Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

 1. x skodoo

  x skodoo yamaha winderi

  Tuossa kelaillu ja hakenu keskusteluista Winderin ketjunkireyttä,mutta suoraa vastausta ei täältä löydy onko winderissä sama kun rx,eli sormikireys ja 1/4 takasinpäin?
   
 2. Hentte

  Hentte Polaris 155" 9R

  Ohje on sormitiukkuus ja puolitoista kierrosta auki. Kyllä, kuulostaa löysältä mutta alkaa ketju vonkumaan jos laittaa perinteisellä tyylillä liian tiukaksi.
   
 3. x skodoo

  x skodoo yamaha winderi

  Oho,no täytyypä ainaskin se kierros avata,puoltoista kuullostaa rajulta;)ei aikanaan saanu käyttistä mukaan,mikä aina antas vähä suuntaa räppäyksiin...
   
 4. Jukkis

  Jukkis Sidewinder L-TX 137, SRX 137

 5. x skodoo

  x skodoo yamaha winderi

  Kiitoksia tää oli hyvä vinkki:)
   
 6. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Noihin painoihin voi sorvailla uudet puslat, materiaalit on vaan tolkuttoman kallit mutta tulee kuitenkin halvemmaksi kun uusien punttien laitto. Puslan tyyppi eri kuin vakio.
  Tarvittaessa tietoa yv:llä.
   
 7. 7urpeine

  7urpeine New Member

  Seuraa stoori välipäivien reissusta Sidewinderillä.

  Keskiviikko aamusta ajoonlähtötarkastus ja kohti Hossaa. Edellisenä iltana olin laittanut kytkimeen hieman lisää magneettipainoja, jotta ei kiertäisi niin herkästi rajottimelle. Lyhyellä ajolla vaikutti olevan ok.

  Startti aamusta. Ensimmäinen 20km menty, järvellä kovasta vauhdista peukalo pohjaan ja yritys saada keulaa ylös. Seuraa kauhea pamaus ja meno loppuu siihen. Remmi poikki. Uutta tilalle ja meno jatkuu. Päästiin määränpäähän.

  Paluumatkalla hienoa ja koskematonta reittiä avaamaan. Lunta metritolkulla. Ihan alkoin nautiskelemaan. Fiilis uskomaton, mutta pikku pelko, että jotain pielessä. Makkarat paisteltiin reitin varrella kodassa ja jatkettiin matkaa. Tässä vaiheessa n. 100km uudella remmillä. Erään suopätkän yli reilummalla kaasulla ja jälleen jysähtää. Remmi.

  Kaverilta uutta paikalleen ja sievästi jatkamaan matkaa. Reitti oli paikotellen hakusessa ja jätin kelkan tyhjäkäynnille sillä aikaa, kun selvitettiin apex kannon päältä. Kelkka sammui ja lämmöt tapissa. Käyntiin ja ajoon. Lämmöt alkoi laskemaan. Tässä vaiheessa kuuntelin, että moottori pitää jonkin verran kovempaa ääntä. Pieni käry tuoksui nokkaan. Jatkettiin matkaa.

  Parikymmentä kilometriä ennen kotipihaa, sievässä patissa takapukista iskarin alla oleva reaktiotanko poikki. Perä lintassa kilometrin päähän reissukaverin, vasitun Apex-miehen pihaan tutkimaan vauriot.

  Eikun ihmettelemään. Pulputus kuuluu. Varmaan remmiä vaihtaessa paisuntasäiliön korkki irronnut. Ei ollu keitto kaukana. Oikea sivuposki auki. Öljyä suihkunnut jostakin. Öljysäiliön mittaletkuun sulanut reikä ja sieltä valtoimenaan heitellyt öljyä. Mikä lie tämänkin aiheuttanut, liekö pakoputken suoja lentänyt siihen.?Pakoputkikin poikki. Pakosarjan ja turbon väliputkesta laippa, sekä jousto revennyt irti… kaikenlaista ja vieläpä yhelle reissulle. Aiheuttajia, syitä ja seurauksia mietitty kovasti :D

