SLS-duu (tunnelinjatkoa mulle kiitos)

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä aa-hoo, 14/12/09.

 1. aa-hoo

  aa-hoo Well-Known Member

  Noniih tulipahan ostettua tuollanen low budget kikkailuharrastelukampe talvipäivien iloksi (taikka sitten suruksi). Kelkka on siis Ski-doo Formula SLS -97, rotaxin 494cc nestekoneella (nou rave-venttiilejä). Tarkoitus oli zx/evo-mallinen pulkka hankkia mutta tutulta lähti halvalla tällainen hyväkuntonen joka seisonu tallissa turhana, viime talvena ajettu ruhtinaalliset 45km, toissa talvena ehkä jopa 100? Itsehän en ole tällä vielä päässyt edes koeajolle pienimuotosen jalkarikon takia, joten sukulaispoika hoiti sen puolen. Tänään kuitenkin kipsi lähti jalasta joten tulevana viikonloppuna kelkka talliin ja atomeiksi ::)...

  Kävin rautiassa tinkaamassa ison nipun rojua jota tuohon pitäis alkaa virittelemään.
  - ProTaper crossitanko
  - 3" koropala
  - Kahvanlämmittimet ja tupet (ei jaksa entisiä alkaa värkkäämään irti ehjänä)
  - Ski-doo:n käsisuojat
  - Kapeat vuotsolaiset <- tuliki lehtimäen suksimuovit

  Lisäksi hankittu:
  - 345/38/32 matto
  - Jatkopalat mallia Lehtimäki

  Haussa vielä:
  - Matala tuulilasi (tarjotkaa hyvät ihmiset mulle tuulenhalkojaa)
  - Iskarit

  Tarkoitus olis kärrätä tää ivalon perälle viikonloppuna ja aloitella alustasta ja tarkastella laakerit ja pyörät ja iskarit. Samalla jos pistäis jatkopaloja hollille. Kuvia tulee viikonloppuna!
  Formula tietäjät saa heitellä kaikenmoista vinkkiä tähän suuntaan ja miksei muutki :)..
   
 2. aa-hoo

  aa-hoo Well-Known Member

  Vs: SLS kikkailumodaus

  http://s740.photobucket.com/albums/xx41/AnttiJuhani/?action=view&current=18122009031.jpg

  Siitä lähetään liikkeelle. Ei ole minusta ainakaan komein ski-doo mitä tehty, joten jos sitä vähän muokkais ulkonäköäki, vakiokuosi muistuttaa itestäni lähinnä jotaki mansikkaa, joten ainaki väri vaihtuu ;D. Saa nähä joutaako sitä tänä vklp vielä maalailemaan, mutta jatkot olis tarkotus saaha paikoilleen.

  Edit: Astinlautaan pakko saaha karhennusta, oli melko liukkaat :(..
   
 3. make91

  make91 Well-Known Member

  Vs: SLS kikkailumodaus

  dodiii ja nyt joulun allako pitäs alkaa tapahtumaan 8) no ei muutako onnea :)
   
 4. aa-hoo

  aa-hoo Well-Known Member

  Vs: SLS kikkailumodaus

  joo nyt pitäis alkaa tapahtumaan. en tiiä sitte että mitä tapahtuu mutta katotaan ny ;D..
   
 5. make91

  make91 Well-Known Member

  Vs: SLS kikkailumodaus

  heh :) itellähän tuli tehtyä suht karkiat astinlautakarhennukset tohon omaan polleen... :D
   
 6. aa-hoo

  aa-hoo Well-Known Member

  Vs: SLS kikkailumodaus

  Elikkä tästä lähettiin liikkeelle:
  [​IMG]

  Heti alakuun alusta irti, lähti suht koht helposti. Mitä nyt yks telapyörän pidike katkes kaiken tohinan keskellä ja koko rulla lens helevettiin.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Arto sovittelee rattia, kaasuvaijeriin pitää jatkopätkä vielä hommata, ja uus jarrukahva tuleepi ku tuo entinen muovinen oli aika kookas ja ruma :-X..
  [​IMG]

  Sukset irti ja tarrat pois. Suksia muokataan sen verran että entisistä otetaan metalliset rungot talteen ja muovisuksi heitetään pois, lehtimäen suksimuovit noiden alkuperäisten runkojen kanssa näytti hyvältä, siitä kuvia myöhemmin. Noin 2cm levenee. Eli ei siis tulekaan kapeita vuotsolaisia vaan jotkut lehtimäen versiot. Joutu vaan kovertaan ohjausraudoille paikat sinne suksimuoviin ja hommaamaan uudet lenkit. Pitkittäis tukivarret saa myös uutta maalia huomena.
  [​IMG]

