Radien vs rex2

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Janihammari, 11/11/19.

 1. Janihammari

  Janihammari Active Member

  Kertokaa hyvät ja huonot puolet molemmista, eritoten kiinnostaa onko tuo radien huomattavasti parempi?
   
 2. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  No riiippu mihin käyttöön ostat. Mutta ero on vuosikymmenen verran. REX2 pohjautuu vuoden 2008 platfromiin, Radien vuoden 2017.
   
 3. tontton

  tontton Well-Known Member

  Onhan tuo radien hyvä ja vanhaa parempi, vaan on vielä osin keskeneräinen malli omine lastentauteineen.
   
 4. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Rex2 vetää ihan täysin samaa kyytiä ku uudemmalla runkomallilla. Et häviä missään miussa kuin moottoritekniikassa.
   
 5. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Tämän voisin kyllä allekirjoittaa. Uudempikoppasessa parempi kuskin hyppiä ja liikkua mutta ei juuri muuta etua.
   
 6. Driver

  Driver Freeride 146" Turbo

  Omasta mielestä ero on valtava, varsinkin kun aletaan hyppäämään, kikkailemaan puiden seassa/rinteissä tai ajetaan rataa. Entistä keskemmällä ja alempana oleva painopiste tekee paljon, ajaminen on kevyempää ja kelkka helpompi hallita. Plus sitten herkempi jo voimakkaampi moottori auttaa myös. Varmaan reittiajossa eroja huomaa vähiten, jos on alustaltaan viimeisen päälle säädetty vanhakoppainen vrt. uusi runkoinen. Mutta kelloa vastaan ajettaessa mikään ei poista sitä faktaa että kuski sen lopulta ratkaisee, suittimies ajaa karkuun vaikka evo-koppaisella.
   
  vetkulilm tykkää tästä.
 7. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Joo nimenomaa reittikelkasta itse puhuin. Umpisen malleissa toki on iso ero.
   
  vetkulilm tykkää tästä.
 8. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Kyllä näin reittipenan näkökulmasta itekkin kommentoin. Umpisvehkeissä juuri ja juuri huomaan summitin ja viisysin erot:D
   
  Fudge tykkää tästä.
 9. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Niin no. Ite ajelen varovasti arvioiden 6000-7500 km reittiä vuodessa. Ja minä kyllä väitän tällä vähäisellä kokemuksella, notta on siinä melko riski ero. Jos vertaa peräkkäin niin eikait nuista voi puhua samana päivänäkään. Toki, on mallieroja ja vuosimallieroja. Jotkin viimiset REX ja XS vuosimallit on kyllä aivan ok hyvillä säädöillä. Mutta yhtälailla hyvin säädetty Radien tai Rev Gen 4, on kyllä ainaki minun makuun ihan eri planeetalta. Uudet on kevyempiä ja herkempiä kaikin puolin. Ergonomia on parempi ja moottoreissa enemmän löylyä, sekä 600 - settä 850-kuutioisissa. Mutta makunsa kullakin. Ite kuitenkin koittaisin käydä koeajaan kumpaakin jossain, ennen ostopäätöstä.
   
  Driver tykkää tästä.
 10. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Toki noihin omiin kommentteihin vaikuttaa se että käyttökokemuksia rex2/xs runkosista noin 20tkm ja radien/G4 runkoisista vain noin 5tkm ja yks kausi. Nuo vanharunkoisemmat kerkes jo itelle hieroa mieleisiksi. Ens talvi taas G4 xrs renellä niin mielipide voi hyvinkin kehittyä.
   
 11. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  joo ehkä itellä tuossa se suurin mainitsematta jäänyt painotus on hankintahinnassa. Tottakai uudessa on uudempi tekniikka(moottori erityisesti) ja se menee eteenpäin. Sama PPS sielä kuitenki pattia tasoittaa ja kuskin paikkakin on aikalailla naulattuna samaan kohtaan.
  Me testattiin molemmat juurikin peräkkäin radalla ja reitillä niinku Jani ehdotteli ylempänä ja 6 kuskin raati ei kyllä ylivoimaiseksi uutta sijoitellut. Toki mun oma rexi oli CA suksilla ja muutenki edes sinne päin rakennettu ja uuskoppanen vakio setupissa.
  Mutta niinku totesin, uus on uus ja riippuu täysin mitä kelkassa painottaa.
   
  Esa tykkää tästä.
 12. Driver

  Driver Freeride 146" Turbo

  Jos vertaan omaa ex. -14 RS:sää ja nykyistä uusikoppaista -18 RS:ää, on siinä todella iso ero uudemman eduksi, siitäkin huolimatta että vanhan kerkesi aikaan hieroa omaan käteen sopivaksi kun taas tuo uusikoppainen on ajo-ominaisuuksiltaan vielä vakio. Samaa on sanoneet monet huippu crossikuskit. Itsellä vain se ongelma että vaikka kelkat paranee koko ajan niin kuskin taso sakkaa vähintään yhtä nopeasti iän myötä :D

  Mutta itse olen sitä mieltä että tätä lajia voi harrastaa myös vanhemmilla vehkeillä aivan täysin. Ei kaikki tarvitse sitä uusinta uutta kaikilla lisävarusteilla. Itse olin pitkään meidän porukassa se joka ajoi niillä muutaman tonnin räpsyillä kun muilla oli joka vuosi kusiuudet vehkeet...
   
  FFoxi tykkää tästä.
 13. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  skidoo rs kehitys nyt voikin olla aika eri planeetalla. Aloittajalla ehkä vähän eri mittari puhuttaessa rex2 lynestä ja uudesta radienista ja näiden pohjalta käsitän käytön olevan siellä reitillä.
   
  Driver tykkää tästä.
 14. Driver

  Driver Freeride 146" Turbo

  No konsepti on sama kilpurilla ja siviilimalleilla... eipä tuo oma RS eroa juurikaan rakenteeltaan vaikkapa freeridestä. Mutta kuten sanottua reittiajossa ne erot ei ehkä niin konkretisoidu, mutta omasta mielestä hyppäys XM->Gen4 on lähes yhtä iso kuin aikanaan ZX->Rev. Ja sama sisarmerkillä...
   
 15. Janihammari

  Janihammari Active Member

  Kyllä, lähinnä reittikäytössä, ihtellä on nyt tuo rex2 koppanen, ja tuota radienia tässä pähkäillyt vaikkei vielä ole rex2llä paljoakaan ajanut:D

  tuo uusi 600R varmasti vähän joutusampi, mutta onko kukaan vielä kunnon kestotestiä päästänyt? vanhemmilla Eteceillä tuntuu pääsevän jopa 15tkm ilman aukaisua, riippuen toki käytöstä.
   
 16. Reuhka

  Reuhka Ockelbo 600

  Selailin nettimotoa ja silmiin pisti että ensimmäisen vuosimallin radien BDn ja viimeisen vuosimallin rex2 BDn hintaero on yllättävän pieni. Kumman noista nyt alkais laittamaan jos alkais? Kannattaako panostaa tonnin-kaks ja laittaa radien BD vai saako kaupanpäälliseksi remmimurheet ja lastentaudit?
   
 17. Golfster

  Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

  Kyllä Dokkerissa on melko julma tuo ero uuden eduksi ja 800 vs. 850 moottoreista ei voi puhua samana päivänä mitä tulee vetoihin ja herkkyyteen kun mennään umpiseen survomaan. Tietenkin riippuu käytöstä, toisellehan tuo rex2 voi olla jopa sopivampi. Se on raskaamman tuntonen ja semmonen lepposampi etenijä. Jos hauskuutta ja ketteryyttä haluaa painottaa niin ehdottomasti Radien.
   
  Driver, Marne79 ja vetkulilm tykkäävät tästä.
 18. nitro

  nitro Lynx RS

  Minusta se paremmuus ei ole ihan itsestään selvä asia reittipeleissä, riippuu täysin siitä mitä hakee.

  Umpiskelkoissa asia on selkeä, uudemmat on niin paljon edellä että sen huomaa jokainen lyhyellä koeajolla, ainoastaan tiettyjä rex2 BoonDocker DS:n reittiominaisuuksia voi joku hieman kaivata. Jo pelkät uudet moottorit tekee tosi ison eron vanhaan, ja lisäksi ergonomia ja fiilis/hauskuus on uudessa paljon parempi. Uudet on myös ketterämpiä käännellä ilmassa, mutta minusta kaikki Radienit lentää helposti hieman huonommassa asennossa kuin rex2 koppaiset.

  Reittipeleissäkin uudet moottorit on tietysti plussaa ja Radienit on myös pätkänä hauska ajaa, mutta minusta ero ei ole lopulta kovin iso Rex2 platformiin jos tarkoitus on ajaa patikkoa "täysillä". Rex2 koppaisissa ei ole hauskuutta ja herkkyyttä samaan tapaan, mutta uskon että hyvin säädetty Rex2 on luultavasti vakio Radienia nopeampi kovassa ajossa. Väittäisin että varsinkin kovalla, pattisella ja mutkaisella reitillä vakiokuntoisista esim. Rex2 koppainen Rave RS E-Tec on aika kova vastus uudemmille koska sillä on niin paljon helpompi ajaa "täysiä". Näissä erot on kuitenkin sen verran pieniä, että säädöt ja kuski ratkaisee, ei kelkan ikä tai korimalli. Tosi osaava kuski ajaa Radienilla lujempaa, mutta keskiverto kuskilla tulee helposti ohjelmaa takapään jakelun muodossa kun ajetaan maksimirajoilla.

  Crossipeleissä erot vuosimallien välillä on ehkä vähän isompia, mutta radalla myös kuskin merkitys on iso. Keskiahon Joonas oli toissa talvena Rex2 koppaisella RS:llä monessa kisassa nopein vaikka kilpakumppaneilla oli Radienit. 2018 RS ei ole varsinkaan vakiona radalla kovin hyvä, 2019 ja 2020 on paljon parempia. Ne vaatii kuitenkin melko agressiivisen ajotyylin jotta ajaminen olisi jouhevaa.
   
  Viimeksi muokattu: 18/11/19
  M.E.A ja Hemmo tykkäävät tästä.
 19. EskoR

  EskoR Lynx Rave RE 600R 2019

  Nostellaan tätäkin ylöspäin. Nyt reilun vuoden ollut 2018 Rave Re 600 rex2. Vähän himottaisi päivittää uudempaan. Ovat vissiin saanneet pakoputket pikkuhiljaa pysymään radienissa paikallaan. Onko ero reittipelissä iso ajettavuudessa? Runko vissiin Rex2 on vielä vahvempaa tekoa? Onkohan kukaan vielä ajanut 600r kunnolla yli 10tkm kilsoja. Onko vanha 600 e-tec kestävämpi kun 600r. 850 on vissiin ongelmia ollut kampiakselin kanssa. Onko alkupään 18,19 sellaisia mitä kannattaa vältellä vai onko hyviä jos vain on päivitykset tehty
   
 20. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

  @vaari55 ajanut uudemman koppasella ilmeisesti yli 20tkm. Oma kokemus on että lujempi tämä uudempi on rungoltaan kun rex2, yli 10tkm ei vielä ole mittarissa, mutta lähellä ollaan jo.
   

Suosittele tätä sivua