Yamaha SR Viper XTX 2014 -->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 19/2/13.

 1. Murre

  Murre M8000, GLX 5900+GL 250+xc sp 500 "enduro"

  rajoitinremmiä tiukemmalla
   
 2. Hemikoo

  Hemikoo ZR 8000 137"

  Tai alusta sinne ylempiin.
   
 3. rikukoo

  rikukoo Active Member

  Kelkka kävi päivityksessä, sen jälkeen kahdella reissulla lämmöt nousseet todella herkästi yli 90 asteen kovalla ajo pinnalla. Mikähän on kun flekti ei enään ole pyörinyt? Kävi jopa 100 asteessa eikä flekti inahtanutkaan...

  Mikä näistä porsii flektistä yleensä? Ohjainlaite vai itse moottori?
   
 4. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Minä veisin takaasin, vaan kelit parhaimmillaan niin ... Mutta, mittaa se puhallin ja/tai koita ulkoisella jännitelähteellä pyöriikö puhallin. En muista mitä kautta se pyörittää...ecu:ta otaksun sen tulevan. Ite alkanu käyttämään raapijoita heti jos kovalla alustalla tiedän kulkunu vievän.. jo yksikin on monasti riittäny irroittamaan luminöyhtää. Mites, onko liitin varmasti kiinni kunnolla.
   
 5. T.Korhonen

  T.Korhonen Member

  En tiiä jätkät....mut kyl mää ihmettelen et minkälaisia Markku Aleneja te oikein ootte ?
  Suurinosa kavereista päivitelleet Viperin alustaan Totaltekin keppejä kun muuten ei pelaa.
  Ite pääsin viikonloppuna eka kerran ajeleen itselle "uusvanhalla" RTX Viperilla (vm 15). Ja mielestäni ainakin minun "köröttelyyn" nuo vakio - foxitkin aika lailla kyytiä tarjoaa - toki täytyy taas kerran hattua nostaa KPM-Tech Mularille kun simmaili kepukat kerta laakista kohilleen. Ku itestä tuntuu etten mä nyt ihan "mummoa kirkkoon" aja mut vissiin sitte.
  Sen vaan sanon et ei se nelari paljon kevyempi voi olla ajaa kuin tuo Viperi (verrokki vanha RX1), sukset pitäs saada erit (vakiot) mut nyt pörssi huutaa ei oota niin laseteltava noilla - kyllä ne vaan aina vähän kehittyy vuosien kuluessa - nuo romut meinaan...kannatti vaihtaa.
   
  bavo, janzka ja Vesukka tykkäävät tästä.
 6. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Se on tuos rtx:ssä eri kepit kun esim xtx:ssä, käsittääkseni/muistaakseni. No kuitenkin, tuo simmitys joka sinulle tehty on hyvä. Sitä kuitenkin iskarit huollettava niin samallahan ne pistättää uusiksi. Siitä kun on juttuakin ollut hyvin paljon sekä kehuja muidenkin setup:sta. Kyllä sitä on kyettävä luottamaan vaimennukseen ainakin minunlaiseni taviksen. Kisakuski kykenee taidoillaan korjaamaan ne virheet jotka ite ottaa tällinä niskanikamiin jne. Noista suksista on paljonkin juttua. Koitas lueskella. Ite ajanu höylätyillä-kavennetuilla-kirvesveistetyillä PP:llä sekä Bladeillä. Viimeksi mainitut omalle tyylille hyvät, pp:eet hiukan raskaat mutta kyllä käänty. Mutta, miten noi toimii tuos pätkäs... Siksi kannattaa lukia näit jutut..
   
 7. Hemikoo

  Hemikoo ZR 8000 137"

  RTX on sitten eri peli jo laakista kuin XTX, Mularilla vankka kokemus Catista ja sen alustoista joita Viperin alustatkin on pääasiassa, parhaillaan uusia setuppeja taas testaillaan 137" Totaltekkeihin :D ja pian vakioihin QS3:iin.
  Itse olen tajunnut että tuo 129 RTX pitäisi olla vakiokepeillä ja mahdollisilla jousimuutoksilla hyvä, iskarit ei vaan välttämättä kestä ihan älyttömiä simmejä vaan saattaa purkautua, vaan kylläpä ne iskariukot yleensä varoittaa ennen semmoisen pakan tekoa...
   
 8. rikukoo

  rikukoo Active Member

  Mikähän perkele tässä ääntää..? Hyppiiko matto tosiaan vetareista yli umpisella vai osuuko muka soljet kokoajan liukujen päihin? Tuntuu että kovalla reitillä saa myös nykyään tuon äänen kuulumaan, aivanko vetarit hyppis yli..

  Matto on tällä hetkellä tuossa tehtaan ohjekirjan mukaisessa tiukkuudessa, oliko 9kg ja 5cm sieltä ohjekirjan mukaisesta kohdasta mitattuna?

  Vai voiko olla muka vetoketju?
   
