Yleiset Polaris kelkkoihin liittyvät kysymykset

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä wolle, 17/1/13.

 1. Temuu

  Temuu Polaris XC 500 SP

  Vanha 2006 IQ 600 pätkii osakaasulla ja käy tyhjäkäynti huonosti, välissä aivankuin toisella vain. Kaasarit putsattu, puristukset mitattu ja ei vaikutusta. Molemman puolen läpät raottaa ja putsarikotelo märkä molemmin puolin. Voiko läpät aiheuttaa tuomosta vikaa ja mistähän tuomoseen löytäisi uudet läpät?
   
 2. eemi

  eemi Polaris Axys 800 SKS 155"

  Onko muilla samaa ongelmaa eli kun olen lisännyt VIN:llä kelkan Polaris appiin niin se on useasti hävinnyt koko appista kun seuraavan kerran avaa appin ja saa lisätä taas uusiks.
   
 3. p0ks

  p0ks Member

  2005 600xc sp pakoaukon säädin, kuuluuko tyhjäkäynnillä tuntua pientä pakokaasun tulos siitä mustasta reiästä siinä päällä?
  Toiselta puolelta tuntus tulevan vähän..
  Ja mitenkä päin se prikka kuuluu laittaa, tasainen puoli koneeseen päin?
  Kuinka tiukkaan se säätimen päähän tuleva lautanen kuuluu kiristää?
   
 4. julli

  julli rmk

  kyllä
   
 5. julli

  julli rmk

  ei kuulu, kalvo rikki
   
 6. p0ks

  p0ks Member

  Unohdin mainita että vaihdoin uuden kalvon.
  Käytin monta kertaa auki ja nyt tuntuu että ei tule pakokaasua läpi kun käytin kuumaksi asti vuotavana, vaatiko nää aina kuumaksi käytön vai onko vain tilapäisesti vuoto poissa?
   
 7. julli

  julli rmk

  kyllä sen tiivis pitäisi olla heti asennuksen jälkeen, onhan mutteri alkuperäinen ja alla prikka? ja onhan näin että puhut siitä muovisen kannen reiästä?
   
 8. rehto

  rehto Well-Known Member

  Se reikähän siinä kannessa kyllä ”hengittää” sylinterin tahtiin kun kalvo liikkuu. Eli sormella tuntuu siinä tykytystä mutta ei tosiaan kestä pakokaasua tulla tai kalvo on rikki.
   
 9. p0ks

  p0ks Member

  Mutteri ja prikka on vanhoja, oli mennyt giljotiini poikki ja kalvo rikki joten vaihdoin ne.
  Toisella puolella ei tunnu mitään ilmaa tai muuta tulevan siitä mustasta muovisen kannen reiästä.
  Luulis molempien toimivan samanlailla?
  Paha kyllä sanoa onko se ilmaa vai pakokaasua mitä sieltä tulee, ei kyllä mielestä mitenkään lämpöistä ole mitä sieltä tulee.
  Nyt samalla vaikuttaa olevan tehot poissa korkeimmilla kierroksilla 6-7 välissä ei tehoa ollenkaan kun pihalla koittaa kiihdyttää?
  Toista vessiä en edes aukaissut kun muistaakseni edellinen omistaja uusinut sen viime vuonna.
  Sen giljotiinin kotelon putsasin kunnolla, myös ne 2 pikku reikää että näkyy valo läpitse.
  Tulpat aika tummat eli ei tuntus käyvän laihalla?
  Tankin korkista sanottu että voi vetää vettä sisälle kun puuttuu jokin kansi siitä, nyt korjattu se mutta millä todeta että onko mennyt vettä tankkiin?
  Kaadoin redlinen veden poistajaa mutta kait se pitäisi saada ensin kunnolla kiertoon että vaikuttaa?
   
  Viimeksi muokattu: 23/2/24
 10. Vilho440

  Vilho440 Active Member

  Voimansiirron setupin topicissa oli vanahaa juttua kiilakoppien varin shimmauksesta. Pojjat puheli että lautasten välistä jos ottaa prikkaa pois esim hihnan säädö vuoksi, kuuluis se laittaa lukkorenkaan ja helixin väliin. Muistelen että alunperinkään kun ekakerran purin varin niin lukkorenkaan alla ei ollut yhtään prikkaa, eikä räjätyskuvassakaan niitä ole.
  Em. topicissa oli maininta myös että lukkorengaan alle laittamalla prikkoja, ois ihan vaikutustakin varin/kelkan toimintaan. Eli jos nyt ymmärrän oikein kun asiaa alakoin miettiin, niin prikka lukkorenkaan alla ilmeisesti vähän puristaa jousta kasaan?? Sekö siis vaikuttais toimintaan? Jos jollakin tietua tai kokemusta asiasta niin vois valaista oonko ihan hakoteillä, ja hyvejääkö koitella laittaa prikkaa lukkorenkan alle.
   
 11. Prormkpolle

  Prormkpolle Well-Known Member

  Kiilakopissa oli liukunastoilla oleva helix, jonka jouselle tehtiin esijännitys.. uudemmis jousi ei lukitu päästään ,rullat hoitaa liukumisen.
  Jousen pusristusvoima vähenee iän ja kilometrien myöten. Uusi jousi ja oem jousi on paras mahdollinen jos perus set upit haluaa..
  Vanhaa jousta voi kikkailemalla prikkojen kanssa kotkata ja kikkailla..aikaa ja tupakkia voi mennä..
   
 12. Vilho440

  Vilho440 Active Member

  Kiitos tästä! Tosiaan aikaa ja tupakkia on menny, ja käytännössä ilman tulosta. Laitoin 440 föönin tilalle 500 föönin ja sen mukaset kilkkeet voimalinjaan ja ketjukoppaa. Kytkin ei jaksanu nostaa ylös asti ja laitoin takas lyhyemät orkkis välit. Vaikuttas että nyt nostaa hihnan paremin ylös asti kytkimellä, ainakin hetkittäin kun vähän oli tussin jälki haalentunu. Myös huippukiekat tippu lyhyempien välien takia ja huiput inan parani. On nämä värkkejä sanon minä.

  Totta voimalinja jaksaa nyt paremin pidentää välejä ja kokonaisvälitys kasvaa.

  Sellanen vielä että onko jollaki hajua missä ois 500 puhku fujin tehoalue? Nyt siellä reilu 6k huippukiekat
   

Suosittele tätä sivua