Venture Multi Purpose - keskustelu

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pexi75, 24/2/11.

 1. Pexi75

  Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

  Tähän sitten keskustelu Venture Multi Purposesta -JRT

  suunnitelmissa päivittää tyo nykyinen tykki lynssi 3900 GL Finlandia -84 vähän modernimpaan menijään ;)

  Hakusessa uusi monikäyttöpeli. Etupäässä ns. mökkikäyttöön, ei tarkoitus hyppyyttää pateissa kovinkaan.

  Käyttö:
  -porukan veto reessä pilkille, myös umpisessa
  -mamman kanssa kaksin sivistyneesti reitillä maisemia ihailemassa
  -yksin/kaksin umpisessa vaarojen yli rauhallisesti
  -ja joskus harvoin jos yksin pääsee ajelee niin silloin vois tietty revitelläkin, mutta tämä ei tule missään nimessä painamaan vaakakupissa paljoakaan

  Reitillä alustan/jousituksen ominaisuudet jos olis kohdallaan niin plussaa. Mamma kun meinaa nykyisessä menijässä valitella, että pomppii...eipä ihme kun ei ole takana edes mistä pitää kiinni ja iskunvaimennus on kelkasta kuoleutunut olemattomiin jo vuosikymmen sitten ;D

  Umpisessakin pitäisi päästä, tarkoitus ei ole kuitenkaan kiipeillä pystysuoria rinteitä. Riittää että ei jäisi kovin herkästi kiinni metrisessäkään hangessa.

  Venture Multi Purposea olen kaavaillut. Käynyt kerran koeajaakin, mutta kun ei ollut kuin kova alusta missä kokeilla niin ei saanut minkäänlaista kuvaa umpisen ominaisuuksista. Yritän saada vielä koeajoon paikallisesta jammuliikkeestä ja viedä tuonne itärajan tuntumaan, missä luntakin kuuluu olevan jo mukavasti.

  Löytyykö täältä MP:n omistajia tai muita, jotka osaisi kertoa noista umpisen ja vetohommien ominaisuuksista? Ja tietysti kaikki muutkin plussat ja miinukset ko. mallista mielellään kuulisi.

  Pakoputken pää telatunnelissa kuulemma aiheuttaa isoja jäätymisongelmia, mutta tähän lupasivat liikkeessä laittaa samaan hintaan "omatekoisen" jatkeen ihan perälle asti. Onko tästä kokemusta, että auttaako ongelmaan? Putkihan edelleen kulkee siellä tunnelissa ja lämmittää sitä??

  Tietysti jos jollakulla on tuohon käyttötarkoitukseen ehdottaa jotakin muuta mallia/merkkiä niin ehdotuksia otetaan vastaan.

  ..niin ja toisena vaihtoehtona listalla Lynx Ranger 49, jonka meinaan myös käydä koeajaa
   
 2. kapu

  kapu CF8 -07 ja BC570 -11

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  ei nyt hirveesti, mutta jotain...

  Työmaalla MP ja verrokkina RS Viking ja en hirveesti voine kehua MP:n umpisen menemistä. Melko raskas, keulapainoinen ja sitten mutu että raskas kelkka jossa korkeahko penkki haittaa perinteistä umpisenajotyyliä työkelkalla, . Eli ehottomasti ota koeajoon ennen hankintaa. Tunnustettakoon että kokemukseni rajoittuvat aikas pieneen kuitenki.
   
 3. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Osta uusin lehti siinä on juttua kyseisestä kelkasta ja onhan noita vuokraamot täynnä, taitaa olla se käytetyin kelkka nykyisin safarikelkkana. Mieti myös jos yamahaa mielit yamaha niin rs viking myös käytettynä, saa halvalla vähän ajettuna ja on kantopinta-alaa telassa.
   
 4. Tuplaäksä

  Tuplaäksä Well-Known Member

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Turpo ja pitempi alusta = kuningaspeli.

  XX
   
 5. PKE

  PKE Well-Known Member

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Kyllä se pakoputken jatke on ihan tehdastekoinen. Ei tosin Yamahan tehtaan. Mutta toimii ja auttaa huomattavasti. Myös äänet hiljenee. Niitä laitellaan näihin Scandinavian malleihin.
  Itse kelkasta ei kokemusta, joten ei pysty kommentoimaan muuta kun että älä kattelekaan muuta kuin nelitahtisia em tarkoituksiin. Porukka viihtyy paljon paremmin kun ei tarvi viettää sitä laatuaikaa 2-t savupilvessä...
   