 9. Hentte

  Hentte 800 155" RMK -17, AC 600 Snowcross

  Maton soljet ropsii aika herkästi liukujen päihin. Varsinki jos etupukki on alemmassa reijässä niin ilman antistabbeja en ajelis metriäkään. Itsekin aikanaan luulin että vetarit hyppii yli kun aivan siltä se ropina tuntuu.
   
 10. rikukoo

  rikukoo Active Member

  Jännä kun ennen ei ole åäntänyt näin pahasti, viime talvena hieman äänsi muttei näin paljon.
   
 11. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Ne on nuo soljet jotka möykkää.. Kuten tuossa jo mainittiin. Erityisesti nyt kun lumi päältä märkää js raskasta. Mieletön värinä tärinä ym tuntui kun ajamatonta uraa puhkoi. Pitää tilata nuo rullat.. Alustan paikkaa en lähe palauttaan alkuperäiseen asemaan, ellei ole ihan pakko. Nyt on ohjaus sopivan kevyt ja kuiten kääntyy hyvin. Keli oli jännä, lunta lensi-irtosi heikosti. Uran pinta tosi märkää, lähes sohjoa. Vesi lensi suksen kärjistä.
   
 12. rikukoo

  rikukoo Active Member

  Onko ketjukotelon ketjun kireyden tarkistukseen ohjetta? En löytänyt manuaalista.
   
 13. FFoxi

  FFoxi Viper Mtx 162" LE & 5900 GLX lts

  Sormin kiinni ja siitä 1,5 kierrosta auki.
   
 14. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Muuten, täyttääkö tämä cat:in Rail Cap Wheel Kit (7639-987) tehtävänsä? Tokkopa näille entisille lumille enää tarvi...mut kuitenkin..
   
 15. rikukoo

  rikukoo Active Member

  Ei auttanut anti stabit, silti kuuluu kolinaa yms... seuraavaksi varmaan ketjun kimppuun?
   
 16. Värjäri

  Värjäri - Sidewinder B-TX LE -

  Ottaako matto kiinni etupukin puolessa välissä oleviin kovakoihin?
   
 17. FFoxi

  FFoxi Viper Mtx 162" LE & 5900 GLX lts

  Se muovirulla kannattaa ehdottomasti laittaa. Ei ole edes kallis.
   
 18. Zirbbi

  Zirbbi Member

  Miten saa natsaamaan Powder prot brpn satuloilla paikoilleen ? Tuli moiset ostettua niin olisi värkkyytä tiiossa... Hakua jo käytetty mutta oikein selkiää neuvoa oo.
   
 19. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Sulla on kaksi mahdollisuutta... joko lyhentää sitä alumiini- ja muoviholkkeja taikka rälläköi hiukan satuloissa olevista vahvikkeista pois. Otinkohan 1mm verran joka puolelta, mutta mittaamalla se selkiää. Ite otin satuloista mutta kun bladet laitoin niin holkeja lyhennin hiukan. Onhan näihin oikeet satulatkin saatavissa vaan ei kovin monessa liikkeestä löydy.
  Onko sulla XTX:ssä? Jos PP:eet ei ole ns höylätyt niin ohjaus tulee kohtuu raskaaksi, kannattaa varautua ja fiilistellä. Myös paikalla tuntui olevan merkitystä (satulan reijjällä). Itellä olleet pp:eet oli höylätyt, vuollut ym ja nekin kohtuullisen raskaat, ei mulle liian raskaat vaikka käsistäni olen surkia voimainen. Mutta, kääntyvyys oli taattua, ennemmin ukko lensi tangentin suuntaan kuin lähti puskemaan. Alustan säädöillä sai ohjauksen kuitenkin sellaiseksi jotta pitkänkin päivän jaksoi vääntää meneen. Sanoisin nykyisellä kokemuksella jotta blade on parempi, selkeesti keveämpi mutta kuitenkin sopivan aliohjaava, kääntyy myös pehmeellä ilman painon siirtoa. Nyt todettava vielä tähän, kokemusta 10-15cm irtolumesta reitillä ei ole vielä..ja tokkopa tuleekaan.

  Ainiin... se olkatapin vaimennuskumikin vielä. Siitä joudut vuolemaan alapuolella olevat "näpyt" pois, osaksi ainakin. Taisin myös joutua aavistus kaventamaan, mutta sen näet kun sovittelet. Ei kannata liian tiukkaan sitä kumia laittaa ette murru hajalle. Vaan silleen sopivan tiukalla sovitteella. Lisänä etupuolelle raudan kiristysmutterin yhteyteen laitoin 3mm kantatun alumiinin estämään vaimennuskumin karkaamisen. Olikohan jollakin näin käyny...
   
  Viimeksi muokattu: 13/2/19 klo 08:13
 20. Zirbbi

  Zirbbi Member

  Nyt tuli kerrassaan mainiot ohjeet. Kiitos!
   

Suosittele tätä sivua