Kelkkaileva karavaanari

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä jam, 28/5/21.

 1. jam

  jam BRP 2020

  Itsee alkanut kiinnostaa hommata talviasuttava vaunu pohjosiin tukikohdaksi joten kiinnostaisi kuulla kokemuksia vaunussa asumisesta ja minkälaisia vaunuja käytössä ja missä hyvät kausipaikat yms.
   
 2. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  Ja missä kuivatatte vaatteet ja varusteet, etenkin jos matkassa lapsia ja päivän pyörii rinteessä?
   
 3. viitonen

  viitonen New Member

  Molempia lajeja harrastavana täytyy sanoa, että hikisten/märkien kamppeiden kuivatus vaunuolosuhteissa on hankalaa syksyllä ja talvella.
   
 4. jam

  jam BRP 2020

  Jos ottaa vaunupaikan laskettelukeskuksesta niin eikö niistä löydy kuivatuskaappeja.....kun kummiskin löytyy pyykinpesu mahdollisuus.....
   
 5. viitonen

  viitonen New Member

  Tuotapa en tiedä. Jos on pyykinpesumahdollisuus, niin voisi kuvitella olevan myös kuivaus mahdollista. Itsellä tämä vaunuhomma on enempi "freerideä" eli puskassa tms. yöpymistä.
   
 6. Jones81

  Jones81 Active Member

  Viime talven vaunussa asuneena, ja kymmenisen vuotta talvivaunuilua ja kelkkailua harrastaneena osaan jotain kommentoida.
  Mulla on vaunu Rukalla, ja kuljin siitä töissä edellisen talvikauden ajan.
  Mun vaunu on kaksi akselinen leveä Polar, mutta Erittäin hyviä talvivaunuja ovat myös Kabe, Cabby ja Solifer.
  Kolme kelkkailua ja laskettelua harrastavaa kun on usein mukana, asettaa se kamppeiden kuivatukselle omat haasteensa.
  Minusta ehdoton varuste on erillinen suihkukaappi vaunussa, johon talveksi asennetaan vaatetanko, ripustuskoukkuja, sekä kengänkuivauspuhallin kuivattamaan kamppeita, sekä kierrättämään ilmaa.
  Alusvaatteet, ja mahdolliset väliasut pestään päivittäin, ja kuivataan rummussa.
  Rukan caravan alueella on kaksi pyykkikonetta, kaksi kuivausrumpua, ja yksi kuivauskaappi, jotka sisältyvät kausipaikan hintaan.
  Rukalla vaunualue on alle kaksi vuotta vanha, joten kaikki rakennukset siistejä, tilaa hyvin, ja kelkkailijalle tärkeät saunat ovat käytettävissä klo 15-22 päivittäin talvikaudella.
  Muista talvialueista en osaa paljon sanoa. Vuokatissa sijaitseva Kattivankkuri on hyvä alue, mutta Vuokatti on lähes yhtä Nihkeä paikka kelkkailun suhteen kuin Äkäslompolon puoli Ylläksellä.
   

Suosittele tätä sivua