Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

 1. janzka

  janzka Yamaha Sidewinder M-TX 153" 2021 Stage 4 270hp

  Teho, jos se ei maata vasten kaiva peltoa esile.

  Niihä nuo osa puhu et tuo 66mm Powerclaw on liukas matto Viperissä. Paras matto Winderissä mitä koskaan ollu. Mahoto pitoa ku matto pyörii 110km/h:D

  Ja 2 tahti ukoilta kuullu ettei keuli ku eioo pitoa eli toisinsanoen ei matto pyöri.:)
   
 2. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Niin. Oliko tässä mtx:stä puhe? Ymmärsin että joku reittimalli kampilla.
   
 3. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Tuo on xtx 141" :nen. Mattona on 44mm lapulla oleva versio. Elikkä matto ei ole alkuperäinen. Sutta se lyö, vielä kun ei voinu alkuvauhdilla ojia lähestyä. Toki pinnassa 10-20cm uutta lunta. Siten sekin "liukasta", lumen alla vanha jälki ja jäinen pelto. Tokkopa lisäteho taikka korkeempi lappu mitään auttaisi. Viper oli hereempi vastaavassa paikassa. Otaksun myös jotta takapukin iskarilla hidasta vaimennusta sen verran jotta ei anna tuossa tilanteessa kovinkaan painua. Hyvä pitoisella reittäkään ei niin juurikaan kevitä mutta kantaa hyvin ylläreissä.
  Täälä kun lunta ei yleensä ole paljoa ja esim pellot kynnettyjä tulee pidettyä vaimennuksia riittävällä tasolla. Se on ikävä fiilis jos alustasta tulee odottamatta tälli läpi. Ei tuo kuitenkaan ole liian "jämy" pohjosen baanoille. Nooh, vois toki opetella paremmin..enempi.. nyt oli kauden ensimmäinen ajo...haahuilu..
   
  janzka tykkää tästä.
 4. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Viper on hereämpi hyppyytykseen, toki siinäkin eroa taas Nytron hereyteen
   
  Kamppi tykkää tästä.
 5. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Hyvin keventi rtx viperi 44 matolla ku oli voimansiirrossa palikat kohillaan ja kytkentä poistettu.. :)
   
 6. Mickelson

  Mickelson Well-Known Member

  Minusta myös Viipperissä oli kyllä paarua hyppyytykseen ja voimaa tuli kyllä riittävän nopsaan. Aivan helvetin hyvä moottori. Ainut vaan että isommassa hypyssä etupukki ratkes heti rimpula osien takia. Tietyllä tavalla rajusta moottorijarrusta tykkäsin myös, vähän jopa kaivannu sitä haisulissa.
   
  Vesukka tykkää tästä.
 7. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Pojan kans juteltiin, aiheena edelliset kelkat mitä ollut käytössä. Molemmat samaa mieltä, että Viper taisi olla paras kelkka mitä meillä on ollut.

  Moottori oli kyllä todella mieluisa yleiskäyttöön ja vakiona ollut flekti tuki tätä.
   
 8. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Ihan samaa mieltä itsekkin. Viper ei ole lainkaan huono. Sopiva retkikelkka, myös vauhdikkaaseen menoon käypä kunhan alusta laitettu kuntoon. Minäkin etupukin rikoin kerran, muuta ei ollut. Jotenkin fiilis tullut jotta aliarvostettu malli. Silloin kun markkinoille tuli ei esim brp;llä ollut listoilla samankaltaista kw/€ suhteella olevaa. Nettimoton listoilla ei enää montaa ole tarjolla, siten ehkä kuluttajat löytäneet omakseen ihan käypän kelkan. Huoltokustannuksiltaan viper oli edullinen, suurin kustannus oli iskarien huolto. Öljyn vaihot melko helppo, ainoa hankaluus oli ketjun kiristys mikäli käytössä vakio vaimennin.
  Mutta, ei tuo winderikään huolloillaan sen hankalampi, yhtä häjy ketjun kiristys, kuomun irroitus helppo, kohteet sitten hyvin esillä. Ainut harmi mulla ollut öljyvuoto (säiliö) mutta kun teki huolella niin sai pitänään. Hihnoja en ole rikkonu, kait on sen verran nöösi kuski jotta se syynä...
   
 9. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Tiedä nuista, mutta tulipahan taas ajeltua vaihteenvuoksi pimeessä ja umpisessa, ei pohjia metsissä ja lunta puissa reilusti, vesakot melkosia hässäköitä.
  Kyllähän se jauhaa kun antaa kaasua, ja piti välillä antaakkin kun ei pohjilla höttölumessa mitään.
  Kantojakin löyty, ei kuitenkaan mitään kummempaa kuin köllähdyksiä kylelleen.
  Ojan yli pääsi kyllä kaasua tarjoamalla vaivatta mutta kyllä se pimeä hieman arkailuttaa...
   
 10. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Tuos pikku huoltoja tein...kaikki rullat kytkimellä entiset.. ilmankos moitin sirinää tyhjäkäynnillä... Piti heittää alkuperäiset paikalleen ja alkaa mettästään uusia. Harmi...:confused:
   
 11. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Mitkä rullat siinä oli paikoillaan mitkä kului?
   
 12. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Onneksi muillakin rulla ongelmia kuin minulla, on ne susipaskaa niin tehtaalta kuin tarvikkeenakin. Joka reissun jälkeen saa jännittää että montako on jumissa. Ihme kun mainosmiehellä ei ole ongelmia :rolleyes:
   
 13. Pecosbil

  Pecosbil Sidewinder L-TX GT 137 '20

  Onko Winderissä kytkimenki rullat jumineet? :eek: ...eikös se kuitenkin ole suht samanlainen, kuin näissä nelareissa on ollut alusta alkaen...
   
 14. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Korkeemmassa lämpötilassa hihnapöly lasittuu siihen rullan tappiin ja puslaan, se sitten hioo sen puslan kuumaksi ja sisäpusla irtoaa sovituksesta.
  Tämä siis silloin kun voimalinja käy kuumana eli remmi luistaa...
   
 15. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Mun tapauksessa tapin ja puslan välinen välys kulunut liian isoksi, yli 0.5mm. Siten pusla pääsi elämään melkoisesti. Ulkokehä (pinta painovartta vasten) oli ihan linjassa jokaisessa. Toki kulunut hiukan mutta muodossaan. Eivät ole olleet jumissa, en ainakaan merkkejä jumiutumisesta havainnut. Mielestäni kytkin ei ole älyttömästi kuumentunu. Joskus kattonu/kokeillut heti ajosta, lämmin toki mutta ei sormia polttanu. Eipä tämmönen vanha niin enää revittele...kunhan kruisailee paikasta a paikkaan b ..
   
 16. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Paljos Kamppi ajanu kytkimellä?
   
 17. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Mitähän siinä nyt on... Noin luokkaa vajaa 8000km. Tuo oli käytetty, siten ihan tarkkaan en pysty sanoon oliko aiemmin tehty mitään, ehkä ei. Muistelen jotta värimerkit jokaises pultis ja nippelis näytti olevan kokoonpanossa merkittyjä. Siten, minä sitä auoin ekaa kertaa mulle tullessa. Olihan se paskainenkin tuolloin. Itellä tapana aina tarkistaa kun sen talliin laitan sekä puhdistelen ja tarkistelen jotta rullat pyörii eikä ole jälkiä jumiutumisesta. Sama homma varille. Hyvin on muuten toiminu, lautaset puhtaat, ei remmistä rantuja.
   
 18. Jones81

  Jones81 Active Member

  Liekö ajotyylistä, huollosta, vai tuurista kiinni, mutta ei mun Winderissä ollu kytkimessä tai sen rullissa mitään vikaa, ja kelkalla ajettu kuitenkin 15tkm.
  Lähes jokaisen reissun jälkeen tuli puhalleltua pölyt pois kytkimestä. Ääntä se kyllä piti, mutta niin pitää tuossa just sisään ajetussa uudemmassakin.
   
 19. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Oletan että tuo kelkka oli minun entinen kelkka, minun nykyiselläni ajettu reilu 9tkm ja samat välykset kuin tonnin kohdalla. Aika usein pölyt puhdisteltu ja tästä nykyisestä taisin vaihtaa 8tkm kohdalla (mutua) remmin kun kierrokset rupesi heittelemään pitkissä vedoissa.
   
 20. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member


  On kyllä hyvä että pitää huolta kamppeista mutta onhan tuo jo työlästä puhaltaa kytkin joka reissun jälkeen.
   

Suosittele tätä sivua