Lynx Ranger ACE 600/900

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Waari, 2/2/17.

 1. Aperio

  Aperio Member

  Tänään kävin 60km ajamassa omalla vm -21 900ACE pro rangerilla. Kelka ilmoitti kulutukseksi kotiin tultaessa 17,3 l/100km. Ajosta noin kymmenen kilometriä oli umpisessa hiljakseltaan ajoa ja loput vanhaa kelkkajälkeä tai reittiä jossa vähän lunta päällä. Kelkalla on ajettu nyt 800km

  Tässä vuosimallissa kulutus pitää näimmä nollata asetuksien kautta. Trippimittarilla ei näytä olevan vaikutusta eikä sitä tarvitse nollata. En ole siis aivan varman ilmoittaako kelkka kulutuksen sadalta kilometriltä vai miltä matkalta. Kulutus nollaantuu joka tapauksessa vain asetusten kautta.

  En ole päässyt polttoainemittarille laskemaan paljonko kulutus todellisuudessa olisi tankkaamalla kelkka avaina täyteen ja laskenut paljonko seuraavalla tankilla bensaa mahtuu. Kanistereilla olen aina kotona laittanut lisää bensaa. Tuota reilua 17 l/100km on kelkka koko talven kuitenkin ilmoittanut kulutukseksi. Kelkasta on vielä "sisäänajo huolto" tekemättä, mutta se ei varmaankaan juuri vaikuta kulutukseen.
   
 2. Altavastaaja

  Altavastaaja 49 Ranger Pro 600r

  Miten muilla pelaa easyride reitillä?
  Jonkulaista pattia kun ajaa melkein sama millä vauhdilla ni rupeaa perää nypyttään. Todellä ärsyttävä piirre. Toki iskarista paras maku mennyt mutta kun oikein jousen säädön pyörittele vaikuta asiaan.
  Äkkiä tuli mieleen että alkaako se jatko sielä vatkaamaan joka tän aiheuttas.
   
 3. Shaman

  Shaman New Member

  Uutena Rangerin omistajana oon kelkkaa tutkinut ja jotain viritelmiä löytynyt. Myyjähän ei tietty nuista kertonut enkä aivan tarkasti ostohetkellä jaksanut ajokkia tutkia.

  Osaatteko sanoa mihin kyseiset kuvat viittaa?
  Pakoputken jatkos:
  Voisko olla siksi ettei sulata lunta levikemuovin päälle, nyt puskee pakokaasut kohti telaa?

  Juotettu/hitsattu syylärikin telatunneli etuosassa, liekö jääkamin hajottama ja paikattu?
  Ei vuoda nestettä onneksi.

  Katteita en ole jaksanut vielä irroitella, yllätyksiä odotten
  Toki kelkassa on vielä hetki takuuta jäljellä.
   

  Lisätyt liitteet:

 4. Shaman

  Shaman New Member

  Mites lumen pölyyttäminen konetilaan, tuosta kun on parista jäähdytysaukosta superlonit lähteneet hittoon niin jäätähän se kerää?
  Kokemusta kannattaako/pystyykö helposti jäätä poistamaan katteiden alta, eli haittaako pitemmän päälle?
   
 5. Jani H

  Jani H Member

  Uusi 600 ace 49 rangeri alla ja ensimmäiset 80km ajettu. Mukana tullut ohjekirja ( versio 619 900 990_FI) antaa ensihuolloksi 1500km, eikä mitään muita kilometrilukuja.
  Lynx sivuilla löytyy ohjekirja (versio 619 900 993_FI) ja siinä on seuraavat ohjeet:

  Ensimmäiset 1500km
  Säädä voimansiirtoketju, kun on ajettu ensimmäiset 75 km
  Säädä voimansiirtoketju aina, kun on ajettu 500 km
  Säädä ja linjaa telamatto, kun on ajettu ensimmäiset 75 km
  Tarkista telamaton kireys ja linjaa, kun on ajettu 500 km

  Kun on ajettu ensimmäiset 1500km

  Tarkasta ketjukoteloöljyn taso (jos on).
  Tarkasta vaihdelaatikon öljyn taso (jos on).

  Ajanko 1500km ja vien ensihuoltoon, vai säädänkö voimansiirtoketjua tässä välissä 3 kertaa? Voiko tuo ketju edes venyä ensimmäisen 75km aikana?
   
 6. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Alussahan ketju ja telamatto venyvät eniten. Lynxillä kyllä hyvä ettei tarvi turhaa huoltoon kuskata kelkkaa joka pikku homman kanssa, vaan ne saa tehdä itse.
   
 7. Jani H

  Jani H Member

  Yritin etsiä mielenkiinnosta 49 ranger 600 ace easyride telaston ja tuon kelkan etuiskareista tietoa, että minkä mittaiset ne on ja mistä löytyy tarvittaessa sopivat säädettävät iskarit tähän? En kyllä joko osaa, tai näitä ei ole myynnissä?
  Kelkka kallistui ummella oikealle, ikään kuin suksi pettäisi alta. Kirrasin vähän etujousia, niin alkoi paremmin menemään suorassa. Olisiko ollut toisella puolella löysempi jousi, vai onko niin toispuoleinen painoltaan? Kaks päällä tuolla ajaa hiljoksiin patikkoa, eikä isommin pohjannutkaan.
   
 8. Altavastaaja

  Altavastaaja 49 Ranger Pro 600r

  447mm on iskarin mitta ainakin kapeammassa keulassa ja etupukki on 350mm

  Takapukista ei tietoa.

  Ainakaa itelä tuo 2t kikotin tee mittää ylimäärästä vaikka sukset kappeimmala ja ei kait nuisa ole ku painoeroa vissii montaa kiloa ole.
   
 9. Salvelinus

  Salvelinus 49 ranger 900 -19

  Onko muilla kertynyt kosteutta mittariston sisään ja vetänyt huuruun tai jäähän? Omassa on se vanhemman mallinen mittaristo ja nyt kovilla pakkasilla teki tuota.
   
 10. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Kyllä minä vaihtaisin/vaihdattaisin ekat ketjukoteloöljyt uudesta kelkasta ennen 1500km. Tuossa vaikkapa 500km kohdalla ja lynxissä on ollut ketjujen kanssa ongelmia niin kannattaa kyllä kiriä sitä ketjua sen ohjeen mukaan.
   
 11. LATAPO

  LATAPO RÄMÄKOO

  Onko kukaan turbottanut 900 ace? 900 acessahan on turbo jo eri lynx malleissa käytössä. Tai onko muuta konstia lisätä tehoa ja paljonko saadaan irti ilman turboa?
   
 12. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Eikös Kemijärvellä Paltek tuohon tehny jotain..muistelen vaan..
  Joskus näin xtrim 900ace turbo (vtech) videon netissä, joten se lie yksi vaihtoehto...
   
  Viimeksi muokattu: 12/3/21
 13. Härkkis

  Härkkis Well-Known Member

  Turbottomaan 900aceen n. 110hp paltekin ohjelmalla. Kaasun vasta paranee myös
   
 14. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Ja samalla pistää kytkimet uusiksi. Testasin yhtä säädettyä, niin oli ihan eri vehje. En tosin tiedä, mitä kytkimiin oli tehty. Mutta ero vakioon oli ihan tuntuva.

  Mutta eikös Kelkkalehdessä ollu joskus juttuu, turbotetusta 900 Lynxistä? @Jani Sipola
   
 15. Härkkis

  Härkkis Well-Known Member

  Joo tuohon paltekin settiin kuuluu myös kytkimen säätö
   
 16. Aperio

  Aperio Member

  Ollut tuosta talvella tuosta kulutuksesta puhe. Viime viikolla ajoin 160km ahkioperässä sohjokelillä reitillä ja osittain jäällä loskassa niin laskin kulutukseksi 17,1 l/100km. Ei montaa desiä heittänyt kelkan ilmoittama lukema. Malli vm 2021 49ranger Pro 900ACE
   
 17. ELhope

  ELhope Lynx 49 Ranger Pro 900 -19

  Onko kukkaan saanu liukurunkoja ajettua solmuun? Viime kautena tärähti kivi tai kanto pahasti kesken vaaran valloitusta niin että meni ihan liuvun pulttikin poikki ja liuku taittopyörille räpättelemään. Noin puolesta välistä lähtee tuo taitos.:( Oisko noin 8-10mm liuku irti matosta taittopyörien päästä. Sivuttain ei ole vääntymiä. Kestääkhän tolla ajella vai laitanko uuen tilalle. 199€ näytti olevan hintaa uudella + 10€ pulverointi.o_O Saako näihin vahvikkeita?
   

  Lisätyt liitteet:

 18. KaukoP

  KaukoP Active Member

  Irrota osa, ja paina prässille suoraksi, ja pulttaa bling factoryn tai RS vahvike kylkeen, asenna takaisin vihreän liiman kera, ja jatka ajoa.
   
  ELhope tykkää tästä.
 19. Salvelinus

  Salvelinus 49 ranger 900 -19

  49 Rangeri (ace 900 vm.2019) ei lähtenyt käyntiin, kun oli seisonut pari tuntia jäällä noin -20 asteessa. Käynnistintä kun painaa, niin ei tapahdu muuta kuin pieni releen(?) napsunta. Mittari aivan pimeä. Akussa virtaa (mitattu), testattu myös vaihtoakulla ja kahdella eri starttiboosterilla. Sulakkeet ehjiä. Mikään ei auttanut, hinaushommiksi meni. Onko näissä ollut joku tyyppivika sähköissä? Lähtee toki takuukorjaukseen, mutta silti kyrsii ja tympäsee, meni luotto koko laitokseen.
   
 20. killer-wo

  killer-wo Forest Fox -01 Summit Expert

  Kokeile vielä maadoittaa akku suoraan runkoon. Näissä ollut huono maadoitus tyyppivikana jolloin aiheuttaa kuvailemaasi vikaa.
   

Suosittele tätä sivua