Ukkohalla-Paljakka

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä santtu, 24/10/11.

 1. micatf7

  micatf7 ARCTICCAT

  Kivesvaarasta lähettiin, paljakkaan asti ainakin makiaa baanaa.
  Paltamoon asti sai umpista ajaa.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 2. Ämäxzeta

  Ämäxzeta Active Member

  Tänään ajettu Hyryltä paljakkaan ja takaisin. Reitti oli kyllä todella hyvässä kunnossa. Viime päivinä tullut reilusti uutta lunta ja lisää sataa koko ajan. Liikennettä ei paljoa ollut, vain muutamia kelkkoja. Joulun ja uudenvuoden aikaan porukkaa liikkeellä perinteisesti hulluna ja reitillä ole suurinpiirtein muuta kuin kiviä ja rapaa.
   
 3. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Eteläpuolen rengasmatka ajettu, ihan oli mukavaa baanaa päästellä.
   
 4. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Paltamo-Paljakka-Puolanka-Paljakka-Paltamo 185km ja Puolangalta Saarijärven suuntaan linjalla kivet kolisee ja paukkaa oikein urakalla. Pääasiassa oikein kivaa pomputusta ja välillä tadaisempaakin, Paljakan lähellä turistikyhmyä. Onkait se uuden uran pohjan teossa mennyt joku vähän vituiksi siinä Paljakan lähellä joka menee mettäauto tien vieressä kun muualla tasaista ja siinä metrin möykkyä joka ei ajamalla tule. Isoja ei ole mielestäni Kamoren suunnalta tullut uutta kuin uudet viitat risteyksiin, noh ootellaan.
   
  Mika_R ja Nipademu tykkäävät tästä.
 5. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Sama lenkki lauantaina ja samoilla ajatuksilla, joskin reitti oli maksassa kunnossa vielä lauantaina.
   
  Mika_R tykkää tästä.
 6. Höyläri

  Höyläri Well-Known Member

  Joo se meni vituiks. Kiire helvetin moinen ja lunta oli se 30-40 cm kun sen kaivoivat niin tietäähän sen mitä siitä tulee. Enhän saisi sanoa mutta Puolangan puolen kamore oli pettymys kympillä. käynyt jo mielessä että lopetan urakat jos nuo pohjat jää tuohon kuntoon oikeasti. Vittu kaikki pitäs ITE tehä. Taksan korotus on edessä jos pää jää tämmösiksi. Kilometriä kohden menee liikaa aikaa kun täytyy varoa kiviä ja kantoja ja vesipoteroja.
   
  Arwid Käkivaara, Yamahisti-Skidoisti, mjuvis ja 2 muut tykkäävät tästä.
 7. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  Sehän uusi tienviereinen "pattisuora" on koko reitistön makeinta pätkä:)....ainakin pilkkilynksille:D
   
 8. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Joo tekemällä tehty, oisivat tehneet koko matkalta samanlaisen niin ois sulle makiaa koko rahan edestä:).
  Kyllä käy Höyläriä sääliksi, vehkeet särkyy uusimmilla pätkillä ja kun olisi kelkkaukko teettämässä ja tekemässä muutoksia niin näky olisi erilainen, joka toista väittää voi tulla Kajaanista katsomaan mallia. Onhan ne väittäneet että Puolangan rahat on käytetty jo ja jos näin on niin herrat pärjäsi loistavasti rahallisesti, työläiset ei saaneet edes rahaa töitä tekemällä tai meni varmaan 2h kylttien tekoon :D.
   
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.
 9. Höyläri

  Höyläri Well-Known Member

  Tekihän ne komean sillan kahdesti. Kun olisi älynnyt ottaa kuvia siitä luonnoksesta mitä edustajan kanssa tehtiin niin olisi väitteilleni muutakin kuin sana sanaa vastaan. Mutta tätähän tämä on ,laitetaan henkilöitä tekemään asioita mitkä ei kiinnosta eikä vaikuta hänen elämäänsä niin tulos on mitä on. Eipähän tuota kiinnostanut vaikka keroin että tästä alkaa ihan oikeasti olla motivaatio kateissa lanata, on kuulemma minun ja matkailuyhdistyksen ongelma.

