Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

 1. K-Mikko85

  K-Mikko85 Sidewinder M-TX 162 SE

  Jaa itse itselleni vastaten. Kyllähän se purkautuu ku käytti sievää voimaa. Ja vettähän sielä on jokapaikka täynnä. Ei ihme ettei toimi.
   
 2. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Siihen lienee tiivistyneen vettä jos noin päättelet, olet todennut. Tokkopa sieltä mitään ihmeellistä karkaa purkaessa. Tunnustan etten ole purkanu koskaan tuota pakkimosaa. Tuli mieleen, kärsis varmaan/ehkä poraamaan 1.0-2.0mm reiän kohtaan jonka kautta tiivistynyt vesi valuu pois.
   
 3. K-Mikko85

  K-Mikko85 Sidewinder M-TX 162 SE

  Sitä mietin kans että onko tuo vesi ulkoapäin menny sisälle vai onko vain ihan kondensoinu on mulla kuvia tuosta ku on osina että kyllä sielä ihan riittävästi oli vettä.
   
 4. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Sehän on paikassa jossa alttiina suurehkoille lämmön vaihteluille, on lämmin öljysäiliö ja sitten viilenee-kylmenee jne. Siten ei mahdottomuus jotta kosteus tiivistyy ja lopuksi aiheuttaa ongelmia. Siten myös saattaa esiintyä/syntyä korroosion taikka hapettumien aiheuttamaa ongelmaa.
   
 5. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Mikä versio siitä servosta sulla on?
  Viimeisessä versiossa on kannessa tiiviste joka estäisi veden pääsyn.
  Höyrystyessä tuonne tuota pääsee varsinkin umpishommissa....
   
 6. K-Mikko85

  K-Mikko85 Sidewinder M-TX 162 SE

  mistähän sen tietää mikä versio on+
   
 7. janzka

  janzka Yamaha Sidewinder M-TX 153" 2021 Stage 4 270hp

  Jos ei oo viime kevään aikana tai jälkeen vaihdettu niin vanha versio.
   
 8. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Tuo Catin pakkiservo on vähän kyllä ollut puutteellinen keksintö. Versioita on tainnut vuosien mittaan olla jo ties kuinka monta ja aina niissä on ollut noita toimintaongelmia. Crossfire 600:ssa oli itsellä jo aikanaan lähes samanlainen pakkiservomoottori ja ei se sekään lopulta enää toiminut. Purin ja ei ollut vettä eikä mitään sisällä ja ihan oli ehjän näköinen kampe, mutta silti se ei toiminut kuin satunnaisesti. No aika hyvin se näissä uudemmissa on pelannut loppuunsa kuitenkin. En tiedä onko osasyy rikkoutumisiin se, että on kasattu väärään asentoon se moottori öljynvaihdon yhteydessä. Ainakin yhdesti normaali huollon jäljiltä oli liikkeessä pistetty kasaan eri lailla mitä huoltomanuaali sanoo.
  Alla kuva huoltomanuaalista. Jos tuota kohtaa 25. ei tee niin helposti asentaa sen moottorin siten, että se jää aina tuolla reunassa väännyksiin ääriasentoa vasten.

  [​IMG]
   
 9. bläkkäri2

  bläkkäri2 RX1-ER SP PPS3700+SW MTX153

  Sidewinderin alustan otin esille ja liukurungon vahvikkeita asennellessa katsoin että iskarin pultit on 8mm” kestääkö? Samoin ilmaiskareiden #laakerit#muovia tarviiko huolestua,malli muuten153 MTX
   
 10. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Kestää nuo pultit, iskarin puslat ei ole kovin kummoset, sorvaa uudet jäsymmät...
   
 11. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Itekkin aluksi epäilin 8mm pulttien kestävyyttä kun viperissa oli 10mm:set. Kannattaa kuitenkin seurata ajoittain miten kuluminen niitä syö. Kulumiset johdosta välys kasvaa. Turha välys on haitaksi. Minä tapaan laittaa riittävästi rasvaa aina kun paikat auki, samoin tarkastelen välyksiä ja mikäli löytyy niin pultti auki ja tarvittaes vaihdan. Float:ien holkit venähtää väljiksi ja ne on syytä vaihtaa. Nyt en muista onko niitä saatavana erikseen.
  Tulikin mieleen jotta täytynee vaihtaa takapukin vetotangon pultit, ovat kuluneet sen verran koska tanko on omatekele. Vois vaihtaa versioon johon saa neulalaakerin kuten on totaltekin versiossa (joka ei sopinu tähän xtx:ään).
   
  plpl tykkää tästä.
 12. JOKO

  JOKO Well-Known Member

  Onkohan tuo pakkiservo sama viperissakin? Itellä ei senkanssa ole mitään ongelmia ollut ja se on siis edelleen alkuperäinen reilu 7tkm ajettu ja 6v vanha. Huollossa on parikertaa ollut ketjukopan kansi auki mutta mitään ongelmia tuon kanssa ei ole ollut. Voisko kyseessä olla jonkinsortin asennus virhe miksi ne hajoaa?
   
