XCR -22 keskustelut

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä pro x 550, 17/12/21.

 1. Athene

  Athene MXZ X-RS 600R E-TEC Competition

  Voi sanoa että aika vitsi koko Polaris! Snowcheck 2023 julkaistu jo niin porukka saa valmiiksi ns. "ylivuotiset" :rolleyes:... Onneks en tilannu Pelarusta. Tosin siihen vaikutti eniten järjetön "takuu". Ja ei kyllä tule 2023 malliakaan, koska hinnat taas nousseet, mutta "takuu" on edelleen se, että ostaja maksaa varmuudeksi mäntien vaihtoa jne. että saa niille "takuun"o_O.
   
  Arwid Käkivaara, M.E.A ja Nebwy tykkäävät tästä.
 2. Team PS

  Team PS Member

  Moi! Miltä säädöt tuntuu?
   
 3. Pooka

  Pooka Well-Known Member

  Aikalailla valmis paketti ”kovempaan” ajoon. Nämä säädöt oli 650 136 pitkässä 44 matolla. Viikonloppuna ajetaan vielä lisää, todennäköisesti ei enää muuteta mitään.
   
 4. Ves_ku

  Ves_ku Assault 850 2020

  Eilen sain oman 136 650 XCR:n. Kaikki osatkin oli paikoillaan. Eihän se ihan siinä aikataulussa tullut mitä piti. Sain myyjältä pienen kompensaation ja ottaen huomioon mitä -23 malleissa on pyynnit niin oon lopulta ihan tyytyväinen. Ajettukin on ekan huollon vaatimat kilometrit. Aika mukavan tuntuinen laite. Vauhdin kasvaessa tosiaan alustalle pitää jotain tehdä, mutta taitaa olla ensikauden hommia. Sakko herkän oloinen noin vakionakin.

  Olisiko heittää jäykempien jousien numeroita. Tulee keväällä reissu jenkkeihin niin voisi tuliaisina tuoda uudet vieterit.
   
 5. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  @Ves_ku älä lähde itse keksimään säätöä vaan käytä pumput osaavassa huollossa joka toimittaa myös oikeat jouset alustaan. Pelkät jouset eivät riitä. Se vakio säätö voi joillekkin olla hyvä, mutta mahtanee suurin osa haluta varmuutta ajoon ja se tarkoittaa koko kierroksen simmittämistä + jousien vaihtoa. Kriittisin osa tuossa on telasto.
   
  Pooka tykkää tästä.
 6. jussi 77

  jussi 77 Well-Known Member

  Teemu Pätsiä kuusamossa suosittelisin tuohon iskari jumppaan tekijäksi
   
 7. Pooka

  Pooka Well-Known Member

  Keski-Suomessa Ravitec myös. Sami ajanut talven VR1:llä ja ajatukset selvät. Minun XCR tehtiin säädöt jotka osui aika hyvin maaliin heti. Viikonloppuna koitetaan ehtiä ajamaan kahdella XCR jossa tuo säätö.
   
 8. Ves_ku

  Ves_ku Assault 850 2020

  Juu toki simmi myös. Makustellaan ja pyöritellään klikkereitä nyt tää loppukausi niin osaa paremmin sanoa mitä haluaa.

  Pätsillä edelliseen Assaulttiin tehtiin alusta. Suksiin vaihdettiin vain jäykemmät jouset ja tietty kepit huollettiin. Oli kyllä hyvä päästää.

  Ei tää XCR kovin kaukana ole. Varmaan kevyemmälle kuskille jopa hyvä, mutta on tota painoa siunaantunut niin pohjille menee isommassa röykyssä.

  Pitää simmin tekijän kanssa miettiä jouset ja sen mukaan hankkia. Suosisin kuitenkin Pollen omia. Häkkiperä XCR:ään laitettiin muistaakseni Foxin jouset ja ei ne mahtuneet pelaamaan. Kalvoi iskaria. Toki varmaan sopivampiakin ei alkuperäisiä on.
   
 9. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Joo kuten sanoin, osa kokee jopa vakiosäädön mielekkääksi. Jos kallistuu siihen suuntaan, nuo rakennetut alustat on silloin luultavasti jopa liian kovia.

  Soita vaikka Teemulle ja kysy mielipidettä jos tykkäsit edellisestä säädöstä. Portti Motors Ivalossa on myös seppä pollen pumppujen kanssa. Varsinkin jos siellä suunnalla on kulkua muuten, kannattaa kysyä Mikolta onnistuuko säädön räätälöinti paikan päällä.
   
 10. HooÄr

  HooÄr Well-Known Member

  22vm. Cross country kilpurista pitäis löytyä jenkkien mukaan sopivat jäykemmät jouset keulaan ja etupukkiin.
   
 11. Ves_ku

  Ves_ku Assault 850 2020

  Eiköhän se ole Pätsi joka saa tämän hoitaa. Assault ainakin oli hyvin onnistunut. Sillä jaksoi ajaa ja silti kesti vauhtia niin kuin toivomus olikin.

  On muuten XCR ensimmäinen omalle kohdalle osunu pätkä polle jossa uskaltaa luottaa ohjautuvuuteen ihan tehtaan jäljiltä ja omilla suksillaan. C&A XCS:t kuitenkin laitoin tähänkin kun ne on olemassa. Puree mukavasti ja ei ole mitenkään raskas.

  Pikku Patriot on kyllä hieno moottori. Riittää varmasti monelle reittikäytössä vaikka aina välillä sitä 850 voimaa ikävöikin.

  400 km mittarissa.
   
  Vesukka tykkää tästä.
 12. lapiska

  lapiska Vipermcx/indy xc/lyne 650/yamaha 200cc

  Täältäki löytyy xcr iskari säädöt. Kärsii ajaa reippaamminki
   
  BlackJack tykkää tästä.
 13. Ves_ku

  Ves_ku Assault 850 2020

  Jotain raapijaa ehken tarvis. Koneen lämpöjen kanssa ei mitään ongelmaa. Pyörii siinä 60 asteen paikkeilla. Maton soljet sensijaan oli niin lämpöset, että sormeen jäljen poltti kun vahingossa koski. Tuntus että hitaammassa vauhdissa ongelma korostuu. Nopeempi vauhti pöllyttää paremmin. Saattoi tietty olla kovempaa jälkeäkin missä tuon huomasin.
   
 14. Ves_ku

  Ves_ku Assault 850 2020

  Ihan asiallisen tynkäkauden sitä lopulta sai kasaan. 1200 km ehti kokemusta kertymään.

  Keula on omaan makuun oikeastaan hyvä noin. Ei sen puolesta päässyt kertaakaan yllättämään. Eli ei tullut ns. ohjaamoon. Ohjautuvuus ja vakaus hyvä. Alusta lyö välillä läpi. Usein tosin siihen liittyy pieni rytmin herpaantuminen, mutta ehkä sille jotain tehdään. Kepit pitää joka tapauksessa ensi kaudelle huoltaa niin miettii samalla mitä siinä olisi hyvä tehdä.

  Mitään kummempia ongelmia ei ollut. Sammutusnappi ei aina toimi ekalla kerralla eikä auta vaikka painelis kovemmin. Käyttämällä ylhällä ja painaa uudelleen niin pelaa. Muutaman kerran on käynnistäessä läväyttänyt kunnolla putkeen ja kerran teki ihan tasaisessa ajossakin. Varuiksi vilkasin itään ja matka jatkui ilman sen ihmeempiä.

  Kaasukäsi on huomattavasti mukavammassa asennossa tuolla pikku patriotilla kuin mitä isoveljellä. Ei käsi väsy.
   
 15. Tunturi@ssa

  Tunturi@ssa XCR 650

  Mulle tuli 650 XCR 136 pitkänä. Kelkkaan asennettiin suoraan öhlärit ympäriinsä, Durapro:n suksikumit, Totaltekin liukurungot ja umpinaiset kääntöpyörät. Tuo alustan setuppi tuli suoraan edellisestä 850 VR1:stä, jossa hyviin säätöihin ajettu ja toimivaksi havaittu.
  Nyt on kyllä hieno kelkka ajaa ja välillä jopa tylsä helppoutensa vuoksi. 44:n matto ja raskas keli on kyllä kova yhdistelmä pikkulohkolle suorilla, mutta kyllä kait tuollakin pärjää - vaikka 850:n runtu ei haittaisi noissa paikoissa. Penkki on pehmeämpi kuin edellisessä.
  Liekkö kytkimessä tai välityksissä eroa, kun tuntu reagoivan kaasuun erilailla (paremmin) pikkunopeuksissa.
  Sellaisen huomion tein, että kiertää mielestäni aika ylös ja pari kertaa herjasi nakutuksesta täyskaasulla hypyn jälkeen (bensa 95E10 ja etanol kartta). Onko muilla käynyt näin?
   
 16. Ves_ku

  Ves_ku Assault 850 2020

  Olisiko numeroita jäykemmille XCR jousille? Sukset ja etupukki.

  Hakasjouset on 2884974 heavy duty ja 2884975 extre heavy duty.
   
 17. Ves_ku

  Ves_ku Assault 850 2020

  Laittelin kelkkaa kesäpakettiin kun näyttää siltä ettei tälle kaudelle enää lunta tule. Muuten kaikki kunnossa, mutta akku oli kuvan mukaisessa kunnossa. Ympärillä kaikki ehjää eikä ole voinut edes osua mihinkään. Mitähän tolle on tapahtunut. Johan se mulla ehti kolmisen kuukautta olemaan.

  Haljennut päädystä ja korkit hypänny ulos.
   

  Lisätyt liitteet:

 18. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Kehtaako joku mitata paljonko on reittipelissä penkin korkeus astinlaudasta ja paljon sarven korkeus astinlaudasta jalkakotelosta.
   
 19. jurmala800

  jurmala800 Member

  Sitä sais XCÄrrää alkaa hieroa talvimoodiin... Kuinka porukalla XCR:t on pelannu? Onko löytyny mitään erikoisempaa tyyppimurhetta?
   
 20. Team PS

  Team PS Member

  Moi! Normaalit huollot tehty ja iskarit huollettu tarpeen vaatiessa. Kilometrit nyt noin 4000 km, ei ole kyllä ollut mitään ongelmaa kelkan kanssa.
   

Suosittele tätä sivua