Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

 1. vapex84

  vapex84 Well-Known Member

  Jep jep.. Kyllä se tuo mtx 153 on hyvän mittainen tuolla stg 4 voimalla.
   
  janzka tykkää tästä.
 2. janzka

  janzka Yamaha Sidewinder M-TX 153" 2020 Stage 4 270hp

  Vähän lyhyenlainen samoihin mäkiin mitä 162"lla ehti tottua. Siis suoraa ajaessa ylös. :D
   
  vapex84 tykkää tästä.
 3. janzka

  janzka Yamaha Sidewinder M-TX 153" 2020 Stage 4 270hp

  Kausi ohi mun osalta. 2700-2800km Winderiin 270hevosella ja tunteja tais olla joku 110h.

  Kaks talvea ilman liukurungon vahvikkeita ja ei vielä tänäkään talvena vääntynyt liukurungot:eek:

  Viat talven aikana: yks kytkimen rulla jumiin, uudet rullat ja hihna takuuseen, sd_25 ahtopaineen vikakoodi joka korjaantui päivittämällä uusimman stage 4 kartan eli ei ollutkaan ahtopaineanturissa tai klemmareiden kireydessä vikaa.
  Hihna luisti pari kertaa liian löysän kakkosen esijännityksena takia.
  1 hihna poikki 1500km ajettuna niinkuin ois veitsellä katkaistu.

  Yhtään ajopäivää ei menny "vikojen" takia hukkaan. Mahtavasti kyllä rokkas tämänkin talven. Iskarit kesti hypäytellä vakiosimmeillä eikä pohjaanlyöntikumeissa näy pohjauksien jälkiä vaikka eikö se joskus sais pohjailla. Ei tarvi miettiä millä ajaa enstalvena;)
  DSC_0530__01.jpg IMG_20190515_194121.jpg
   
  Värjäri, fleec, Turskaa ja 6 muut tykkäävät tästä.
 4. Ockelbo

  Ockelbo Well-Known Member

  Miltäs vaikutti tuo setti pitemmän päälle?
  Onko rahalle vastinetta?
   
 5. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Kyllä tuo toimi ihan mukavasti, iskarien huolto jäi hieman viimetippaan ja takapukin Foxin rikkoutunut paluuventtiilin säätöneula sekotti juttua mukavasti.
  Vastinetta on mutta jokainen sen itse suhteuttaa, hieman vaatii paneutumista iskareiden suhteen , tuo systeemihän on suunniteltu ilmeisesti toisentyyppiselle iskarille eli kierrejouselliselle mallille.
   
 6. Ockelbo

  Ockelbo Well-Known Member

  No löytykös oikeat shimmit?
   
 7. Pasi

  Pasi Sidewinder LTX-LE 137" 2019

  Rautionaho muutti simmityksiä. Vaihdoin viime talveksi uuden 2019 mallin, jossa on takapukissa sähkösäätöinen Fox.
  Etupukkiin vaihdettiin Totaltek, mutta takapukkiin jäi vakio Fox. Eihän vakioiskarissa riitä vaimennukset, joten pohjauskumit halkesivat.

  Tulevaksi talveksi ajattelin laittaa takapukkiin myös Totaltekin, tai sitten simmitetään Fox.
  Ajoin pääsääntöisesti kakkos-asennossa sähköiskareilla, koska kolmos-asennossa iskarit(suksien ja takapukin) eivät olleet minun makuun hyvät.

  Keskustelin viime keväänä Lehtorannan kanssa, ja hän kertoi että Tiittasella ja Mularilla olisi tarkoituksena ajaa uudet säädöt Sidewinderin (137") Totaltekeihin.
  Ilmeisesti oli ollut vaikeuksia järjestää sopivaa aikaa viime keväälle, ja uusien säätöjen teko siirtyi tulevalle kaudelle.
   
 8. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Mitenkä se tunnostaa että sitä ollaan sitten vaihteeksi koekaniinina :D, nyt Totaltekeissä on sisällä 800cc Catin säädöt ja ne pitäs muuttaa Sidewinderiin takaisin soppeleiksi ;). Loppukauden muutaman satkun ajelin vakioiskareilla (-18 malli) ja eihän ne häävit ole mutta pärjää ihmeesti kun paikkaa silmällä toki jouset takapukkiin vaihdettu joka tekee jo paljon. Nyt olisi tarkoitus hakea vielä letkeämpää säätöä mitä viimeksi vaikka koeajajat meinasi -17vuotisessani että menee kuin taikamatolla ajais nyt saa olla ojien yli kaahaminen yms ja panostetaan mukaavuuten ja letkeyteen yrittäen ettiä hyväkuntoiset baanat.
  Jousethan sinne kannattaa päivittää myös iskareiden lisäksi, ne vakiot takapukissa on sellaiset että paljon esaria ja löysät kuin mitkäkin mutta takuulla toimii jenkkilässä mallia, 15mallin Viperin jouset on progressiivisemmat
  @Pasi hommaa Vectorin pohjaanlyöntikumet ja ne muovikalikat niiden alle, vakiothan on väärässä kohtaakin :D ja ne ei tule kestämään yhtään kunnon pohjaamista ja seuraava onkin sitten rauta vs alumiinin kohtaaminen. Kolmos-asennossahan nuo iskarit on kuin pomppupallot, Duelliltahan sais niihin ihan kunnon klikkerit tilalle.

  Mistäpä keulille semmoset 26-27N jouset etteivät ota kiinni lisäsäiliöön yhtään siten että uskaltaa lasettaa 25tkm säiliöitä vilkuilematta? Vai pistetäänkö Rovanniemen kalikat ostaen taas, siinähän on pelkona että taas latu maistuu liiankin hyvin... Saa tarjota jos löytyy hyllystä keulille sarja.
   
 9. Pasi

  Pasi Sidewinder LTX-LE 137" 2019

  Vectorin pohjaanlyöntikumet ja muovikalikat ovat jo ostoslistalla.
  Minkälaiset jouset takapukkiin? 15 mallin Viperistä LTX:stä? Tuskin pitäisi noin herkästi pohjata, vaimennuskumen ruuvikin oli mutkalla. Jos jäykemmät jouset ja tiukemmat simmit auttaisivat asiaa.
   
 10. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  15LTX jouset mulla, niitä on myyjät pitäneet täällä Kajaanissa ihan hyllytavarana ja löytyy monesti Mulariltakin. En ole katsellut 19 ja 20 mallien jousia mutta luulisin että ne on samat kuin 18 mallissa. Foxiinkin löytyy semmonen kiva säätö, kovemmissa säädöissä sitten antaa putki periksi ja iskari antaa periksi...
  Alkuperäiset kumitkin kestää hiukan paremmin kun laittaa sentin normaalia taaemmaksi, toki se liukurunko on kuin leikkuri :D
   
 11. Pasi

  Pasi Sidewinder LTX-LE 137" 2019

  Näyttää olevan tosiaan 15 LTX:ssä eri jouset, ainakin tuotenumero on eri. 2016-> Viper LTX:ssä on samat hakaneulajouset kuin Sidewinder 137" malleissa.
   
 12. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Juurikin näin ;)
   
 13. Ozkuu

  Ozkuu Member

  Morjesta päivää. Mikähän iskari kannattaisi laittaa 137" etupukkiin kun haitaria voisi nykyisellä soitella vai parantuuko jousen vaihdolla.
   
 14. Jukkis

  Jukkis Sidewinder X-TX 137, Viper 141 & Enticer

  Ei kannata sen alkuperäisen kanssa tuhrata. Totaltek ainakin varma valinta, muuta en ole minä kokeillut.
   
 15. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Myös se iso foxi on ok mutta jousi ja simmit siihen uusiksi jolloin "hinta" nousee lähelle totaltekkiä.
   
 16. Ozkuu

  Ozkuu Member

  Mistäs cäteistä käy iskarit alustaan jos käytettynä sattuis löytämään?
   
 17. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Sopivuus käsikädes alustan tyypistä riipuen, siis liukurunkojen pituus sekä vuosimalli joka voi olla vakuttavana tekijänä (etupukin ja takapukin pituudet ym). Lataa esim totaltek:kin iskariluettelo ja sieltä ristiin verraten. Huomioiden pituus ja iskupituus. Myös cat:in jenkkisivuston varaosaluetteloa vertaillen.

  Liekö catin ralliversioiden iskarien pituuksissa eroa eniten verrattuna reittimalleihin..saatan nyt muistaa ihan puutaheinääkin...
   
  Viimeksi muokattu: 6/10/19
 18. Markus90

  Markus90 Sidewinder btx le -18

  Eikös yamacattien etupukin iskari ole samanmittanen pituudesta riippumatta? Ainaki mulla on se isofoxi ollu 137” kiinni aikasemmin,
   
 19. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex ja 146" SKS Patriot

  Minä tein jostakin jeesuksen vanhasta F6 catin etupukin Öhlinssistä sopivan. Yläpään kiinnike piti vaihtaa ja männänvarsi tehdä sopivaksi. Tuli ihan h*elvetin hyvä hinta laatusuhteeltaan. Yks säätöinen oli kyseessä.
   
 20. Ockelbo

  Ockelbo Well-Known Member

  Joo eihän se haittais vaikka olis tuon hintasessa kepakossa shimmit jo suunnilleen kohillaan normi ajeluun.
  Vaikka eipä sillä kyllä kaikkiin keikkoihin mitä ollu ni joutunut shimmittään iskareita. Viime talvena kävi btx iskarit 4 kertaa pöydällä ennen ku sai edes jonkinlaiset ajettavat.
   

Suosittele tätä sivua