Ilikan ikkuisuus rojektit (aktiv, okkeli yms..)

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Ilkkahe, 16/9/08.

 1. Ilkkahe

  Ilkkahe Lynx 250GL Syncro, Winha 54 ja 35

  Elikkäs, tuossa tuli tuommonen Aktiv spirit 600 hajettua kun halavalla sai.
  [​IMG]

  Konneesta uupuu sylinterit ja toinen mäntä. (vinkkinä: Myykää nämä osat tai kyseinen suzukin 500cc kone!)
  [​IMG]
  [​IMG]

  Kelekka oli kyllä helevetin hyvä kuntoinen ikäisekseen (minkähän ikäinen muuten on?! epäilisin jotain 70luvun loppua....)
  Ja kilometrejä takana vain 2700, tai, mistä näistä lopulta tietää. Tosin kunto on kyllä sen mukainen että voi pitää hyvin paikkaansa.

  Oishan tuolla tallin nurkassa tuo hyvä kuntonen 440 koholeri, vaa en tiiä rupianko sitä sinne laittammaan. Joko orggis kone, tai sitten jotain iiiiihan muuta (4-t, diesel... ::) )
  [​IMG]

  Tämän ulkonäkö kuitenkin varmaan pidetään orkkiksena, onhan tuo sentään nuinkin hyvissä maaleissa.
  Onkos nuo muuten jokku ruottin kilivet keulassa tuossa? kun on oikeen runkonumeroki stanssattu kiliven nurkkaan..  Ja niiku huomasitte, oli tuolla tommonen kaljakori okkeli takana:
  [​IMG]

  Appiukon ja meikäläisen ostos tuo. Kipuna hukassa, ja kone jumii lievästi aina jos seisoo vuorokauden. Vähän varista nitkuttellee niin pyörii taas... Sylinterit ja kampikammiot on varmaan täytetty öljyllä, että tuskin siellä mikkään m-renkaat ruostuu kiinni sylinterreihin...
  [​IMG]

  Kyllä mie tuosta vesirossaria tai sleepperi reittikelekkaa mietin ;D  Kotosalla ois myös tämmönen laiva:
  [​IMG]
  Tässä nyt ei ole semmosta suurempaa rojektia, paitsi vähän olen tuota vaihteistoa miettiny, kun on niin helevetin moinen ruveta jatkuvasti käsipelillä käänteleen. Painaa varmaan reilu 400kg koko kelekka :D Akku tuonne laitettiin pari vuotta sitten lattaus säätiminneen. Olihan se rähhee ku kahavit pysty keittään penkin alla ;D Lattaus säätimen pimahtaessa laitettiin vaan normi jännitteen säädin ja valot...  Ja tommonen kans ois:
  [​IMG][​IMG]
  Tämä ny pietään iha alakuperräisenä, tosin kaikkea pientä parannellaan (voiman siirtua yms..)

  Ja tähän on vaihettu kuvien jäläkeen:
  -Kahavan lämmittimet
  -uus matalempi vissiiri
  -kakkos vari
  -penkinpäälinen
  -telastoon jouset ja iskari

  Telamatto alakais olla vaihtokunnossa (osittain rautalangalla solomittu ettei katkee...) mutta kun se vielä siellä pysyy mukana, niin ei kait tuota tarvihte..
  Myös kytkimen säätöihin pitäs puuttua, kun kytkin kytkee jo jostain tyhjäkäynnin tuntumasta hieman kiinni, ja tuossa hurjassa 250 rotaxissa kun ei semmosta vääntöä tunneta, niin tukkikuorma perässä tai kovassa mäessä missä pito riittää, alakaa lynssi vaan jurruttammaan ja hihna luistaa. Kierroksia ei kuitenkaan ota. Ja tämä siis myös ykkös vaihteella (vaihteellinen kun on)

  Nousi muuten hienosti sorsatunturi päälle viime talavena :eek:  Ja oishan tuolla vielä yks lynssi saschin konneella, josta ei nyt ole kuvvaa. Siitä luultavasti kone tuohon okkeliin, vaikkei sekään mikään kovin huippu yksilö ole..

  Rojekteja sitten tehhään tässä ku muilta rojekteilta keritään. Eli ainut harrastus ei ole kelekat. Yhteistä kaikilla harrastuksilla on tosin se, että lähes mikään rojekteista ei ole 90 eikä 00 luvulta ;D
   
 2. zmpy

  zmpy Winha 31 -71, Lynx 230 -89

  Komeita pelejä :)
  Mulla pitäs muistaakseni olla tollanen spirit 5000 osina jossain.
   
 3. Jontu !

  Jontu ! 600 mxz, 250cc lyne!!

  Asia pelejä ;) mukava välillä katella näitä vanhempia kelkkarojekteja ku alkaa kaikki voorumin rojektit olla jotain -00 ja siitä ylöspäin olevia kelkkoja ::)
   
 4. Ilkkahe

  Ilkkahe Lynx 250GL Syncro, Winha 54 ja 35

  Jos siitä vain konetta löytyy (taikka sylinterit vähintään) niin kiinnostaa. Pitäis päättä ton kohtalo. Orggis kunto ois pop, mutta olis tuolle daihatsun 1000dieselille mainio aihio. Winhaan sitä aikasemmin suunnittelin, mutta tuohon se olis järkevämpi, onhan tossa kestävä loota ja iso kantopinta jo valamiiksi.
   
 5. V.T.V

  V.T.V FUCK YOU i drive yamaha!! Turbo Yamaha:D

  Tuota tuota!!

  Menin sanattomaksi tuosta kakspökän tuulimuovista!! :-X

  Hienoja vehkeitä!!
   
 6. Ilkkahe

  Ilkkahe Lynx 250GL Syncro, Winha 54 ja 35

  jep, ei se komea ole, mutta suojaa kyllä hyvin.. Tosin, ensimmäisellä pitemmällä reittiajelulla (n. 40km reitti ajoa pimeässä) puolessa välissä loppu usko seittemänteen aistiin, kun ei vaan nähäny ton naarmusen visiirin läpi enää mitään  ;D seisaalteen taas ei viitti tuolla 2-päällä pitkiä matkoja ajella, joten oman käjen (vaiko jalan?) oikeus käyttöön ja karatekid isku suoraan tuulilasiin, ja johan näkee.

  Ja niinkuin sanoin, ostin siihen uuden visiirin myöhemmin.

  [​IMG]
  Tuossa jo uudella visiirillä...  [​IMG]
  Tommonenkin oli vielä vuoden päivät takaperin.. Tosin 650 EFI koneella, toisin kuin runko oli alunperin 500efi... Konehan ei, yllätys yllätys kestänyt, vaan...
  [​IMG]
  ...Siellä oli pientä mäntä vikaa.
  Tämän jälkeen kyllästyin tappelemaan toimimattomat heikon bensarosvon kanssa ja pistin myyntiin, eikä kauaa tarttenu odotella niin seuraava omistaja tuli hakemaan pois...

  Mutta, kyllä tuli niitä ääniä äkkiä ikävä :-[ ja oliha siinä nuitten antiikki vehkeitten rinnalla voimaa...
  tässä video, jossa laitetaan loppusyksystä vuosi sitten polle käyntiin ekan kerran mäntien vaihdon jäläkeen:
  [​IMG]
   
 7. PRO XR 440

  PRO XR 440 Storm 819,092

  Muuten hyvä.... mutta ei kannata vetää koskaan kierroksia iliman remmiä(Ps.Mitäköhän se tekee ku I-varista ottaa lautaset yhteen?)
   
 8. Ilkkahe

  Ilkkahe Lynx 250GL Syncro, Winha 54 ja 35

  Vitut, sole mikhän.. ;D

  Hyvin se kestää tuommosenkin..

  Vika saattoi vittuilevassa ruiskussa olla muuten katkenneesta moottorinlämpö anturin piuhasta. ELi poksi ilmeisesti luuli aina moottorin olevan kylmä?! Se selittäisi ainaiset tulppien kastelut...
   
 9. Ilkkahe

  Ilkkahe Lynx 250GL Syncro, Winha 54 ja 35

  Tännään puoleen vuoteen kakspökä käyntiin. Lähtihän se, kun puhalsi tankkiin paineen ja pumppas primeriä. Ei nääs jaksa nuo rimeri pumput pumpata ilimaa, kun kuivilleen ovat joutuneet.

  Sitten se kuiten lähti. Hirviät savut toki puski. (en nyt muista kaajoinko kui paljo öljyä pyttyihin kevväällä ;D)


  Pakko se vaan on sanua, että on se paha ääni tuossa yks pyttysessä :mad: jo ihan luonnostaanki, vaa on tuolla jo mäntä ja/tai kiertokanki aika varmasti jo aika heikolla. Tosin, ei tolla oo kyllä ajettu ko joku 5500km (son varma) nii ei kait se vielä ala piiputtaan. Ajetaan niin pitkään ko käy ::)

  Winhaa en etes yrittäny, sois ollu niin varma peli, että turhaa kai sitä kiusaamaan ;D
   
 10. macro

  macro Well-Known Member

  Paljon todennäköisemmin siellä alakerta pettää, kuin mäntä menee. Kokeilehan alakerran laakereitten kunto, kytkimestä heiluttelee, että onko klappia. Menee äkkiä kampiakseli kieroksi, jos ei muista laakereita vaihtaa ajoissa.
   
 11. Ilkkahe

  Ilkkahe Lynx 250GL Syncro, Winha 54 ja 35

  Niitä olen kyllä heilutellu, ei tunnu klappia.. Voi olla että se on ihan kunnossa, kierroksilla ääni vaan vähän rajuhko ;D

  Minkälaisen ulosvetimen tarvii kun orggis kytkimen ottaa irti? vai voisko tota rukata paikallaan. Vika lukee tuolla ylempänä, eli kytkentä kierrokset on liian matalat. muuten voimansiirto ok, eli ei vaihda ajossa liian nopeasti ylös, ehkä päin vastoin.

  Ja eikös kytkimessäkin ole jokin vastapaine jousi? jos sinne laittais jäykemmän, ja sitten painavemmat painot myös, niin sais tuon kytkentä kierrokset ylemmäs, mutta ajossa nopeempaa tai samalla tahilla "isompaa silmään?"
   

Suosittele tätä sivua