Lynx 2020

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Vilho, 4/2/19.

 1. lumimies99

  lumimies99 Well-Known Member

  Onkohan sitä BD RE:tä enää saatavilla mistään sillä lyhyellä tunnelilla kun ei ehtiny tilaamaan ennakkomyynnistä?
   
 2. Vilbur

  Vilbur Well-Known Member

  eipä varmaankaan ellei joku hurja liike ole tilaillu niitä varaston täyeltä.
   
 3. Basso58

  Basso58 Boondocker ds 3900 -22

  Varmaan koneliike korteniemeltä löytyy ylihintaan. Ainakin kun tarjousta kyselin vastaavasta ja ihmettelin kuinka huonon tarjouksen voi saada. Perusteluina kuului, että ylivuotisiakin löytyy jo tarpeeksi
   
  FFoxi tykkää tästä.
 4. Jannne

  Jannne Rust - eze wintage sled

  Kysyppä Joonalta kelkkakuumeesta
   
 5. lumimies99

  lumimies99 Well-Known Member

  Ei löytyny kelkkakuumeeltakaan, no käyhän se ds:kin
   
 6. keleppailija

  keleppailija ski-doo

  3700 850 re bd tilattu, koeajossa ainakin oli mieluinen kampe, saa nähä miten sitten muuttuu tehtaan linjalle mentäessä.
   
 7. Masaaa

  Masaaa Active Member

  Screenshot_20190509-163018_Gallery.jpg tämmönen takarungon suojus olis tulossa myös lynxin valikoimaan, suojaa myös jarrun ja ketjukotelon patit. onko kukaan nähny tällasta tai onko tietoo et tukkiiko tämä astinlautojen aukkoja?
   
 8. Golfster

  Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

  Joku oli vissiin veistellyt jostain nelarin vastaavasta sopivan. Tuo muovi ei vaan naarmuja kummemmalta suojaa ellei ole oikeasti luokkaa 10mm paksua, mitä nuo ei ruukaa olla.

  Ei ole tajunnu kuvaa ottaa, mutta näkyypä ne tuostakin tarkkasilmäiselle nuo metalliset, mitä ittelle laitoin ja ovat kyllä ansainneet paikkansa moneen kertaan! Olikohan @Kitunen nimimerkillä täällä herra kuka mm. valmistaa ja myös Blingfactoryn valikoimaan oli tulossa vielä asteen jämäkämmät, mitkä kääntyy tunnelin puolelle.

  IMG_20190418_125446.jpg
   
  F3, Mika_R, Fudge ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 9. Kitunen

  Kitunen Kotimainen laatutuote

  Juu, täältä löytyy tarvitsiville;)
  Itekki mietin, että josko sisäpuolelle nostaisi pystyyn nuo. Toki jämäkämpi, mutta... 1) mahdottomat asentaa runkoon missä pohjapatti milliäkään pullahtanut sisäänpäin, eli vain uuteen runkoon käypäset. 2) saako vetoakselia ikinä pois suojat paikallaan, muutenkin välillä ahistaa. Saatikka jos molemmin puolin vielä 5mm rautaa sisäpuolella. 3) Mistä sitten pettää jos kovasti kiveen osuu 4) Tuplasti painavammat :D
   
  K.J.P tykkää tästä.
 10. K9Pro

  K9Pro Lynx Rave RE 3500 600R 2020

  Näin erään huollon pihassa kelkan, jossa oli kunnon heavy-duty- suojat. Ne oli pidemmät kuin mallia Porokeisarien suojat ja kääntyi myös rungon sisäpuolelle. Kelkka oli ajettu kiveen suojat edellä, patit siis ehjät, mutta tunneli oli mutkalla sitten heti suojien takaa. Kyllä se energia aina johonkin näköjään siirtyy.
  :(
   
 11. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Tätähän itse koetin sanoa jossain vaiheessa, mutta mielensäpahoittajat kovasti väittivät vastaan ja vähemmän yllättäen syyttivät propagandasta.

  Itsellä ei ole kuin muutama pieni naarmu tullut viime ja tämäntalviseenkaan kelkkaan, niin enpä ole tarvetta suojille nähnyt ainakaan omassa käytössä.
   
