Ski-Doo MXZ 550 X 137"-edition

Keskustelun 'Esittele kelkkasi' on aloittanut käyttäjä Shape, 29/1/09.

 1. Shape

  Shape Nettikelkkailija

  Vs: Ski-Doo MXZ 550 X 137"-edition

  Noniin, kilometrejä sen verran takana jo, että päästy paremmin kavereiksi kelkan kanssa. Kyllä oikeasti alkaa jo hymyilyttämään, nimittäin viime talveen verrattuna tuntuu kuin ajaisi aivan eri kelkalla! ;D Varsinkin, kun reittiominaisuuksia sain paremmaksi tuolla paremmalla iskunvaimentimella. Toki klikkerin säätöjä sai haeskella jonkun aikaa näillä Oulun vaihtelevilla reiteillä, mutta nyt on meleko hyvä kompromissi, ettei tarvi enään vähän väliä reitin vieressä kelkka kyljellään raapia päätä. Nielee pattia ja jaksaa ajaa yli 200 kilsan päiväreissuja, vaikka vähän enemmän olisi epätasaisuutta. Etupukin iskarin heikkoutta sai kyllä kiitettävästi kompensoitua ja etupukin pohjakosketuksia ei enään herkästi tule. Toki alustaa olen nyt touring-ajossa pitänyt eniten kytkettynä, joten taas "umpissäädöissä" tilanne on varmasti heikompi, mutta kuitenkin aikasempaan verrattuna pysytään vielä parannuksen puolella. Suksipaineet ovat varsin hyvät jousen pienimmällä esijännityksellä, joten runkoon etupukin poraillut reijät eivät menneet ihan pieleen, vaikka jonkinmoista sokkoammuntaa pikaisten laskelmien perusteella se olikin. Toisaalta pilotit ovat pilotit ja niiden kanssa ei suksipainetta voi olla liikaa, ainakaan ohjattavuuden kannalta mietittynä. ;D

  Umpistestailuja ei ole päässyt tekemään, johtuen lähinnä lähialuiden lumitilanteesta ja allekirjoittaneen kiireistä, joten paremmilla mestoilla ei ole joutanut käymään. Ja näillä näkymin vielä joutuu odottelemaan sinne maaliskuulle asti, ellei sitten ota vähän taukoa noista opiskelu_hommista koko viikonlopuksi..

  Parempia saumoja odotellessa kuvia eräältä viikonlopulta..

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 2. Shape

  Shape Nettikelkkailija

  Vs: Ski-Doo MXZ 550 X 137"-edition

  Kysymys: Miten käyttäytyy iskari, mistä on kaasut ja liemet sekasin? Ei vaimenna yhtään, muttei toisaalta kuumukkaan yhtään?

  Alko vain viime viikonloppuna toinen suksen iskari lyömään näpeille, joku siellä taisi antaa periksi. ;D Huoltoonkaan ei enään viitsi noita risoja suksen tikkuja viiä, joten uusia iskareita pitää alkaa kattelemmaan.
   
 3. Shape

  Shape Nettikelkkailija

  Vs: Ski-Doo MXZ 550 X 137"-edition

  Ei riittäny opiskelijabudjetti uusiin iskareihin, joten huoltoon nuo kepit piti kiikuttaan ja ehjäthän ne oli. :eek: Huollon tarpeessa oli kyllä, mutta mekaanisesti ehjät kepit. No menneepä vielä tämä talvi näillä iskareilla.

  Tänään tuli taas pitkästä aikaa käytyä pikkunen lenkki heittämässä ennen ensi viikon reissua pohjoseen.

  [​IMG]

  Mutta mikäpä se ei vastustas. Eilen tankille mennessä tuli huomattua, että lukittava bensakorkki teki tenät ja päätti olla avautumatta. Ei se auttanut kuin painella kotia hattu kädessä ja pieksää lukkopesä ja koko korkki paskaksi. Perinteinen korkki tilalle ja uusi yritys. Vaan eipä mittari värähtänytkään, vaikka tankkiin hujahti 30 litraa.

