SKI-DOO 2023

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Viikinki, 25/1/22.

 1. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

 2. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Vieläköhän saa tilattua uuden ens talvelle? Kovin tuntuu nihkeästi tarjousta ainakaan saavan...
   
 3. teme-

  teme- Well-Known Member

  Kai niitä tilattua saa mutta eri asia toimitetaanko niitä.:D
   
 4. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

 5. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23  Kohdassa 1h 12min:
  Detalji mitä ei ole mainittu aikaisemmin missään muualla, 850Turbo R tulee uusilla vahvemmilla QRS:n rullilla.

  Tämä on kyllä hyvä uutinen, kuitenkin nuo rullat on olleet näissä viimeinen ns. heikko paikka :)
   
  Viimeksi muokattu: 22/4/22
  arzka- ja vetkulilm tykkäävät tästä.
 6. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Liekkö turbo lynxksvaagenissa samat paremmat rullat kun noi vanhat rullat ei kestä edes vapariassa klo 12:sta vartin yli 12:sta...
   
 7. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Näin voisi kyllä olettaa kun tekniikka on muutenkin sama.
   
  DooDoo tykkää tästä.
 8. mikzar

  mikzar Well-Known Member

  Nyt kun on tullut katsottua videoita ja kuvia tuosta G5 pitkin kevättä, niin tuo skidoon ilmanoton/näytön toteutus on ihan käsittämättömän typerä. Muuten ihan kapean näköinen muotoilu on pilattu tasaisella ja lähes 4 henkisen ruokapöydän kokoisella näytöllä ja ilmanotoilla. :confused: No kehutaan nyt vähän loppuun, eli 4. tuenta moottorille on makea lisä, kun tuo vanha 3 pisteen tuentahan oli ihan täyttä kuraa ja itelle ei enään tuon moottorin tuennan aiheuttamien ongelmien takia kovinkaan helposti tule uutta BRPn DS kelkkaa.
  2023 tundra tuli tilattua, jospa siinä kestäisi moottorin tuenta :D Screenshot_20220507_072914_com.android.chrome.jpg
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 9. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Ajatushan on siinä että lumi ei jää niin helposti siihen toisinkuin jos on paljon kulmia ja muotoja. Ja sitten kun sitä lunta siihen tulee, niin tasaiselta pinnalta se on helppo pyyhkäistä pois.
   
 10. Vilho

  Vilho freeride

  Lynxin muotoilijahan olisi halunnut ilmanotot pystyyn sivulle ja kapean tuosta konsolista, mutta BRP päätti että näin.
   
 11. Make76

  Make76 Khaos 146, 5900, SnoScoot 200 & Phazer ll

  Äkkiseltään tuntuisi että kerää aika helposti lunta tuohon tasolle. Parempi kait ne ilmanotot olisi pystyssä sivulla olla.
   
  FFoxi tykkää tästä.
 12. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Niin no samalla tyylillä ne on cateissa ja jammuissa ollu jo pitkään ja ei ongelmia nii miksei ne tuossaki pelais. Ainoa mikä itellä tuossa huolettais olis se että ku ympäri pyörittää nii aika tyrkyllä nuo on oksille, karahkoille, kiville sun muille ja samaten tuo taulutelkkari myös
   
 13. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Näinhän sitä voisi ajatella, ja onhan berppiläisissäkin olleet ilmanotot sivuilla jo vuosia. Mutta omakohtaisestakin kokemukseta voin sanoa että se lumi jää myös niihin yhtälailla, pahimmilla eli parhailla keleillä ilmanotot peittyy joka tapauksessa. Ja siksi ne näissä G5 sijoiteltu tasaiseksi "pöydäksi" mikä on vaikka jopa ajaessa helpompi pyyhkäistä puhtaaksi. Niitä sivulla olevia ilmanottoja taas joutuu aina kurottelemaan että saa auki eli käytännössä pysähdyt sitä tekemään.

  Ja pitää muistaa että onhan näissä Doon deep snow mallien kevytkuomuissa (2020.5-2022) olleet ilmanotot päällä jo pari vuotta. Menneenä talvena oli muutamia päiviä helmikuussa Ruotsissa että niitä sai olla koko ajan pyyhkimässä auki. Meillä nuo huippukelit on harvinaisempia kun taas sitten pohjoisamerikassa ongelma on konkreettisempi. Tämän kun muistaa niin helpompi ymmärtää miksi tuohon ratkaisuun on päädytty.

  Brp deep snow mallien imuilma bokseissahan on myös alipaine venttiilit siellä pohjassa, eli jos ilmanotto menee totaalisen tukkoon niin moottori saa ilmaa kuitenkin konetilan kautta.
   
  ruupanen, Papi, Insinöörimajuri ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 14. suomi

  suomi Active Member

 15. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

 16. ysxviper

  ysxviper Skidoo renegade x-rs 850 - 20

  Backcountry 146 tuli tilattua. Tässä miettinyt ,että onko noista pilot ds2 suksista mihinkään vai täytyisikö suoriltaan vaihtaa bladen DS tai XC ? Reitillä mennään 70%
   
 17. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Pilot DS2 on ihan ok sekalaiseen ajoon, mutta Blade DS+ on ehkä markkinoiden paras crossover suksi. Sopivan ohjaava mutta silti vakaa kovemmissakin vauhdeissa. Jos painotus olisi umpisen ajoissa niin pitäisin ehkä DS2 paikallaan, mutta reitillä ja sekalaisessa käytössä DS+ on parempi.

  Yhdet Blade DS+ leikattiin 4-5cm kapeammiksi puhdasta umpisenkäyttöä varten, ja parannus deep snow käyttöön oli aika iso. Käsiteltävyys ja ohjaus keveni paljon, helpompi leikata suksi lumen sisään, mutta silti vauhdikkaassa ajossa oli edelleen vakaa ja yllätyksetön.
   
  ysxviper tykkää tästä.
 18. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Itse testasin viime talvena 15 mallin nelari Xtrimmin keulaan eri suksia. Toki osaa aika lyhyesti, mutta sai niistä kuvan kuitenkin. Vakio rautasatula Blade ei toimi nelarin keulassa mitenkään. Repii aina ja paljon. Ihan sama paljonko haritusta ja mikä suksipaine. Blade DS+ hyvä. Omasta mielestä sen pieni puute on hieman matala keula ja peräosa. Blade XC+ oli hyvän oloinen reitille, mutta ainakin nelarin keulalle liian kapea umpiseen. Tämä ei ollut ollenkaan repivä ja mielestäni erittäin johdonmukainen ajettava. DS+ ei ollut mielestäni ihan niin johdonmukainen jos pito vaihtelee suksen alla. Sitten ostin itselle Pilot 7.4 sukset ja tykästyin niihin. Se ei ole ihan niin ohjaava kuin tuo DS+, mutta ei nyt ihan ottamatonkaan. Ja ainakin Xtrimmin keulassa tosi vakaa ajaa reittiä. Jos ajaa umpista sillee poromiestyylillä eli pitää päästä pakilla jonnekin niin sitten on hyvä suksi. Takareuna nostettu reilusti ylöspäin ja keula on myös riittävän korkea hitaaseen ajoon.
   
  Viimeksi muokattu: 16/9/22
 19. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

 20. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Kovasti pohjois-amerikassa jo toimittavat G5 summitteja, freeridejä ja myös reittimalleja. Ja kokonaisina eli ei raporttia puuttuvista osista tms, myös perus mittarit ovat isompia 4,5" eikä compact gauge kuten kesällä tieto oli.

  [​IMG]

  [​IMG][​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 28/10/22
  ///AJS, Insinöörimajuri, vetkulilm ja 2 muut tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua