Etupukin iskari alkoi pehmeneen 25000km jälkeen (2006). Löytyykö mistään muusta mallistta viikinkiin sopivaa iskaria ?? vinkkejä kiitos.
Ota mitta siitä vanhasta, kokonaismitta ja puristettuna sama. Esim duell antaa taulukoissaan nuo mitat ja sieltä vertaat. Saattaahan nuo tiedot löytyä esim. Servicemanuaalissa. ..
Esim urheilumallin proactioneissa, vmax, sxr jne käypänen pumppu. Minulta saat 50 eurolla+rahti telaston ja keulan iskarit. 10000km ajetusta Viikingistä. Ilmoita jos kiinnostaa. .
Tämmöinen sattuis sopivasti olemaan liikkeessä myynnissä.. -12 mallinen. Onko miten kauhea möhkö ajaa? Painavahan tämä on ku perkele vaan onko siitä haittaa? Työhommiin siis pelkästään tulisi. Puurekeä ja lanaa pitäs vetää. Vierastan tuota kaasaria kans, onko niitten kans värkkäämistä? Mitenkä paljon porukalla kilsoja takana? Heikot kohdat ja miinukset kiinnostaa eritoten!!
Itellä eka talvi menossa rs venture kaasari koneen kanssa. Yli kymppi ajettu ja on kyllä kiva peli kaikin puolin. Hyvin lähtee käyntiin, käy nätisti, rauhallinen kytkentä, onnistuu ryömittää, mut löytyy myös kivasti vetoja. Ei kyllä tässä paino tunnu pahasti, mielellään ajaa reittiäkin. Viikingistä ei oo itellä kokemuksia muuta, kun serkulla oli alkupään rs uudesta n. 10tkm asti ja hyvin pelitti. Eikö tuo -12 vm oo jo ruisku?
Ok, alustaa ym. on suht helppo silmäillä lampun kanssa läpi, josta saa yleiskäsityksen miten kelkkaa käytetty ja pidetty. Nää jampun nelitahdit jakaa rajusti mielipiteitä, et kannattaa ite kopasta mille tuntuu.
Onkos palstalla RS Viikingin omistajia, eritoten noiden tehostettujen versioiden? Onko noissa panostettu kääntyvyyteen(kovat suksipaineet), jos kerran "konevoimaa" tarjolla kääntämiseen? Jostain lueskelin, että hieman leveähkö kääntöympyrä ainakin niillä ekoilla RS Viikingeillä. Metsässä kaikenlaisesta ketteryydestä on hyötyä, jos kohta tällaisilta mastodonteilta ei voine mahdottomia vaatia. Oon miettinyt salaa josko keväällä ostelisi moisen keksinnön tukkireen eteen...
Sen verran vetänyt tukkirekeä 500 fööni Vikingillä, että ei se varmaankaan tuo tiukkaan kääntyminen ole prioriteetti ykkönen. Jos ei halua, että puunajo menee Metsa Manin farssiksi, niin kyllä reitit pitää suunnitella ja polkea mahdollisemman suoriksi ja mutkat loiviksi.
Joo, kokemusta on myös täällä vuosimallin 1988 viikingin kanssa pelmuamisesta jo kaksi talvea. Kyllähän silläkin tietysti hommat saa hoidettua, mutta... Lähinnä olis kiinnostava kuulla, että onko tuolla eps:llä kuinka iso merkitys koko työkelkkailuun
K18 - Historiallisen HANKALA Polttopuunajo ! (youtube.com) Tässä muuten hyvä opetusvideo aloittelijalle puunajosta kelkalla, että miten ei kannata toimia Tämä toope teki kaikki virheet ja joka vaiheessa, mitä voi tehdä kelkalla puunajossa lähtien jo reen rimpulasta, minkä laittoi kelkan perään. Ainoan lisävirheen olisi voinut sillä tehdä, että olisi kelkaksi valinnut jonkin kapeatelaisen pätkän.
Juurikin näin, taas ladunveto hommissa mukavampi jos kelkassa massaa ja painoa ja se myös kääntyy hyvin. Puunvetohommissa pitää olla kovaksi jäädytetty leveä jälki ja ajatuksen kanssa tehty reitti, loivat mutkat ja reitit niin ettei rankakasalta tarvii lähtee liikkeelle ylämäkeen päin. Nelarit on siinä mielessä mukavampia niissä töissä että ei tarvii pakokaasun käryä niellä ja melu hieman hiljaisempi. Ajaa ne rangat toki vanhalla rulla-alustaisella winhallakin jos asenne kohdallaan.