  Mikä olikaan vialla? ;D

  [​IMG]

  Kummasti se joku kolisikin. Vissiin tuli vähän vittuuntuneena voimaa käytettyä korkin tuhoamisessa ja mittari alaosa pudonnut sitten tärähdyksestä tankin pohjalle. No ei se auttanut kuin kädet liata jälleen kerran.

  [​IMG]

  Vaan mitä muuta sielä paljastuikaan. Syksyllä 2011 mystisesti kadonnut vetarin kylmänpään laakerin tukilevyhän se sieltä tankin alta löytyi, hyvästä jemmasta. ;D Kyllä naurut väkisin pääsi, onneks tämä ei niin vakavaa ole. ;D

  [​IMG]

  Muutama litra bräkleeniä ja pari t-paitaa, niin kehtas alkaa niputtamaan.

  [​IMG]

  Tulipa tuossa pari viikkoa sitten paranneltua tuotakin, väänsin alumeetilevyn pitämään kangasta tiukalla.

  [​IMG]

  Siinä se, valmiina ajettavaksi kärryyn. Tiistaina nokka kohti zsaariselkää ja toivottavasti luvassa jumeja, ettei homma mene liian helpoksi.

  [​IMG]
   
 4. tunppi

  tunppi Polaris 700 Pro X -03 - Polaris XCR 600 -95

  Vs: Ski-Doo MXZ 550 X 137"-edition

  Tallessa oli seki osa pysyny siellä, eli ei mitään negatiivista tässäkään mielessä 8) (kateellisena katsoen kuvia missä kelkka valoista päätellen on selvästi käynnissä kun oma on vielä vaiheessa)
   
 5. Shape

  Shape Nettikelkkailija

  Vs: Ski-Doo MXZ 550 X 137"-edition

  Saa nähä mitä tällä kertaa sinne unohtu. ;D

  Koitahan saada motti iskuun huomenna! :)
   
 6. Shape

  Shape Nettikelkkailija

  Vs: Ski-Doo MXZ 550 X 137"-edition

  Umpishommia päästy koitteleen, kyllä se siellä liikkuu. Voimansiirto ei tahmaa, vaikka välillä jäähdyttelytauot jää vähemmälle ja vari ottaa huolella lämpöä. Vakiohihnan (415 060 600) tilalle vaihdoin 414 860 700 hihnan, joka on kovempi, joten kuumuudessa tapahtuvaa hihnan "meltdownia" ei ole tapahtunut. 5 litran varapönttö vaihtu 10 litraan kannuun, 130 km sekalaisen ajon jälkeen saa olla jo pistoolia laittamassa tankin suulle.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Mutta mikäpä se olisi reissu ilman remonttia?!??

  Olipa kiva lyödä kelkka aamusela tulille, kun alako matalilla kierroksilla h*lvetin terävä metallinen kilkatus kuulumaan. Ei tarvinnut kauaa ihmetellä, kun syy löytyi. IBC:n maailmanlopun kestävän kytkimen liikkuva lautanen se siellä pyörimissuunnassaa leikki horoa.

  [​IMG]

  Eipä siinä kuin kytkin käyttää auki ja todeta vika.

  [​IMG]

  Painorungothan siellä oli antautuneet, kaksi kolmesta oli halki.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Saa nähdä saako uusia osia keskiviikkoon mennessä, torstaina pitäisi olla aamusta jo matkalla Ruottin maille. :-X Jos jostain löytyy tähän Powerbloc 50 kytkimeen noita painorunkoja ehjinä, niin voisin ostaa pois.
   
 7. Shape

  Shape Nettikelkkailija

  Tuli kaupan päälle. Tuo on 440 rallimallista. Uutena tuota ei kannata ostaa, ovh muutama vuosi sitten oli muistaakseni 195 euroa, käytettynä saa varmaan parilla kympillä.
   