 6. Roiala

  Roiala Active Member

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  No, minä ajelen kutakuinkin kuten sinä ja olen ollut tyytyväinen V1000 Lynx Rangeriin (-04), nelari peli sekin.
  Ei ole umpisten tykki mutta ei sillä kovin helposti tai pahoin ole jäänyt kiinni kun ei lähde rinteisiin tai umpimetsään, kaksipäälläkin kulkee ummella ihan kivasti kunhan ei ole kovin tiukkoja mutkia tehtäväksi. Toki PAINAVAHAN sekin on.
  Mutta on edullisempi selvästi kuin tuo jamppu josta ei ole mitään kekemusta ja onneksi ei tiedä paremmasta niin on tyytyväinen tuohon rangeriin. ;)

  Ei haise, on kohtuu hiljainen, reki kulkee kuin ei olisikaan perässä vaikka olisi vähän potrukkaakin kyydissä, polttoainetalous kohtalainen (9-13l/100km) ja reitilläkin pärjää...

  Eli kai tuo on vaihtoehto, ainakin toisinpäin itselle oli vaihtoehto tuo jamppu kun tätä ostin.
   
 7. Pexi75

  Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Nykymallin rangeri on kuussatanen 2-tahti e-tec. Melko pieniruokanen sekin, mutta hintalappu ilman matkustajan takaselkänojaa melkein 12 tuhatta ja selkänojalla ylikin. Tuon nelarijammun saa alle kympillä eli hinnat vissiin kääntyny toisinpäin
   
 8. Roiala

  Roiala Active Member

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Eli uutta ostamassa hän :)

  Minä kun olin ostamassa käytettyä niin jamput oli uudempia mitä oli tarjolla ja siten kalliimpia kun oli se nelari kiikarissa.
   
 9. mikada

  mikada Yamaha Sidewinder 2017

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  No mulla on kokemusta Murmelin reittiajo-ominaisuuksista noin 100 kilsan edestä ja en päässyt oikein sinuiksi sen kanssa. Tuntui hieman kiikkerältä ja mutkissa sai jatkuvasti korjata ohjausta, kun välillä kääntyi liikaa ja sitten piti taas korjata toiseen suuntaan. Pikkuisen ummessa kun ajelin, niin kyllähän se siellä kulkee, mutta taas tuli se kiikkeryys närästämään ja tuntu, että se oli pehmeässä aina pötkähtämässä kyljelleen. Ja kone tuntu tietysti hieman puhdittomalta, kun tottunut RS Venturen tonniseen nelariin. Omasta mielestä RS Venture helpompi käsitellä kaikissa tilanteissa ja tuntuu huomattavasti tukevammalta ajossa. Murmelista en itse jäänyt kaipaamaan RS Ventureeseen verrattuna mitään muuta kuin Murmelin suurempaa tavaratelinettä.
   
 10. Pexi75

  Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  mikä tehdas näitä tekee?

  Tänään oli mulla koejossa MP. Ajelin sekalaista ajoa 130 km. Ainoa mikä erityisesti jäi kelkassa askarruttamaan on tuo lumen paatuminen telatunneliin. Tässäpä kuva kuinka ummessa tunneli oli ajon jälkeen
  http://pexi75.kuvat.fi/kuvat/01032011568.jpg

  Kuva tunnelista sulana
  http://pexi75.kuvat.fi/kuvat/02032011570.jpg

  tunnelissa uskomaton määrä tavaraa. Tuo kun jäätyy ajon jälkeen niin siinähän on seuraavana aamuna ihmettelemistä liikkeellelähdön kanssa :D

  Tunneli paatuu käytännössä koko matkalta, ei vain takavaimentimen takapuolelta, johon purkaa pakokaasut. Putki siis lämmittää tunnelin kattoa koko matkaltaan. Toki pahin tilanne on tuossa vaimentimen takapuolella, mutta auttaako jatke todella? Eli olisiko sittenkin kyse siitä, että tunneli lämpiää, koska pakokaasut jää kiertelemään tunneliin esim. tyhjäkäynnillä?...ja ongelma poistuu jatkoputkella?

  Itsellä tuli mieleen, että voisikohan tuota pakoputkistoa jotenkin eristää koko matkalta? Esim. käyttämällä sellaista lämpövoimaloilla käytössä olevaa putkieristysmateriaalia (kestää vaikka tulta). Ei pääsis hohtamaan lämpöä niin kovasti. Vai saako putkea mennä vuoraamaan millään, tuleeko ongelmia?
   
 11. Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Saiko niitä pakoputkenjatkeita jostain kaupasta ja olisko kenelläkään kuvia kyseisestä asiasta?
   
 12. PKE

  PKE Well-Known Member

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Saa niitä, Yamaha kaupasta.
   
