Venture Multi Purpose - keskustelu

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pexi75, 24/2/11.

 1. Jak3

  Jak3 New Member

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Tervehdys! Nyt olisi pala purtavaksi seuraavien kuvien myötä otsikon mukaisessa laitteessa:

  [​IMG]

  [​IMG]

  Tällaisen tempun teki Venture MP -06, kilometrejä n. 4700. Moottori 500ccm versio, vai onko lie muilla tehtykään.
  Kesken tyhjäkäynnin lämpimällä koneella ilman mitään varoituksia, öljyt pihalle ja siihen sammu, toki ilkeiden sivuäänien kera... Eli lohko halki tuolta alapuolelta, ei ole enää mihin starttia kiinnittää (2.kuvassa roikkuu sielä irtaallaan) eikä äkkiseltään kone tuntunu pyörivän. Oisko joku runkolaakeri sanonu viimeiset terveiset? Kelkan käyttäjän ja tämän huolenpidon tietäen, ei mikään ihme sinänsä..

  Jokatapauksessa takasin toimintaanhan tuo täytyy saada, käytännön korjaus lienee uusi/ehjä moottori jostain. Äkkiseltään kun olen selaillut ja enemmän alan miehiltä kysellyt, niin näitä ei juuri puissa taida kasvaa. Vinkkiä mistä helpoiten ja luonnollisesti halvimmin uusi pata? Nykyisestä ei taida juuri muuta hyödynnettävää olla polttoainepuolen ja sähköjen lisäksi, kuin kytkimen ja variaattorin seutu. Vai sitten myydä purkuun koko laite?
   
 2. JRT

  JRT Well-Known Member

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Halvimmillaan uuden padan taitaa saada käytetystä Phazerista. Lopun kelkkaa voi sitten myydä osina niin hyvällä tuurilla ei kauheasti tule vaihtomotille hintaa. Toinen vaihtoehto on sitten purkaa osiksi tuo MP ja ostaa uusi kelkka.

  Polarismiehet osaa ehkä kertoa hyviä vinkkejä, niistä kun tuntuu koneita menevän tasalta ja puolelta...
   
 3. vinski

  vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Kuinka korkea harjainen matto sopii multi purposessa pyörimään? Mitenkäs tällainen etenee umpisessa, uskaltaako pysäyttää metsässä puuteriin? Onko voimalinjan säätöihin kukaan koskenut, kun ei ilmeisesti voi kovin pehmeästi lähteä liikkeelle.
   
 4. Pexi75

  Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  tuossa edellä jo kirjoittelin umpisen ominaisuuksista.

  Tässäpä lisää. Eilen ryvetettiin kaverin kanssa vajaa 100 kilsan reissu koillismaalla rajavyöhykkeen pinnassa. Suurin osa matkasta puuterissa soilla, vaaroissa ja metsässä, olisko semmonen metrinen hanki keskimäärin ja ihan vitipuuteria, ei hankikelistä vielä tietoakaan. Välillä jälkeä poljin minä ja välillä kaveri vanhalla 3900 Syncrollaan.
  Kahvitauolla kateltiin mitä mittariin kertynyt. Mulla MP:ssä 59 km, Garminin gepsiin tuli noin 53 km. Lynksin matkamittari oli rikki, joten siitä ei saatu vertailupohjaa. Jotenka tuollaset 6 kilsaa oli mulla matto pyörittäny tyhjää. Eli aika kaasulla saa mennä ummessa. Perä laahasi välillä syvälläkin, mutta keula pysyy pinnalla tilanteessa kuin tilanteessa vakiosuksilla. Välillä meinaa perä pudota enemmän, mutta kyllä se sieltä yleensä nousee kun hanaa antaa. 3900:n jälkeen kun vertasi niin tosi syvällä tuo ui, mutta etenee kuitenkin. Ainoastaan yhden kerran kaivoi päivän aikana kiinni ylämäkeen yrittäessä.
  Mikään varsinainen puuterikelkkahan tuo ei siis ole mutta kyllä sillä hangessakin pääsee jos osaa vaan käskyttää. Ei tuo umpinen ole MP:lle mikään ylivoimainen haaste. Toki jos ylärinteeseen umpeen tuon pysäyttää niin takuulla kaivaa sammalia myöten kiinni, mutta tasaselta lähtee liikkeelle. Monikäyttöisyys pitää MP:n vielä itsellä, muuten puuterille olis jo spesiaalikulkine tallissa.

  Mitään muutoksia kelkkaan en ole tehny. Aluksi hiukan piti totutella tuohon kaasun räjähtävään luonteeseen (jos näin ylipäänsä 90 heppasesta vehkeestä voi sanoa :D), kun tahtoi etenkin reki perässä kaivaa melko syvältä liikkeelle. Kun tuohon kaasun herkkyyteen ja äkäisiin lähtöihin tottui niin kyllä tuo nopea vastaavuus kaasuun on etenkin ummessa kikkaillessa vain plussaa.

  Pääsin muuten pari vkoa sitten vertaamaan 600 ACE X-trimmiin oikein kunnon umpisessa Sodankylässä. Tuo nelari ACE oli kyllä tosi pettymys. Kiihtyy tähän japanin ihmeeseen nähden todella laiskasti ja muutenkin oli kuin höyryveturi luonteeltaan. Puskee kyllä hitaasti, mutta on yksinkertaisesti onnettoman tehoton jammuun verrattuna. Elikkä joku tuossa mietti aikaisemmin X-trimmin laittoa niin ota ehdottomasti E-TEC:n 800 mukilla, muuten kyllä menee ihan reittiajeluksi trimmillä. Mutta muuten tiheikössä puita pujotellessa X-trim oli kyllä ketterämpi, onhan kelkka paljon kapeampi. Itseäni tosin häiritsi pahasti matala ajoasento. Seisaaltaan ajosta ei oikein tullut mitään kun ohjaustanko on siihen hommaan ihan liian matalalla (mutta kaipa tuota voinee tuunata jälkikäteen mieleisekseen?). Jammulla seisaaltaan ajo onnistuu erinomaisesti.

  ummessakos huudatat äärirajoilla sinäkin vai onko kyse pelkästä huoltamattomuudesta?
   
 5. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Tainnu käydä vanhanaikasesti tuossa konerikossa, eli startti on juminut esim. siten että on nappia painettu kun kone on ollut käynnissä.
   
 6. jaffa

  jaffa Well-Known Member

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Rovaniemellä on kaksi jatkettu 154"x 40,6x 51 matoilla. olisko vetopyörät vaihtunu 7 läpivetäviksi ja niillä mahtuu pyörimään. Blingfactoryn jatkoilla tehty. Luulis umpisen kulun parantuneen jonkuverran.
   
 7. vinski

  vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Mahtaako siitä tulla hyvä ajaa tuollaa 154" matolla?
   
 8. Pexi75

  Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Umpisen menoa tarkoitus yrittää parantaa karkiammalla matolla tuon alkuperäisen Ripsaw 32mm harjan tilalle. Alustan pidennykseen ei aikomusta alkaa.
  Haaveissa laittaa alle Camoplastin Challenger 405 x 3650 x 51 (04-9899). Ison maailman juttuja kun lukee niin pitäisi sopia pyörimään ilman alustamuutoksia. Tuossa ensimmäisessä rimpsussa ruotsin pojalla Skidoon matto 57mm (2,25") korkealla harjalla ja pyörii vapaasti ilman vetopyörien vaihtoa. Tuohon lienee uskominen ???

  http://www.ty4stroke.com/viewtopic.php?t=120530
  http://www.ty4stroke.com/viewtopic.php?t=119191

  Tuossapa kuvia telatunnelista omastani ja äkkipäätä melkosesti tilaa näyttäis olevan
  2
  1

  Alustava ajatus olis ehkä kokeilla tuolla vakio 9-hampaisella vetopyörällä tai sitten jos kuitenkin vaihtaisi jo suoriltaan 8-piikkiseksi läpivetäväksi? Tämmöstä suositteli paikallinen merkkiliike, olivat kysyneet kuulemma jostakin (?), joka MP:n alustoja on muutellut...on kuulemma jo muutenkin niin pitkät välitykset ettei haittaisi jos vähän lyhentäisi. Huippunopeushan tuosta tietty kärsii, mutta eipä tule nykyäänkään lämä tiskissä ajeltua muualla kuin ummessa rypiessä. Ja vetojahan tuon vetopyörän pienennyksen pitäis käsittääkseni myös parantaa.

  Noita vetopyöriä kun ei ole koskaan tullut kelkkoihin vaiheltua niin ilmeisesti tässä MP:n tapauksessa pyörien paikkoja joutuu laittamaan vähän ulommaksi jos mielii läpivetävät laittaa, koska nappulat ei nykypaikoissa osuisi solkien kohdalle. Eli pyöriä pystyy liikuttamaan akselilla ihan mihin kohtaa haluaa, prässiä tarvinnee?
  Tuossa kuvia nykyisistä vakiopyöristä
  4
  3

  Mietinnässä mahdollisesti myös välityksiin puuttuminen. Kysymysmerkkinä 80 heppasen koneen jaksaminen tuon 51mm maton kanssa kun oikein kunnon umpeen lykkii menemään. Toisaalta mikään jyrkkien rinteiden himoryvetystä ei ole tarkoitus alkaa harrastaa vaan ihan normi tasaisella jos pääsis hitusen paremmin ummessa, joten aluksi jos kokeilis ilman välitysmuutoksia.

  Osaisiko joku antaa suosituksia mitä muutoksia kannattaa/ei kannata tehdä jos tuollaista mattoa lykkään alle?

  Tuosta matosta olen lukenut täältä sen verran, että jos ei missään kivikossa ja kannokossa tykkikelekalla ryvetä niin pitäis olla melko kestävät laput. Ja kirjoittavat, että ihan reitilläkin/kovalla kestäisi kohtuudella ajella. Tiijäpä häntä sitten...
  Itsellä tulee ajettua nykyään vielä jonkin verran reittiä, mutta todella rauhallisesti. Ylivoimaisesti eniten pehmeällä jäljellä/ummessa reen kanssa/umpisessa yksin.
   
 9. Pexi75

  Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  vaihdettu alle tuo Challenger 40,6 x 365 x 5,1. Sen lisäksi alkuperäisten 9-hampaisten nappulavetoisten vetopyörien tilalle 8-piikkiset läpivetävät Wahlbrossit. Matto sopii pyörimään telatunnelissa ilman ongelmia ja varmasti pyörisi vaikka olisin jättänyt alkuperäiset 9-piikkiset vetopyörät paikoilleenkin, sen verran reilusti nyt jää vapaata tilaa.

  Eka viikonloppu takana 70-80cm ummessa pyörittelyä ja kylläpä voi sanoa, että kelkan luonne muuttui tyystin. Ei tarvi enää huudattaa vähän jyrkemmissäkään umpirintuuksissa vaan nousee nätisti päälle kohtalaisella kaasulla. Pito ja veto aivan eri luokkaa kuin vakio 32mm harjalla. Tokihan tuo möhkö ei mikään vuoristohirmu vieläkään tietty ole, mutta kyllä sillä nyt jo melko jyrkistä ja pitkistä rintuuksista ylös pääsi. Aikaisemmin samaisissa rinteissä kaivoi sammalikkoon jo heti rinteen juurella. Tasaisessa maastossa ummen menon parannus samanlainen eli paljon vähemmällä kaasulla etenee. Ja nyt kestää ihan pysäyttääkin umpeen ja sen jälkeen lähtee mukavasti liikkeelle. Aikaisemmin pysäytys meinasi melko usein lapiohommia.

  Reitilläkin tuli jonkun verran kokeiltua ja ainakaan omalla ajotyylillä en huomannut mitään eroa vakiomattoon.

  Erittäin selvän eron huomasi latuauran (lankuista väsätty 1m leveä aura, jolla vedän uran umpiseen ennen latuhöylällä ajoa) vedossa. Vakiomatolla piti käydä ensin polkemassa ura pelkällä kelkalla, jonka jälkeen auralla uusi kierros. Nyt pito oli niin hyvä, että pystyi puskemaan tuon lankkuhökötyksen kanssa ihan koskemattomaan umpiseen.
   
 10. mikniemi

  mikniemi AC M8000 HC evo -18, RX-1 -06 162 PPS

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Vähän offia, mutta löytyisi purposeen uusi 46 piikkinen alaratas ja uusi 82 lenkkinen ketju. Alkuperäinen alaratas on 45 piikkinen. ;D
   
 11. Rispa

  Rispa Well-Known Member

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Mikäs moottorilämmitin näihin käy ?
  Onko sama letkumallin defa mikä rx1 ja vector malleihin ?

  ..ja kysymys vielä akusta. Mikä malli ja koko ?
   
 12. kk-sports

  kk-sports Venture Lite Ex: RS-vector, V-max 700.

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Mitäköhän näihin mahtas turbo paketti maksaa kaikkinensa..? ::)
   
 13. Rispa

  Rispa Well-Known Member

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  tuossa patseri topikissa ruotsin tarjous. 30000 kr

  ..ja olisko asennukset päälle
   
 14. kk-sports

  kk-sports Venture Lite Ex: RS-vector, V-max 700.

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Vois saada vallan mainion lisukkeen monikäyttöisyyteen ::)
   
 15. Rispa

  Rispa Well-Known Member

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Kyselin remmimallia purposeen. En ole saanu vielä vastausta.
  Onkos remmiturboa ollu patserissa?
   
 16. Fendel

  Fendel Well-Known Member

  Mountainperformancelta saa kevyeen 4995 $ hintaan remmiturbon
   
 17. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Ei saa, valmistus lopetettu.
   
 18. kk-sports

  kk-sports Venture Lite Ex: RS-vector, V-max 700.

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  Osaakos joku sanoa suoralta kädeltä, Käykö näihin sama variaattorin hihna kuin RS vector:iin..? ::)
   
 19. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  eri remmi, 8 GK tuossa.
   
 20. kk-sports

  kk-sports Venture Lite Ex: RS-vector, V-max 700.

  Vs: Venture Multi Purpose - keskustelu

  No se piti mennä eilen tällänen peli ostamaan...! :D 13-mallia ja 700km ajettuna. Jo ihan pienellä koeajolla, ensituntuma jäi sellainen että varsinkin reitti ajoa varten iskareiden simmityksiä tarvinnee talven aikana muuttaa. Oisko kenelläkään ehdottaa hyviä asetuksia..? Tarvinnee varmasti odottaa ensin kunnon lumia ennen kuin pääsee kokeilemaan yksin ja kaks päällä menoa. Mutta kaikki vinkit ovat tervetulleita..! ::)
   

Suosittele tätä sivua