Kelkkakärry ??

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 28/2/08.

 1. kaner

  kaner HC Evo 153"

 2. Samusebaa

  Samusebaa Khaos slash 146"

  Jos freeriden kuivapaino 208kg ja jos niitä kaks samallaista 416kg plus öljyt ja bensat ni pitäs riittää vai oonko jotain laskenu väärin. Korjatkaa jos oon väärässä.
   
 3. kaner

  kaner HC Evo 153"

  Rekisteriotteesta ku katot kelkan oma massan niin aletaan olemaan lähempänä 300kg/kelkka.
   
 4. Samusebaa

  Samusebaa Khaos slash 146"

  Joo eipä tullu aateltua onhanse joo 325kg per kelkka.
   
 5. Freeraider

  Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

  Tästä nyt on täällä taisteltu ennenkin mutta mielestäni jarruttomaan on mahollista saada kaks freerideä kyytiin.

  Omassa jarruttomassa kärryssäni lukee rekisteriotteessa kokonaispainoksi 825kg (josta 75kg vetoaisalle). Oli sitten 825kg tai 750kg kokonaismassa niin 75kg (tai mitä auton ja koukunvalmistaja hyväksyy) saa laittaa vetonupille eli kantavuus kasvaa tuossakin kärryssä oikein kuormattuna jopa 550 kiloon.
  Poliisikin joka tapauksessa testaa painon laittamalla puntarit renkaitten alle, jolloin vetoaisalle kohdistuva paino ei näy.

  Oman freeriden kuivapaino on 230kg jos tankki ei ole täynnä niin muut nesteet ei varmaan paljon tuo lisäpainoa eli pitäisi 250 kg luokkaa olla paino ajokuntosena. eli kaksi niitä on alle 550kg.

  Eikös rekisteriotteessa ilmoteta paino ajokuntosena ja kuljettajan kanssa. Otteen kilomäärällä ei ole väliä vaan sillä paljonko tuote oikeasti painaa kun se on kärryn kyydissä.
  http://kelkkalehti.com/keskustelu/i...uualla-maailmassa-200kg-suomessa-270kg.17714/
   
 6. teme-

  teme- Well-Known Member

  Tarkasti saa lumet ja jäät karistella parkkipaikalle jos muutaman kilon markinaalilla mennään...
   
 7. Harri_82

  Harri_82 Well-Known Member

  Miks pelleillä jarruttoman kans ku jarrullisen kärryn pito on 39 ekeä kalliimpi per kaks vuotta katastuksen takia? No ostohinta vähän kalliimpi mut ei juuri tarvi välittää sen jälkeen mitä kuskaa. Itellä ollu reilu pari vuotta jarrullinen kahen kelkan kärry ja se vaihtuu luultavasti pian uuteen isompaan. Nykysessä kokonaispaino 1350 ja kantavuutta 1040kg.

  Vakuutuksen on tosiaan saman hintaset jarruttomassa, jarrullisessa ja asuntovaunussa. Kaikissa liikenne ja palovarkaus.
   
  Nipademu tykkää tästä.
 8. Hentte

  Hentte M8000 153/162 -19, AC 600 Snowcross

  Samaa ihmetellyt itsekin. Jos kahden kelkan kuskaukseen kärryä etsii niin kättä vähän syvemmälle taskuun ja ehdottomasti jarrullinen. Semmonen jännä homma tuli huomattua ku itselle jarrullista kärryä etsin ja tuskailin tuon kokonaismassan kanssa kun ei pikku e:tä löydy kortista niin täytyi löytää alle 1350kg painava kärry. Uutena kun ostin niin noita massoja pystyi muuttamaan alaspäin mieleisekseen joten puotin tuosta omasta satakiloa pois että kortti riittää vetämään.
   
 9. Freeraider

  Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

  Ei kaikki aina ole noin simppeliä
  Mun omassa hybridi lexuksessa on otteessa maksimi vetomassa 750kg. Tosin itellä ei nyt ole tarvetta kahta saada kyytiin.

  sitä paitsi tässä ei kysytty että voiko jarrullisella viedä kahta kelkkaa vaan onko jarruttoman massoilla mahdollista..
   
 10. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member


  Minun mielestä Suomen tieliikennelaki ei tunne 825kg jarrutonta peräkärryä, onkohan noita enää myynnissäkään uutena, IKH ei taida ainakaan enää mainostaa.
   
 11. Freeraider

  Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

 12. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

 13. julli

  julli rmk

  jarrutonta saa ensikesästä lähtien hinata satasta
   
  Freeraider tykkää tästä.
 14. jeppis

  jeppis Well-Known Member

  Suurimmalta teknisesti sallitulta massaltaan 825 kg perävaunua voi vetää autolla, jonka suurin sallittu hinattava massa on 750 kg. Tällöin perävaunun pyörien kautta maahan voi kohdistua enintään 750 kg.

  (Puitedirektiivi 2007/46/EY)
   
  Freeraider tykkää tästä.
 15. Freeraider

  Freeraider Xterrain -20 kasiviiskymppi rotaxilla

  Jullin huomio oli erityisen hyvä.

  ja saattaa tulla se jarrullinen kymmenessä vuodessa maksaan jo kaksi kertaa jarrutonta enemmän ottaen huomioon isomman hankinta hinnan, katsastukset ja jarrujen korjaus ja huolto tarpeet.
   
 16. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Jaa, ennemmin vetäisin jarrullisella kärryllä kahta kelkkaa kuin jarruttomalla oman ja muiden tielläliikkujien turvallisuuden vuoksi. Ja hinnasta, Respon inliner 185x410 sisämitoilla 2990€, katsastukset kahden vuoden välein ja jarrut toimii kun niitä käytetään. Töissä ollut jarrullinen Respo jo kymmenkunta vuotta, 2 kpl hehkuja on pitänyt vaihtaa katsastuksiin.
   
 17. Glynxi

  Glynxi Lynx Yeti 600ACE '17

  Kärryn hankinta pohdinnassa ja olen mietiskellyt että meneeköhän tollanen 600ACE Yeti ja parireki rekkoineen tollasen 150x350 kokoisen kärryn kyytiin vai onko auttamatta liian pieni?
   
 18. Vilbur

  Vilbur Well-Known Member

  Sanoisin että tiukkaa ainakin tekee kuomuttomaan ja kuomulliseen ei mitään mahollisuuksia.
   
 19. Salvelinus

  Salvelinus 49 ranger 900 -19

  Tutulla on 150x350 kuomukärry. Sinne mahtuu 600 ace Rangeri ja parireki vain niin, että takareki tulee kelkan päälle pitkittäin. Sille on siis rakennettu teline. Etureki on sivussa kyljellään.
   
 20. Glynxi

  Glynxi Lynx Yeti 600ACE '17

  Näin se mahtaa olla asian laita.

  Mahtuuko rekka ollenkaan kyytiin? Mietin itsekin että etu- ja takareki menee vielä jotenkin säätämällä, mutta jos rekan meinaa saaha kyytiin niin mahtaa tila loppua kesken..
   

Suosittele tätä sivua