Sukset

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä frosty, 14/1/06.

 1. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  900 xtrimmin keulassa ajanut rautasatula Bladella ja Pilot 7.4 mallilla enemmälti. Sitten lyhyesti testimielessä XC+:lla ja DS+:lla.
  - perusblade kääntyy hyvin, toimii eri keliolosuhteissa, mutta on käytännössä melkein aina rauhaton ainakin tuossa xtrimmin keulassa. Tympeä ajaa kun ei koskaan tiedä minne lähtee ja pitää ajaa hartialukko päällä reitillä. Kevyemmissä keuloissa mitä ajanut niin toiminut hyvin ja sitten esim. Yammun / Catin nelarien keulassa ihan ok. BRP laitteissakin keulan geometrian vähän muuttunut ja olkatappeja on monenlaisia niin saattaisi toimia uudemmissa. Pitäisi testata.
  - Blade DS+. Toimi mielestäni aika hyvin pikaisella koeajolla. Hieman tuntui tämäkin vetelevän uriin, mutta todella paljon vähemmän kuin tuo perus Blade. Kantaa hyvin ummessa.
  Blade XC+. Rauhallisempi kuin DS+ mutta muistaakseni myös miedompi profiili. Oli aliohjaavamman tuntuinen. Suksi on muistaakseni kapeampi kuin perusblade tai XC. Kantavuus umpisessa huono nelarin keulaan.
  - Pilot 7.4. ei vetele ja on kevyt ajaa. Leveä ja takaa korotettu niin toimii hyvin umpisessa. Peruskäytös aliohjaava ja se korostuu jos reitillä uutta lunta esim 5cm. Jos haluaa ohjaavan suksen niin tämä ei ole se. Itse tykkään että on rauhallinen ja kevyt ajaa ja alohjaava peruskäytös niin ok suksi mielestäni.
  XC suksea kokeillut yhden eri kelkan alla ja repi vahvasti koko ajan.

  Täydellistä suksea ei vielä ole tullut vastaan. Catin (XF 800) keulassa oli vähän vielä miedommaksi höylätty C&A XTX. Mitä enemmän vauhtia niin sitä parempi se oli. Ei repinyt eikä tehnyt koskaan mitään yllättävää ja ikään kuin tasoitti pahimmat rystyt. Huono puoli sitten oli lievästi raskas ohjaus ja sopivassa hankikuorikelissä tosi raskas ohjaus.
   
  Viimeksi muokattu: 18/3/23
  Vesukka tykkää tästä.
 2. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  CA XTX tasoittaa patit jo sen takia kun suksi on pitkä kuin nälkävuosi ja kulkee paremmin patin päällä jos lasketaan kuorikeli ja junakuskien urat pois laskuista pois niin onhan se mahtava suksi lyhyellä Totaltekin raudalla, itsellä oli kupupääpultit etureiissä ettei suksi kulu, sen kun muistaa CA suksilla että antaa suksen tehdä työtä ja jättää turhan vääntelyn pois, sitä ei tartte ohjata vaan kun kaasulla mennään niin voi päättää kummalta puolen käpyä ohjainrauta menee, itse jouduin luopumaan ranneongelmien takia niistä ja Bladet tilalle ja urissa mutkaa tullessa tulee aina mieleen että oispa CA:t alla... En tiedä kevenisikö ohjaus vaikuttamatta vakauteen vielä jos ottais keskiköliä takaa pois.
  Jenkit kovasti puhuu snow trackereiden puolesta, kevyttä ja vetelemätöntä menoa...
   
  LRacing ja Fudge tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua