Sallisitko nastat kisakäytössä

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 30/1/07.

  1. Firecat 500

    Firecat 500 Well-Known Member

    Ainakin vakiokilpureissa on vakiona sellanen läppä.
     
  2. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Piikki voi sattua jos lentää matosta mutta nasta ei varmaan sen kummempi ole ko muukaan roina mitä sielä radalla matto heittää, varmasti pahempaaki lentää ilmassa. Ainaki itelle on jonkusen kerran lentäny jotain muutaki ko puuterin pehmeää lunta ajolaseille edelläajavan matosta. No, pitää muistaa ajaa ensimmäisenä.. ;)
     
  3. PURE

    PURE Ski-Doo 600 XRS Mzx

    Ei nastoja sen takia että silloin pitäis vaihtaa mattoa enskan ja sprintin välillä ja se lisää
    kustannuksia. Eikä ne nastat tee lajia yhtään turvallisemmaksi ! Joka leikkiin lähtee ja jne .....
     
  4. HeBez

    HeBez Member

    piikit/nastat alle ens kaudelle!
    (lyhyesti ja ytimekkäästi) ;D
     
  5. lynss

    lynss Well-Known Member

    Juu ei tosiaankaa kiinnosta alkaa vaihtelee vielä jotai nastamattoja alle erikisoihin ku niitä romuja saa muutenki rassata ihan tarpeeks
     
  6. pöykö

    pöykö rotaxin kuljetustelineitä,sekä muita paskoja

    ei järkee koko nastahimputuksisa :-X
     
  7. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Eini ;D
     
  8. _ski-doo_

    _ski-doo_ Guest

    mutta eihän siinä ole enää mitää järkee ajaa ku on riikit/nastat, ku tulevat talvet on niin vähälumisia, niin kisareitit on pakosti jäärännejä, eli se olis vain välineurheilua sitte, jos enne ajettii patikkoa nyt luisutellaa jäällä. ?

    Edit: olen kyllä itekki saanu vakiokilpurin takaa lumet ja soranaamalle.
     
  9. vill3

    vill3 Member

    crossissa pitäis kyllä sallia ehdottomasti piikit
     
  10. stm

    stm Well-Known Member

    Perustele toki.
     
  11. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    ...saahaan osallistuja määrä putoamaan ??? ::)
     
  12. Zeta

    Zeta Well-Known Member

    Pitääköhän minunkin juhannuksen kunniaksi ottaa osaa tähän keskusteluun, jota olen mielenkiinnolla lukenut pitkin talvea. Monilla on selkeä oma mielipide puolesta tai vastaan sen kummemmin ajattelematta asiaa laajemmin.

    Mietitäänpä aluksi mikä on ongelma: Meillähän on ongelmana vähälumiset talvet ja siitä johtuvat jäätikköiset radat/reitit. Siitä taas aiheutuu sellainen ongelma, että suosituin ajolinja menee jäiseksi ja sen reunamilla on pienet vallit. Ja tästä ongelmastahan me kaikki haluamme ilmeisesti eroon...?
    (Pakko mainita tässä kohdassa, että taitavimmat kuskithan eivät aja siinä jäätiköllä, vaan siinä vallin päällä, jossa on lunta ja sitä kautta pitoa. Crossissahan se on näin, mutta toki metsässä vallin päällä ajelu ei aina onnistu, kun puita on lähellä)

    Em. ongelma on siis niin crossissa, enskassa kuin sprintissäkin. No, tähänhän olisi helppo ja kokeilemisen arvoinen asia:

    Sallitaan nastat joka lajin tietyssä luokassa. Ensimmäisenä nyt tulee tietysti mieleen Pro-luokat crossissa ja sprintissä ja Neste-A enskassa. Eli ne joissa ajaa taitavimmat ja tosissaan lajin ottavat kuskit. Sallittaisiin nastat näissä luokissa ja ajatettaisiin näitä luokkia kilpailun siinä vaiheessa, kun rata/reitti alkaa muuttua jäiseksi. Tällöin tämä nastaluokka rouhii jäätikön rikki tekemättä kuitenkaan suurempaa vahinkoa luonnolle. Nastaluokan jälkeen on taas kumimattoluokilla enempi pitoa radalla/reitillä. Näin tehden kustanuksetkin ajautuisivat noille herroille, joilla sponsoriasiatkin on kunnossa ja "harrastelevammat" luokat saisivat ajaa paremmissa olosuhteissa entisillä kustannuksilla. Samalla voidaan myös osoittaa, ettei luontoa turhaan raiskata...

    Ja tarkoitan tietenkin noita Tomin mainitsemia auton nastoja, joita on laitettava hieman matalampiharjaisiin mattoihin. Piikkejä ei todellakaan voida suomessa ajatellakaan rata/reittikilpailuissa!
     
  13. unppi

    unppi Yamaha

    Vs: Sallisitko nastat kisakäytössä

    Jääpätkillä ei pääse ees eteenpäin ilman nastoja tänätalvena! :(
     
  14. ahma27

    ahma27 Well-Known Member

    Vs: Sallisitko nastat kisakäytössä

    ei aloiteta tätä keskustelua uudelleen.

    TA ;D :mad:
     
  15. TuovilaTTT

    TuovilaTTT Well-Known Member

    Vs: Sallisitko nastat kisakäytössä

    Älä nyt ole tommonen ku onhan hyvä kuunnella ajatuksia. Täytyis vain jonku kertoa tarpeeksi hyvä perustelu miksi pitää olla nastat niin tämänhän voisi ottaa uudestaan keskusteluun kun sääntöasioita mietitään. Mutta se perustelu tulisi olla kyllä vakuuttava.
    P.S Mielenkiintoinen keskustelu!
     

Suosittele tätä sivua