Yleistä porinaa Arctic Cateista

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä oudie, 4/9/06.

 1. Jarzendekkeri

  Jarzendekkeri Polaris Indy 600 SP

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Joo, nää on niin henkimaailman hommia nää suorituskykymittaukset. Kelkat on yksilöitä huomattavasti enemmän kuin autot ja vuosimalleissakin on eroja vaikka voimansiirtoa tai moottoria ei periaatteessa olisi muutettu. Muistaakseni MK-lehti testaili 600:set vuonna 2004, F6 oli silloin huippunopeudeltaan paras ja ainoa joka kelasi 1000 metrin jälkeen yli 160 km/h (mukana lisäksi Ski-Doon rev 600Sdi, Polaris ProX2 ja Lynx Enduro 600), Polle ja Lynx olivat jopa "surkean hitaita" jääden alle 150km/h. Moottorikelkka-lehti testasi muistaakseni -06 malliset 600cc:t, silloin F6 oli nopein kiihtyjä mutta huipuissa voitti ainoastaan Lynxin. Eniten huippuja kelasi Ski-Doo.

  Itse olen tullut samaan tulokseen kuin tuo entinen naapurin isäntä että "kyllä se kulkee ku kaasua vaan painaa!". Oma F6 (voimansiirtoa rukattu) pesee toistaiseksi MXZ 700:sen kiihdytyksessä, paljonko menee maton piikkiin, selviää kun Ski-Doohon vaihdetaan jossain vaiheessa karkeampi matto. Nämä käytännön erot suorituskyvyissä on kuitenkin hyvin pieniä, enemmän niillä on mainosarvoa. Ajo-ominaisuuksia arvostan itse enemmän ja tuossa F6:ssa ne tuntuu 250 km:n ajokokemuksen perusteella olevan todella kohdallaan.
   
 2. Antti Harinen

  Antti Harinen Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  No niin nyt päästiin testaamaan -05:sen ja -06:sen vitosen eroja. :eek:

  Ja ei hyvää päivää tuon nollavitosen kanssa, jotain pitää tehdä jä äkkiä. :'( Paikaltaan tuonne 80km/h asti eroa tulee varmaan n.4 kelkanmittaa ja sen jälkeen alkaa vasta tuon vanhempi jotenkin kestää mukana. Ja mutkasta lähdettäessa aivain mieletön ero, uudempi lähtee kuin tykin suusta ja tuo oma jää vaan miettimään. Peräkkäin kelkkaa edes takasin vaihdeltuna tuo uudempi tuntuu 100 kuutiota isommalta ja kaikin puolin pirteämmältä. Siis kertakaikkiaan ihan eri maasta tuon uudemman voimasiirron toiminta.

  Erona noissa ei tutkiskelun jälkeen tuntuis olevan muuta kuin tuon uudemman pienempi kytkin ja isompi kakkonen. Sekä uudemmassa pinemmät pilot jetit, jotka tuohon omaan tulee heti kun kerkeen ne hakea.

  Ihan ensimmäisen pitänee vaihtaa hihna tuohon omaan, mutta sillä tuskin kovin dramaattista eroa vielä tulee, sen jälkeen pitää ruveta etsimään jotain lääkettä tuohon. Eihän tuola kehtaa ajaa jos toisella kulkee samalla koneella TODELLA PALJOn paremmin.

  Onko kukaan laittanut mitään hyviä kytkinsatseja -05:seen vitoseen? Haluaa muutosta ja äkkiä. ;D
   
 3. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  ODS? :)
   
 4. Antti Harinen

  Antti Harinen Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Ei ainakaan sivuilla näy tuohon -05:seen vitoseen mitään sarjaa, laittelin kyllä postia sinne asiasta.

  Tai sitten pitää tehdä ite tuohon joku satsi. En vaan oo yhtään perehtynyt tuohon DD:n kakkoseen, vanha tuntui paljon yksinkertaisemmalta systeemiltä. Ja näyttäis että nuo jenkkien kytkinsarjat kasvattaa vaan ennestään 500:seen jo aika reippaita painoja (55g) ja laittaa vielä jäykempää kakkosen jousta (nyk. 110/260 LBS), ilman DD:tä olevissa vanhemmissa kumminkin paljon kevyemmät painot vaika sama kone (-03 50,5f ja -04 52g) ja kakkosessa vanhemmissa jousi 96/157 LBS ja helixi paljon jyrkempi noissa vanhoissa 58/52, kun tuossa omassa on 48/42.

  Tuntuu vaan aika turhalta lämmittää hihnaa ja lautasia vielä raskaammilla painoilla ja jäykällä jousella.

  Pitääkö sitten käydä tuota sinun DD fixiä rakentamaan vai mitä tässä kesksii tuolle. Aivan järkky ero kumminkin tuolla on -06:seen, uudempi tuntuu melkein 440:seltä kisapeliltä kun vielä seoksetkin alkaa olla säädelty kohdalleen ja tuo oma ihan onneton nuhapumppu.
   
 5. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Noissa DD -systeemeissä käytetään tosi loivia ramppeja vs wanhat kunnon kakkoset. Tuosta rampista johtuu se julmettu paino siellä kytkimellä. Ite tosin oon keventäny painoja tuon modin vuoksi :)

  Jos sulla sattuu oleen vanha kakkosen kansi ja nippu niitä vanhoja jousia & painoja, niin kantsiihan sitä koittaa. Se valkonen jousen kiristin muovi vain pitää ostaa uus, jos haluaa mennä takas normi DD systeemiin modin jälkeen. En usko että se on kovin kallis?
   
 6. Antti Harinen

  Antti Harinen Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  No kun ei noita vanhan mallisia osiakaan ole enää. Halvallahan niitä tietysty löytyy jos kehtaa etsiä.

  Pitää varman ensin yrittää ite tuolle jotain ja jos ei meinaa onnistua, niin sitten joku jenkkien satsi. Ei vaan päätäpahkaa kehtaa työntää melkein 300$ sikaan säkissä kun kokemuksia noista ei ole. Se on kuitenkin varma että viimeistään viikolla 13 pitää kelkan jo kulkea kun Leville pääsee. ;D Mielummin paljon sitä aikasemmin...

  Pitää vielä odotella mitä ODS:ssä vastaa, löytyykö niiltä mittän tuohon, ne ois sentään vähän järkevämmin hinnoiteltuja satseja.
   
 7. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Jep, ei se sitte kantsi. Sulla on varmaan siinä kans sellanen päistään raakasti kavennetut painot? Koitappa (jos jollain tutulla on) semmosia suoremman mallisia painoja, mitkä ei ole niin päistään kevennetty. Ite oon huomannu, että ne toimis paremmin koko alueella. Tosin mun kokemukset on seiskasta ... :)

  Miten se sulla käyttäytyy, siis mitä tekee/ei tee? Mun veikkaus on, että alussa on nuhanen, sitte keskellä vetää kohtalaisesti ja loppu (80kmh jälkeen) taas katoaa kulut?
   
 8. Antti Harinen

  Antti Harinen Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Alussa nuhanen, ei vedä keskelläkään mitenkään kummosesti, mutta parhaiten siinä 70-100 välillä, vetää kohtalaisesti johonkin 120 asti ja sen jälkeen taas vähän puhditon. -06:nen vetää kyllä alusta asti puhtaasti ilman miettimistä, siinä kyllä tähän mennessä catin vakio säädöistä ehkä parhaiten pelaavat, jossei ZR SnoProta lasketa. ;D

  Ja jos kierrokset pääsee mutkassa tippumaan alle 6000:nin nii ei taas jaksa pompata vetämään. Tuntuu vähän samalta kuin ne vanhemmat 500&600 koneet alhaalla, vaikka ei tuo vitosen kone ole sinnepäinkään. Perstuntumalta tuntuu että tuo -05:nen jää varmaan APV ZR 500:sen tasalle ihan lähdössä, kuntaas tuo -06:nen pieksee vakio 600:sen ihan miten vaan.
   
 9. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Hmm.... Mites boxin säädöt? Onko -06:ssa laihemmat käyrät? Uskoisin että on? Siittä vois varmaan lähtä liikkeelle, jos jossain sais koodattua ne?

  Edit:
  Eikö piru, nehän on kaasari vehkeitä ;D
   
 10. Antti Harinen

  Antti Harinen Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Meinaatko sytkäboxia? Näähän on kaasareilla, niissä nyt muuten samat säädöt, mutta uudemmssa pienemmät pilotit, nekin meinaa kyllä ihan pirusti ja vaihdan heti kun kerkeen hakea, mutta ei niillä noin isoa vaikutusta ole.

  Sytkäboxit ainakin kulkee samalla numerolla, ohjemasta en tiedä.

  Pistin JS-Motorssiin kyselyä mitä noille on kisäkäytössä tehty, lupas selvittää asiaa, tällä viikolla pitää käydä muutenkin osaa hakemassa sieltä. Jos samalla sais tuohon jo jotain parannusta.

  Edit, huomasitkin jo ite. ;D
   
 11. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Tuo käytös kuulostaa ihan vastaavalta mitä tuossa mullaki oli vakiona. Kantsii koittaa niitä suoremman mallisia painoja, jos sattuu nurkissa/tutuilla olemaan.
   
 12. Antti Harinen

  Antti Harinen Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Pitänee koittaa. Kiitoksia.

  Pelahaan tuo joittenkin mielestä nyt jo ihan normaalisti, mutta jos ei paremmasta tiedä niin ei kai tuo haittaa. Ite on tuolla kehtaa kyllä ajella kovin pitkään. Eniten ihmetyttää tuon uudemman noinkin dramaattinen ero, onhan nuo jenkit noita 10,4 muutos satseja laittaneet, mutta jäähän siinä vielä tuo kytkin eri kokoiseksi ja löytyykä siihen sitten millään sopivaa hihnaa. ???
   
 13. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  ODS:n sivuilla oli myynnissä tuo muutossarja ja siinä oli mainittu, mikä Catin hihna on sopiva. Sarjan hinta ei ollut muistaakseni edes kovin paha.
   
 14. Antti Harinen

  Antti Harinen Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Juu, niin on, mutta käyttää samaa hihnaa kuin vakio -06:nen vaikka siinä on pienempi kytkin, se lähinnä ihmetyttää. ??? Enkä oikein jaksa uskoa että se ero tuosta lautasten koosta tulee vaan lähinnä siitä mitä tuohon uudempaan kakkoseen on muutettu sisälle, sehän on aika eri osista kasattu.

  Vrt. -05:nen[​IMG]

  ja -06:nen: [​IMG]
   
 15. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Eihän noissa sisuskaluissa ole käytännössä juuri mitään eroa ainakaan kuvien mukaan. -05 mallissa oli vain vähän kalliimpi rakenne ja sitä kautta enemmän säätövaraa jousen esijännitykselle. Muutenhan nuo osat on suht identtisiä, ero siis helixin päädyssä/jousen kiristyksessä. Osat vain vain eri järjestyksessä koska -05 mallissa jousi purkaantui ikäänkuin molemmista suunnista, -06 mallista pitää ensin ottaa Helix irti. Lienee ainoat käytännössä vaikuttavat erot juuri lautaset ja mahdollisesti yhdistelmä helix/jousi - käpälät/jousi. Kaikki muut voi valita -05 variinkin ja kytkimeen paitsi noita suurempia lautasia, jotka saa nekin vaihtamalla. Kytkimen minimihalkaisija on sama, ulkohalkaisijassa pieni ero, mutta sen suuremman halkaisijankin voi jättää hyödyntämättä.
   
 16. Antti Harinen

  Antti Harinen Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Jos oon oikein ymmärätänyt niin tuossa -05:sen rakenteessa tuo kakkosen jousi ei pääse liikkumaan yhtä vapaasti ja se jousi käy kiertymään. Tämä siis noitten jenkkien mukaan. Ja kun näissä ei muuta erona ole kuin tuo lautesten koot ja kakkosen rakenne, niin ite oon ainakin sen verran skeptinen että en jaksa uskoa että pelkästään se 0,4 tuuma siinä kakkosen lautasen halkaisijassa voi tehdä noin dramaattisen eron. Kytkin kumminkin täysin sama ja kakkosen säätöosat.
   
 17. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Uudemmassa on jousen ulkopäässä kaksi liukulevyä (no. 4), ne auttaa siinä jousen kiertymisessä. Käsittääkseni mikään ei estä asentamasta -05 mallin jousen yhteyteen samoja levyjä jos jousen halkaisija kerta on sama. Niiden tehtävänä näyttäisi olevan helpottaa tuota kiertymistä. On totta, että -05 mallissa jousi takertelee hieman, itsellänikin se aiheutti kiristyslevyn kiertymistä auki. Tuo olisi ainakin halpa kokeilu...
   
 18. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Ai tuossa nolla-kutosessako on jo tuo uudempi heliksi - Tuohan selittää kaiken, että miksi se toimii paremmin.

  Eli se jousi on vanhempaa pitempi (tai ainaki pitäs olla), samoten tuo heliksi on pidempi (muistaakseni :)). Sillä on saatu alkuun pehmeyttä (ei ilmeisesti puristeta niin paljoa alussa läjään), niin se pykältää alussa nopeammin ylös. Kuitenki tuo jousi on lukuina jäykempi muistaakseni. Luultavasti sullaki riittää tuo heliksin ja jousen vaihto. Crossareissa jokku on vaihtanu noita uuden mallisia helixejä ja jousia omiin -06:iin. Niin, Crosseissa tuo uus helixi ja jousi tulee vasta -07 mallissa. Tosin, ei ne oo kehunu sitäkään miksikään maailman parhaaksi, mutta parempi se ilmeisesti on tuota vanhempaa settiä.

  Sitte D&D kauppaa sellasta rullaprikkaa, joka tulee sen mustan muovi prikan (osa 16 -05:ssa) tilalle. Kun katotta D&D sivuilta kuvan, niin hoksaatta mitä se tekee.

  Edit:
  Testatkaa niillä -06:n heliksillä ja jousella sitä sun kelkkaa?
   
 19. Jaape

  Jaape Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Kysyin kesällä ODS:n kytkin kittiä mutta ei ole kuulemma Diamond Drive malleihin.  Oiskohan tilanne vielä muuttunut?
   
 20. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Keneltä ja minä kesänä.. Johan Catiskan Cattiin (DD) tuli ODS:ltä kitti syksylle -05..
   

Suosittele tätä sivua