 13. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Eiköhän se liene sama...en ole ihan varma. Yksi tekijä mikä rikkoo on kosteuden tiivistyminen sähkömoottorin sisälle, toisena on kuorien halkeaminen kiinnitysruuvien kohdilta. Helposti kiristetään liikaa ja halkee. Myöskin "virheellinen" uudelleen asennus voi olla syynä. Muuten tuo on niin yksinkertainen.
   
  janzka tykkää tästä.
 14. janzka

  janzka Yamaha Sidewinder M-TX 153" 2021 Stage 4 270hp

  Ei. Kosteuden takia hajoaa yleensä. Jossain kuluu jotku muovirattaat sileäksi ajan kans.
   
 15. Elikkäs tämmönen tuli vihdoin hommattua viime kuussa. Kelkalla ajettu 1300km tarviiko tässä vaiheessa muuta tehä kuin öljyt vaihtaa ennen ajokautta? Mcx stage 2, joku paremmin virtaava äänenvaimennin näyttäisi olevan mutta onkos voimansiirto puoli vakio? Ainakin tuntuu herkältä.. mitäs parannuksia suosittelisitte tähän? Ajo enimmäkseen reittiajoa ja valitettavasti aika vähälumista.. liukurungon vahvikkeet ja raapijat odottaa jo asennusta. Puoli korkeaa tuulilasia olisin vailla ja matkustajan istuinta ei löydy ainakaan jälkimmäistä maahantuojaltakaan..  20211128_153634.jpg 20211128_153609.jpg 20211128_153140.jpg 20211128_152831.jpg 20211128_152859.jpg 20211128_153538.jpg
   

  Lisätyt liitteet:

  tupla-x tykkää tästä.
 16. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Jopas on nätti yksilö Reittipörrääjä löytäny.. Onko tietoa tuon kitin asentajasta? Liike vai ? Remmiä ei ehkä ole katkottu koska toppaukset katteis näyttää olevan ehjiä. Kurkistele löydätkö jousien värikoodit?

  Öljyt ehkä vaihtaisin vaikka km on noin vähän. Kurkista tuon luukun takana olevan suodattimen kunto ja tarvittaessa pesu. Sen ollessa pois vilkaise sinne putkeen sisälle ja pyyhi pois öljymöhjä notkelmasta. Normaalia jotta sinne kertyy aina hiukan. Niin ja tieten voidella alusta huolella samalla.

  Itellä on viperista jäänyt puolikorkea lasi kiinnitettynä, jos et winderin omaa saa niin ehkä niitä löytyy. Lisäpenkki voi olla hakuusis mutta ehkä jostain esim yksityiseltä.
   
 17. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Lisäpenkki Duellin kautta Kimpexin valmistamana (penkki+kiinnityssarja) ja suosittelen suoraan sitä korkeaa GT-mallin lasia mutta parempi penkiksi olisi mielestäni keston vuoksi se ns Arctic Catin koukkupuskuri ja AC:n penkki. Kajaanin Motomaxissa on molempien laitteiden edustus ja varmaan yhdellä kerralla saat vastauksen löytyykö kummankaan valikoimasta tuota alkuperäisvaihtoehtoa joka löytyy muun muassa crosstour Arctic Catista.
  Voimansiirrossa nopeasti vilkaistuna näyttäisi olevan vakio Helix ja en sillä kauheaa pumppukaasupärräämistä harrastaisi. Katsele onko variaattorissa minkä värinen maalitäplä ja samoin kytkimessä, kytkimen painot saat tarkistettua kun otat kytkimen pultin pois, 6kpl 10mm kannalla olevia pultteja ja kansi irti, jos pienennät kytkimen pultin prikkaa niin seuraavalla kerralla ei tartte ottaa kytkimen pulttia pois (alkuperäiskoossa se rikkoo yleensä kannen liukulaakerin pinnan ja sittenpä se ei kestä montaa sataa kilsaa...
  Onko tämä kelkka ostettu Yamaha/AC/Polle viihaajilta Kuusamosta?:D
   

 18. Kiitoksia. Ei ole tietoa asentajasta mutta ymmärsin että uutena asennettu. Okei kiitoksia vastauksista.
   

 19. Okei elikkäs motomaxiin yhteyttä liittyen lisäpenkkiin ja tuulilasiin okei pitääpäs tutkia kun kerkee, minkäs väriset siellä on sitten hyvä olla? en ole moneen vuoteen ollut kelkan omistaja ja olen keskipohjanmaalta niin en ihan ole perillä näistä kelkka piireistä mutta joo kuusamosta liikkeestä ostettu.. kiitoksia vastauksista
   
 20. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Kysäsin vaihtoa tuohon kelkkaan ja jos et olisi ostanut sitä niin pikaisesti olisin varmaan vaihtanut sen seuraavana päivänä :D.

  Variaattorissa olisi hyvä olla valkealla täplällä jousi, mielellään Catin vihreä mutta jyrkempää helixiä myös, tuolla mallille @hanski-58 osaa sanoa mitä sinne kannattaa laittaa ja rupea käymään suorat entistä lyhyemmiksi :D:D
   

Suosittele tätä sivua