  Hankkeen piti tuoda rahaa että saadaan ongelma kohtia poistettua, tulos 1 silta,ely hidasteita teille tuloihin,jätkän ristejä vääriin paikkoihin, kiireellä pohjattuja uria,lankku siltoja vääriin paikkoihin mistä on nyt kinastelemalla saatu lisätöinä oikeisiin paikkoihin. Rahaa meni pääurakoitsijalle 64500 ja johonkin muuhun 23000. En ole katkera kuin hiukan. Ärtynyt suoraan sanoen. Ei oo helppoa tää parhaan kelkkailu alueen statuksen ylläpito.
   
  Arwid Käkivaara, F3, Nipademu ja 4 muut tykkäävät tästä.
 10. havini00

  havini00 Yamaha Sidewinder L-tx 137 , ski-doo tundra -88

  Samanlaista tolskaamista on homma ollut Sotkamon suunnallakin...kahteen suuntaan on uria kunnostettu. Ristijärven ja Rautavaaran, kahden kesän jälkeen molemmat on kesken...esim. siltoja puuttuu useita ja jostakin käsittämättömästä syystä kaivinkone ei ole pohjustanut reittiä koko matkalta, vaan välissä on täysin käsittelemätöntä kivikkoa ja kannokkoa!! Koko hommasta on tainnut puuttua toimiva ja asiasta jotakin tietävä työnjohto ja sitä kautta työn tulosten valvonta!
   
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.
 11. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Seitenoikean seudulla on ihan tekemällä tehty pattia. Syksyllä kattelin että kesken kai tuo pohjustus on mutta ei sinne kone enää mennyt. Pintakuntta oli raavittu irti ja jätetty säännöllisiin kasoihin reitille.
   
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.
 12. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Me ajeltiin maastopyörällä sillä seudulla ja sieltä täältä toklittu ja tosiaan luultiin että kone sinne menisi vaan ei.
   
 13. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  Joko urastolle on puolangalla tehty loppukatselmus? Onlo suunnitelmissa määritetty, minkä tasoista pohjien pitää olla? Jos ei, niin pääurakoitsijanhan pitää pohjat tehdä sellaisiksi kun ne on suunniteltu. Meillä kun virallistivat ja tekivät uria, niin
  Varmaan tuon tienvarsi pätkän "parhaus" johtuu siitä, kun se ei ole kovin pitkä pätkä:p
   
 14. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  Pohjat tulee yleensä huonot, jos tekijä ei itse ole alan harrastaja. Ummikko olettaa, että lumi tasaa..... ja jos homma on urakkana, niin sitä nopeamminhna urakoitsija yrittää sutaista pohjat valmiiksi. Jos työntilaajalla ei ole mielenkiintoa kelkkailua kohtaan, niin sehän hyväksyy sitten hiukan huonommin tehdytkin pohjat. Meilläpäin kun aikoinaan kelkka reittejä virallistettiin, oli reittien pohjien vaatimuksena, että 10cm lumella pystytään kelkkailemaan. Urakoitsijalla ei ollut näkemystä aiheeseen, eikä työntilaajalla mielenkiintoa, niin pohjistahan tuli sitten mitä tuli. Hiukan myöhemmin uusia linjauksia teki urakoitsija, joka itsekkin harrasti kelkkailua, niin pohjathan olivat sitten huomattavasti paremmat, kuin mitä ensimmäinen urakoitsija oli saanut aikaan.
   
  Viimeksi muokattu: 25/1/21
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.
 15. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Tämähän on ongelmallista hommaa tosiaan. Eli jos urakoitsija saa määrätä hinnan ja vaatimustason eikä kukaan valvo.

  Sekin on kuitenkin tosi, että kaivinkoneen hytästä katsottuna, sellainen parinkymmen sentin hiekkapatti näyttää olemattomalle. Vaan jäisenä sellainen saattaa tuottaa kelkkailijalle yllättävääkin päänvaivaa. Tämä siis esimerkkinä.
  Tuli vain mieleen. Meidän talon vierestä menee ura. Siinä kaiveltiin kaapelia maahan. Järkytyin kun katselin kaivinkoneen jälkiä. Tein pientä valitusta aiheesta. Konemies oli sitä mieltä että sehä on siliä ku mikä. Tässä oli vain kyse näkemyserosta. Kuski muutti mielensä, kun katoimme asiaa maan pinnalta. Tämän jälkeen tekiki sitten hyvää jälkiä.

  Eli ihan kaikkia syytä ei voi vierittää konekuskien niskaan. Kyllähä sitä työtä pitää tietenki valvoakki jotenki.
   
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.
 16. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Joo, tuo on hyvä kuvaus, tuskin se kuntta on kasattu uralle mutta sieltä täältä kun raapii ja ottaa vielä kivien ja kantojen ympäriltä tavaraa niin muhku vaan isonee.
   
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.
 17. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Pistin KaMoRelle palautetta ja sieltähän tuli jopa vastaus. Toki ympäripyöreä ja jopa keskustan politikkojen suuhun sopiva :p
  No viestissä oli kuitenkin selkeä lupaus puuttua palautteiden perusteella, korjattaviin kohtiin, joten loinpa tuota varten oman ketjun. Laittakaa sinne noita epäkohtia, vaikkapa karttalinkillä varustettuna. Jos ei ala palautteiden perusteella hommat parantua, niin uskon että alueen lehdetkin voisi aiheesta sitten kiinnostua.

  http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?threads/kainuun-kamore-hankkeen-palaute.146556/
   
  Arwid Käkivaara, mjuvis ja Mika_R tykkäävät tästä.
 18. Yamahisti-Skidoisti

  Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

  Tätä kun lukee niin taitaa Kuusamo olla oikea suunta kelkkaretkille. Varasinkin mökin Rukalta viikoksi 10.
   
 19. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Alavuokista Hyrynsalmelle ja Kuhmoon päin menevät reitit ei kuulu noihin lanattaviin mutta onko niistä ollut missään mitään puhetta?
   
 20. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Ei vaan baanan kunto oli todella hyvä, pisti silmään vaan nämä uudet pätkät ja muutokset, vois yleistää että 99% voi ajaa ylinopeutta suorilla nykyvehkeillä. Rukalla leveämpää ja nytkytystä :D
  Oispa edes muutama silta tehty tuonne niin sekin riittäisi, Suomussalmen puolen erottaa Kuhmosta ja Hyrynsalmesta selkärangan tuntumalla :D. Tarkoitus oli sopivan vapaan tiimoilta lainailla lanaa ja kiskaista edes yksi siivu Hyrynsalmi-Moisiovaara lana perässä, täällä tuskin kukaan suuttuu että menee toisen hoitoaluelle :p
  Eikös se lehdessä ollut muutaman vuoden sisään joku juttu lapin reittien kunnostuksista ja kilometrikyltit saivat aikaisiksi sadoilla tuhansilla.

  Tuo pahka reitillä pohjien kohdalla meinaa isoa pattia talvella ja siitä ne patit kasvaa molempiin suuntiin ja jos terävä pahka ja ottava kivi mallia voi tukivarteen käydä kipeää... Meillä Kajaanin ns. pressalla on kymmenten vuosien kokemus ja hyvä näkemys hommaan, meinasi että jos oikein tehdään pohja ja esimerkiksi kivi pitää saada pois ja on koneella otettavissa, otetaan pois ja uran vierestä mättäiköstä maata tilalle ja kivi siihen poteroon josta maata otettiin jos ei muuten voi täyttää.

  Niin olihan siellä Väyrylän? kylillä se uusi pätkä myös aika timanttinen :D.
   
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua