Suuri Enduro-Topic

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä Sabe, 19/6/08.

 1. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Vs: Suuri enduro topic.

  Uus käytetty pärpätin tuli hommattua enemmän käytetyn ja vähemmän uuden tilalle :D Vieläkö ajamaan pääsis, työt haittaa harrastusta :mad:
  [​IMG]
   
 2. lynss

  lynss Well-Known Member

  Vs: Suuri enduro topic.

  Eikö täällä kukaan ole viritelly kypärään noita xenon valoja? http://www.xenonkauppa.fi/epages/Kaupat.sf/secfI_ab5jNGJs/?ObjectPath=/Shops/Xenon/Products/%22MR16%20HID%22/SubProducts/%22MR16%20HID%2024%C2%B0%22 jotain tuon tyylistä miniballastilla olen suunnitellut, sorvaiss alumiinistä kotelon ja kiinnitykset kypäränlipan kiinnitys kohtiin,umpion lasia tuossa ei ilmeisesti ole et mitähän siihen keksis.. kevyt ja edullinen akku latureineen pitäis vielä jostain katella..?
   
 3. Finski

  Finski Well-Known Member

  Vs: Suuri enduro topic.

  valokypärään, ballasti/akku selkäreppuun. Teetä pidempi ballastin/valon välisen johdon.
  Ebayn pojilta akut, ja laturi
  http://shop.ebay.com/items/_W0QQ_dmptZRadioQ5fControlQ5fPartsQ5fAccessories?_nkw=14.8v+lipo+4000mah&_sacat=0&_fromfsb=&_trksid=m270.l1313&_odkw=14.8v+li-po+battery&_osacat=0

  http://cgi.ebay.com/11-1v-7-4v-14-8v-18-5v-LiPo-RC-Battery-B6-Charger-BK_W0QQitemZ110459487795QQcmdZViewItemQQptZAU_Toys_Hobbies_Radio_Controlled_Vehicles?hash=item19b7e60633

  minulla on kestänyt tuo 4000 milliamppeerin akku reilun tunnin kerrallaan. 2-akulla ajaa jo pidempää kuin mies jaksaa..
   
 4. hönö

  hönö Well-Known Member

  Vs: Suuri enduro topic.


  kesän vielä keikkuessa nurkissa ajettiin kauden viimeinen venäjän safari.

  suora linja mutta liian pieni vauhti > uintiretki

  [​IMG]

  tosta oli hyvä ruveta kuromaan päivää pulkkaan

  [​IMG]

  hiioppia ja peli kuiville. pikkasen reirausta ja matka jatkuu.

  [​IMG]

  välillä kuivempaa mutta muuten haasteellista

  [​IMG]

  majavat perkele. pato ja tulvinut tie

  [​IMG]

  jatkuu seuraavassa numerossa
   
 5. hönö

  hönö Well-Known Member

  Vs: Suuri enduro topic.

  mulla tollanen. toiminta-aika akúlla 2 h. löytyy myös piuha suoraan virranulosottoon pyörästä tai kelkista. ihan sama onko mopossa valoja vai ei kun toi on päällä. ostin valmiin setin valotukku.fi

  [​IMG]
   
 6. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Vs: Suuri enduro topic.

  Huhuh mitä ojia melkein jokia...enpä ilman venettä ja liivejä lähtis kokeileen :D
   
 7. lynss

  lynss Well-Known Member

  Vs: Suuri enduro topic.

  No nyt on päästy budjetti xenonia testaa tositoimissa, eli pimeässä lähes lumettomassa metässä ajoa pyörän mittariin 1 tunti et ainakin sen akku kestää. Tuo valoteho tuossa nyt on riittävä ainakin kun tuttua lenkkiä ajaa, kaverilla oli just samanlainen lamppu mitä Valotukun setissä niin pääs vähän vertailemaan valoja ja kyllähän se xenoni paremmin sillä valotukun umpiolla näyttää, mutta joka tapauksessa molemmilla näkee. Valonväri on tuossa minun polttimossa aavistuksen liian valkoista(6000k)..et jos nuita virittelee niin se yleisemmin käytetty vähän kellertävämpi valo 4300k parantais ehkä kontrasteja.

  Mutta on tuo hinta erokin aika suuri, omat tarvikkeet: poltin/umpio 39e(umpion kuoret+kiinnikkeet sorvasin ite,on kevyet), miniballasti 45e, johdot+katkaisijat 10e, 12v 4,5ah NiMh-akku 81e, automaatti laturi akulle 50 ja Bilteman juomareppu 16,90e.. tuo biltemanjuomareppu on muuten hyvä tuohon hommaan pysyy akut lämpösenä ja saa tulemaan piuhat nätisti repusta pihalle..


  [​IMG]
   
 8. Finski

  Finski Well-Known Member

  Vs: Suuri enduro topic.

  Juu minullakin on tuo "tosimieskaupan" reppu samassa käytössä!
  Kätevästi saa johdon ulos.
   
 9. akkki

  akkki Well-Known Member

  Vs: Suuri enduro topic.

  Kyllä on meininkiä noissa Hönön kuvissa! 8)
   
 10. MiKo84

  MiKo84 Well-Known Member

 11. jabakanada

  jabakanada 5900 GLX

  Vs: Suuri enduro topic.

  Mikä auttaa, kun ensimmäinen kesä ois tulossa ilman pärrää ja nyt ihan mahoton enskakuume. Viimeks oli 450 Husqvarna smoto-kamoilla. Joku 500, 525 Kottarainen kummittelee mielessä ja öisin unissa.
   
