Ski-doo formula 500

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä mikko a, 21/9/06.

 1. korhja02

  korhja02 Kelkaton!

  Onkos kellään tietoa/ohjetta/kuvaa/vinkkiä, jospa korottas kys. mallin penkkiä?
   
 2. tovayryn

  tovayryn BDPA General Manager

  elä ainakaa liimaa mitään tyynyä siihen päälle. korotat sieltä alta vaikka alumiini palikat väliin ja pulttaat ne penkkiin ja ne sitten runkoon, ku eikös tässäkin ole telatunnelista penkki kiini takaa..
  tai sitten kantauttaa pellin siihen silleen [ muotoon ja pulttaa toisen kantin penkkiin ja toisen runkoon, teettää ympäriinsä sen ja maalaa nin tulee siisti :)
   
 3. korhja02

  korhja02 Kelkaton!

  Tyynyjä, ihan tyyliin vähiten meinasinkin!
  Onkos siitä hyötyä/onko järkee nostaa jakkaraa vain persiistä...etupäästä nostaminen nimittäin on aika hankalaa!?
   
 4. tovayryn

  tovayryn BDPA General Manager

  eikä oo, paitti jos meinaa tehä siistin, muuttaa vaan sitä kulmaa sille koukulle mikä pitää etuosaa paikallaan, tankkia vasten sovittaminen siististi onkin sitten toinen juttu..
   
 5. villeeh

  villeeh rave 09 ss

  Moro. Minkä verran kärsii korottaa tankoa että jarruletkut/vaijerit yltää vielä. Kyseessä siis 97?-98 vuosimallin.
   
 6. Nuutikki

  Nuutikki Member

  Ite korotin penkkiä laittamalla finfoamia sinne penkin superloonin alle. Tyhjät aukot täytin superloonilla. Kangasta tosin piti jatkaa hieman alareunoista, mutta ihan hyvä siitä tuli.
  Penkki tuntuu edelleen ihan yhtähyvältä ku vakio, mutta ajoasento parani huomattavasti.
   
 7. ntt

  ntt Well-Known Member

  Ite olen tehnyt semmosen kiilan mallisen korotuksen penkkiin eli korottaa vain takapäästä. Kyllä sekin vähän parantaa ajoasentoa.
   
 8. dieseltuning

  dieseltuning Guest

 9. Perttu

  Perttu M8 -08

  Vs: Ski-doo formula 500

  Olisi tos yks tällänen formulaa 500 vm99 tarjolla kohtuu hinnalla, ajattelin että jos kakkoskelkaksi pistäis ja jatkais alustan puolipitkäksi, mutta osaako joku sanoa millä harjalla mahtuu matto pyörimään? Penkin ajattelin korottaa samaan tyyliin mitä tuossa Teukan linkittämässä kuvassa ja tankoon tietenki korotusta.
   
 10. Scully

  Scully Ski-Doo Summit X -11

  Vs: Ski-doo formula 500

  itellä on 380 ja alusta ei kestä patikkoa yhtään, alusta hajonnu jo varmaan sen viisi kertaa
   
 11. Perttu

  Perttu M8 -08

  Vs: Ski-doo formula 500

  Niin mikä vuosimalli sulla on? Kun eikös noissa viimeisimmissä vuosimalleissa oo jotain kehitystä tapahtunu alustassa? Ja jos iskarit on vakiot niin nehän oli vissiin kans aika naurettavat?
   
 12. Scully

  Scully Ski-Doo Summit X -11

  Vs: Ski-doo formula 500

  vm-98 uudet iskarit alustassa mutta ei ne tunnu auttavan..
   
 13. sacaali

  sacaali Ski-doo mxz 800

  Vs: Ski-doo formula 500

  Kohta kun tämä talvi on taas ajeltu, niin mitä paikkoja olette erityisesti käyneet läpi näistä formuloista?

  Omasta menee huoltoon ainakin iskarit, kannataako vakio iskari huollattaa vai vaihtaa johonkin toiseen/mihinkä?

  Mitenkä paljon nuo 500 formulat kestää ajella ilman koneen aukasuu, eli millä kilometreillä on järkevää ruveta aukoo?

  Terveisin
  Kelkkailun just aloittanut, viime kevät talville hommasin ski-doo formula 500 -97 ajettu 7500km, kone rempattu uutuuttaan 2000km kohdalla takuuseen, mut tiiä sitä sit.
   
 14. sacaali

  sacaali Ski-doo mxz 800

  Vs: Ski-doo formula 500

  Mikähän aiheuttaa formulan telamaton sisä puolelle noin 1.5x1.5cm jälkiä, lähteny kumi ihan kankaita myöten pois. Jälki tulee ihan keskelle telaa, voiko iskareiten päät jotenkin osuu mattoon asti, kun on jut siinä keskellä ne jälet missä on myös iskareitten alakiinnitys piste.

