Ski-Doo 2021

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Driver, 13/1/20.

 1. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

   
 2. -J-

  -J- Well-Known Member

  Jos oikein ymmärsin niin tämä testiporukka tais tykätä tästä efi tundrasta... Itellä alkanut kovasti kiinnostaa ko laite. Jos tässä foorumilla on tuota tundraa testanneita niin olis mukava kuulla mielipiteitä laitteesta
   
 3. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Paljonkohan 600 EFI kuluttaa?

  Enemmän varmaan kuin 600 Ace, mutta meneekö 600 etecin kans samoihin?
   
 4. M.E.A

  M.E.A Well-Known Member

  Äkkiseltään tuntuis että vie enemmän kuin etecci. Mutua..
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 5. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Niin, jos vähemmän kuluttaisi, niin uskoisin siitä olevan mainoksia jokapaikka täynnä. Se ettei kulutuksista ole mainintoja herättää kysymyksen, että onko kovinkin iso ruokainen?

  Toivottavasti menisi vähällä bensalla, niin olisi oikeasti ihan järki peli. Alle 10tonnin hintaan ja pitkällä takuulla.
   
 6. pezq^

  pezq^ R-M & foxi

  Kuullu että porokäytössä 3-5l enemmän sadalle mitä 600etekki samalle ajolle. Voi olla toki alakanttiin valehdeltu:D
   
 7. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Ei kait tuommosen kelkan kulutus näyttele juuri mitään muuta osaa kuin toimintasädettä ja on se tärkein ja jos tarakka löytyy niin ei se hiukan isompi kulutuskaan haittaa.
  Sehän on selvä että ilman ns. apulaitteita kulutus on isompi, moottoritekniikka on kuitenkin vanhahkoa.
  3tkm 5litran kulutuserolla on 250e eli kyllä siinä saapi ajaa että tasoihin menee eetekin kanssa, paljonko niissä olikaan hinnan eroa?
   
 8. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Kaikkia en sentään laskisi rahassa. Nykypäivänä 5Litran kulutusero 100km on jopa melko suuri. Juuri tämän tyylisessä pienitehoisessa kelkassa arvostan pientä kulutusta ja kärytöntä ilmapiiriä.

  600 Acella kyllä ilo värkätä kun hiljainen, ei haise ja tankilla ajelee jopa 400km. Sen verran tuo vähän kuluttava moottori on hieno ominaisuus, ettei edes rauhallinen käytös häiritse yhtään ajoja. Päinvastoin. Mukavaa vastapainoa isolohkon repimisille.

  600 Efin vahvuus on ehdottomasti hinta. Tämähän myy varmasti. Jos kulutus on kohtuullinen ja kone osoittautuu kestäväksi, niin hankintaa pitää harkita kakkoskelkaksi. Bensakrematoriot ja haisulit jää kyllä ostamatta. Kuitenkin 550F ajoista ollaan varmasti kehitytty ja hyvä niin, vaikka eihän silläkään rahallisesti ole juuri väliä?;)
   
 9. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Kyllä minusta kulutuksellakin on väliä. Itsellä ollut melkein kaikki kelkat silleen, että sillä samalla laitteella on tullu ajettua aika pitkään ja kyllä silloin tuo kulutusasiakin alkaa näkyä. Esim. Crossfire 600 oli niin kovaruokainen laite, että tympäisi kun aina piti varmuuden vuoksi tankata ennen ajoon lähtöä, jotta jos käykin vähän pidemmän lenkin niin ei bensa lopu kesken. Tällä Crossfirella pääsi ihan normaalisti polviholli ajeluissa metsässä kulutukseen 35-40l/100km( toki reitillä ei niin paljon syönyt, mutta alle 25l/100km vaati jo rauhallista ajoa) niin kyllä siinä voi sanoa, että varmasti ainakin 1000€ "ylimääräistä" meni kelkan pitoaikana savuna ilmaan. Nykyinen 800 catti on vähäruokaisempi, mutta kyllähän tuokin syö aika paljon jos ajelee polvihollilla metsissä ja pysähtelee vähän väliä. Tässä myös yhtä Yamaha DT50 mopoa rassannu ja kyllä aika vakavasti miettiny, että ei kyllä pitäisi 2-tahti mopojakaan olla edes olemassa. Sininen pilvi tulee suunnilleen perässä kun ajaa ja ihan kauhea käry vaatteissa ja lisäksi syö ihan järjettömästi bensaa kun joku on tuota hieman piristänyt. Itsellä oli aikanaan Honda Monkey ja se oli kyllä moottorin puolesta parasta mitä moporintamalla on tullut vastaan. Vääntävä ja hieman piristettynä ihan kohtuu virkeäkin.
  Varmasti tämä 600 EFI on hyvä moottori ja toivotaan, että ainakin kevyessä ajossa olisi kohtuu taloudellinenkin. Toimintatavasta johtuen ei varmaan Etecin lukemaan ole kuitenkaan mahdollisuutta.
   
 10. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Jonkin verran säästöä tulee eteciin verrattuna myös huoltokuluissa.
   
 11. Jorma.Erä

  Jorma.Erä Well-Known Member

  Yksi näkökulma on myös se, että monesti tällaiset kelkat ovat jossain muualla kuin kylillä tankattavana. Jatkuva kanisteriralli huoltoasemalta alkaa pidemmän päälle ottamaan päähän.
   
  andyman tykkää tästä.
 12. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Näinpä. Myös raskaammassa käytössä kulutuksen erot koneiden tuntuu vain kasvavan roimasti. Kuitenkin näillä kamppeilla ajetaan hyötyajoja ja omassa tapauksessa viikon pilkkireissuja. Kyydissä 2-3 pilkkimiestä kamoineen. Lisäbensaa jos joutuu viemään mukana, niin kuorma eikun kasvaa vain.
   
 13. ainakiinni

  ainakiinni Active Member

  Mites kulutus scandicissa? Tai muissa kapeatelaisissa EFI:ssä?
   
 14. mantero

  mantero Kaerojen kulukija

  Tuli tuossa viikolla tilattua -21 Tundra 600EFI. Kovasti myyjä sitä kehui umpisen kulkijaksi ja kevyesti kulkevaksi kamppeeksi. Kulutuksesta puhuttiin myös paljon, sanoi että tankillisella menee varmasti 200km, silloihan se meinaa alle 16l/100km kulutuksia. Jouluksi lupaili luovutuksen jahka kanukkilasta tulee riittävästi kelkkaa tänne peräpohjolaan. Sormet ristissä odottelemaan
   
 15. K.J.P

  K.J.P Lynx Re600 r - 19, Xterrain 850re - 19

  Ei skidootkin pitänyt valmistaa nykyään Suomessa? Vai onko vain osa mallistosta mitä leivotaan rollossa..
   
 16. mantero

  mantero Kaerojen kulukija

  Myyjän sanoin: ""Yritämme toimittaa kelkan tämän vuoden jouluksi jahka kelkkaa saadaan maahan". Noilla sanoilla hän sen ilmaisi.
   
 17. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Tilasikos tuollaist turboo kukaan? Huhun mukaan ainakin muutama oisi tulos maahan.
   
 18. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Marraskuun lopulla pitäisi 154" turbo freeriden tulla talliin
   
  Golfster ja Korbimotors tykkäävät tästä.
 19. Vilho

  Vilho freeride

  Tilasko niitä kukaa peruskuluttaja, eikä kauppias tai mainoskasvo? :p
   
  Hemikoo, Vilbur ja T-Cat tykkäävät tästä.
 20. Vilbur

  Vilbur Well-Known Member

  ei
   
  juoni, JiiKoo ja Fudge tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua