BRP Pdrive & QRS - säädöt, säätäminen ja remmiongelmat 2017->

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Driver, 3/2/18.

 1. Korvenmies

  Korvenmies Well-Known Member

 2. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  90-100€ paikkeilla
   
  ///AJS tykkää tästä.
 3. jermu

  jermu Well-Known Member

  982 ja 990 ramppien ero?

  Onkos tuo 982 "pehmeämpi" ramppi kytkennän jälkeen kuin 990? Monissa P-Driven rampeissa on sellainen "lähtökuhmu" joka tekee hitaan ajon omasta mielestä nykiväksi, kun pitäs ajaa alle kolmia kymppiä.
   
 4. M.E.A

  M.E.A Well-Known Member

  Löytyiskö vastaavasta remmiongelmasta muilla kokemusta?

  Eli Xrs Rene 850 -20 jossa 44 matto ja Rs racing servicen hipostelema voimalinja. Kelkka on rokannu tosi hienosti reittikäytössä ja naulaa aina sen 8000-8100 eikä rätki rajoittimelle. Ummellekkin uskaltaa. Remminä ultimax xs 821.

  2700km ajelin samalla remmillä ja edelleen näytti hyvältä eikä toiminnassakaan moitteita. Aattelin että laitan tuon varalle ja uus ultimaxi pesään. Sepä ei se uus remmi pelannukkaan. Noin 40km nättiä sisäänajoa jonka jälkeen runtua vanhaan malliin. Vaan eipä ollu vetoja, max kiekat jotain 7600-7800 eikä kierrosherkkyydestä tietoakaan. 200km koitin tuolla ajaa ja kireyden tarkistin moneen kertaan.. Remmi silmämääräisesti ja käsin kopeloituna niinku pitääkin mutta ei toimi. Vaihdoin vanhan remmin takas jonka jälkeen repii ja raivoaa taas vanhaan malliin.

  Ei oo itelle vastaavaa tullu eteen. Onko muilla ollu laatuongelmia ultimaxien kans?
   
 5. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Voihan se olla että seostakin on hihnassa muutettu tms.
  Tätä ultimaxiahan on näihin kehuttu kuitenkin jo pitkään. Cattipuolella pidin parempana daycon hpx ( muistaakseni) remmiä. Mutta tarvikeremmien kanssa menee ihan kokeiluksi. Aikanaan 600 crossfiressa ajoin ultimax Pro remmillä hetken niin se käyttäytyi juuri tuolleen että kun lämpeni niin kone kiersi 7500 ja kelkka ei kulkenut minnekään. 800 catissa ultimax XS pelaa suht ok, mutta ei ihan alkuperäisen veroinen ollu.
   
 6. M.E.A

  M.E.A Well-Known Member

  Remmit ostettu samaan aikaan tuossa syksyllä että vois olettaa olevan samaa ikäluokkaa. Niin jäi vaivaamaan että käytän kyllä tuota ongelmaremmiä vielä paikallaan.
   
 7. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Eikö näissä ollut ohjeena ajaa remmi kuumaksi ja antaa jäähtyä. Sen jälkeen se on käyttökunnossa. Näin muistelen jonku ultimax tyypin sanovan esittelyvideolla. Saatan muistaa väärinkin.
   
 8. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  En tuhlaisi rahoja daycoon.. Gates on minun mielestä lähimpänä vakiota.
   
 9. M.E.A

  M.E.A Well-Known Member

  Tuntuu noita sisäänajoon liittyviä ohjeita olevan yhtä monta kuin neuvojaakin. Samaan tyyliin ennenkin sisäänajon tehny ilman ongelmia. Täytyy vielä käyttää tuota remmia paikallaan ja käydä kunnolla ummella rankasemassa ja kattoa kummeneeko.
   
 10. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Voi olla, mutta tuo saattaa olla valmistajan ohje. Siinä oli tietty lämpötila mihin remmi piti saada ja antaa sitten jäähtyä. En tiedä muuttuuko remmin materiaali jotenkin kovemmaksi kun käy kuumana. Voisi kuvitella ettei remmiä edes saisi ajettua kunnolla kuumaksi jos se olisi jo "valmis". Tai ainakaan oikeilla säädöillä. Mutta jos remmi on tavallaan hieman pehmeämpi ja sisäänajossa se kuumuu, muokkautuu ja hieman kovenee. Ja puhun nyt vaan tuosta ultimax remmistä. Kannattaa ainakin eka testata ennen kuin hävittää sen.

  Tuokin että sulla sama remmi käytettynä pelaa, mutta uusi ei. Jos ei kierrä eikä vastaa kaasuun niin eikö se silloin hieman pehmeältä vaikuta?
   
 11. M.E.A

  M.E.A Well-Known Member

  No joo ihan samansuuntaisia ajatuksia, ehkä nuo remminlaidat vähän tahmeilta tuntuu kun käsissä pyörittelee. Reittiä tuolla vaan on turrattu ja kun voimalinja pelaa niin ei se kovin kovassa lämmössä oo käyny. Mutta joo käydään tuon kans ummella mutkat kunhan ehtii taas ajamaan.
   
 12. Bete

  Bete Well-Known Member


  Katsoppas onko timkenin vai carlislen tekemä. Noissakin on eroja ja carlisle ei ole tehnyt enää 2016 vuoden jälkeen hihnoja, vaan se tulee timkeniltä ja noissakin on kuuleman mukaan ollut käytöseroja.
   
  M.E.A tykkää tästä.
 13. HTP_400CC

  HTP_400CC Indy 400 -91 Trail Delux -91 Mini-Lumikko -89

  Tänään kävin ostamassa UltimaxMAX by Timken.

  20 mailia korkeintaan puoli kaasulla:D:D

  E. Siis pakkauksessa oleva, Timkenin sisäänajo-ohje. Ei niissä vanhemmissa remmeissä tullut mitään sisäänajo-ohjetta mukana.


  20210315_194430.jpg 20210315_194424.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 18/3/21
 14. Toni__92

  Toni__92 Lynx rave 670, Forest Fox -96, Lynx 300

  Onko muilla ollu hitorquen rullien kanssa ongelmia? Meni palasiksi alle kahen tankillisen
   

  Lisätyt liitteet:

 15. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Joskus 2018-2019 Ultimaxia tuli käytettyä, mutta sen kanssa törmäsi umpishommissa aina samaan ongelmaan. Kun sokerilumi vaihtuu raskaampaan kevätlumeen, alkoi alasvaihto takkuamaan. Kytkintä sai keventää tosi paljon että sai taas pelaamaan ja kierrokset kohdilleen. Juuri tuon keliherkkyyden takia en ainakaan itse suosittelisi umpiskäyttöön noita. Sitten taas reitillä maton vastus ei niin mahdoton muutu kauden aikana niin samanlaisia ongelmia ei tule. Orkkis 571 pelaa kyllä hienosti yhteen tämä uudistetun -21 umpisvoimansiirron kanssa läpi kauden.
   
  vetkulilm tykkää tästä.
 16. mikkohen

  mikkohen Summit 850 154"

  Meni sitten ensimmäinen remmi täälläkin, ever... Ultimax kesti sen 998km. Selkeästi voimalinja käy kuumana, vaikka "päivitykset" tehty. Keli meni raskaaksi ja hiukan plussan puolella riitti tälle. Kannattaako tähän 146:seen satsata DRT tai vastaava, tuoko sanottavasti hyötyä?
   
 17. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Ongelma ei ole voimansiirrossa vaan remmissä. Se ultimax ei kestä jos kiekat kyykkää alle 7900. Jos sulla on päivitetty -21 voimansiirto, laita 38mm pivot pultin tilalle 26mm pivotit, kytkimen klikkerit saa olla nelosella todennäköisesti. Tai sitten käyttää orkkis 571 remmiä.
   
 18. mikkohen

  mikkohen Summit 850 154"

  En kyllä ihan varma onko päivitetty 21 voimalinja... Kaikki päivitykset, mitä valmistaja tarjonnut pitäisi olla kunnossa. Kierroksia ei viime reissulla tullut seurattua, mutta keveällä kelillä näyttää hieman yli kiertävän 8350... Mustaa rantuahan tuo oli piirtänyt keskivaiheelle kytkintä.
   
 19. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Oli sitten 2018-2020 tai päivitetty 2021 voimansiirto niin ultimax ei toimi ilman kytkimen keventämistä. Kuvailemasi kuumeneminen johtuu juuri tästä.

  Jos sulla on vanhempi voimansiirron kalibraatio, niin ultimaxille pitää ainakin ottaa se pivotilla oleva lisäpainopusla pois. Ja jos päivitetty -21 niin kevyempää pivot pulttia paikalleen. Tai sitten vaan ajaa orkkisremmillä mille nuo kalibraatiot on tehtykkin. Jos haluat että se ultimax kestää, niin umpisella kelkan pitää kiertää sen 7900-8100 siihen isoon livemittariin.

  Jos sulla on päivitetty voimansiirto, niin siellä pitäisi olla 44/42 heliksi paikallaan. Vakiona 146" freeridessä/summitissa on aikaisemmin ollut 42/38.
   
  mikkohen tykkää tästä.
 20. mikkohen

  mikkohen Summit 850 154"

  42/38 helixi paikoillaan. Tilasin jokunen viikko sitten sen 21 voimansiirtopaketin, muttei tod taida keretä näille lumille. Luistosta merkkiä löyty myös qrs;n puolelta myös. Lautaset oli alhaalta mustana.
   

Suosittele tätä sivua