.

   

Suosittele tätä sivua