Turbo pollet

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Nykänen, 5/11/16.

 1. Nykänen

  Nykänen Well-Known Member

  Matalampi puristeista kantta ja octaani boosteria tankin sekkaan.
  Noilla saa otettua turboista sen 7 psi ja saa aijaa huoletta. kunhan kelkka on sääjöissä.
  Silberin sarjoista en nykysin tiiä. Mutta aikasemmin olivat paskoja. Sillä kiinan turbolla ei tehny mithään. Merkki turboa kiinan tilalle niin alkaa ahot pysyhmään ruodussa.

  Onko kukhaan kokkeullu TRS voimalinjaa?
  Helixi tais olla tuossa TRS kitissä 46-32f löysillä jousilla. Ameriikassa ja muutamat ruottin maassa meinasivat että toimii paremmin mitä käänteiset isot helixit.
   
  LäskiLähteeAjamalla? tykkää tästä.
 2. LäskiLähteeAjamalla?

  LäskiLähteeAjamalla? Active Member

  Minkä verran tuo 7psi tarkoittaa voimana? Missä nämä saa Suomessa säätöihin?
   
 3. Nykänen

  Nykänen Well-Known Member

  Noin 220-240. Saattaa olla enemmänki.
  Jaa siinä onki hyvä kysymys. Bikefoxi taitaa kuiten säätää. Ruottissaki on pajoja jotka säätävät kelkan kohille.
   
 4. TomppaM

  TomppaM ProRMK-T

  Ainakin Mtnkoolla säätävät ajetun datan perusteella kartan suoraa eculle. Tuohon hommaan jos lähtee, niin on kyllä hyvä omata taipumus ropata laitetta aina ku pystyy. Kannattaa käyä kelekasta läpitte kaikki maholliset tarkistuksen paikat, varsinki käytetystä. Piilevät viat korostuu vaan tuon ylipaineen kanssa. Kuinka tuo matalapuristeinen kansi tekee tukkoisen alakierroksilla, kokemuksia?
   
 5. Nykänen

  Nykänen Well-Known Member

  Onhan se mopo ala kierroksilla. Varsinki noilla matalapuristeisilla kansilla. Mutta tähän voi onneksi vaikuttaa voimalinjalla.
  Jos käytethyyn meinaa turbon laittaa niin motti auki ja kaikki kattoa läpi. Petikumet uushiin ja see slp torque arm hommata.
   
 6. TomppaM

  TomppaM ProRMK-T

  Kyllä, sekä kytkimen ja vartsun täydellinen läpikäynti/huolto. Kytkin kannattaa simmittää käytettävälle painolle ja remmille, sillä saa eliminoitua turhaa remmin lämpenemistä, tämäkään ei todellakaan ole tehtaalta toleranssissa. Samalla käytin oma kytkimen tasapainotuksessa, saman verran tuli tasapainotusreikiä mitä tehtaan jäljiltä jo oli. Ei välttämättä ole välttämätöntä mutta tuskin on haitaksi. Itellä pelannu parhaiten Patriotin orkkis remmi ja oma mielipide on että muuta sinne ei kannata ees tukkia..

  edit. typoja
   
  Nykänen tykkää tästä.
 7. jtek

  jtek M800Tic SP162 -13 M8000 HC162 -16

  10psi /98 bensa /Vakio kansi
  Suskan koneella 800, vetää kun tauti.
   
 8. Nykänen

  Nykänen Well-Known Member

  Suzuki on vähän luotettavampi näissä turbotus hommissa.
  Pollestaki varhmaan saapii lähelle saman 98. Mutta ite käyttäisin varalta octaani boosteria. Se ei ole kuitenkhaan ku 25€ nuistaakseni lissää tankillisheen.
  Varsinki jos ei ole turbon kartat 100% kohilla.
   
 9. jtek

  jtek M800Tic SP162 -13 M8000 HC162 -16

  Joo. Ei kestä olla laihoja spotteja kartassa niin soiroa tulee koneesta pihalle
   
 10. Derpidy

  Derpidy Well-Known Member

  Mistäs porukka on näihin turbosatseja hommaillu? Suomesa ei taija mahottomasti myyjiä olla? Tieten jos tallin perältä tämmöstä löytyis nii voi koodia laitella.
   
 11. Qeedu

  Qeedu Well-Known Member

  Mihin vehkeeseen?
   
