Kajaanin reitit ja ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä mopedi, 17/2/06.

 1. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Kyllä kun katsoo 10vrk:n sääennustetta niin tämä talvi on taputeltu,ei kunnon yöpakkasia luvassa ja pv:llä 6-7 astetta lämmintä. Ensi talvena sitten vanhoin kujein:). Kiitokset aktiivisille reitin kunnossapitäjille hyvistä reiteistä:).
   
 2. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Ei pitäisi manata...mutta Foreca povasi vesitippojakin taivaalta. Jospa ne arvaisi ihan väärin.
   
 3. Nipademu

  Nipademu Lynx Enduro 3300 -21, XTRIM STD 600ACE 2020

  Kyllähän se pahalta vaikuttaa. Jemmannut koko talven kilometrejä huhtikuulle ja nyt sulaa kelit alta. No säästyypähän kilometrejä ensi vuoteen :D
   
 4. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  https://kainuunsanomat.fi/artikkeli...rikelkka-tyollisti-pelastuslaitosta-197687425

  Yksinään jäällä Rehjan ja Kuluntalahden välillä nököttänyt moottorikelkka työllisti Kainuun pelastuslaitosta perjantai-iltana. Hälytys pelastuslaitokselle tuli iltaseitsemältä.

  Koska oli epäilys, että paikalla on saattanut sattua onnettomuus, pelastuslaitoksen yksikkö meni paikalle moottorikelkalla.

  Paikan päällä selvisi, että kelkka oli jumiutunut sohjoon ja että sitä oli jo yritetty vetää aiemmin liinoilla pois onnistumatta, sillä jäälle oli jäänyt liinan pätkiä. Jää paikalla on hyvin vetistä ja huonoa.

  Päivystävä palomestari Jaakko Schroderus kertoo, että tänä talvena on ollut useampia tapauksia, että kelkka on ollut jumissa. Hän toivoo, että kelkan omistaja ilmoittaisi pelastuslaitokselle, että näin on päässyt käymään, jotta pelastajat eivät joutuisi tekemään turhaa tehtävää.Nyt aikaa tärvääntyi pelastajilta matkoineen pari tuntia. Kelkka jätettiin jäälle.
   
  Viimeksi muokattu: 26/3/21
 5. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  No sillälailla palokuntako se nykyään soitetaan jos sohjoon jää kelkka kiinni. Järvillä liikkuminen alkaa olla riskipeliä,kun koko talven sitä vettä ollut siellä lumenalla ja nyt pieni kohva päällä ja välissä vesi ja ohuelti teräsjäätä. Vesi ja lämpö hautoo ja haurastaa sen olemattoman teräsjään ohueksi ja sitten voi käydä vielä köpelömmin kuin että rypee kohvaan kiinni.
   
 6. mjuvis

  mjuvis Well-Known Member

  Eiköhän tuo ole joku huolestunut soittanut jos pahan näköisesti sohjossa ollut. Hyvä kai se on että kanssa ihmisistä välitetään ja kelkkailijoistakin :D ja että on käyty katsoon ettei ole ihmisiä menny jäihin.

  Oulu järvellä kävin auringonlaskun aikaan. Eipä ollut vettä eikä sohjoa.
   

  Lisätyt liitteet:

 7. matti

  matti XRS 600 -07

  Eilen ihmeteltiin kun joskus 17:00 aikaan joku ajoi yksinään autolla Pukkisaaresta rantaan... Ihme että ei jäänyt pehmeään lumeen jumiin rannassa, mutta enemmän kyllä hirvitti että ylipäätään joku on sinne saareen vielä autolla mennyt?!
   
 8. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  EIpä se tuo sohjo välttämättä päällepäin niinkään edes näy. Kolmisen viikkoa sitten, vkolla 10, kun öisin ja aamuisin oli vielä kuitenkin koviakin pakkasia niin tuli käytyä yhtenä iltapäivänä lumikenkäilemässä Koutaniemen uimarannasta järvelle päin ja kaiveltua sieltä täältä lunta pois ja jäätä esiin. Paikka paikoin lumen alla oli ihan vaan jäätä, jossain pikkusen sohjoa mutta tietyllä alueella oli ihan heti muutaman sentin kohvakerroksen alta täysin sohjoa, lumikengilläkin oli hankala siinä pitempään liikkua ja hyvin äkkiä se loska jäätyi niihin kiinni.

  Taisi olla samalla viikolla kun jokunen pienlentokoneilla lentelijät olivat laskeutuneet Ärjän tuntumaan ja sielläkin oli ollut paikka paikoin sen verran reilusti sohjoa että olivat joutuneet etsimään kunnollista laskeutumispaikka.

  Toki se näin myöhään keväällä alkaa jo näkymään reilummin pinnassa.
   
  Viimeksi muokattu: 29/3/21
 9. bööptek

  bööptek Member

  Lähtiöitä Oulunjärven kierrokselle? Perjantaina menossa.
   
 10. Juxer

  Juxer Xtrim Re 850

  Tuli pari päivää sitten keskiviikkona käytyä eteläpuolen reittejä ajamassa,baanat parhaimmillaan:)Toki jossain jo sulaneita kohtia ,varsinki linjalla kivet esillä paikoitellen.
   

  Lisätyt liitteet:

  Hemikoo tykkää tästä.
 11. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Sähkölinja hieman paljas mutta muuten hyvät kelit. Tietty taajamatkin vähillä lumilla.
   
 12. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Vähälumista Juhannusta kaikille:cool:!!!
   
 13. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Tapahtuukohan Kajaanin urilla mitään toimia kesän aikana?
   
 14. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Tapahtuu ne vesakoituu varmasti;) Syksyllä sitten silppurille taas töitä.
   
  Nipademu tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua