Lynx Ranger ACE 600/900

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Waari, 2/2/17.

 1. Waari

  Waari Lynx Ranger V-800

  Tehdäänpä tällainen osio kun tuli Commanderin tilalle Ranger ACE 900.
   

  Lisätyt liitteet:

 2. Busse-

  Busse- Commander ltd 600R -22 Arctic Cat zr 120

  Tuhannen kilometriä alkaa oleen 900 rangerilla takana suurimmaksi osaksi reittiä ja jäällä ajoa.Olen kyllä ollut tyytyväinen hankintaan,toimii myös reitillä kun muistaa kuitenkin alustan pituuden ja iskareiden jousto rajat.Välitykset tuntuvat kovalla jäljellä pitkiltä,mutta ummella huomaa että ovat juuri passelit tuohon kelkkaan
   
 3. vaarikka

  vaarikka Well-Known Member

  Tuhannen takana -2017 900ST rangerilla ja 39 matolla pääasiassa umpisella ajettu. Ummessa (hyvin pehmeässä) ei tahdo tela jaksaa pyöriä vaikka välitys on tiheämpi kuin viimevuotisessa mallissa mutta hiipimällä 25-30km/h matka taittuu. Suksien alla puolikkaat Vuotsolaiset joilla saa kelkan myös kallistelemaan ja sukset tietysti kapeimmassa asennossa. Telastossa RE:n iskarisetti joka pelaa myös reitillä. Keulaan vielä hakusessa 410mm. paremmat huollettavat kepit ja asentamatta 190-250 koropala. Sellanen tuntuma, että tällä mennään ainakin se neljän vuoden takuuaika ja/tai vähintään 20000km. Hyvältä tuntuu vielä! Vielä se BoonDocker penkkikin hakusessa niin eipä muuta.
   
 4. Arsi

  Arsi IG: artsimichael

  Näissähän on se kolmiasentoinen ajotilan valinta niin onko siitä jotain suorituskykymittauksia jossain päin? Jos ei ole niin voisiko joku vähä sekuntikellolla tekasta?
  Ilmeisesti takapuolituntumalla ero on havaittava, mutta miten on paperilla.
   
 5. vaarikka

  vaarikka Well-Known Member

  Eco moodilla kulkee 70km/h. eikä hyökkää vaikka kaasun laittaa pohjaan.
  Vihreellä harjotteluavaimella kulkee 40km/h.
   
 6. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Miten kulkee täystehoilla.
   
  LATAPO tykkää tästä.
 7. vaarikka

  vaarikka Well-Known Member

  Kyllä sillä sattaa pääsee.
  Kivasti irtoo pintakaasulla ja kiihtyilee tonne kaheksaankymppiin ihan kovasti.
   
 8. Busse-

  Busse- Commander ltd 600R -22 Arctic Cat zr 120

  Kovalla jäljellä satasessa huutaa jo aikalailla välityksistä johtuen.Pidättekö rangeri miehet jatkoperän lukittuna vai jousto asennossa?
   
 9. nostokurki

  nostokurki 2014 Lynx Xtrim 900 ACE

  Standard modella ja sport modella ei ole muuta eroa kuin kaasuun vastaavuus, huiput on samat. Oma 900 x-trim kulkee jäällä 149km/h mittarin mukaan, en tiedä sitten miten erilaiset välitykset rangerissa on.
   
 10. Busse-

  Busse- Commander ltd 600R -22 Arctic Cat zr 120

  900 rangerissa 24/51 välitykset ja 900 xtrimisä 23/45
   
 11. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Ja onko uudemmassa vetopyörät pienemmät.kiinnostava kelkka silti
   
 12. Busse-

  Busse- Commander ltd 600R -22 Arctic Cat zr 120

  Jos en väärin muista niin olikohan ysisatasessa 8 piikkiset.Tosiaan ne patikko hakkuri kelkat on ihan erikseen.Rangeri on hyvä jokapaikan kelkka
   
 13. Busse-

  Busse- Commander ltd 600R -22 Arctic Cat zr 120

  Viime talvena oltiin rukalla kahden 600 ace adventuren voimin.Ajettiin noin sata kilsaa peräkkäin lähes samanlaisilla kuormilla.Standart modella oleva adventure söi litran vähemmän kuin sport asennolla oleva samalainen kelkka.Tiiä mistä sitten johtuu, mutta tälläinen mittaus saatiin tehtyä kun oli samanlaiset kelkat vastakkain
   
 14. nostokurki

  nostokurki 2014 Lynx Xtrim 900 ACE

  Varmaankin siitä, että jos molemmat lähtee patista esimerkiksi puolikaasulla niin standardilla kaasuläppä on 30% auki ja sportilla 50% :) Lukemat hatusta vedettyjä, mutta periaate kuitenkin tuo.
   
 15. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Näiden kahden kelkan vertailusta ja käytännön kokemuksista lukisin erittäin mielellään. Molemmat kiinnostavia yleislaitteita. Miten nelitahti ranger pärjää etec commanderia vastaan vetotyössä, umpisessa ja huvissa?
   
 16. Waari

  Waari Lynx Ranger V-800

  Oma on vasta sisäänajossa ja ajattelin sen hoitaa ekomoodilla ettei tule liikaa kiusattua kun tällä on tarkoitus ajella pitkään. Vetohommiin tämä ei juurikaan joudu johtuen siitä että laitoin telat mönkijään ja ajattelin sillä hoitaa puu ja lanahommat. Kuitenkin satunnaista vetämistä tämäkin saa sietää ja muutenkin työhommia tällä ajellaan joten saapa nähdä miten tällä selviää. Yhden työpäivän vasta ajellu ja hyvältä vaikuttaa, Comentajan jälkeen tässä on herraskaiset kyydit joista niskat tykkää.
   
 17. willevil

  willevil Lynx Boostdocker

  Sen verran Waarille huomiota, että melko vanhaa tietoa sisäänajosta tuo varovasti ajaminen. Nykytiedon mukaan (jota toki monet valmistajat eivät kirjoihin paina) huomattavasti parempi ja paremman tuloksen tuottava sisäänajo on nimenomaan reipasta pyörittämistä isoilla kierroksilla. Koskee niin kaksi- kuin nelitahtisia. Ainoat asiat mitä on syytä välttää ovat pitkät täyskaasukiihdytykset sekä pienillä kierroksillä raskaan kuorman väännättäminen. Homma perustuu siihen että kovilla männänpaineilla sylinterit ja männänrenkaat kuluvat sellaisiksi mitä niiden pitää olla tositilanteessa. Samoin esim ACE moottorissa nostajat ajautuvat sisään paremmin reiluilla kierroksilla. Tyhjäkäyntiä tulisi välttää tuoreeltaan.

  Toinen huomio aiempiin viesteihin, 2017 900 Rangerin välitykset ovat muistaakseni 21/49 ja korkealla lapulla 21/51. Vanhemmissa 24/51. Kauhean hyvä yleiskelkkahan toi on ja käyttäjät tuntuvat tykkäävän. Moottori/kytkin yhdistelmä on epäluonnollisen miellyttävä.
   
 18. Lumisiipi

  Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

  Millä tavoilla on Commanderia parempi?
   
 19. kasoku

  kasoku Well-Known Member

  Itsellä ollut 600 ace vuodesta 2012 ja nyt työpaikalla tuo 2016 vuotinen.
  Umpisessa uudempi malli parempi. Vetohommissa ei juurikaan eroa. Molemmilla taipumus kaatua sisäkurvin puolelle jyrkässä käännöksessä ,jos perässä raskas kuorma. Kaatuvat myös herkasti jos ajaa etupukin varaan jonkin jääpatin tai mättään päälle.
  Molemmilla mukava tehdä töitä tai huristella muutenvain.
   
 20. Waari

  Waari Lynx Ranger V-800

  Pitkät joustot ja erittäin pehmeä vakiosäädössään, ei silti pohjaa herkästi. Eilen tuli reipas 200km lenkki heitettyä ja osa kohtuullisessa patikossa ja on tämä kevyt viedä kun vertaa Comentajaan.
  Penkki heiluu edestakaisin semmoiset pari senttiä liekö normaalia. Herkästi myös liut tuoksahtelee. Ekomoodilla ajattelin sisäänajon suorittaa ja muita en ole edes kokillut vielä, sellaiset 63km/h kulkee tuolla moodilla ja on kivan pehmeä käytöksinen. Umpisessa ei pakilla pitkää ajele mutta eteenpäin tuntuu menevän ihan kivasti. Reittiajoon kestäisi olla harvemmat välitykset, nyt vääntävä kone huutaa turhan kovilla kierroksilla.
   

Suosittele tätä sivua