 12. Derpidy

  Derpidy Well-Known Member

  Nii tosiaan 800 axys polle kyseessä.
   
 13. Prormkpolle

  Prormkpolle Well-Known Member

  Jenkeistä tilaamalla..Silberturbo..Boondocker.Mtnk..Forceturbos ny ainaki...toimitusajat on sitte vähintään kuukauden..
   
 14. Eikka_

  Eikka_ Well-Known Member

  Oos muilla ollu semmosta ominaisuutta, että tulpan "sisuskalut" irtoaa, kohta kourallinen tulppia menny magneeton puolella niin että se posliini irtoaa ja liikkuu ylös alas siinä tulpassa.
   
 15. Prormkpolle

  Prormkpolle Well-Known Member

  Eikö mee laihalla? Mikä on kokoonpano?
   
 16. Eikka_

  Eikka_ Well-Known Member

  IMG_20230223_000204.jpg IMG_20230222_235845.jpg
  Kahvinvärinen tulppa niin pitäs olla kohillaan? Patriot, wössnerit, mtntk, 4psi, 98 + liru octaaniboosteria.
   
 17. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Nykybensalla ei näe tulpasta kuin suuntia, mitä näyttää seosmittari? Vakiokannella varmaankin, laita 100ll joku 25% niin vähenee ongelmat, tai jotain kovempaa bensaa.

  Onko tietoa paljonko mtntk muuttaa sytkää boksiin jos tuolla bensalla voi ajaa, 98e:llä ja vakiokannella ei kestä edes 2psi ajaa kun antaa nakukoodia? Minulla oli patriotissa vakio boksi ja 50/50% 100ll kesti ajaa vakiokannella jollakin 4psi paineella. Rk-tek:n kannella 98e:llä ajoin 6psi ja 100ll:llä 12psi, se alkoi olemaan jo liikaa 146":seen.

  Paljoako pyörität sitä konetta?

  Edit: piirun haiskahtaa siltä että mtntk muuttaa nakuanturin toimintaa kun softaa boksin, onko se sillä bullybog boksilla vai kuinka patriottiin ovat sen tehneet, itse yhden talven odotin että saisivat valmiiksi mutta eivät saaneet niin tein koko sarjan itse.
   
  Viimeksi muokattu: 23/2/23
 18. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Ja kun tulpista oli puhe niin shredderissä särkyy eriste tulpasta kun on liian kevyt voimalinja ja kiertää ylikierroksille
   

  Lisätyt liitteet:

 19. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Tuo eristeen särkyminen/keskiruodon irtoaminen nähtiin muutamaan otteeeen vakiossaki joskus kivikaudella ja sama joskus vesipelissä kun ajettiin hivenen arveluttavalla pensalla. Ei siihen oikein muuta selitystä ollut ku detti eli nakutus.

  Turbon kanssa tuo varmasti korostuu jos on pakka vähänkin sekasin. Helpoin tie kokeilla on pistää 100LL pensan sekaan vaikka 25% alkuunsa kuten tuossa ylempänä mainittiin. Jos 100LL ei löydy mistään niin esim Pantaa/Aspenia saa kauppiailtaki. Sen jälkeen on satavarma, että se oli nakutuksesta kiinni kun ainoa muutos tuon bensan suhteen on puristuskestävyyden paraneminen.

  Sitten kysymysmerkki että tahtooko jatkaa 98 ajamista vai mitä, ratkaisuna on sytkäennakon vähentäminen taikka ahtopaineen pudotus.
   
 20. Eikka_

  Eikka_ Well-Known Member

  Ei oo seosmittaria, vakiokannella juu, tosin löytyy myös ssi:n kansi jota en ole vielä kokeillut. Eculle ajetaan softa sillä elevate -mokkulalla.
  Vähän itteäkin epäilyttää että jotenki muuttavat nakuanturin toimintaa, kun joskus on nakutuksen valo vain vilkahtanut mittaristossa muttei oo jääny päälle. Ja mitä tässä parin päivän sisään on muutama tulppa hajonnu niin ei oo dettiä valittanu kertaakaan. Pitääpä testata vaikka sen 100ll kanssa seuraavaksi ja tarkistaa nakutusanturi ettei se vain ole rikki
   
  Viimeksi muokattu: 23/2/23

Suosittele tätä sivua