Switchpack 600 (2006-2010)

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Jeziz, 12/1/06.

 1. jiipee-

  jiipee- Well-Known Member

  Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

  Itellä meinaa kans switsu temppuilla ku pitemmän aikaa on ajamatta niin ei syty mittaristo eikä valot vastako kierroksilla ja vilkuttaa akkuvaloa. Vähä matkaa ku ajelee nii alkaa varausta nostamaan ja kaikki pelaa taas normaalisti koko päivän. Mitä se akkupalkki ilmottaa ku ei tossa meikäläisen vehkeessä ole ees akkua? Huomannu välistä kans, että kun jonku aikaa turraa tasakaasulla ja sitte muljauttaa liipasimen tankoa vasten nii alkaa rötäilee ja jotuuu vähä pumppaileen että herrää sinne täyskaasuvedoille.
   
 2. Nykänen

  Nykänen Well-Known Member

  Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

  kiitoksia tästä, tarkotus olisi heittää rr pinkit vessin jouset, jos muuttuis vähän tuo moottori meiluisemmaksi :) mitens olen itelle laittamassa rr kiekkamittaria mutta ei toistaiseksi mitään hajua mistä varastan mittarille virran. kokkeillu sen verran että samasta johdosta se ei ota mitä switchpackin oma mittari.
   
 3. Tuomoila

  Tuomoila switchback 600 / lynx 5900

  [​IMG]
  [​IMG]

  Onko muilla käynyt näin?
  Onneks ei kerinnyt sisuksia hajoittaa ku huomasin öljyn vähyyden.
  Huomenna käytetty suora kansi paikoilleen mutta mistä tälläinen johtuu jotta vika ei toistuisi heti miten?

  Lähetetty minun SM-N910F laitteesta Tapatalkilla
   
 4. mp71

  mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

  Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

  Jos stefa korkkaa tulee öljyt pihalle vetoakselilta. Stefa vuotaa helposti, jos vetoakselin laakerissa välystä mikä tarkottaa että laakeri on jo rikki ja kohta jumissa. Voi se stefa hajota muutenki.

  Tuon öljyslimän kautta kyllä näkee onko öljy vähisssä helposti ennen jokaista reissua. Aikaa kuluu sekunti. Kantsii kyllä kurkata.

  Voihan se kansiki (tai tiiviste) olla huonosti pistetty paikalleen tai rikottu tms. ja siksi vuotanu sieltä välistä.
   
 5. Tuomoila

  Tuomoila switchback 600 / lynx 5900

  Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

  Stefa ei vuoda ja akselilla ei ole väljyyttä.
  Tää kansi on saanut joskus lämpöä ilmeisesti pakoputken äänenvaimentajasta jonka seurauksena on kiero.

  Sitä en tiedä onko jouset vaimentajasta ollut edellisen omistajan toimesta irti vai niin väljät että vaimentaja on päässyt niin liki kantta vai voiko tää johtua jostain muusta?

  Lähetetty minun SM-N910F laitteesta Tapatalkilla
   
 6. mp71

  mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

  Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

  Jotenki näyttäs, että ketju ja rattaat on käyny todella kuumana noista jäljistä päätellen. Kyllähän tuo muovikansi vääntyy, jos kuumuu liikaa oli syy mikä tahansa.
   
 7. JOET

  JOET Member

  Vs: Switchpack 600 (2006-2010)


  Onko muilla käynyt näin?
  Onneks ei kerinnyt sisuksia hajoittaa ku huomasin öljyn vähyyden.
  Huomenna käytetty suora kansi paikoilleen mutta mistä tälläinen johtuu jotta vika ei toistuisi heti miten?

  Lähetetty minun SM-N910F laitteesta Tapatalkilla
  [/quote]


  Hei.
  Oliko umpisen pörräystä/kuorman vetoa?
  Omassa -07:ssa samanlainen vaurio kun hinasin toista kelkkaa, pakoputki niin lähellä ketjukoteloa että sulattaa tuon muovikannen.
  Näissä aika huono ilmanpoisto kuomun takaa, korjauksena tein aukot sivupalojen takaosaan ja tuuninki verkkoa liimamassalla kiinni.
  Mallia otin SLP:sarjasta. Äänenvaimentajan eristin nauhalla, thermotech vai mikäseoli.
  Öljyä laiton hieman ylitäyttöä.
   
 8. Tuomoila

  Tuomoila switchback 600 / lynx 5900

  Nyt en varmaksi osaa sanoa syytä. Mahdollinen aiheuttaja on minullakin n.5km toisen kelkan hinaus homma.

  Laitatko kuvia niistä aukoista ni vois itellekkin tuunata varmuuden vuoksi sellaiset.

  Lähetetty minun SM-N910F laitteesta Tapatalkilla
   
 9. JOET

  JOET Member

  Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

  Kuvan laitto voi wähän tokkiä, mut hakukoneeseen slp hot air elimination kit iq, näet mallia. Varmaan työkalukotelon luokkin voi aukon tehdä.

  Tietenki tiukalla oleva ketju tai öljyn vähyys nostaa lämpöjä.
   
 10. JOET

  JOET Member

  Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

  Tämmöset ilmanpoisto aukot ja vara tehdä lisää jos vielä muovit sulaa.
  [​IMG]

  [​IMG]
   
 11. Höppis

  Höppis New Member

  Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

  Rupesin huoltamaan kelkkaa ensi talveksi, Switchback 600, vm 2006. Muistelinkin että valo vilkutti servicea viime talven lopuilla, mutta en muistanu tehdä sille mitään..

  No nyt kun koitan nollata tuota, niin se ei nollaannu. Tämä on ilmeisesti huoltovälin muistutus. Teksti vilkku 5 kertaa ja menee normaali näyttöön. Ajallisesti noin 5 sekuntia.

  Menin mittaristossa astusnapin kautta (painoin ylöspäin) sinne missä näkyy tunnit, siellä on tällä hetkellä 259hr. Painan alaspäin olevaa nappia piiitkään niin mitään ei tapahdu. Kokeillu monet kerrat ja vaikka missä tilassa, niin en saa tunteja nollattua ja joka kerta kelkan kun laittaa käyntiin teksti vilkkuu.

  Selvennökseksi tässä on vielä teksti joka vilkkuu silloin kun kelkan käynnistää:
  [​IMG]

  Vinkkejä?
   
 12. penaaliana

  penaaliana Arctic Cat M 8000 Sno Pro 153"

  Vs: Switchpack 600 (2006-2010)

  Ei kai se haittaa vaikka vilikkuu? itelläni vilkku aikanaan sama vielä myydessäkin.
   
 13. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Paljonko tuo 06:nen 600ho switsu sais kiertää?
   
 14. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Kertokaa nyt joku, millä kierrosluvulla tuo 600:nen antaa parhaat tehot? Ja kiertääkö liikaa, jos ottaa 8200 kiekkaa vai onko sopivasti? Ihan vakio (orkkis)putkella oleva kampe, jos sillä on mitään merkitystä?
   
 15. rehto

  rehto Well-Known Member

  8250 on makkeimmillaan
   
 16. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Eli ei ainakaan ylikierrä 8200:ssa.
  Se on hyvä tietää, kun ei oo niin tuttuja nää jenkkien tekeleet tällä kelkkaosastolla, enempi ollu Lynxin miehiä. Tuli nyt vaan jostain hetken mielijohteesta hommattua tuollainen 06:nen switsu ajohaluja viemään, kun sopivasti sattui tarjolla olemaan, eikä työkiireiden takia ollut aikaa alkaa kovin monia kelkkoja käymään katselemassa.
   
 17. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Onko kukaan jatkanu näitä Switsuja (-06 ja 144" tela)? Itsellä menee kesällä tela vaihtoon ja mielessä pyörinyt ajatus, että jos sen vakion 144:sen telan tilalle pistäis 151:sen. Telatunnelin takaosassa näytti olevan (pikaiseen vaan suuntaa antavasti vasta mitttu) n. 7cm takapukin kiinnityskohdn takana toiset kiinnitysreiät. Liekkö samalla rungolla olevissa (155:ssa) RMK:issa takapukki sitten siinä kiinni? Mutta ajatus nyt ainakin ensialkuun olis, että siirtäis takapuki kiinnityksen noihin taaempiin reikiin ja ottais etupukkiakin sen saman n. 7cm taakse ja ehkäpä samalla pikkuisen alemmas. Ja sitten vasta mahdollisesti jatkoa se, mitä enää tuohon tarvii. En kylläkään oo tutkinu, että voisko kääntöpyörillä kiristysvaraa olla riittämiin jopa ilman jatkamista. Tietenkihän sekin vaihtoehto olis, että pistäis läpivetävillä ja jättäis mattoa pikkuisen löysemmälle.. Tai vaikka hieman isommat kääntöpyörät. Oisko noista isommista kääntöpyöristä haittaa?