 12. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

 13. jabakanada

  jabakanada 5900 GLX

  Vs: Suuri enduro topic.

  Piru ku sitä on ihmismieli heikko hyvän tavaran edessä... meinasin pysyä lujana ettei prätkää. Aikasempina kesinä ollu R1, GSX-R ja Husqvarna.

  Tiiäkkö Hemmo, onko noissa 2000 vm ---> Kotareissa mitään fiaskomallia mistä kannattaa pysyä kaukana?
   
 14. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Vs: Suuri enduro topic.

  en kyllä tiiä sen enempiä. Kaverilla oli vuosituhannen alkupuolen 520 kottarainen ja hyvä kampe seki oli. Noissa vaan tuppaa alustan elementit parantumaan vuosien varrella, telareihin tulee lisää halkasijaa, pds takaiskariksi jne. Se ite kone vetää kyllä takuulla sen mitä taviskuski jaksaa sarvissa roikkua.

  Tietty mitä uudemman ostaa, sitä suurempi varmuus on löytää "vähän" ajettu. Noistakaan ei tietty ikinä tiä, mutta näkeehän sen päälleppäin. Omalla ajelin sen reilu 300h konetta purkamatta ja ihan hyvin toimi. 50h kohalla oli edellinen omistaja tehny rempan, ite en nähny tarpeelliseksi ku vauhti oli lähinnä sitä ykkösvaihteella matelemista ;D
   
 15. tpl

  tpl Well-Known Member

  Vs: Suuri enduro topic.

  Kotarilla ei oransseissa 2000 luvun pyörissä ole fiaskomallia, etenkään 2003+ malleissa. Koneet todella kestäviä oikein pidettyinä. Huolto on helppoa, ilmansuodatin irti ilman kaluja, ei linkkuja takaiskarissa, 2006- malleihin asti venttiilien ruuvisäätö, nestekytkin ym. Jos vain ilmansuodatin on pidetty puhtaana ja öljyt vaihdettu riittävän usein niin varmoja pelejä. Mökkimopoja kannattaa välttää, taas joltain "vanhalta" crossi/enskamieheltä löytyy huollettuja varmoja pelejä samalla rahalla.

  Pds taitaa olla jo kaikissa 2000 pyörissä ja usd-keulakin 2001 tai 2002. 2002-2003 pyörä kunnossa ollessaan pärjää kyllä alustaltaan nykypyörälle, vaikka tietty ihan samanveroista siitä ei saa, mutta pelimies ei sillä jää muutamaa sekuntia enempää uudelle pyörälle kierroksella.

  Vanhemmissa nelareissa ja miksei uudemmissakin koneen kunto näkyy aika hyvin öljyjä poislaskiessa, jos messinginväristä vähänkään niin kiertokangen alapää menee aika äkkiä, mutta tuo yleensä 250+ tuntia ajosta riippuen. alumiinin/metallin värinen silppu magneetissa kuuluu kotarin koneissa asiaan. Vanha 2003 525sx-f purettiin n.80h ajettuna ja kone uuden veroinen, täysin mitoissaan. nyt pyörä on kaverilla ja 150+ tuntia ilman ongelmia. oma 505 sx-f levällään nyt 75h ajettuna ja täysin mitoissaan. Ei oikein viitsisi vaihtaa mitään osia.
   
 16. jabakanada

  jabakanada 5900 GLX

  Vs: Suuri enduro topic.

  OK, kiitos kattavasta vastauksesta. Tuohon ilmansuodattimen puhtauteen oon 450 Husqvarnassa törmänny ku ei meinannu imuvenat säilyttää enää välyksiään. Nelarikamppeissa taitaa olla nuo mökkimopot just pahimpia ostaa.
   
 17. Finski

  Finski Well-Known Member

  Vs: Suuri enduro topic.

  No mullaha olisi tohon mopo tuskaan helpotusta.

  http://www.nettimoto.com/ktm/exc/885547

  tähän päivään mennessä ei ole koskaan tullut tunnetta, että voima ei riittäisi.
   
 18. jabakanada

  jabakanada 5900 GLX

  Vs: Suuri enduro topic.

  Nam. Tiiätkö minkälainen rojekti ois saaha valkosiin kilpiin?
   
 19. Finski

  Finski Well-Known Member

  Vs: Suuri enduro topic.

  ei mitään hajua? jos haluaa heittää "adventure" reissun niin hakee punakilven esim. viikonlopuksi.
  Mulla ajamiset ainakin vuodeksi ajettu. Keväällä pitäisi kämppää rueta pykäämään. Ei viitti ottaa riskiä jalan särkemisestä..
  Osta pois.
   
 20. jabakanada

  jabakanada 5900 GLX

  Vs: Suuri enduro topic.

  Eräältä pyöräfoorumilta lainattua:


  vaikka sun pyörä ois vm.2002, mutta sen ajosta ei oo dokumenttia (punakilpisyys todistuksia, kisa katsastuksia tai jotain) ennen tätä vuotta (2009) niin se pyörä luetaan YLIVUOTISEKS ja sillon sitä käsitellään päästöjen ja muiden osalta 2009 vuoden pyöränä.

  tämä johtaa siihen että pyörässä pitäs olla katallysaattori ja sitähän ei tietenkään ole. sitä ei ole myöskään tyyppihyväksytty uuteen E3 päästöluokkaan. joten tilanne on mahdoton. et MITENKÄÄN saa pyörää kilpiin.


  Onko sinun pärrästä mitään todistusta, että sillä on ajettu ennen tätä päivää?
   

Suosittele tätä sivua