Yleistä porinaa Arctic Cateista

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä oudie, 4/9/06.

 1. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Melko vahvasti väität. Nyt aloin ootteleen mieki sitä uutta lehteä kovalla mielenkiinnolla ;)
   
 2. nuse1

  nuse1 n-duro rave 600-06

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Alkoi kiinnostaa joko vaihtais f 5-03 f 6-04.seen..Jokos kuutosessa on DD? ja onko mitään muuta erilaista näiden kesken kuin se että kuutosessa on enemmän TEHOA ;D Millaisia ovat vertaillessa kulutuksia yms.
   
 3. oudie

  oudie Polaris AXYS Pro RMK 163"

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Ei ole 04:ssa vielä DD:tä. Ja F6 on ruisku ja jotkut väittää jopa vähän kestävämmäksi noiden 03 lastentautien takia... Tiedä häntä ::) Alustaltaanhan nuo on myös samanlaiset ja ergonomialtaan. Iskareissakaan ei pitäisi suurempia eroja olla.
   
 4. micatf7

  micatf7 ARCTICCAT

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  No niin , oma veikkaus f sijoituksista on etelän lehden ykkönen,rovaniemen lehden hmm,taitaa sitteki olla
  vaan amerikkalaisten ykkönen. Mutta jos testissä ois esim. veljen kelkka suoraan ojan raudasta niin sitte asia ois aivan toinen.
  Muuten yks kysymys,saattako te säädettyä kelkkanne toimimaan kuvaamallani tavalla? Itte en ole vielä vastaavaan törmänny.
  Esim, tangosta ei tarvi eritysemmin puristaa ja ajoasento on minulle ainakin just se oikea ,penkki saa olla alaasennossa.
  Leveä penkki? no sitäei etes huomaa ajossa .Ja pentele ne patit kun ne ei tunnu etes,koskaan pattiajo ei ole ollut nuin
  hauskaa/ helppoa .Sillä voi kuka tahansa lähteä patikkoon eikä vituta se pomppiminen vaikka kuin väsyttäs.
  Voimaa on myös kivasti, kuluista ei vielä osaa sanoa mutta vähä epäilyttää huippunopeus vielä en ole saanut ku 145 mittariin.Testipaikat
  on ollu vähä lyhyitä,ja muistissa ois että seiska kelais enemmän nopeutta.Asiahan selviää 3.2. muhoksella.
  Jospa ne ens viikolla tulis lehdet niin kuultais ammattilaisten mielipiteet.
   
 5. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Ainaki seiskoissa on ilmeisesti jonku sortin sisäänajo moodi olemassa. Eli sytty on myöhäsella jne ensimmäiset sata kilsaa. Zmby tuossa tuumi, että sillä alko kelkka veteleen ihan eri tahtiin 800km jälkeen. Jenkeissä tyypit porisee samallain, että 500 mailia ois raja. Toisaalta jotku sanoo ettei oo mitään moodeja seku vaan vinguttaa. Mutta elä ihmettele jos se siittä piristyy yhtäkkiä :)
   
 6. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  No niin, tulihan jotain kommenttia koskien näitä uuden rungon Cat:ja. Tässä jo ihmettelinkin jotta eikö niistä kukaan uskalla kirjoittaa mitään. Toivottavasti muutkin uskaltavat avautua ja vielä kun viittisivät kirjoittaa tuonne arvosteluihin. Vaikka kokemusta näillä vähillä lumilla on vähän niin kaikki on tervetullutta.
  micaf7+1, Et tainnu kokeilla "pehmeän" ominaisuuksia? Nythän nämä Cat:it on entisestä poiketen 380mm leveydellä olevalla matolla ja koska pituuttakin on 307cm:tä poiketen 325cm. Sitähän voisi luonnehtia 1/2 1/2 pitkäksi ;D .
   
 7. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Vartti-pitkä? :)
   
 8. JH79

  JH79 Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Onko Catteissa normaali jako vetopyörissä. Ois tarjolla muuten perus 38x307 matto, mietityttää vaan että kun muistelen et joissakin Cateissa on eri jako?
   
 9. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Jossaki tosi vanhoissa saattaa olla eri jako ja sitte uusissa M-sarjalaisissa on 3" jako. F-sarjasta en osaa sanoa. Crossareissa on normi jako. -91...-02 on kaikissa pätkämalleissa normi jako.
   
 10. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Eipä se micaf7+1 ihan lööperiä tainnu puhua:
  Catti voitti molemmat tonni-testit (2t & 4t) uudessa lehdessä :)

  Jännä juttu, kun vertaili noita ajoasentojen pisteytyksiä: F6:n istuin sai vain 7½ pistettä, kun taas tonnisissa pisteet oli 9 ja 9½. Eikö noissa kuitenki oo samat penkit? :)
   
 11. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Olisikohan selitys erillaisista arvostelun painotuksista. Nämä isot kelkat ei ole tarkoitettu puunkiertoon eli kurveissa roikkumiseen, mutta F6 taas on enemmän sitä sorttia. Silloin ainakin minua leveä penkki häiritsee.
   
 12. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Juu, tuossa on varmaan perää. Oli se vissiin se penkki lasahtanu pari kertaa tyypeillä pattihöykkyytyksessäki?

  Noh, eni vei. Millonhan se Catti uudistaa tuon kuutosen koneen, että sillä pystyy tappeleen kulutuksissa ja suorituskyvyssä kilpailijoille. 9 litran ero sataselle on aika prkleesti, vaikka ois kuinka vihreät lasit päässä. Iskareiden shimmityksen uskon olevan ens vuonna jo paremman, mutta kone ei enää taistele muiden kanssa samassa sarjassa.

  Tosin väittäisin, että noiden kaikkien Cattien huonot (tai mitään sanomattomat) fiilikset voimalinjassa johtuu tuosta uudesta DD systeemistä. Eivät ole saanu vielä siihen kunnon säätöjä aikaseksi oikein missään vehkeessä. Tuntuu, että säädöt on sellaset nuhaset, mitä nyt on noita päässy testaan (eli aika harvaa mallia loppupeleissä :)). Kytkimen painot on näissä uusissa ainaki ihan väärän malliset - minun mielestä.
   
 13. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Minä sain omasta mielestäni edellisessä kissassani voimansiirron rokkaamaan hyvin. Meni rinnettä ylös vakio F7 kanssa rinta rinnan. Nykyinen omistaja kertoi sen peseneen isompi koneisin Ski-Doon kiihdytyksessä selvästi, tosin mattokin asiaan vaikuttaa. Tosin, pitihän siihen voimansiirtoon vaihtaa kaikki, eli painot, jouset ja helix sekä hakea varin jouselle sopiva kireys. Mutta, vakiona (F6 -05) voimansiirron säädöt ei ylistyslauluja aiheuta.

  Uusi Lynx on vienyt minulla vähintäänkin saman verran bensaa kuin kissa, viimeiksi meni sillä yli 30L/100km, pienimmillään on mennyt 21,5 eli ihan samoissa. Kait nuo Rotaxit menee vähällä jos hyödyntää niiden vääntöä mutta usein ei silloin tehot riitä.
   
 14. Bearcat-97

  Bearcat-97 Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Catiska, muistakko miten uudet kytkimen painot eros profiililtaan niistä vanhemmista? Veikkaan, että oli tasaisemman malliset, ei siis noin paljoa kärjestä kevennetyt mitä vakiona? Jos kaikki Catit ois tehtaalta tullessaan säädetty niin niinku se sun esim, ois varmaan testeissä parempia tsäänssejä pärjätä. Eikä se bensan kulukaan sitte niin paljoa haittais :)
   
 15. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Joopa.. Saas nähdä mitä teen kun tuon ikäluokan kelkkoja joskus havittelen.. Seuraava taitaa olla vielä viimeisiä F5:a, mutta siitä seuravan valinta tulee olemaan vaikeaa.

  AC:n voimalinja tuntuu mättävän aina pahemman kerran. Catiskallakin kelkki vastasi kaasuun aivan eri tahtiin kuin alunperin.

  Uudesta äffästä.. En tykännyt penkistä yhtään. Se vähintäänkin menis vaihtoon. Lukemani perusteella alusta ei olisi mieleen ollenkaan. Joskin järeähköt telaston iskarit (etupukista en ole varma) antaa odottaa, että simmailemalla niistä voipi saada todella hyvät.

  Kulkupuoli vaikutti perin heikolta, siihen nähden mitä Catilta odotin. Tämä koski näemmä myös F1000 ja Jaggea. Huono kiihtymään ja alhaiset huiput. Voimansiirrosta voinee hakea syytä ja liekö (luetun mukaan) hyvin tiukalla keulimisenestolla (johon uusi etupukki antaa hyvät mahdollisuudet) osuutta asiaan. Ehkäpä paino ei oikein siirry telalle.

  Voimansiirtoa epäilen kuitenkin eniten. Omaan ähvään kun vaihdettiin tiuhemmat välitykset (piikin muutos ylä ja alarattaassa) ja ODS:n hilut kytkimeen. Kiihtyvyys parani, kuten odotettua, mutta myös huiput nousi, joka oli ylläri.
   
 16. Antti Harinen

  Antti Harinen Well-Known Member

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Veljen -06 vitonen tuntuu olevan ihan jees säädöissä jo tehtaan jäliltä, ainakin verrattuna edelliseen -03:seen ja omaan -05:seen. Omaan verrattuna lähtee alhaalta vetämään ihan eri tahtiin ja voimantunnetta huomattavasti enemmän. Omassa tosin vielä alakierroksilla kone ihan liian rikkaalla, mutta kunhan se puoli saadaan kuntoon, niin päässään vertaamaan mitä eroa nolila uudemmilla lautasilla on saatu aikaan.

  Muuten voimalinja pitäis noissa olla samoissa säädöissä, eli samat jouset, painot ja helixin kulmat. Erona siis -05:sessa 8,5" kytkin ja 10" kakkonen ja -06:sessa 8,25" kytkin ja 10,4" kakkonen. Ainakin toistaiseksi tuntuu että noilla on pirun suuri vaikutus lähtöihin ja etenkin ala- ja keskikierrosten kaasuun vastaavuuteen. Kunhan kerkeää ekaa kertää jäälle tänä talvena niin pääsee testailemaan mitä vaikutusta huippuihin noilla on ja miten nuo lähtee vauhdista vetämään...
   
 17. micatf7

  micatf7 ARCTICCAT

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Pojat pysytäämpä vielä tuossa mun veikkauksessa:No niin , oma veikkaus f sijoituksista on etelän lehden ykkönen rovaniemen lehden hmm, No tämäki selviää vielä tällä viikolla. Tuo kulku puoli on ollu pettymys seiskan jälkeen,ukkohallassaki ois seiska ollu kovempi sana.
  Tuntuu että tuo ripsaw ei oikein pidä, mutta on sillä telalla varmaan vähemmän painoaki. Voiman siirrossa on vielä yks tekijä jota epäilen,
  mutta sitä pitää tutkia.Oiskipa vielä vanha kakkos vari niin ois paljo helpompi säätää ja tietäs miten se toimii. Verratkaapa vuoden takasta
  testiä ,siitä on muiden 600 kiihtyvyys nyt parempi ja katsokaas miten f7 kiihty: eipä ois ollu muilla paljon sanansijaa ,(1000:LLA).
   
 18. Fiiberi

  Fiiberi Guest

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Jos MicaF7+1 meinaat meidän lehden tuloksia, niin tänä vuonna ajettiin tampatulla polanteella kiihdytys ja nopeustestit.
  Viimevuonna 600cc luokka + tuo F7 testattiin lentokentällä. Tulokset eivät ole siis verrattavissa toisiinsa.
   
 19. AC440

  AC440 Livesports.fi

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  Nyt menee koffin puolelle, mut selventäkää mulle mitä meinaatte etelän lehdellä ja rovaniemen lehdellä? ::)
   
 20. Fiiberi

  Fiiberi Guest

  Vs: Yleistä porinaa Arctic Cateista

  AC440, ilmeisesti he tarkoittavat meitä, eli Moottorikelkka-lehteä rovaniemeläisellä lehdellä ja kilpailevaa aviisia "eteläläisenä".
   

Suosittele tätä sivua