  Kertokaas viisaammat ajatuksia, pohdintoja jms? Onko joku tehnyt? Linkkiäkin voi toki laittaa aiheeseen liittyen.
   
 18. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

  153"-162" tarvi 10cm jatkon. (Yamaha). Nuissa iq polleissa loivat liukurungonpäät ,että läpivetävät oma homma laittaa ku ei taho sopia pyörimään. Jostai syystä 146"rmk:n tela ei hyppinyt yli ku oli helkkarin tiukalla(ilman läpivetäviä).Mutta 155"rmk hyppi aina tiukassa paikassa. Siihen lyhennettiin sitte liukuja siirrettiin telastoa taakse päin ,että sopi läpivetävät. No liut sitten tuli läpi matosta ja kelkasta tuli liian keulapainoinen ja huono ajaa. Ootko ajatellu että nakkaisi vähä karkeemman 146" vois mennä heittämällä ehki? Itellä oli 146rmk ni mielestäni ihan kohtuu hyvä pääsemään tuon pitusena. Itellä oli 06 sb siihen olisin laittanut vaan karkeemman maton ja vähä välejä puottanut jos umpiseen mielisi. Takaylitystähän siinä vähä liikkaa tieten on. 900rmk:ta tais saaha 151". Semmosen liukurungot tai telaston vois saaha helposti passaamaan.
   
 19. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Kyseisessä kelkassa on 51mm matto (Camon Challenger), riitttää sinänsä karheus siis omaan käyttöön. On vain jo sen verta lappuja murtunut, että vaihtoon menossa sen vuoksi. Niin joo, välityksiä en ole vielä tutkinut, että minkälaiset mahtaa olla, mutta sen verran hyvin tuntuu jaksavan mennä umpisellakin, että todennäköisesti niitä on jo kevennetty reippaasti.

  Eiköhän niille läpivetäville tule riittävästi tilaa, jos telastoa sen 7cm (tai kuinka kaukana ne toiset kiinnitysreiät siellä takana nyt olikaan niistä, joiss takapukkin alunperin on) siirtää taksepäin. Liu-uthan siirtyisi käsittääkseni saman verran taaksepäin, kuin pukitkin. Aikeissahan olisi siis, että jossen nykyisen 144" maton saisi vaihdettua ilman jatkopaloja 151:seen mattoon. Sitä vaan lähinnä, että saisiko 151:sen telan riittävän kireälle, ettei niitä läpivetäviä tarvis tuollaisella 7cm:n telaston siirrolla? Siis kun se 151" (384cm) telahan itseasiassa on sen n.18cm pidempi, kuin 144" (366cm) tela, joka nyt äkikseltään siis oman laskelman mukaan vaatis kuitenki sen 9cm siirtämistä..

  146" maton kanssa tarvis kuitenki vetopyörät vaihtaa, kun ei passaa moiselle telapituudelle tuo 2.52 jako, vaan tarvii 2.86:lla jaolla olevat... Tai ainakaan ainuttakaan 2.52 jakoista 146" mattoa ole vielä tullut vastaan..

  Sinänsä pakko ei oo tehdä mitään, paitsi se tela nyt siis jokatauksessa vaihtuu. Vaikkapa sitten vain samanmittaiseen uuteen, koska se nykyinen on jo hieman kärsinyt. Omaa silmää vaan se pitkä takaylitys ei miellytä.

  Noiden liukurunkojen vaihtoa myös mietin, en nyt vain ollut ihan varma, että minkälaisilla telamitoilla tämän ikäluokan RMK-malleja on saanut...
   
  Viimeksi muokattu: 9/5/20
 20. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Niin noh joo, onhan siinä telaston taaksepäin siirtämisessä toki se vaara, että liukurungot tulee telasta läpi...Hmmmm...

  Mistäkähän tuohon keksisi jatkopalat? Ostamalla toki saa, mutta mietin nyt lähinnä, että jos ne sais itse väsättyä... Noh pitää tutkia ja miettiä. Mutta onneksi tässä on syksyyn ja ensi talveen vielä aikaa. Meikäläisen tekotahdilla voi tulla vaan turhan kiire saada kelkka ajokuntoon esi kaudelle jos syksyyn jättää...
   

Suosittele tätä sivua