Tankorukkaset

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Tomppa82, 20/1/23.

 1. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Olisi aikomus hommata omaaan kelkkaan tankorukkaset.

  Nyt haluaisikin hieman tietää, että mitä rankorukkasia porukalla on käytössä ja mitä hyviä ja huonoja puolia olette niissä huomanneet. Ja yleensäkin eri merkkien tankorukkasista voi kertoa kokemuksia.
   
 2. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Itellä jotkut motonetista ostetut, näin muistan. Ei ollu kalliit. Kun valitset niin varmista jotta jarrukahvan käyttö on vaivatonta, elikkä riittävän tilavat. Juuri mulla olevat on hiukan ahdas, mutta toimeen tullut.
   
  FFoxi tykkää tästä.
 3. JiiKoo

  JiiKoo RX1-PPS

  Brp malliset olleet Lynxissä ja nyt jamahassa. Pois en anna, tänäänkin kävin ajeleen ~30km semmosilla asentajan ohuenohuilla hanskoilla eikä palele yhtään vaikka kahvalämppärit minimillä:)
   
  juketsu tykkää tästä.
 4. Simbaljev

  Simbaljev Lynx Enduro 2023

  Mulla on powermadd rukkaset, ne on vähän isommat kuin brp mallin. Tykkäsin itse, että kädelle jää vähän enempi tilaa rukkasen sisällä kun vertailin noita yhtä aikaa.
  Ei ole ollut valittamista ko rukkasista.
  Itsellä kädet jäätyy nykyään huoneenlämmössäkin, joten tankorukkaset on ihan pakolliset yhtään kylmemmillä keleillä.
   
 5. Nenone

  Nenone BC X-RS 146"

  Mullakin kylmemmille keleille jotkut motonetin pussit. Hiton hyvät kyllä, ei palele näppejä.

  Miinuksena se, että ne on aika löysät. Eli jos ajosta irtoaa käsi tangosta niin sitä on kyllä ajossa todella vaikea laittaa sinne pussiin takaisin. Tosin kylmemmillä keleillä nyt tulee ajeltuakin rauhallisemmin, jottei tulis keskeytyksiä.

  Kerrampa kävi myös pimeällä semmonen homma. Vaikka oli rukkaset, niin jostain tauolta oli jääny sit vähän kylmää sormiin. Ajoin keulilla ja jäin odottelemaan muuta porukkaa. Nousin sitten kelkan vierelle seisomaan ja piti hieman pakoputken alla lämmittää vasenta kättä. No siinä vaiheessa kun pääsin polvilleen kelkan viereen niin tankorukkanen painoi kaasua ja kelkka lähti - ite tietty jäin niille sijoille polvilleen. Oli hieno etsiskellä sitä pilkkopimeässä sieltä 10m päästä kun valojen sammuttua oli samanlainen fiilis ku olis ollu muovipussi päässä. No löyty, eikä ees osunu puuhun.

  Ne BRP omat vaikuttaa kyllä asiallisilta. Pitänee semmoset ehkä joskus investoida.
   
 6. Hentte

  Hentte M8000 153 Stage 2

  Tuon kaasuhomman takia suosittelen noita löysiä pusseja. Kerran meinasin ajaa puuhun kun oli semmoiset jäykät pussit ja oikealle kääntäessä pääsi painamaan kaasun pohjaan..
   
 7. Nenone

  Nenone BC X-RS 146"

  Löysät nuo on. Mutta kun se pussi kiristetään semmosella tarralla ohjaustankoon siitä kaasukahvan vierestä niin oikealle kääntäessä kangas kiristyy ja painaa kaasua. Tehty ilmeisemmin MP hommiin rullakaasulle.
  ...mutta se tietty että se olis reilusti löysä sieltä kaasukahvan alueelta tai sitten tuo BRP mallinen jossa se pitää tiukasti muotonsa eikä siten pääse painamaan kaasua.
   
 8. Petr

  Petr Rene BCX 600

  En ole tarvinnut noita pusseja, kun olen kyllä pärjännyt BRP:n kahvasuojien lisäosilla kovillakin pakkasilla.
  Lämppäreitä ei tarvitse pitää kovilla, ei rakkoja kämmeneen tms. ja normihanskoilla pärjää.
   
 9. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  On noi tankorukkaset mullakin aina varoiksi matkassa, mutta eipä ole tarvinnut juuri käyttää. Hätätilassa laitan. On vaan jotenkin mukavampi vedellä ilman:rolleyes: Ja helepompi morjestaa.
   
 10. JiiKoo

  JiiKoo RX1-PPS

  Joo tuo morjestaminen on hieman hankalampaa tankorukkasten kans, muuten en osaa moittia:)
   
 11. LRacing

  LRacing Well-Known Member

  Motonetin Yoko rukkaset on ja ihan toimivat. Saa hyvin kiinni tarroilla tankoon. Hintakaan ei ollut paha.
   
 12. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member


  On mulla kelkassa kahvasuojat, toki voisivat ehkä olla hieman pienemmät. Noi nykyiset tahtoo olla vähän tiellä kun esim. konepeittoa availee. Polisportin (vaimikäsenytoli) jotku mallit taisivat olla kyseessä.

  Eihän niitä tankorukkasia nyt aina tarvi, kylmemmillä keleillä vaan.
   

Suosittele tätä sivua