SKI-DOO 2023

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Viikinki, 25/1/22.

 1. ysxviper

  ysxviper Skidoo renegade x-rs 850 - 20

  Lisätyt liitteet:

  ///AJS, Insinöörimajuri, Driver ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 2. Kuulemma Backcountry on saapunut myyjälle, mutta lisävarusteita vielä odotellaan.
   
 3. Tinpa

  Tinpa Member

  Tietäjille kysymys.

  sopiiko G5 runkoseen G4 runkosen mökäputki?
  Ainakaan netin perusteella en löytänyt omaa tuolle uudelle rungolle..
   
 4. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Kaveri Ruotsista laittoi kuvan, ainakin valotehoa näyttäisi nyt riittävän. -23 freeride kyseessä

  15BCC291-B8AC-4C7F-A441-0EF193264D4B.jpeg
   
  Viikinki, arzka-, ///AJS ja 3 muut tykkäävät tästä.
 5. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Mikäli edellä olevassa kuvassa olevassa yksilössä on vakio valot niin nyt alkaa valot oleen ihan kunnolliset, siis asialliset. Tähän saakka aina me harrastajat on moittineet monenkin merkin valoja, joitain enempi ja vähempi.
   
 6. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

 7. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Mielipiteitä on monia mutta omaan silmään on se komea livenä :D

  Muutamia huomioita
  - Laatu hypännyt edelleen eteenpäin: kuomujen istuvuus, materiaalit, viimeistely
  - Yläkuomu nyt entistä helpompi irroittaa ja laittaa takaisin. 4 x 25torxia ja imupöntön ruuvi ja kuomu on pois. Sähköliittimiä on kaksi ohjauspylvään edessä ja yläkuomu lähtee nätisti settinä pois
  - Lisävarusteiden asennusta saatu vähemmän työlääksi, kuten ennenkin kaikelle on valmiit paikat mihin porata kiinnikkeet jne.
  - Uudet valot vaikuttaa tosi kirkkailta ja valokuvio hyvä
  - Huomattavasti kapeampi kuin gen4, moottoritila on tosi tiiviisti paketoitu
  - Voimansiirto koteloitu ympäriinsä, enää ei remmipölyä pitäisi päästä niin paljoa sotkemaan muuta konehuonetta
  - 10,25" näyttö on selkeä ja helppokäyttöinen. Mielenkiinnolla näkee sitten miten navi pelaa kauden aikana
  - Kännykälle on hanskalokeron kannessa lämmitettävä pussi, lämpenee aika voimakkaasti niin luulisi puhelimen pysyvän sulana kovallakin pakkasella
  - Näyttöä varten oleva penkin takana oleva akkukotelo/remmisuoja on aika korkea, vararemmin ajattelin heittää laukkuun ja laittaa matalemman akun ja slimmin kannen tilalle

  Lisävarusteita mitä heitin paikalleen niin pohjapanssari, xc etupuskuri, kiinteät jalkakoukut ja koropalan 120->145mm

  8F98DB08-DDAC-43E5-8085-59CA2F09C4D5.jpeg
   
  Viimeksi muokattu: 18/12/22
  osku1619, Viikinki, killer-wo ja 10 muut tykkäävät tästä.
 8. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Nyt on sisäänajokin saatu pois ja useampi sata kilsaa kokemusta tosi olosuhteissa expertillä. Ero g4 ja g5 on paljon isompi kuin osasi ajatella.

  G5 nousee plaaniin paljon paremmin kuin vanha. Alustan geometria muutokset ja uusi matto ilmeisesti tekee paljon tässä. Uudessa matossa vetopito parempi kuin vanhassa ja kestävyyskin vaikuttaisi hyvältä. Vaikka matto saanut raippaa huolella niin ei mitään antautumisen merkkejä vielä. Painonsiirto toimii myös loogisesti, keula kevenee haluttaessa mutta pysyy hallinnassa myös jyrkemmissä nousuissa. Uudet astinlaudat kerää vähemmän lunta ja jäätä. Uusi suksikin toimii erittäin hyvin, enää kelkka ei sinkoile kuorilumellakaan ja viistorinteessä menee vakaasti ja hallitusti. Uusi navi ja näyttö pelaa hienosti, toki kovalla pakkasella kosketusnäytön reagointi oli välillä hidasta.

  Ainoat moitteet pakko antaa pienestä hanskalokerosta, kansi saisi olla vaikka 5cm korkeampi niin sinne mahtuisi muutakin kuin varahanskat. Sitten se vasemman polven edessä oleva meshi hajosi kun raapaisi johonkin puuhun, se meshin muovin reuna ei saisi olla siellä ulkoreunalla vaan pitäisi kokonaan tulla kytkinkopan muovin takareunalle.

  Uusi R moottori on kyllä hieno keksintö. Ei viivettä, voimantuotto on lineaarinen ja ylhäällä tehoa riittää. Voimansiirto on vakiona vaan todella kevyt, kelkka kiersi välillä 8300 ja sitten paukkuu kun menee laihalle. Sisäänajon jälkeen kaasunvaste ja veto terävöityi selvästi. Laitoin vakio 33mm pivotin tilalle 38mm, vetoa tuli lisää mutta edelleen tahtoo kiertää yli välillä. Lisää heliksiä tuo kyllä huutaisi, esim. suora 42, suora 44 tai viime talven turbon vakio 41-45 voisi olla hyvä vakio jousella. Kaverin kelkkaan kokeiltiin laittaa 38mm pivotit ja lisäpainoholkit, kiekat rauhoittui 8000 mutta kaasunvaste meni hitaaksi. Laitettiin sitten siihenkin pelkät 38mm pivotit ja sillä oli hyvä tuolla risukkorallissa.
   
  osku1619, arzka-, Rock OLA ja 3 muut tykkäävät tästä.
 9. ysxviper

  ysxviper Skidoo renegade x-rs 850 - 20

  Terve . Tekniikan ihme kyselisin ,että saako 7.8" kelkan näytöstä kuunneltua spotifystä musiikkia nappi kuulokkeilla? Ensin yhdistin puhelimen Bluetooth nappi kuulokkeisiin. Tämän jälkeen laitoin USB piuhan kelkasta puhelimeen ja sitten laitoin BRP go sovelluksen päälle ja yhdistin puhelimen kelkkaan myös Bluetooth kautta. Sain kyllä kelkan näyttöön kappaleen esittäjän ja pituudet yms mutta ääntä ei tullut vaikka biisi kelkan näytössä pyöri . Osaisiko joku auttaa . Oletan myös että näillä nappi kuulokkeilla voi esim puhua kypärä päässä puhelimessa ?
   
 10. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Yllättävää että pitkänlinjan pollefanitkin kääntyivät Doon kannalle, jopa mitä tulee ajettavuuteen o_O 9:35->

   
  Viimeksi muokattu: 9/3/23
 11. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Kaikkiin ´23 850Turbo R laitteisiin päivitetään Borg Warnerin hyvo ketjut ja rattaat, samat kun oli 20-22 turboissa. Alarattaitahan näistä ´23 malleista on jonkin verran hajonnut.
   
  Viimeksi muokattu: 18/9/23

Suosittele tätä sivua