SOTKAMO-VUOKATTI YMPÄRISTÖN REITIT 2014-2015

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä havini00, 10/12/13.

 1. PetteriH

  PetteriH Active Member

  Itse en vielä ainakaan mene jäille kelkalla Sotkamossa. Tourinkikelkalle Sotkamon alueella taitaa ainut ajettava reitti olla juurikin tuo vaaran ylitys, kun sitä taidettu jollain keinoa pitää kunnossa. Lähimmät lanatut baanat taitaa olla Puolanka-Hyrynsalmi akselilla. Tuosta Kattivankkurista vaaran ylitykseen menevästä maareitistä itselläni ei ole tietoa.. virallinen polkuhan kiertelee sieltä Särkisen lammen kautta Sapsojärvelle ja jäitä pitkin sinne reitille.
   
 2. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Kajaanissa on hyvää baanaa vaikkapa touringilla ajella.
   
  PetteriH tykkää tästä.
 3. Beagle

  Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

  Tutkin tuota Kamoren hanketta ja siinä kerrottiin Ristijärven reitin kunnostuksesta, sekä Laakajärven suuntaan. Eikös pitänyt tulla uusi pätkä myös Kajaani-Vuokatti välille, ettei tarvii jäätä pitkin vinguttaa? Siitä en löytänyt karttakuvaa, mistä se tulee menemään, vai tuleeko mistään? Hyviä asioita kuitenkin tapahtumassa, pääsee pian Vuokatista Paljakkaan ja takaisin kunnon reittiä.
   
 4. havini00

  havini00 Arctic cat ZR 7000RR -15 , ski-doo tundra -88

  juu hanketta on aloitettu ristijärven reitillä,! en ole itse käynyt kahtomassa, mutta huhujen mukaan homma pahasti vaiheessa. laakajärven ja rautavaaran suuntaan on tulossa reitin kunnostus, jota aloittanevat ensi kesänä. sotkamo-kajaani välille ei tule ainakaan nyt eteläpuolelle maareittiä ... homma kaatunut veemäisiin maanomistajiin.
   
 5. PetteriH

  PetteriH Active Member

  Tuosta Sotkamo-Kajaani maareitistä olisi mukava saada lisätietoa ja/tai henkilön/henkilöiden yhteystietoja, jotka asiaa vetäneet eteenpäin. Voisin mielelläni olla mukana edistämässä tilannetta.
   
 6. Beagle

  Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

  No niinpä tietysti :mad: tuota reittiä eniten odotin, kun jäät nykytalvina on mitä on.. Noistakaan uusista reiteistä ei paljon hyötyä ole, jos ei ole jäätä tai jäällä lunta.
   
 7. perttuni

  perttuni AC XF800 2012

  Ei suoraan vielä tämän hankkeen tiimoilta tule sitä maareittiä, mutta on siihenkin joitakin ideoita olemassa. Vuokatti-kajaani välille suunniteltiin sellaista ulkoilureittiä, joka palvelisi muutakin kuin kelkkakäyttöä, mutta se on nyt mietinnässä. Pelkälle kelkkauralle voisi olla eri vaihtoehtoreittejä, mutta tämän tilanne selviää vasta myöhemmin.
   
 8. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Otappa yhteyttä kajaaninmoottorikelkkayhdistyksen Heikki Ovaskaan tai Pasi Seppäseen, luulisi tietävän asiasta eniten. http://www.kajaaninmoottorikelkkayhdistys.net/?page_id=385
  Kuulin tuossa ettö ensimmäinen yritys leventää ja tehdä uutta pohjaa ei mennyt ihn putkeen kun kunnan ukot oli törmäilleet 40cm kokeisiin kantoihin urapohjalla kelkalla tarkistusreissulla, valvonta tälläisissä jutuissa on enemmän kuin tärkeää
   
  PetteriH tykkää tästä.
 9. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Niin siellä oli kuulemma ollut "hieman" korkeita kantoja.

  (Pohjoispuolelta olisi kuulemma ehkö yksi mahdollisuus entinen Eliaksen (hiihdon)? reittipohja?)
   
 10. _anttik

  _anttik Active Member

  Kukaan ajanut tälle talvea sotkamo-ristijärvi väliä?
   
 11. jake_soomi

  jake_soomi Ski-Doo Renegade 900 ACE -14

  Mikäs on jäätilanne Vuokatin ja Sotkamon ympärillä Nuasella/Jäätiönlammella, Kiannalla ja Sapsolla, jos sitä viimein pikkuhiljaa sais kautta aloiteltua. :rolleyes:
   
 12. PetteriH

  PetteriH Active Member

  Kelkan jälkiä näkyy jäällä ja muutamia kelkkoja kulkenut nesteellä tankilla. Kairaamalla saisi totuuden ku kehtaisi käydä.
   
  jake_soomi tykkää tästä.
 13. Beagle

  Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

  Kuulopuheiden mukaan jäätä on kyllä reippaasti ja nyt on luntakin jään päällä mukavasti.
   
  jake_soomi tykkää tästä.
 14. Markku76

  Markku76 New Member

  Viime sunnuntaina oli jäitä myöten ajettu kiantaperään.
   
  jake_soomi tykkää tästä.
 15. jake_soomi

  jake_soomi Ski-Doo Renegade 900 ACE -14

  Missäs kunnossa Sotkamo-Kuhmo -väli mahtaa olla? o_O Facen kelkkaryhmässäkin oli kyselyä tuosta pätkästä.
   
 16. zipe

  zipe Re 600r

  Viime lauantaina sujautettiin Kuhmossa mutkin. Reitti nopeassa kunnossa mutta jäinen oli jo silloin, nyt varmasti vielä pikkusen jäisempi:rolleyes:

  Sotkamosta tullessa ennen kuin reitti menee sillanyli ja alkaa metsäautotie pätkät, on reitin yli menty metsäkoneella ja pahat orkoset urassa.
  Siinä varovaisuutta! Paikka siis Sotkamon puolella
   
  jake_soomi tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua