yläsavon moottorikelkkailijat ry

Keskustelun 'Kerhotoiminta' on aloittanut käyttäjä lakape, 14/3/09.

 1. IMa

  IMa MXZ "Pätkä"

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Yhdityksen kokouksessa 2012 vahvistettiin jäsenmaksuiksi vuodelle 2012 seuraavat;
  Alle 18v juniorit 10 Euroa
  Aikuiset 20 Euroa
  Perhemaksu 35 Euroa


  Maksussa tulee ilmetä seuraavat asiat;
  Nimi
  Osoite
  Puhelinnumero
  email osoite
  jäsenmaksu esim. Juniori 2012 / Aikuiset 2012 / Perhemaksu 2012 ( perhemaksun ollessa kysessä kaikkien nimet tulisi ilmoittaa)


  Pankkiyhteyksiä en viitsi tänne toistaiseksi laittaa, mutta ottakaa yhteyttä yv:llä (voi yrittää soittaakin 040 583 27 48, en vain aina pääse vastaamaan) niin laitan tarkemmat tiedot tulemaan maksua varten. Samalla saadaan rekisteröytyminen hoidettua kerhon jäseneksi.


  Yhdistyksen rekisteröytyneillä jäsenillä on mahdollisuus ajaa SMK:n järjestämissä kilpailuissa.

  Asiat tullaan päivittämään mahdollisimman pian sivustoillemme.
   
 2. calister

  calister Well-Known Member

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Oolrait!

  pitää laitella iltamissa nuo tiedot tulemaan ja kysyä noilta muilta hemmoilta samalla niin saa nekin ilmoitella...
  vaan Nyt se on lähdettävä lunta pöllyyttämään ;D
   
 3. IMa

  IMa MXZ "Pätkä"

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Moi kaikki kelkailijat!
  Kerhomme on saannut valituksia mm. Paisuan reitistöllä (välillä Tullimäki – Kärnämäki ) on aiheutettu vaara tilanteita kaahaamalla ylinopeutta ja ajamalla latupohjaa pitkin eikä merkityllä reitillä (latupohja siis merkityn reitin ulkopuolella) :mad:. Kyseinen maanomista on jopa yrittänyt pysäyttää kyseisen kelkkailijan, tämän vain väistäessä ja painamalla lisää kaasua. Erityiseksi tämän tekee että kyseisen pätkän vieressä maanomistaja tosiaankin pitää latua jossa hiihtää myöskin lapsia! Kerhomme puolesta toivomme että oma aloitteisesti tämä kuljettaja ottaisi yhteyttä kyseiseen maanomistajaan ja pahoittelisi asiaa. Jos joku tuntee kyseisen tapauksen kerhomme ottaisi mielellään kyseisen henkilön tiedot jotta nähtäisiin onko tämä kerhomme jäsen, sääntöjen mukaan jokaisen kerhon jäsenen on velvollinen noudattamaan lakeja ja määräyksiä sekä hyviä käytöstapoja.


  Tämmöiset tapaukset ovat valitettavia näinä aikoina kun muutenkin on hankalaa saada urille maanomistajien lupia hommatuksi, eivät todellakaan edes auta kerhojen toiminnassa jotka yrittävät pitää edes jonkinlaiset kelkkailu mahdollisuudet pystyssä. Yritetäänpäs poijaat siis toimiakin sen mukaan!

  Tämä on tietystikkin hiukan hankala asia kokonaisuudessaan sillä nuo yksittäiset sooloilijat pilaavat meidän kaikkien maineen, mutta uskoisin että kun oikein kovasti puhalletaan samaan hiileen saadaan nuokin karsittua noilta reiteiltä pois.


  Alla muistutukseksi liikenneturvan sivuilta löytyvä osio näille sooloilijoille moottorikelkkailua koskevat säännöt;

  Liikkuminen maastossa
  Maastossa liikkuminen vaatii aina maanomistajan tai maanhaltijan luvan. Erityislupaa ei tarvita merkityillä virallisilla moottorikelkkailureiteillä ja jääpeitteisellä vesialueilla liikuttaessa. Moottorikelkkailu-urilla lupakäytäntö vaihtelee alueittain.

