SALLA ALUE

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä PURE, 7/11/07.

 1. Prormkpolle

  Prormkpolle Well-Known Member

  On viimeviikonloppuna Ep-moken porukka käynyt Sallatunturilta-Suomulla. Mitään valtavaa lumimäärää kuulemma ei ollut välillä ollut
  .joten tarkkana saa olla.
   
 2. jam

  jam BRP 2020

  Ajettiin muutama kilometri suomua kohti ihan ok ei sitä lunta liikaa ole.... huomenna käydään suomulla jossei lumi lopu kesken
   
 3. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  Käytiin jo siellä Itsenäisyyspäivän kelkkakauden avajaisissa. Ei se lumi lopu.
   
 4. Turmunkka

  Turmunkka New Member

  Joko rukalle pääsee ajamaan?
   
 5. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Ruka ei ole Sallassa.
   
 6. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  Mielestäni sinne meni Sallasta Hautajärveltä jatkuen jäljet jo Itsenäisyyspäivän jälkeen ja ei siinä reitillä ole mitään sellaista, joka ei olisi jo jäätynyt ja kelkkamiehen kantavana jo.
   
 7. jam

  jam BRP 2020

  Hyvä oli baana suomulle
   
 8. minägur

  minägur Well-Known Member

  Tervehdys. Onkohan mitään hajua kenelläkään milloin tai millaisella aikataululla reittejä Sallassa lanataan? Tiedän kyllä,että tilanteen näkee kelkkareitit.fi sivulta. Lähinnä että suoritetaanko huollot säännöllisesti vai miten?
   
 9. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  Kelkkalanaa on Sallabaanoilla vedetty jo Joulukuun alkupuolelta saakka ja kissakin on käynyt Ruuhella kääntymässä, mutta luultavasti vasta Tammikuun puolessa välissä kissa käy Suomun ja ehkä myös Rukan suunnan Hautajärveltä rajalle. Tämän jälkeen ainakin Kemijärven kunnan (asiakirjan/päätöksen) sähköisestä arkistosta löydetyn excelin mukaan se Suomun ja Sallan väli ajettaisiin kahden viikon välein yht. 7krt tämän talven ja kevään aikana. Äärimmäistä salapoliisityötä tämä on, kun asiasta ei missään helposti ilmoitella. FB Sallan kelkkareitti info -sivulla on näistä kelkkareittien kelkkalanauksista kyllä kirjoiteltu.

  Asiasta kun kyselin paikallisilta yrittäjiltä, niin vastaukseksi tuli, liian vähän lunta!? No jos noin yli 40cm on liian vähän "vaaran paikkojen" ojien ja maaston muotojen tasoitteluun on varmasti useammalla kunnalla aivan turhaan lumikissa baanojen tasoitteluun. Mutta summa-summaarum, aina löytyy "joku" syy olla tekemättä mitään, vähän lunta, ei jäätä, ei ole nevat jäässä, vettä tai vain pelikaani on mennyt turbiiniin... Pakkasia on ainakin pidellyt.
   
 10. Jäpälä

  Jäpälä Well-Known Member

  Onko se lumi siellä päin ihan höttö paskaa vai kantaako yhtään. Jos höttöä niin vaikka sitä se puolimetriä oliskin niin eipä sillä juuri mitään arvoa ole reitin hoidollisesti.
   
 11. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Just sitä.sama vaikka ois 2m niin tamppari rypöö pohjia myöten.pitäs käydä plussakeli
   
 12. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  On se kissa ajanut Ruuhelle ja ihan hyvää jälkeä siitä on syntynyt ja pakkanen kyllä kovettaa pakkautuneen lumen. Ainahan joku syy on, ettei töitä jakseta tehdä.
   
  wäinö tykkää tästä.
 13. minägur

  minägur Well-Known Member

  Okei..
   
 14. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Salla suomu ajettu tampparilla.
   
 15. Hande82

  Hande82 600ace xtrim-21,600rave-10,lynx650-95,winha30

  Onko naruska-tulppio väliä ajettu kuin tälle vuodelle? Niin että pääseekö ilman vuoriporaa?
   
 16. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Eipä ole kukaan moisesta kirjoitellut tms. Voipi olla suurimmaksi osaksi ajamaton, vähintään ummessa, paikalliset ehkäpä ajelleet. Ehkä Tulppioon pirauttamalla voi saada tietoa onko porukkoja käyny.
   
 17. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Miten Salla-Naruska väli , onko huollettua reittiä vai luomua?
  Ens vkl. olis tarkoitus ajella Kuusamo-Salla-Naruska- ja sunnuntaina takasin .
   
 18. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Onko Sallassa tunturin tienoolla polttoainejakelua ja ruokailu mahdollisuutta kelkkareitin tuntumassa?
   
 19. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Polttoainetta tietääkseni saa ostettua siitä tuvilta, edellyttää käyntiä siinä uudehkossa ravintolarakennuksen tiskillä. Sieltä saa myös murkinaa. Ei voi ajaa ohi, on ihan reitin vieres ja pumppukin näkyy ellei safarikelkat eessä. Syömistä saa myös Keloravintolasta jonka läheisyyteen (~40-50m) pääse merkattua uraa pitkin. Tuo ura lähtee tien toiselta puolen kylälle mentäes, vähän huonosti selitin. Viittakin tais olla... Kylältä toki bensaa saatavissa.

  Näkyyköhän tästä...
  https://www.retkikartta.fi/print?id=6397
   
  Viimeksi muokattu: 15/2/22
 20. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Ei ole kokonaan lanattu tuo väli, sallan sivuilta näkyy mihin saakka, olikohan poroaitaan saakka, Kaitaaapaan saakka. Ihan hyvää mennä, uskoisin ainakin.
   

Suosittele tätä sivua