Arctic cat Pantera/Bearcat 3000

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä perttuni, 31/7/20.

 1. perttuni

  perttuni AC Bearcat 3000 lt -17

  580 pantera taitaa olla aika paljon vanhempi malli eli ihan eri rungossa ja kaikkinensa erilainen. En osaa tarkemmin sen ominaisuuksista kertoa.
   
 2. perttuni

  perttuni AC Bearcat 3000 lt -17

  Näihin uudempiin bearcatteihin hieman ohjetta mittariston diagnostiikkavalikon käyttöön.

  Tuolta Diagnostiikkapuolelta näkee imuilman lämmöt ja ilmeisesti imuilman paineen ( noin ulkoilman paine siis) ja joitakin muita lisätietoja normaalien lisäksi. Omalla kun tänään ajelin parin asteen pakkasessa niin imuilman lämmöt oli luokkaa +42 astetta plussalla. Tuohan on kohtuu paljon kuitenkin ja ilmanotto voisi olla kylmemmässäkin paikassa kuin se vakiona on. No ei ihan mahdottoman kuumaa tuo imuilma kuitenkaan ole.
  Omassa voi sitten ehkä olla jotain vikaa tuossa paineanturissa kun se ainakin tänään näytti koko päivän arvoa 965mbar ja ei se siitä minnekään suuntaan hievahtanut. Tämäkin vaikuttaa seoksiin ainakin osakuormalla service manuaalin mukaan.

  Voimansiirtoon pitäisi jotain vielä keksiä. Vertasin tänään tuota V800 Yetiin ja 50km/h yläpuolella Yeti kulkee paljon kevyemmin. Tämä Bearcatti on joko moottorin ominaisuuksista tai voimansiirron säädöstä johtuen tuolla yli 60km/h nopeuksissa nihkeä. Testasin ihan mielenkiinnosta 44/40 helixillä olevaa kakkosvariaattoria ( vakiossahan 36 asteinen helixi) ja kelkka kulki kevyemmin isoissa nopeukissa, mutta kaikki terävyys hävisi. Kaasu pohjassa kiersi enemmän kuin tuolla pienempinumeroisella helixillä, mutta todennäköisesti remmi luisti liian pieneen hihnapaineen vuoksi.

  Iskaritkin tuli huollatettua jossain vaiheessa ja muuten olikin jo ennestään ok, mutta takapukki oli hieman pehmyt. No nyt siitä tuli liiankin kantava, joten pitää jossain vaiheessa ottaa naksu takaisin päin.
   
 3. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Ei välttämättä auta tässä tapauksessa mutta jos saat suoran 49 helixin niin kokeile.
   
 4. perttuni

  perttuni AC Bearcat 3000 lt -17

  Testasin nyt mielenkiinnosta vielä daltonin suoraa 38 helixiä jossa oli shift assist ja catin orange jousi ( tämä on sunnilleen samanlainen kuin catin blue). No lopputulema se että kone kiertää enempi näillä isommilla helixin kulmilla, mutta remmi luistaa kakkosella ja umpisessa ihan kuulonkin perusteella. Tämmöisessä nelarissa kun kytkennät on 2500rpm niin helixin pitää näköjään alusta rutistaa riittävästi, muuten sutii. No annetaanpa olla tuo 36 Helixi ja siinä on tuo hieman vakiota lopusta löysempi jousi niin pelaa suht ok.
  Suurempi ongelma itseasiassa lienee tuon konetilan huono ilmanvaihto, jolloin näin plussakelissä imuilmakin oli jo melkein +50c ja remmin puolellakin on huonot ilmanvaihdot niin se turhaan kuumuu. No tuohon on lääkkeet tiedossa.
   
 5. perttuni

  perttuni AC Bearcat 3000 lt -17

  Pieni talven yhteenveto. 800 catin jälkeen tämä pikkunelari on lauhkea. Verrokkina v800 rotaxi on vähän pirteämpi kunnossa ollessaan.
  Hyvää kelkassa on mielestäni tosi onnistunut ajoasento ( ainakin 180cm pitkälle), hyvä ajaa reitilläkin, ei tunnu painavalta, moottorin alavääntö esim pieniin vetotehtäviin, ok tuulisuoja ja omalla tavallaan kiva ajaa.

  Huonoja ominaisuuksiakin toki on. Nihkeä voimansiirto yli 60km/h nopeuksissa. Johtuu osin tehonpuutteesta. Moottorin imuääni on tympeä 5000-6000rpm välillä ( ainakin itsestä ikävän taajuuksien, vaikkei mikään kova ääni). Tämä johtuu testieni mukaan imuilman kotelosta, jossa hyvin pienet imureiät. Lisäksi imukotelo on niin kuumassa paikassa, että varsinkin kevään lämpimillä keleillä imuilman lämmöt jopa +55-60c ja tämä entisestään vähentää koneen tehoja. Vakiona myös termostaatti on niin lämmin 82c, että kone käy koko ajan 85-90 sateisena ja ihan hönkii lämpöä. Paikallaan ollessa flekti pyörii vakiotermarilla jatkuvasti melkein. Kytkimestä hajosi rulla ja ketjukotelon ylärattaasta pusla. No takuu onneksi ollut voimassa.

  Käyttötarkoitukseen ok peli. Suurin ongelma mielestäni liittyy tuohon moottorin luonteeseen ja ahdistetun tuntuiseen yläkierrosten toimintaan. Tässä kelkassa on ajaessa tunne, että moottori on kuristettu ja käytännössä onkin. Imuilman otto ja äänenvaimennin( tässä on muuten avara pakoputki, mutta äänenvaimentimen ulostulo tosi pieneksi mitoitettu) jos olisivat järkevästi tehtyjä niin varmasti jo tehtaalta olisi moottorista saatu 5-10hp enempi ja moottorin luonne olisi paljon pirteämpi. Todennäköisesti myös kulutus olisi pari litraa pienempi.

  Mutta noin kokonaisuutena semmoisia kaikkeen ajoon jotenkin sopivia nelareita on aika vähän. Tämä 600/700 luokka on vähän liian tehoton reittiajoon. 900 Ace on hyvä kompromissi, mutta tehoihin nähden ylihintainen kampe. Sitten tehokkaammat nelarit on tehty yleensä sporttisuus edellä ja hitaan ajon ominaisuudet( samoin kuin kakstahdeissa) alkavat yleensä kärsiä. On esim kiva huomata, että kun hetken ajaa kelkalla joka kytkee pehmeästi 2400 rpm kohdalla ja käy sitten ajamassa kakstahtia joka kytkee neljässä tunnissa, niin miettii vain että miksi tämä on tämmöinen hyökkäilijä
   
  Viimeksi muokattu: 21/4/21

Suosittele tätä sivua