  Vaatimukset kuljettajalle

  Maastossa moottorikelkkaa saa kuljettaa 15 vuotta täyttänyt henkilö. Poikkeuksen muodostaa alue, joka voidaan sulkea tätä tarkoitusta varten. Tällöin myös alle 15 -vuotias saa harjoitella turvallista kelkkailua. Oma pihapiiri tai esimerkiksi peltoalue eivät täytä suljetun alueen kriteerejä. Suljetuksi alueeksi katsotaan esimerkiksi aidoilla rajattu alue, jolle pääsyä voidaan rajoittaa ja jota voidaan tarkkailla.

  Ajokortti

  Virallisilla moottorikelkkareitillä, tiellä ajettaessa tai tietä ylitettäessä moottorikelkan kuljettajalla tulee olla vähintään T-luokan ajokortti. Yleisemmin moottorikelkkaa ei saa käyttää tiellä muutoin kuin tien tai sillan ylitykseen. Jos maastossa liikkuminen on kohtuuttoman vaikeata tai jos sitä on pidettävä turvallisen tien ylittämisen kannalta tarpeellisena, saa kelkkaa tilapäisesti kuljettaa tiellä käyttäen ensisijaisesti tien auraamatonta osaa.

  Rattijuopumusta koskevat säännökset

  Rattijuopumussäännökset koskevat myös moottorikelkkailijaa, maastossakin:

  rattijuopumuksen raja on 0,5 promillea,


  törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 promillea alkoholia veressä.


  Nopeus

  Moottorikelkkailua koskevat nopeusrajoitukset:

  moottorikelkan suurin sallittu nopeus maastossa maa-alueella on enintään 60 km/h,


  muualla tiellä enintään 40 km/h,


  jääpeitteisellä vesialueella nopeus on enintään 80 km/h, kuitenkin reitillä 60 km/h ja


  jos kelkkaan on kytketty reki, jossa kuljetaan henkilöitä, on suurin sallittu nopeus 40 km/h.


  Kypärän käyttäminen

  Kypärä on kelkkailijan tärkein turvaväline ja siksi se on määrätty pakolliseksi kuljettajalle ja matkustajalle. Kypäränkäyttöpakko koskee myös avonaisessa reessä matkustavia.

  Ajovalojen käyttö

  Kelkalla liikuttaessa on tarpeen käyttää ajovaloja. Virallisella moottorikelkkareitillä ajovalojen käyttö on pakollista. Moottorikelkat on rekisteröitävä ja rekisteriotteen tekninen osa on pidettävä
   
 4. IMa

  IMa MXZ "Pätkä"

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Y-S Moken uudet sähköpostiosoitteet on saatu aukaistua;
  ylasavonmoottorikelkkailijat [(at)] ylasavonmoottorikelkkailijat.net
  puheenjohtaja [(at)] ylasavonmoottorikelkkailijat.net
  sihteeri [(at)] ylasavonmoottorikelkkailijat.net
  yllapito [(at)] ylasavonmoottorikelkkailijat.net
   
 5. calister

  calister Well-Known Member

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Onko kerhotoiminnassa mitään uutta?
   
 6. IMa

  IMa MXZ "Pätkä"

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Selvitelty kerhon juoksevia asioita kuten sähköposti, nettisivustot, logot (KIITOS Tuure, olivat aivan mahtavat!), jne. Tämän puolen pitäisi olla toivon mukaan pikku hiljaa kunnossa, ainakin toivon mukaan. ??? Vielä kun saisi nuo viralliset paperi asiat kuntoon, toivon mukaan toukokuussa 2012.

  Nyt olisi hyvä aika sitten tehdä ehdotuksia tulevalle kaudelle urista ja niiden vastuuhenkilöistä (henkilön pitäisi olla kyseiseltä paikalta mielellään), ehdotukset voi lähettää sähköpostilla puheenjohtajalle / sihteerille. Myös muistakin mieleen tulleista ideoista kannattaa ottaa yhteyttä. Nämä keräävät sitten ehdotukset kasaan ja ruoditaan porukalla niistä sellaiset että saamme ne toteutettua ensi talveksi. :D (Ehdotukset olisi hyvä tehdä Toukokuun puoleen väliin mennessä?)

  Muutenkin voi ottaa yhteyttä suoraan sähköposteilla (nyt kun ne on olemassa)... 8), Toivon mukaan sivustommekin saadaan päivitettyä mahdollisimman pian.. Yhdistystietoihin on jo päivitetty ...
   
 7. Krüger

  Krüger Well-Known Member

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Onko internet sivuihin tulossa päivityksiä lähiaikoina? Aika vanhat ovat sivunne kieltämättä.
  Kuka toimii nykyään kerhon puheenjohtajana?
  Miten, jos haluaa aloittaa kilpailemisen pitää toimia? Pitääkö maksaa ensiksi seuralle jäsenmaksu? Maksaako seura kilpailijoiden lisenssiä?
   
 8. viperi

  viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Tätä se on syksystä toiseen ja talvet päälle .. itteeni kanssa aikonaan kosiskeltiin vetohommiin mut onnes tein taustatyöt niin homma kiinnosti yhtäpaljon kuin kilo ryynejä :-\ .. mut toivotan onnee ja menestystä, jospa se siitä lähtis pyörimään ja lakape pirauttelehan taasen kun ukosta ei oo kuulunna mitään :D
   
 9. duutsoni

  duutsoni Well-Known Member

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Tässä jouva tsättäilemmää ku pittää hoitaa kerhon asioita ym.reitti politiikkaa..
  ilmoitellaan kunhan taas tässä talkoilta ehditään että mitä tuleman pitää.
  Vieremälle reitti vireillä, ym siirtymät iisalmessa.
  Oisko syksyn päälle innokkaita talkoolaisia täällä,vähän risuja pois reitin pohjilta?

  t-sihteeri-täti
   
 10. IMa

  IMa MXZ "Pätkä"

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Moi,
  Ensiksi, kiitoksia moninäköisistä kommenteistanne ja kysymyksistänne. Kerhoahan todellakin herätellään henkiin muutaman vuoden "uinumisen" jälkeen, kaikki ei vaan tapahdu hetkessä. On paljon hommaa, jäsenlistat / kirjanpito / pöytäkirjat / nettisivustot / urastot ja reitit / yhteistyö paikallisten yrittäjien ja kunnan kanssa, jne.

  Kilpaileminen ja kerhoon liittyminen;
  Kerhoon liittyminen tapahtuu maksamalla kerhon jäsenmaksun, viimevuoden maksun löytää tämän keskustelun edelliseltä sivuilta (sivu 7). Vuoden 2013 maksut ovat vielä käsittelemättä kerhon kokouksessa, uskoisin että linja pysyy samana kuin viime vuonnakin.

  Jäsenmaksun osalta kannattaa odottaa tuon syyskokouksen vahvistusta.

  Kerho on SMK jäsen, näin ollen kerhon jäsenellä on oikeus osallistua heidän järjestämiin kilpailuihin. Kerho ei osallistu ainakaan toistaiseksi kuljettajan kuluihin.

  Kerhonyhteystiedot;
  Ovat nähtävissä tämän keskustelu tropiikin edellisellä sivulla (nro. 7)

  Nettisivut;
  Kyllä, ne ovat aikansa eläneet. Päivitys on menossa mutta kestää hiukan koska teemme näitä talkoo töillä. Jos tähänkin olisi asiantuntemusta, olkaa ihmeessä yhteydessä allekirjoittaneeseen (oma ammattitaitoinen kun ei tähän riitä).

  Kerhon toiminta;
  Olen ollut mukana tämän kerhon toiminnassa vasta vajaan vuoden, ja voin sanoa että ympärillä on tosi mahtava porukka joka tuntuu puhaltavan yhteen hiileen. Ei muuta kuin liittykää seuraamme, kyllä näin puheenjohtajan roolissa voin luvata että tekemistä riittää myöskin kaikille jos tätä ei pelkää.

  Tämä on nyt siis ensimmäinen vuosi vasta kun kerhoa herätellään, tässä on myöskin mahdollisuus kehittää kerhon suunta sellaiseksi että tästä on hyötyä myöskin ns. Tulevaisuudessa.

  Kerhojen toimintaa on myöskin pakko tulla muuttamaan tuolta 80 luvulta toiseen suuntaan, nythän ns. Kunnat ovat tehneet paljon virallisia reittejä joiden kunnossa pidosta vastaavat urakoitsijat. Edelleen on kysyntää ns. Siirtymäpätkille joita kerhot voivat nimiinsä ottaa jne.

  Näistä asioista voidaan keskustella sitten enemmän kiinnostuneiden kanssa esim. Marraskuussa pidettävässä syyskokouksessa, ilmoitamme tarkemman ajankohdan myöhemmin.

  Tervetuloa kaikki halukkaat kehittämään ja luomaan Y-SMokesta ylä-savon alueelle toimiva kerho.

  Ystävällisesti;
  PJ"-setä" ;)
   
 11. IMa

  IMa MXZ "Pätkä"

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Kerholle on perustettu facebookiin sivusto (Ylä-Savon Moottorikelkkailijat ry, yhteisö), käykäähän kurkkaamassa ja tykkäämässä. Sisältöä tulee lisää kunhan keretään sitä tekemään.... ;D
   
 12. IMa

  IMa MXZ "Pätkä"

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Ylä-Savon Ulkoilureittisuunnitelma vuodelta 1999.....

  http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=25482
   
 13. IMa

  IMa MXZ "Pätkä"

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Ylä-Savon ulkoilureitistön täydennyssuunnitelma vuodelta 2004....

  http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=16088
   
 14. IMa

  IMa MXZ "Pätkä"

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Historian havinaa, vieläkö joku muistaa aikaa jolloin Iisalmen Lentokentällä järjestettiin kerhon kiihytyskisat? Ottaisiko joku tästä kopin ja selvittelisi olisiko mahdollista joskus vielä kerran ja millaisilla järjestelyillä, käsittääkseni ei ole aivan pois suljettu mahdollisuus. Terkuin; PJ ???
   
 15. lakape

  lakape Well-Known Member

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  ;D ;D Kunhan pääsis kiihyttelleen Marjahakaan edes tankille,siinäkin olis jotakin ;D ;D ;D
   
 16. viperi

  viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Viimelumilla oli jo siirtymä Marjahakaan Poroveeltä mut pahin tulppa taitaa olla Iijärven suunnalta eli Koljonvirta taitaa rajottaa pahasti ajua varsinkin nyt kun siel viel niitä taloja puukkasivat pystyyn :-\ .. toki jos sais piston Sonkajärven reitille sieltä Latukan suunnilta
   
 17. lakape

  lakape Well-Known Member

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Kyllä se näin on, kyllähän sitä pääsis,mutta ei viitsi ärsyttää maan omistajia ja poliisi setiä
   
 18. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Mites Porovedeltä Ylemmäiselle, Tismiön kautta Ii-Järvelle?
   
 19. duutsoni

  duutsoni Well-Known Member

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Taitas olla enemmän taas maan omistajia välissä ja se ratahan se mennee jossai sielläkin,koljonvirralla siitä pääsee yli kuiteski.
  Todennäköisestihän siitä saadaan ajaa ensi talvena ja jopa viemärille asti jos kaik männöö nyt hyvin,eli valkeisen kautta.
  Latukka tuskin tulee onnistumaan junarata pulinan myötä jota täälläkin useaan otteeseen puitu.
  Sieltä olisi ollut mieluinen reitti myös vieremälle,niinku aikoinaa..
  Tässä niitä on työn alla,hitaasti ja epävarmasti.. :p

  T:secretary
   
 20. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Vs: yläsavon moottorikelkkailijat ry

  Ai stna... Unohdin tuon radan kokonaan.
   

Suosittele tätä sivua