 12. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  Nuo patit ovat kyllä niin ääliö rakenne, ettei toista. Telakulmaahan siinä on haettu mahdollisimman loivaksi... Pollella noita patteja ei kuitenkaan ole ja ilmeisesti telakulma on ihan OK....
  Jarrupatin jo kertaalleen oikoneena ja nyt @Kitunen mallin suojat paikallaan. Ja ei ole matka katkennut, eikä ole tarvinnut oikoa, vaikka pohjakosketuksia on ollut aikalailla.
   
  ympyrä tykkää tästä.
 13. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  Jos ilman suojia patit menee kunnolla kasaan jarrun, tai kejukotelon puolelta, niin matka katkeaa ja vakuutusyhtiön kanssa saa kesksutella. Ja jos pattisuojan kanssa ottaa osumaa ja runko pullahtaa suojien takaa, niin todennäköisesti matka ei katkea, mutta taas kesksutellaan vakuutusyhtiön sedän kanssa... Eli näistä kahdesta vaihtoehdosta minä valitsin tuon jälkimmäisen, koska osumasta matka ei välttämättä katkea siihen paikkaan.
   
 14. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Aika kovaa saa osua että ketjukoppa menee rikki. Aikanaan yhdessä vanhassa RS:ssä mulla oli edellinen omistaja ajanut sen jarrun puolen johonkin kiveen niin että jarrulevy oli syönyt reiän siihen pattiin. Ikinä en jaksanut tehdä sille mitään, eipä tuo mitään haitannut toiminnan puolesta. Crossissa kisamiehet kuulemma tekivät vanharunkoisessa reijän siihen jarrulle tunnelin puolelle että tulisi lunta sieltä jarrulle että ei kävisi niin kuumana, kuulemma sillä jarrusta sai luotettavamman.
   
 15. Kitunen

  Kitunen Kotimainen laatutuote

  Harvoimpa näitä suojia hyvälumisilla reiteillä kaipaakaan. Tunturissa olevat vähälumiset alueet toki erijuttu. Mutta varsinkin etelämmässä (vaikka pohjois-savo) on reitit täynnä kiviä, kantoja ja hakkuukoneen jäätyneitä raiteita missä on pakko syöttää menemään miljoonaa :D En ainakaan itse pärjäisi enää ilman rautasuojia. Sen verran aikoinaan jarrulevyn kihnutusta ja kipinöitiä seuranneena. :D
   
  Mika_R tykkää tästä.
 16. Golfster

  Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

  Riksulla menin erään kiveen yli ja tunsin kun kelkka siihen vähän nojasi. Kaveria perässä yritin varotella ja vaikka tuli kävelyvauhtia yli, niin patti aivan läjään jarrulevyä vasten ja ikävät syvät naarmut peltiin. Saihan sen pieksettyä suoraksi, vaan komea muisto ainakin jäi ja on taas ensi kerralla himpun pehmeämpi. Tuo yksinkertainen suojahan ei rungolle altista sen kummempaa rasitetta jos menee läjään, se menee vain mukana läjään kun tarpeeksi jämerä isku tulee, niin noiden asentamisesta en haittaa ainakaan näe.
   
  Mika_R ja M.E.A tykkäävät tästä.
 17. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  Joo, eihän niitä esim. @Kitunen suojia ole pakkolaittaa jos ei halua:D. Eli voi ajella ihan paljaaltaankin:p
   
  Kitunen tykkää tästä.
 18. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  On varmasti oma haasteensa tehdä tuohon sellainen suoja että siitä olisi oikeasti jotain hyötyä ja silti ei hajota muita paikkoja jos kopsahtaa. Itse mielummin koputtelisin sitä peltiä suoraksi kuin alkaisin runkoa oikomaan.

  Itsehän tykkään elää vaarallisesti, ei ole edes mitään heavy-duty etupuskuria ja pohjapanssaristakin sitä kevyintä eli pienintä mallia käyttänyt.
   
 19. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Eikö tämä pattiasia ole vähän sama kuin tuon kevyen pohjapanssarinkin kanssa, joka ei myöskään juuri suojaa tarjoa:rolleyes:
   
 20. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Suojaa se naarmuilta ja pieniltä kolhuilta, varsinkin sen keskipohjalevyn. Se isompi panssari ei ole sen paksumpaa materiaalia kuin pienempikään, ainoastaan peittää pohjan laajemmin. Kunnolla jos kolahtaa niin mikään panssari taida auttaa, paitsi jos ei itse leikkaa sellaisesta 15mm rekimuovilevystä panssarin ja sinne väliin jotain iskua imevää uretaania sen 5 senttiä väliin. Porohommissa meillä on panssarit ja puskurit tehty siihen malliin että sellaiset pohkeen paksuiset puut kestää ajaa nurin (ei tietenkään tahallisesti)
   

Suosittele tätä sivua