  Kuomu sai vähän pakkelia ja hiomapaperia..
  [​IMG]

  Pohjamaaleissa. On oikeakin maali jo päällä ja väriltään valkea, mutta unohtu ottaa kuva. Ihan ok tuli vaikka ite räpelsin.
  [​IMG]

  Jos joku jatkanut tällaista alustaa joskus lehtimäen palikoilla, niin kerrotteko että miten hemmetti ne muka pitäis saaha istumaan hyvin? Jatkojen ja liukurunkojen väliin jää puolen sentin rako jonne pitäis tehä joku levy väliin, tai ottaa jatkopaloista pois ne "ulokkeet". Eihän tätä osaa selittää erkkikään, otan kuvia tästäki vielä illan päälle ::)..
   
 7. aa-hoo

  aa-hoo Well-Known Member

  Vs: SLS kikkailumodaus

  Astinlaudan vahvikkeet pistettii kans:
  [​IMG]

  Käsisuojat, pitäis vaa tehä vielä kiinnikkeet ku eivät istuneet kovin hyvin :-\ .. ovat muuten täysin samanlaiset kuin lynxillä mutta maksavat 34e enemmän ::)..
  [​IMG]

  Tähän kuntoon se nyt sitte jäi odottamaan ensi viikkoa. Pitkittäistukivarsien piti olla hopeamustat, vaan tuli koko mustat. Syystä että yritin irroittaa korkkia paukkupullosta niin anto pullon saumat periksi ja sitte pitiki juosta pihalle hopun kyytiä. Onneksi en sotkenu muutaku itteni 8)..
  [​IMG]


  Toivotaan että ens viikolla on kelkka nipussa, enää jatkot laittaa kiinni alustaan ja uus matto alle, plus pientä hifistelyä vielä vähän sieltä sun täältä.
   
 8. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: SLS kikkailumodaus

  Jännä ettei tuossa alustassa oo reaktiotankoja/linkua iskarin etupäässä. Ne kun lisäis, tulis alustasta varmasti paljon mukavempi. Nythän se taitaa olla semmonen degressiivinen - eli sisäänjoustaessa pehmenee?
   
 9. aa-hoo

  aa-hoo Well-Known Member

  Vs: SLS kikkailumodaus

  En ole kyllä tuohon asiaan kiinnittäny huomiota ollenkaan. Saa nähä onko mukava vaiko eikö ku pääsee ajeleen, metriäkään en ole tällä vielä ajanut! Serkkupoika hoitanu testaamisen ku itellä kipsi ollu jalassa, kipsi viikon ollu pois ja eilen turpos jalka uuestaan tuossa paukkupullo-rytäkässä. Noh sittekku nipussa niin ajellaa ja säädetään ja katotaan mitä sille sitte aletaan tekemään :)..
   
 10. Jollikka

  Jollikka Yamaha Raivo

  Vs: SLS kikkailumodaus

  Siisti peli tulossa :) Onko jatkoa mielessä?
   
 11. aa-hoo

  aa-hoo Well-Known Member

  Vs: SLS kikkailumodaus

  Kiitti! Ja on :)..
   
 12. Naarma

  Naarma Well-Known Member

  Vs: SLS kikkailumodaus

  Tuosta alustastahan ei oo enää pitkä matka SC-3 alustaan jossa on linkutettu pukit ja keulimisenesto-palikat laitettu takapukille.. Kovasti tuo alusta pohjasi itellä ja pukit ja iskarit oli korjauksessa tämän tästä.. Vakioiskarit ei ollu huollettavia niin piti sitte laitella WP:tä ja Engansia tilalle, niillä pelasi alusta ja paremmin, keulassa oli Öhlinsit, parannusta sekin. Sisäsukseahan tuo ruukasi nostella.. oli muutes eka kelkka minkä tiän missä voimalinja pelasi jo tehtaalta tullessa :D kulkua oli nuilla tehoilla mukavasti. Vakiotela oli tosin kassahihna (paska).. ;D
   
 13. Rommel_

  Rommel_ Member

  Vs: SLS kikkailumodaus

  on vaan nätti :p
   
 14. aa-hoo

  aa-hoo Well-Known Member

  Vs: SLS kikkailumodaus

  Mulla ei kyllä reittejä pitkin kiinnosta röykyttää tällä, että luulis välttävän, jos ei niin sitte iskaria uutta, näyttää ainaki toi ei huollettava takapukiniskari melko laihalta :). Vakiotela ei ole kyllä rajuimmasta päästä, ja vähän se kyllä aiheutti hilpeyttä ku sen eka kerran näin :D. Nyt on siis se 345/38/32 ripsaw tulossa kunhan kaveri saa sen pois omasta kelkastaan.
   