  Nyt taas kelkka kunnossa. Oli muuten kallis pakoputki. 620 eur yammun vakio. Catin vastaava puolet halvempi, mutta toimitusaika min. 3vk. Korjaa mielellään vanhan. Laitan kuvia vielä alle, niin voi porukalla ihastella
   

  Lisätyt liitteet:

  Vesukka tykkää tästä.
 8. 7urpeine

  7urpeine New Member

  Jatko edelliseen

  Hinnan ja saatavuuden takia päätin korjauttaa pakoputken. Pakoputkeen tilasin RST-jouston Road Machinelta ja mallailin paikalleen. Laippa ja jousto TIGillä kiini.

  Vanhat lämpösuojat roskiin ja basalttikuituteippiä putkeen ja ympäröiviin osiin. Ihan asiallinen tuli omasta mielestä. Jospa eristäisi lämpöä sen verran, että tankki pysyis ehjänä. Menee muuten pelottavan lähellä tuo tankki
   

  Lisätyt liitteet:

  Viimeksi muokattu: 7/1/24
 9. niemikorpi

  niemikorpi Well-Known Member

  Tekis mieli sanoa että paremminkin ois voinu mennä:D
   
  7urpeine tykkää tästä.
 10. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Alumiiniteippi siinä polttoainetankin pinnasta tainnut lähteä pois?
  Onko kuomun ilmaohjainasysteemi poistettu?
  Tulee tilaa sinne ja tuulettuu paremmin.
  Kyllä nuo alkuperäiset suojat tuossa putken ja turbon päällä on surkea esitys, kuitenkin oletan että jotain suojaa siihen vielä tarvittais tuon suojanauhan lisäksi.
  Itsellä tuo nauhan lisänä ne alkuperäiset suojat ja on toiminut ihan hyvin,
  suojanauha laatutavaraa ei mitään Kiinan tarjoustuotetta, sitäkin kokeiltu.
   
 11. 7urpeine

  7urpeine New Member

  Alumiiniteippi tankissa vielä kiinni ja ilmanohjaus orkkis. Putken päällä kolmisen kerrosta nauhaa. IKHlta hain. Pitää testailla huomenna ja kokeilla kuinka lämpenee.
   
  Viimeksi muokattu: 10/1/24
 12. janzka

  janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

  Mulla kävi kerran samalailla että rjwc pakosarja halkes ja poltti öljyletkuun reiän. Seuraavalla ajokerralla ihmettelin ku koko jalka öljyssä. Korjaus makso 50 senttiä ja vakio pakosarja takaisin ja vetoja.:DVaarana tuossa on palaa koko kampe ku bensasäiliö vieressä. Se vakio peltisuoja on hyvä mutta kallis. Pääsee pitki vähä enemmän jäähtyy mitä tuossa ympäri käärityssä.
   
 13. x skodoo

  x skodoo yamaha winderi

  On sielä aikas haipakkaa tultu kun nuo kaikki on hajonnu,mutta itekkin huomannu nuo remmihommat,on pistetty paranneltua kykinkittiä ym..mutta jos pitkän reittiajonjälkeen tuuppaa esim jäälle ja hanat kaakkoon niin remmi suorastaan räjähtää palasiksi,olen tulkinnu että lämpösenä remmi ei kestä mitään,pikkusen esilämmitetty remmi taasen kestää vaikka minkälaista laulattamista
   
 14. 7urpeine

  7urpeine New Member

  Nyt muutama sata kilometriä takana yllä kerrottujen tapahtumien jälkeen. Putki pysyy aika hienosti sopivissa lämpötiloissa. Tankki ei lämpene juuri ollenkaan.