  Toinen asia mikä askarruttaa telastossa, aina kun ajaa umpiseessa ja meinaa jäädä kinni ja joutuu huuvvattaa oikeen kunnolla ettei jää kiinni niin telastosta kuuluu sellanen rallatus, kuin jokin ratas löis tyhjää kumia vasten, sama ääni tulee jos tekee rajun käännöksen jäällä jossa on pehmeetä lunta ja käyttää oikeen kunnolla kaasua eli vetää käännöksen revittäen. oliko tarpeeks vaikeesti selitetty?

  Onko tulasen vm 97 formulan etupukin iskari huollettavaa mallia? Takapukin iskari ei taida olla, mitähän mahtaa maksaa se taka iskari?
   
 15. ntt

  ntt Well-Known Member

  Vs: Ski-doo formula 500

  Tarkasta sen osan pultit johon iskarit tulee alhaalle kiinni etteivät ole päässeet löystymään. Itselläni olivat löystyneet ja syöneet liukurunkojen reijät soikeiksi ja pääsi sitten rappaamaan telaan. Tarkasta samalla muut iskareiden korvakot etteivän mene kovin läheltä telaa.

  Tuo rallatus revittäessä tulee siitä kun tela hyppii yli vetopyöristä eli telaa kireemmälle. Vakio iskarit eivät ole huollettavaa mallia. Varmaan kannattaa käytettyjä huollettavia iskareita kytätä jos paremmat haluaa. Uutena ovat aika hintavia.

  Kyllä tolla koneen puolesta sen 10000km ajelee ennen kuin tarvii alkaa aukomaan. Itellä mittarissa nyt noin 13300km, itse ajanut 5000km, todennäköisesti ei konerempaa tehty.
   
 16. sacaali

  sacaali Ski-doo mxz 800

  Vs: Ski-doo formula 500

  Ok, pitääpä huomenna kahtoo ne kiinitykset, vaikka ne jälet on tullu entisen omistajan aikaan.

  Pitääpä kiristää se tela sitten, sitä vähän aattelin että voi olla syynä.

  Noh eiköhän tuolla sit viellä pari talvee ajele ennenkuin tarvii ruveta konetta aukoo, mut voihan se olla et se vaihtuu ennen sitä.

  Mistä muuta vehkeestä tuohon eteen kävis iskari, vai pitäskö vaan mittojen mukaan ruveta ehtii uutta? mitähän se taka pukin iskari maksaa uutena?
   
 17. ntt

  ntt Well-Known Member

  Vs: Ski-doo formula 500

  Snopro takaiskari maksaa 95€.

  http://www.sym-finland.fi/kuvasto/flash/MK-kuvasto/

  EMC:n kuvastosta löytyy snopron ja enganssin iskareita, löytyy myös mitat niille ja tuotenumeroista voi katella missä kelkoissa on samanlaisia.
   
 18. sacaali

  sacaali Ski-doo mxz 800

  Vs: Ski-doo formula 500

  Pitäs varmaan vaihtaa kesän aikaan tuohon 500 formulaan uus matoo, mut minkä laista tuollaseen kannattaa laittaa. Pää asiassa tulee ajettuun umpista ja jonkin verran jäällä. Olisko sillon passeli 32mm vai 38mm harjalla oleva ja millä mitoilla tuon tela on ja mitähän maksaa uudet vai voiskohan jostain mahollisesti saada hyviä käytettyä mattoja?
   
 19. heinrich

  heinrich RE -10

  Vs: Ski-doo formula 500

  Pituus 307 cm, leveys 38cm, jako 2.52". Nuo tuossa on vakiona, modaamisella sinne saa vaikka neljä metriä pitkän ja 57mm korkean, mutta tuskin sitä olet tässä hakemassa ;) Itellä on alla 32 millinen ripsaw, jota voin suositella. Uutena noita saa jotain 500 €:n luokkaan, kattele kuitenni käytettyjä. Niitä myydään kokoajan koska moni jatkaa kelkkojaan puolipitkiksi. Kattele täältä kauppapaikalta sekä nettivaraosasta, kysele kelkkojen purkuliikkeistä myös.(Kelkkapurkaamo Jaakko, Lapin kelkkaosa, Pohjanmaan ylijäämätuote, VM-team jne jne..)

  Mulla ois Snopro:n ylimääräinen etupukin iskari, silmäväli muistaakseni 315 mm. Pistä YV:tä jos kiinnostaa.
   
 20. ssmuli__

  ssmuli__ Ski-Doo 500 Lc mod.

  Vs: Ski-doo formula 500

  Tulipahan lyötyä kaupat lukkoon ja tälläne skiitu tullee pihalle :p Viikonloppuna tarkotus hakea eli kertokaappa mitä tarvii vahvistaa ym.. :) Olis tieten tarkotus jotain pientä väkerrellä siihen ajan kuluksi :D
   

Suosittele tätä sivua