 15. Naarma

  Naarma Well-Known Member

  Vs: SLS kikkailumodaus

  Kuulostaa tuo telavalinta kyllä asialliselta :p Kaikki nuo kuomun etuosan ilmanottoaukot saa sit olla pahvitettu umpeen umpiskikkailuissa, moottorin ja remmin lämmöt pysyi kurissa vielä senki jälkeen, kerääpi muutes lumet kuomun sisään ja helposti jääty nuo kaasaritkin.. tenua bensan sekaan ja kovaa ajoa. :D
   
 16. aa-hoo

  aa-hoo Well-Known Member

  Vs: SLS kikkailumodaus

  Mie 38 harjalla etiskelin, mutta ovat niin suosiossa että halvalla ei löytyny. Tähän ei kuitenkaan ole tarkotus pistää hulluna rahaa niin ei uutta raskinu ostaa. Mie sitte jo vähän niinku varasin yhen 44 maton jonka olis saanu tosi halvalla, renestä peräisin olevan, mutta luojan kiitos se oli ehtiny jo mennä niin aloin mettästään uutta, kaverilta sitte jääki ylimääräseksi vähän tähän kelkkaan passelimpi matto omasta projektistaan. Olis muuten toi liukuhihna myytävänä, 100% kunnossa oleva bomban oma, varmaankin jollain 15-19mm harjalla, ellei pienemmällä 8)..

  Edit: Kiitti vinkistä, pitää laittaa jotaki suojaa noihin ilmanottoaukkoihin.
   
 17. aa-hoo

  aa-hoo Well-Known Member

  Vs: SLS kikkailumodaus

  Taas pukkaa lissää palikkaa. Uuempaa etulamppua ja valomaskia pistetty tulemaan ja rautiasta kävin hakkeen kaasuvaijerille vielä jatkon. Vielä pitäis jarrukahva laittaa (vissiinki crossista ku vaijerilla) tuon entisen aika jykevän muovisen rivan tilalle. käsisuojat ei mee ihan heittämällä, koska noi on varmaan 15 vuotta uuempaan tehty ;D.. plus että krossitanko paikallaan
   
 18. korhja02

  korhja02 Kelkaton!

  Vs: SLS kikkailumodaus

  On sulla kiva rautia siellä! ;D
  Mulla on ihan oikeet säädettävät sulkimet kuomun aukoissa, jotta lumet ei sotke tulpanhattuja. ;D
  Sipistelin uudet jouset voimailuosastolle ja kilautin 21 ylärattaan tuohon+ muuta http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=50751.0
  Toki mulla ei ole jatkeita alla. Toi vaimennus kannattaa ottaakin tosissaan, edellä oli kyllä ehdotus, mutta en minäkään vanhaan viitti tunkee yli kelkanhintaa alle! ;)
   
 19. aa-hoo

  aa-hoo Well-Known Member

  Vs: SLS kikkailumodaus

  Mistä sie semmoset säädettävät sulkimet keksit? Napsihan kuvaa! Itellekki se yläratas varmaan menee vaihtoon, mutta kokeillaan nyt ensin että miten se liikkuu näillä eväillä :). Kyllä se vaimennus kiinnostaa tosiaan, jostaki halvat lisäsäiliölliset ku löytyy niin ostan mie pois kuleksimasta. Ei tosiaan kiinnosta laittaa alle 2000e sarjaa :D. Hienoa pukkaa sullaki.
   
 20. aa-hoo

  aa-hoo Well-Known Member

  Vs: SLS kikkailumodaus

  Taustalla varaosa-kelkka ;D.. renestä napattiin suksen lenkit.
  [​IMG]

  Siinäpä uutta suksea valmiina, huomena koeajo(?) mikäli alusta saahaan paikoilleen. Pidempää mattoa en vieläkään ole saanut joten pätkäksi kasataan vähäksi aikaa :(. Kuomuun tilpehöörit pistelty kiini.
  [​IMG]

  Ratti vol1.. Vol2 tulossa, käsisuojien kiinnikkeitä pitää muokata vielä, ja jarrukahva uus crossipyörästä.
  [​IMG]
   

Suosittele tätä sivua