600sdi ruiskujen testaus

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä kaner, 7/8/12.

 1. kaner

  kaner HC Evo 153"

  elikkä miten tai millä pystyy testaamaan, että ruiskut toimii niinku pitää?
   
 2. matti

  matti XRS 600 -07

  Vs: 600sdi ruiskujen testaus

  Lukaseppa tuo minun lyhyt kertomus:

  http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=99838.0

  Laita hauenleuvoilla akusta johdot suuttimelle, napaisuudella ei ole väliä. Toiseen johtoon joku kytkin, millä voit kytkeä virtaa päälle / pois. Sitten vaan suuttimelle jollakin letkuvirityksellä painetta, ilmaa tai bensaa tai jotain puhdistus litkua ja ei muuta kuin napsuttelemaan suutinta auki napista.

  Perustesti on mitata resistanssi, luokkaa 14.5ohm (tarkistettu) ja kytkeä virta, niin pitäisi napsahtaa kun suutin aukeaa.

  Sitten jos epäilee että johtosarjassa on vikaa, niin pitää mitata ECU : n liittimiltä suutinten liittimille johdot yleismittarilla, että ei ole oikosessa mihinkään ja että ei ole poikki mistään. ECUsta liittimet irti ja sieltä mittaamaan, en muista ulkoa numeroita että missä kohdassa oli suutinten johdot.
   
 3. kaner

  kaner HC Evo 153"

  Vs: 600sdi ruiskujen testaus

  ihan epäilen, että ruiskujen suihkuissa jotaki häikkää ku ei halua kylmänä lähteä käyntiin kone ja ottaa ihmeellistä piikkiä 4-5k kierrosten kohalla... eli pitäs nähä että suihkut on kunnolliset ???
   
 4. matti

  matti XRS 600 -07

  Vs: 600sdi ruiskujen testaus

  No periaatteessa voi antaa olla koko fuelrailin letkuissa kiinni ja kun laitat kelkkaan virrat nykäisemällä narusta, niin saat railiin normaalin bensanpaineen. Samalla tavalla voit sitten aukoa suuttimia omilla johdoilla. Ole tarkkana, että ei vaan pääse kipinöimään mistään jos suuttimista suihkuaa bensaa. Parempi olis tehdä se paine jotekin muuten ja suuttimet olis pöydällä että saa rauhassa testata.

  Mulla on semmoinen käsitys, että SDI : ssä ei suihkun täydellisellä muodolla ole kovin paljoa merkitystä, kunhan vaan tuotto on about oikea? Korjatkaa, jos olen väärässä?

  Voit myös ottaa suuttimet irti ja laittaa ne postissa vaikka http://www.finjector.com/fi/palvelut/ tuolla osaavat testata, mitata ja huoltaa. Juutubessa on kyllä paljon DIY videoita aiheeseen liittyen.

  Suuttimissahan on siellä railin päässä suodatin, jonka pitäisi estää paskaa menemästä suuttimen sisälle. Mutta sekin voi tukkeutua, jos joskus on päässyt lipsahtamaan enemmän roskaa esim. suodattimen vaihdon yhteydessä.

  EDIT: Ainiin! Oletko putsannut RAVEt kunnolla? Omassa ne oli niin pahasti mähmässä, että en ihmettele yhtään jos ne olis pakkasella jääneet kokonaan yläasentoon. Jos giljotiinit on ylhäällä, niin sehän vaikuttaa käynnistymiseen ja sen tehopiikin saat sitten siellä missä ne normaalisti avautuisi.
   
 5. kaner

  kaner HC Evo 153"

  Vs: 600sdi ruiskujen testaus

  On ravet putsattu usiampaankin otteeseen..
   
 6. JJ ex cat

  JJ ex cat Well-Known Member

  Vs: 600sdi ruiskujen testaus

  samalla tarkista "reedien" lue läppien kunto/tiiveys,jos vuotoja niin tekee vaikka mitä ihmeellisyyksiä
   
 7. matti

  matti XRS 600 -07

  Vs: 600sdi ruiskujen testaus

  Ja ne läpät kannattaapi muuten purkaa osiksi ja putsata osat erillään, on jonnin verran helpompaa. SDI : ssä sinne kertyy helposti paskaa, kun bensa ei huuhtele läppäventtiilejä. Ja läppärungon kumista osaa ei kannate millään etanoli/asetoni liuottimilla puhdistaa, melkein fairy pesu kuumalla vedellä on turvallisin. Samoin koko throttle body oli ainakin mulla sisältä todella paskainen, se kannattaa myös puhdistaa.
   
 8. znood

  znood Guest

  Vs: 600sdi ruiskujen testaus

  Bensansuodatin on usein tukkeessa jos ei pelaa kunnolla.
   
 9. Artsi85

  Artsi85 Member

  Paikantuko vika?
   

Suosittele tätä sivua