  Kytkimeen tuli uudet 17mm rullat ja jämympi jousi. Selvisipähän sekin, että kytkimessä oli vakio jousi. Ei liene paras vaihtoehto stage2 jatkeeksi?
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 15. Hentte

  Hentte Polaris 155" 9R

  Toimii kyllä hyvin sillä vakio jousellakin. Makuasia.
   
 16. BlackJack

  BlackJack Well-Known Member

  Mikä se olisi paras ohjausrauta LTX Sidewinderiin vm. 2022, jossa on vakiosuksi (kolmella pultilla). Vakiollakin kääntyi ihan hyvin, mutta saisiko esim. Totaltekin raudalla himpun verran lisää kääntyvyyttä? Ja mitkä Totaltekin raudat, kun niitäkin on useampaa mallia?
   
  Viimeksi muokattu: 25/1/24
 17. Showtime

  Showtime Member

  Pittääpä tännekki kirjottaa tämän päivän ongelmasta. Eli eilen kelkka ajamalla talliin, ja kaikki oli ok. Tänään sitten ei käyntiin millään. Tais pari kertaa pikkusen hörähtää. Kattelin vähän jokapaikkaa läpi, ja etin ohjeita netistä ja kavereilta.. lopulta sitten ajelin tatun tarvikkeen tiskille hakemaan tulppia, ja valmistauduin viettään todennäköisesti pitkän illan niitä vaihtaen. Mutta sitten sieltä tiskin takaa myyjä esitti kysymyksen: onhan siinä bensaa? No mielestäni oli vajaa puoli tankkia. Siitä näppäsin tulpat matkaan, ja bensaa 20l kanisteriin kotia mennessä. Kyykkyyn startattu akku pois latauksesta ja virrat päälle. Kyllä se mittari näytti melkein puolta tankkia. Kaatelin kuitenki bensat tankkiin, ja pari kertaa virrat päälle ja pois. Tässä vaiheessa panin merkille bensan lirisevän pumpun käydessä tankkiin takasin. Tätä ääntä en ollu ehkä kuullut aamusella. Lievä toivo heräsi tässä vaiheessa, ja rohkeasti tarjosin starttikäskyn. Ja laakista käyntiin niinku pittääki!! Saatana siinä vaiheessa tunsin itteni tyhmäksi, mutta samalla helpotus tietenki valtasi mielen..
  Ilmeisesti tankista bensa imetään jostaki perältä saakka, ja kelkan asento oli tällä bensamäärällä väärä? Tai sitten mittari näyttää mitä sattuu..
  No toinen kysymys olis tulppien vaihtoväli? Ohjekirjassa taitaa lukea, että tarkistellaan väri ja kärki 4tkm välein, mutta milloin vaihto olis ajankohtaista? En kyllä usko, että kovin moni kaivaa nuita tulppia irti tarkistelua varten..
   
 18. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Enpä ole ite moiseen bensaongelmaan törmännyt, paitsi Paikkarilla oli käynnistysongelmaa kun oli perä ollut taivasta kohti.
  Ei noi tulpat ole kovin hankalat vaihtaa. Kuomuja irti mitkä lähtee tosi näppäristä niin mahtuu vaihtamaan. Soppeli tulppa-avain vaan missä tulppa pysyy kiinni.
  Ite vaihdoin huvikseni iridiumtulpat 17000km kohilla.
   
 19. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Minulla kävi juuri sama -20 winderin kanssa. Ajamasta tulin ja pykälä tai kaksi mittarin mukaan bensaa. Jonkun tunnin päästä siirtämään kelkkaa talliin niin ei käynnisty millään. Muita vikoja ensin tutkiskelin tovin mutta sitten epätoivoisena bensaa tankkiin ja eikun tulille. Sen jälkeen en ajellut tankkia enää mittariin luottaen vähiin.
   
 20. Jukkis

  Jukkis Sidewinder L-TX 137, SRX 137

  Totaltekin sprint minulla, paranee kyllä noilla. N. 2 mm korkeampi kuin orkkis. IMG_20240120_120605704.jpg
   
  Hemikoo ja hanski-58 tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua