vm.-97-> Vmaxit

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä XTRacing, 31/1/06.

 1. AnteroK

  AnteroK Active Member

  Nyt meni aloittelijalla sormi suuhun.

  Ostin keväällä 700 vmaxin:
  https://m.nettimoto.com/yamaha/v-max/2220514

  Ensimmäinen kelkka itsellä, enkä muutenkaan ole mikään ässä tekniikassa. Nyt "hyvissä ajoin" aloin tekemään huoltoa ennen ajokauden alkua. Nopeusmittari ei ole toiminut. Foorumin kautta perehdyin asiaan ja vaihdoin jumiutuneen vaijerin uuteen ja oli tarkoitus vaihtaa se tappi sinne kulmavaihteeseen. Ilmeisesti minulta puuttuu joku kierrepultti mihin se tappi tulee kiinni. Kulmavaihde toimii tappia pyörittelemällä.

  Osaatteko neuvoa osan numeroa? Räjäytyskuvia yritin katsoa, mutta ainakaan ko mallin kohdalla nopeusmittarin räjäytyskuvista asia ei selvinnyt.

  Pintaruostetta tuossa on, ainakin jotain voitelevaa irrotusainetta pitää suihkuttaa kierteisiin ennen osan kiinnitystä. Ja vaijerin voiteluun käykö aseöljy, ettei heti jumiudu uudelleen? Ja tuo stefakaan ei ole parhaassa mahdollisessa kunnossa, olisiko vaihto millainen työmaa?
   

  Lisätyt liitteet:

 2. junnu78

  junnu78 Member


  Tarviit osa numero 2
  https://www.partzilla.com/catalog/yamaha/snowmobile/2000/vmax-700-vx700d/track-drive-1
  Katsot vaan että oikea malli kyseessä.
  Vaikka taitaa aikapitkälti olla sama monessa mallissa. Sen kulmavaihteen tapin kuuluu mennä vaan sinne reikään.
  Osat kannattaa rasvata aika-ajoin, kunnon rasvalla, mikä kestää pakkastakin.
  Yleensä noi joko jämähtää ruosteeseen tai toinen syy on viallinen laakeri.

  Kannattaa ladata netistä tuo service manual. Siellä on hyvät ohjeet kaikkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 8/12/18
 3. AnteroK

  AnteroK Active Member

  Kiitos! Pitää käydä paikallisessa merkkiliikkeessä maanantaina tiedustelemassa.
   
 4. junnu78

  junnu78 Member

  Myös jos et tiedä koska kaasarit putsattu, tekisin sen myös.
   
 5. AnteroK

  AnteroK Active Member

  Ok, pitääpä ottaa huomenna kaasarit työn alle.

  Ketjukopan tänään putsasinkin, säädin ketjun ja vaihdoin öljyt. Oli magneetissa aika paljon metallihippua kiinni.

  Korjausmanuaalin latasin myös.
   
  Viimeksi muokattu: 8/12/18
 6. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Se vetarin kylmänpään laakeri kannaa kyllä vaihtaa.
   
 7. AnteroK

  AnteroK Active Member

 8. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Siellä on pari lukkoruuvia laakerinkaulalla,telatunnelinpuolella. Ne auki ja löysytät maton. Laakerisuoja pois laakerinpäältä ja sopivalla teräskiilalla vetopyörän ja laakerinkaulan väliin nappaat ni lähtee liikkeelle. Ei tarvi akselia purkaa. Heitä kelkka kyljelleen vaihdelaatikonpuolelle ni helpottuu se homma.
   
  Hemikoo ja AnteroK tykkäävät tästä.
 9. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Ei ole tosiaan paha rasti. Ei oo kovin tiukalla sovitteella se laakeri siinä.
   
 10. AnteroK

  AnteroK Active Member

  Laakeri vaihdettu, ei ollut paha rasti. Oli kyllä jo aika huono se vanha ja vain 1 ruuvillakin kiinni. Nopeusmittaria ei saa toimimaan vakio osilla, se akselin päähän tuleva tappi pyörii tyhjää ja uppoaa reilusti sinne akselin sisään. Joku vissiin porannut koloa suuremmaksi ja tehnyt kierteet. No ei kai sitä nopeusmittarilla ajeta Kelkka lähti hyvin käyntiin ja ajoin muutaman kerran testiajoa talon ympäri, nyt vain sitä lunta lisää.
   

  Lisätyt liitteet:

 11. jaskap

  jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

  Mulla oli Venturessa samantyylinen patentti, joka oli sitten korkannut. Loppupeleissä kiinnitin vaijerin välikappaleen epoksiliimalla " väliaikaisesti" akselin päähän. Siinä se on edelleen ja toimii.
   
 12. AnteroK

  AnteroK Active Member

  Ok, tuota voisi kokeilla.
   
 13. paikkari

  paikkari Kelkat on myyty!

  Joko epoksi tai kemiallinen metalli.
   
