kypärä?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä noppeepentti, 17/11/06.

  1. Hymis

    Hymis Ämmällä ajetaan

    Vs: kypärä?

    No, niin tuohan on hyvä, että sitä pystyy käyttämään sitten ympäri vuoden, ettei tarvitse jeesusteippiä liimailla kypärän lakkapintaan.
     
  2. joutzi

    joutzi Well-Known Member

  3. Santtu ^^

    Santtu ^^ Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Onko kokemuksia Airoh Stelt Senior colorista? ::)
     
  4. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: kypärä?

    No eikös se oo airohin steltti lisänimillä....ja siitä on jauhettu tässäkin topiikissa PALJON. Lyhyesti: osta sellainen jotta puristaa poskia alkuun normaalia enemmän, kevyt, TODELLA HYVÄ omaan päähäni.
     
  5. Santtu ^^

    Santtu ^^ Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Onko tuo airoh mistä äsken kysyin niin selvästi parempi/huonompi kuin PROGRIP 3060 SPECIAL ?
     
  6. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: kypärä?

    Osta se mikä päähän passaa, progrippejä en oo ikinä nähnyt kellään saati kaupassakaan. Kattele myös arai shoei jne, shoei käyttäjiä kuunnelleena ei ole yhtään negatiivista kommenttia tullut ja itsekin kokeilleena tulee olemaan seuraava kypäräni http://www.shoei-europe.com/uk/products/VFX-W tai sitten aviator malli airohilta mutta eiköhän tuo steltti vielä talven pari palvele.
     
  7. Vs: kypärä?

    shoei vfx <3
     
  8. Santtu ^^

    Santtu ^^ Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Okei. Kiitos
     
  9. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Aviator istu ainaki omaan päähän paremmin ku WFX-W vaikka aina olenki tykänny Shoein istuvuuesta. Ja kevythän tuo Aviator on niin oli helppo päätös.
     
  10. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: kypärä?

    Ei tuo shoieikaan ollut kovin painava oisko ollut 1050gr, mutta pääasia näissä on se istuvuus omaan päähän sitä ei voi liiaksi korostaa jos ajaa yli 5tkm talveen ja kesät vielä pärräilee muilla laitteilla. Aviatoria en ole vielä kerennyt kokeilla ja ei passaakaan kun kuitenkin iskee kamalan kypäräkuumeen ::)
     
  11. Vs: kypärä?

    mulla ollu 4 shoeita neljäs vuodes (ajan motocrossia kilpaa) ja 1 fox 1 marushin välissä ja niitten jälkee päätin ,että pelkkä shoei koska ainoo joka istuu hyvin päässä ::) ::)
     
  12. Vs: kypärä?

    airoheita en laita ihan sen vuoksi päähän ,että ne ei iskua kestä
     
  13. Pooka

    Pooka Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Näihin olisi aina kiva saada kunnon perustelut.. Ei siinä tiedän kyllä jotain hajoamis juttuja, mutta ärsyttää vaan lukea kun kirjoitetaan eikä perustella yhtään..
     
  14. Vs: kypärä?

    Okei. kaverilla ollut noita airoheita tällähetkellä taitaa viides olla menossa (ajaa kilpaa) just kalliita 400-500e aviatoreita kun ne lohkeavat käyttökelvottomaksi yhdestä rajusta kaatumisesta. ns kertakäyttö kypäriä :D minun mielipide.
     
  15. Vs: kypärä?

    Shoei kyllä painaa sen 200-300 enemmän mutta kylläkestää aivan mahtava kypärä !!
     
  16. JCLG

    JCLG Well-Known Member

    Vs: kypärä?

    Kypärähän on kuin airbag. Se on suunniteltu ottamaan yksi kunnon isku ja sen rakenne on sen jälkeen kaput. Toihan on ihan selvää ja lukee myös kypärien manuaaleissa.
     
  17. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Vs: kypärä?

    Mukavampi se niin on, että se kypärä menee kappaleiks kunnon mällissä kuin, että ulkokuori joustaa ja sisukset painuu lyttyyn= näyttää ehjältä vaan eipä suojaakkaan enää seuraavalta tälliltä ;)
     
  18. Ässä

    Ässä G4 RS & REX2 RS

    Vs: kypärä?

    Kyllähän se riittää että kypärä pehmustaa siinä yhdessä kovassa osumassa. Sillon se on maksanut itsensä takaisin.

    Rikoin edellisen Lazerin keväällä ja Airohin stalth oli yksi vaihtoehto uudeksi kypäräksi. Jäi ostamatta kun kaveri hajotti oman airohinsa ilmeisesti vain ja ainoastaan kelkkareitin pintaan osumisesta eikä edes huomannut että pää osui mihinkään. Alko pelottaan ajatus siitä yhdestä kunnon osumasta, kun tommonen kevyt osuma saa aikaan ison lommon/murtumia kypärän lakeen.

    Päädyttiin sitten hommaamaan Shoeit. Ilmeisesti sama kuorimateriaali kuin airohissa, mutta joku 100-200g enemmän painoa. Eli tuon verran vahvempi kuori.

    Sitten yksistä kovavauhtisista volteista opittua: Ostakaa kypärä, joka pysyy päässä vaikka sitä revittäis joka suuntaan kovempaakin. Se leukasuoja ei saa nousta otsan korkeudelle vaikka siitä revittäisiin kuinka. Kunnolla pyöriessä se kypärä pyrkii aika lujasti pois päästä... :-X Tämä oli ehkä suurin syy miksi itse päädyin Shoeihin...
     
  19. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: kypärä?

    Shoein uusimman painoksen paino muistaakseni luokkaa 1050gr eli kevyt on jos oikein muistan lukeneeni.
    Itsellä on sellainen periaate jotta kun kerran kypärä putoaa tai sen lyö ajaessa johonkin vaihtoon samantein.
    Shoeille kävi viime talvena halkeamisilmiö kovalla kelkkareitillä kovasta vauhdista kaveri tempaisi pahasti nurin mutta omasta mielestään ei lyönyt päätään pahasti mutta takana tulevan kamera tallensi iskun joka oli omasta mielestäni kova. Tulihan tuota itsekin nujuttua niskat todella kipeiksi kovasta vauhdista poikittain olevaan puuhun mutta voin sanoa että se joka lentää ja ne jotka kattoo lentoja ja osumia ne näyttää livenä pehmeämmiltä mitä on (ja kunnon kypärällä ne osumat ei kuulemma tunnu siltä miltä ennenvanhaa mopoaikoina ;) rymytessä 20€ kypärällä josta monesti se viimeisin muisto on), piiskailmiö on aikamoinen melkeinpä joka kerta kun kovalle pinnalle tullaan alas ja tätä ei kerkeä ihmismuisti/silmä tallentamaan.
    Näistä kaikista huolimatta koen steltin ja shoein turvallisiksi pitää, pysyy hyvin päässä ja ammattikuskit endurossa/crossissa pitää näitä päässään ympäri maailmaa.
     
  20. Vs: kypärä?

    Mutta omasta mielestä kun ollut marushin ja airohin kypärät niin ei tunnu varmoilta.. varmaan liian kevyitä ;D
     

Suosittele tätä sivua