 13. Pexi75

  Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  joo, jammukaupat myy. Ostin tuon MP:n lauantaina ja laitatin siihen jatkeen. Napsinpa ens viikonloppuna kuvia ja laitan tänne.
  Tuntui toimivan ihan hyvin tuo jatke..toisaalta kelikään ei kyllä viikonloppuna ollut sellainen että olis kovin pahasti paatanut lunta tunneliin.
   
 14. Terry

  Terry Well-Known Member

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Rs Vikingissä tekee tuota jääpaukkua ihan kiitettävästi kovemmilla pakkasilla.Putkisto loppuu näköjään samaan kohtaan,erotuksella,että RS putkistossa on putkien suojana metallilevy ja putken päät on taivutettu kohti mattoa,metallilevyn suojassa,ettei pakari hajoa heti ensimmäiseen kunnon kovaan köntsään,joka sieltä lämmetessä putoaa telan päälle...

  Olen nostanut peräpään pukille ajon päätteeksi.

  Sitten koneen lämmitys jonkun aikaa ja kaapinut paukut pois.Tuota jos ei tee niin seuraavalla kerralla onkin tiedossa kolinaa jossain vaiheessa telatunnelissa ja ei mitenkään kivan kuullosta...hajottaa putkistoa/jäähdytysritiliköt.
  Eli vaatii vähän vaivan näköä ajon päätteeksi,tulee rutiiniksi kyllä,kun muutaman kerran unohtaa ;D

  Tulee vaan mietteisiin,että miten käynee nuitten isojen jääpaukkujen kanssa suojaamattoman pakoputkiston?
   
 15. Pexi75

  Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  tässäpä kuvia jatkeesta. Hyvin tuntui viikonloppuja tuo jatke auttavan. Keli oli kyllä tosi paatava, mutta tunneli pysyi suht puhtaana

  http://pexi75.kuvat.fi/kuvat/IMG_5952.JPG
  http://pexi75.kuvat.fi/kuvat/IMG_5949_2.jpg
  http://pexi75.kuvat.fi/kuvat/IMG_5951_2.jpg
   
 16. Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Kiitos Pexi 75:lle hyvistä kuvista,putki ja sen asennus hahmottui hyvin. Täytyypä laittaa omaan kelkkiin samanlainen.
   
 17. Pexi75

  Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Levillä kelkkailemassa tässä ekaa päivää. Pari päivää pitäis vielä surttailla tuntureissa mamman kanssa. Minäkun en ole mikään moottorikelkkatekniikan ihmelapsi niin kysynpäs vähän neuvoja jos joku ystävällinen tekniikan osaaja auttaisi: Putsailin tuossa äsken alustaa lumesta ja jäästä ja huomasin että tuolta jonkun (osan nimeä en tiä) välistä puskee tiivistettä ulos. Eli tuon akselin (joka menee tuohon astinlaudan tienoille) telatunnelia vasten oleva metallihärpäkerinkula (jonka sisässä tuo tiiviste on) on aikalailla irti. Liikkuu jos sormilla heiluttelee. Tiivistettä pystyy myös helposti käsin liikuttelee, laitoin sen tuohon kuvaan esille. Toisessa päässä akselia kaikki samat osat on kiinni ja ok. Eli onkos tuo vasemman puolen vika nyt semmonen että liikut loppu tähän vai uskaltaako tuolla huomenna lähteä Ylläksen kierrokselle 2-päällä? Mitään en huomannut ajossa poikkeavaa tänään kun 150 kilsaa painettiin.

  ...niin ja kelekki ompi Venture Multi Purpose

  http://pexi75.kuvat.fi/kuvat/Jammu/240220121412.jpg
  http://pexi75.kuvat.fi/kuvat/Jammu/240220121411.jpg
  http://pexi75.kuvat.fi/kuvat/Jammu/240220121407.jpg
   
 18. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Painele se kumi takaisin sinne metallin sisään ja homma on OK, samalla otat rasvaprässin ja rasvailet alustan sekä tarkistat että eivät pullahtaneet uudelleen pois, monesti korvalla kuulee kun rasvaa on tarpeeksi.
   
 19. Pexi75

  Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  kiitosta vaan. Selittäisitkö ymmärtämättömälle mikä tuo akseli oikein on ja miksi tuossa välissä ylipäänsä pitää olla tiiviste ja rasvat? Liikkuuko tuo akseli, jotenkin äkkiseltään tuntuu että se on vaan kiinteästi paikallaan ???
   
 20. Reimond

  Reimond Cleated tracks

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  No sehän on se kuningaspultti ;D Eli pitänee telaton paikallaan. Ei tuossa hätää ole. painele vaan paikalleen ja ajele loma rauhassa.
   

Suosittele tätä sivua