 8. Shape

  Shape Nettikelkkailija

  Vs: Ski-Doo MXZ 550 X 137"-edition

  Lehtimäeltähän löyty hyllystä painorunkoja, huomiseksi pitäisi tulla. Toivotaan vielä, että ne ovat oikeat. Ei tarvis koko kytkintä ostaa..
   
 9. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: Ski-Doo MXZ 550 X 137"-edition

  Saariselälläkö oot?
   
 10. Shape

  Shape Nettikelkkailija

  Vs: Ski-Doo MXZ 550 X 137"-edition

  En mie enään, sunnuntaina ajelin takasin. Onneksi vasta lauantaina porsi kytkin, eikä alkuviikosta. ;D Satuitko ite olemaan siellä?
   
 11. Shape

  Shape Nettikelkkailija

  Vs: Ski-Doo MXZ 550 X 137"-edition

  Kytkin tuli kuntoon ja pääsi puhkua käyttämään naapurivaltakunnassa. Erittäin positiivinen kokemus pikku parantelujen osalta ja menokyvyt ylittivät odotukset. Reittiturraajan päästä loppui kantti ennemmin kuin vehkeestä kapasiteetti. ;D Tosin lopussa alko liika luotto kostautuun ja ahnehtiminen johti lukuisiin helppoihin jumeihin. Lähes vakio voimansiirto pelas omaan mieleen hyvin, jenkat jakso pitää yli 7200 tilanteessa kuin tilanteessa ja matto jakso pyöriä sen mitä 60 kaakkia ylipäätään pystyy pyörittää (50-60 km/h), eli lähes samoissa lukemissa mitä lisulla pätkämatolla.

  Huiputkin tuli testattua, 109 sai gepsiin mitottua. Aikasemmin 110 kelas mittariin, joka on noin 102 oikeaa. Kaippa ne surrailut jotain auttoi.

  [​IMG]

  Asiasta toiseen, näköjään oli suksien ylätukivarsien kiinnitykset ratkenneet, miten ootta ne ehjänneet? Hitsannu metallikorvakkojen halkeamat umpeen vai uudet lätkät tilalle?
   
 12. Shape

  Shape Nettikelkkailija

  Kausi paketissa. Kiito päätti sukeltaa tutkimaan maaperää ja tottakai sieltä löytyi kunttaa kovempaa. Ittehän en anna koskaan periksi, kiito tosin antoi. Kesällä joutaa saunan taakse pieksettäväksi. Aamen.
   
 13. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: Ski-Doo MXZ 550 X 137"-edition

  Kuvia? Mitä kävi?
   
 14. Hra XC

  Hra XC Well-Known Member

  Vs: Re: Ski-Doo MXZ 550 X 137"-edition

  Jaahas, harmi homma! Mikäs sitte seuraavaksi kelkaksi jos tuo menee "saunan taakse"? ;D
   
 15. Shape

  Shape Nettikelkkailija

  Eipä ens talveksi tule uutta peliä, vaikuttaa siltä, että välivuosi tuloillaan. Ei vaan ehdi, tämänkin talven reissut pystyy laskemaan yhden käden sormin. Kattoo ny vielä...

  Umpishommissa rinnettä lähes pystyyn noustessa piti vähän kallistaa, joten vasen suksi meni syvällä lumessa ja keskeltä tasasta rinnettä sitten löyty iso kivi. Vielä olin hyvät vauhdit ottanu ja siihen se sitten pysähty kokonaan. Perän se heitti 90 astetta sivulle ja meikä hetken aikaa leikki telivoimistelijaa.

  Mitä nyt tuossa pysty purkamatta vilkuileen, niin eturunko monesta kohtaa mutkalla ja yks ratkeamakin löytyi. Se menee kokonaan vaihtoon. Takarungossa isompaa ratkeamaa, alatukivarren kiinnityskohta painahtanut ja runko kytkimen kohdalta rutulla. Saa nähä mitä paljastuu, kun alkaa purkamaan muoveja.


  Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
   
 16. Shape

  Shape Nettikelkkailija

  Vs: Ski-Doo MXZ 550 X 137"-edition

  Noniin, taas saatu kasaan motivaatiota ja rahaa, joten oli korkea aika tämä paskaläjä purkaa pajottamista varten. Kyllähän sieltä löyty koko ajan uusia ja mukavia ratkeamia, vääntymiä ja lommoja ja olipahan myös etupukin kiinnityksen kohdaltakin runko antanu periksi. Katotaan saako tuota kattaistakin kierompaa runkoa ilman poppamiestä kulukemaan suoraan. Alla jottain kuvia pahimmista paikoista, hirveitä virsiä ei viitti raapustella.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Siinäpä se oottelee kyytiä kuusankoskelle, tai no ainakin pesua.

  [​IMG]
   
 17. Jauho

  Jauho Rmk 155" ja CFI800RR 128"

  Vs: Ski-Doo MXZ 550 X 137"-edition

  Perinteinen revin syyshuolto ;D
   
 18. Shape

  Shape Nettikelkkailija

  Vs: Ski-Doo MXZ 550 X 137"-edition

  Joo kato normaali kesäteloille laitto. ;D

  Pistetääs pari räpsyä puhkun seikkailuista viime talvelta.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ahneella on paskanen loppu? ;D

  [​IMG]

  [​IMG]

  Joskus se liian jyrkkä mäki kostautui.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ens talavea ootellessa, ei tämä helvetin +30 ole ihmisen ilima!
   
 19. Shape

  Shape Nettikelkkailija

  Vs: Ski-Doo MXZ 550 X 137"-edition

  Palataampa hetkeksi todellisuuteen. Kiireitä ollut, joten ei ole ehtinyt tässä välissä mitään touhuta. Tänään ehdin purkaa rungon loppuun asti ja sieltä ohjaushilppeiden alta, ylläri ylläri, löyty lisää ryppyjä ja ratkeamia, nyt viimeistään tulin varmistuneeksi, että eturunko pitää uusia kokonaan. Ei tuosta salmiakin muotoisesta enään suorakulmioista saa, saati sitten pysymään muodossaan, kun suoraa reunaa ei löydy mistään.

  Keskirunkoa sain oijottua tunkilla suoremmaksi, heittoa enään muutama milli. Pitää hoitaa se loppuun asti, kun tuon eturungon ottaa irti, niin pääsee paremmin työstään.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Osaan ratkeamista porasin jo reijät valmiiksi, kun runko menee parin viikon päästä työpaikalle gurun hitsautettavaksi.

  [​IMG]

  No mitenhän se runko oli kestäny etupukin kohalta??

  [​IMG]

  Kysymys muille revin rungon kanssa värkänneille: Olettako tätä alatukivarren kiinnikettä ruukanneet oikoa, vai jättäneet tuollaiseksi? Meinaa olla melko työläs tuota alkaa pajottaan.

  [​IMG]

  Alunperinhän se ois näin suora. ;D

  [​IMG]

  Seuraavaa tiliä ja motivaatiopurskahusta odottaessa.

  [​IMG]

  SAA KAUPITELLA SEURAAVIA OSIA:

  • Eturunko
  • Eturungon vahvikkeita
  • Ohjauksen vahvike
  • Keskirungon vahvike kytkimen alle
  • Pakin summeri
   
 20. espeni

  espeni Well-Known Member

  Vs: Ski-Doo MXZ 550 X 137"-edition

  Ei noita kannate alkaa suoristeleen. Musta peltikiinnike tulee eturungon mukana ja tuo keskirungon etulevy jossa tuo paksu alukiinnike maksaa jotain 30e. Musta peltilevy tuki sinne kytkimen alle maksaa kans vain vähän reilu kympin. Näin oli ainakin viime kesänä -07 XRS:n osanumeroilla tilattuna ojanraudasta.
   

Suosittele tätä sivua