 14. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Taitaapi se holkki puuttua tuosta, holkki tiukalla sovitteella akselin päässä. Se välikappale vaijerinpala kiinnittyy siihen.
   
 15. AnteroK

  AnteroK Active Member

  Se holkki on tuossa kuvassa siellä akselin sisällä, pyörii tyhjää ja on ongittavissa pois sillä kulmavaihetta pyörittävällä tapilla. Räjäytyskuvista en löytänyt tuohon enää muita osia tuota holkkia ja sitä kulmavaihetta pyörittävää litteää tankoa lukuunottamatta.
   
 16. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Paljoko tuon reiän halkaisija on?
   
 17. AnteroK

  AnteroK Active Member

  Pitää purkaa kulmavaihde uudelleen auki ja mitata.

  Kaasarit sain vihdoin irti. Viime viikonlopulla huomasin, että yksi kurkun pannan ruuvi oli sen verran nylppääntynyt, ettei saanut auki. Porasin nyt kannan pois, niin sai kaasarit irti. Uusi panta löytyy tilalle. Läppäsysteemin irrotin yhden kurkun kanssa, läpät näytti hyväkuntoisilta, ilmeisesti kun läpät ovat valkoiset 1 kerroksiset ja 3 osaiset, niin ovat alkuperäiset?

  Onko kaasuttimien purkamiseen liittyen jotain erityistä huomioitavaa? Tyhjensin kaasarit alla olevan kierretulpan avaamalla. Pitikö nuo kääntää ylösalaisin purkaessa, ettei joku osa putoa pois? Ja kannattaako nuo purkaa ihan atomeiksi, vai mikä olisi riittävä ns. perushuolto? Synkkaus on silmämääräisesti hyvin kohdallaan.

  Mites tuo 2 varin laakerin vaihto, ei näytä sekään olevan ihan parhaassa kunnossa? Olenko ymmärtänyt oikein, että ketjukoppa ja käsijarru pitää purkaa ensin pois, ilmeisesti tuo akseli liukuu 2 varin suuntaan ja sitten rattaiden puolelta sen saa nostettua ja vedettyä pois? Ulkomaan foorumeilta lueskelin, että joku oli yrittänyt kehittää keinoa vaihtaa tuo ilman akselin irrotusta, mutta rakenteen takia ei taida olla mahdollista. Korjausmanuaalistahan tuohon löytyy varmaan ohjeet.

  Osia varmaankin tarvitsee 2 varin puolelle alla olevasta kuvasta numerot 15-19:

  https://www.partzilla.com/catalog/yamaha/snowmobile/2000/vmax-700-vx700d/secondary-sheave

  Ketjukopan puolelle ao. kuvasta 9, 21, 6, 4, 33, 30, 22. Myös tiiviste nro 7 kannattaa varmaan uusia.

  https://www.partzilla.com/catalog/yamaha/snowmobile/2000/vmax-700-vx700d/track-drive-2

  Kun ketjukopan kerran joutuu purkamaan, myös vetoakselin ketjukopan puoleisen laakerin voisi vaihtaa (osa nro 3) jos lähtee helposti irti tuon jousisokan irrottamalla?
   
 18. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Otappa vari irti ja katoppa ....
   
  Seiti tykkää tästä.
 19. AnteroK

  AnteroK Active Member

  Kysymys välityksistä: nykyisillä vakioväleillä vmax kelasi jäällä mittariin 180. Millaiset välit tuohon kannattaisi laittaa, että saisi huiput esim 140 lukemiin ja kiihtyvyyttä paremmaksi? Vaikuttaako ylärattaan pienentäminen 2 hampaalla miten paljon vai tarviiko myös alaratasta kasvattaa? Ketju kannattanee uusia ainakin jos molemmat rattaat menee vaihtoon.

  Ainakin noilla triplaputkilla kaasuvaste on kieltämättä aika on/off ja meno kulmikasta, matalilla kierroksilla ei tapahdu mitään ja sitten tehopiikin kohdalla nykäisee kunnolla. Tarkoitus kesän aikana tehdä reed notchit ja matalammat kannentiivisteet + pykälää isommat suuttimet, jotka voivat hieman myös auttaa. Nimenomaa tuossa kaasuvasteessa tosi iso ero vrt tuohon sxviperiin, joka on ilmeisesti ypvs:n ansiosta eri tavalla "sivistynyt".
   
 20. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Alkaahan se huutamaan ja bensa kelpaamaan ku välejä tihennetään, mutta sen voi alinjan kyllä saa pelaamaan vaikka huippujakin olis.
  Kytkimen väljät osat uusiksi ja erityyppisillä painoilla sekä jousella sekä varin jousella sen saa vastaamaan myös sieltä alhaalta.
  Hieman tietysti vaatii viitseliäisyyttä ja myös varaospakkia mutta kyllä se kannattaa, se kun oppii jotaintuosta niin kannustaa jatkamaan.
  Minulla taitaa olla nuita ylärattaita joitakin ja jousia sekä painoja kytkimeen sekä variin jousia ja helixejä ...
   

Suosittele tätä sivua