Projekti DooDoon tallissa tapahtuu niin talvella kuin kesällä

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä DooDoo, 4/5/17.

  1. juoni

    juoni -22 R-M8000 -440 vera - yamaha xt660r

    kokeile alumiini prossia! v-maxissa ainakin pelannu!
     
  2. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    LinQ kiinnikkeen prototyypit saapui tänään ja pikaisesti tutkimalla sopii täydellisesti. Sunnuntaina kerkeen laittaa paikalleen kun huomenissa olisi ohjelmassa viperiin saada hieman Woimaa lisää mcx:n muodossa elikkä 270hp kitin asennus kyseessä.
     

    Lisätyt liitteet:

    Junnu82, T.F.K, Zombie ja 4 muut tykkäävät tästä.
  3. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    On se kone rassaamaan noita vehkeitä.
     
    T.F.K tykkää tästä.
  4. edge 340

    edge 340 Well-Known Member

    Kokeile myös sitä laukkua niiden päälle enneku pulttaat runkoon ne kiinnikkeet..
     
  5. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Pitääpä kokeilla että varmasti mahtuu paikalleen.
     
  6. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    No niin, taas on Ahtelantien ahtaamosta ulostautunut yksi viper vapari elämästä turbo taivaaseen, pieni nestevuoto ja loppu hipostelu jäi vielä ennen koeajoa.

    Sellaisen huomion taas tein että mcx:n nokan ajoitus vinkki on oikees ihan päin helvettiä ja ajoitus jää aivan väärin ja myös tehot sen myötä.
     
    Jakelfin ja Mik4-- tykkäävät tästä.
  7. möykkä

    möykkä Well-Known Member

    Isot kiitokset vaan. :cool:
     
  8. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Tilanne vaan pahenee, nyt 70km lähinnä metsissä hissukseen ajelua ja kaikki kolme rullaa ankka jäykkänä ja sisukset paskana. Tällä vauhdilla tarten 100 sarjaa näitä tälle talvea ja sarja maksaa jotain 200e joten yhden kelkan hinnan verran rullia pelkästään. Luulisi jo tehdastakin kiinnostavan että mistä tuo johtuu. Vittu mä niin toivon jo että lentäisi vaikka kiertokanki kylestä pihalle niin saisi oman sputnikin maata kiertävälle radalle.
     
    JääPete ja möykkä tykkäävät tästä.
  9. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Tuli ajankuluksi nakattua raveen pata paikalleen ja käyntiinhän se pamahti. Liekkö aikasempi remppaaja tehnyt kaikkensa että saisi käymään kun nyt ei sammu avaimesta, sammutin napista eikä hätäseissistä. Piti tulpanhatut repiä irti että sai sammumaan. :D
     
  10. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Noo sulla nyt on tuuria muutenkin nuitten pelien kanssa :D
     
  11. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Noista kytkimen rullista kirjoitin jo aiemmin jotain ja ymmärsin tuon Yamahan rullan vähän erilaiseksi. Nyt kun tässä asiaa tutkin niin aika samanlainen systeemi siinä on mielestäni kuin muissakin merkeissä.
    Siitä kytkimen rullan halkaisijasta doodoo kirjoitit, että ainoa, joka on kestänyt on 17mm rulla. Lueskelin, että mitä pienempi rullan halkaisija niin sitä isompi voima niistä painovarsista kohdistuu eli tulee hihnaan lisää ruttua ja samalla toki noihinkin rulliin kohdistuu isompi voima. Se, että se kytkimen rullan sisus irtoaa ei voi johtua mielestäni mistää muusta kuin liiasta lämpenemisestä ( lämpölaajeminen tms.) tai liiasta mekaanisesta rasituksesta ( käytännössä siis painovarressa kohdistuu siihen liikaa painetta). En ainakaan itse keksi mitään muuta syytä, minkä vuoksi se edes voisi hajota. Kytkimen lautanen jos olisi niin väljä, että se vääntäytyisi vinoon ja jotenkin tulisi toispuoleista kuormaa siihen rullaan.... Ei liene mahdollista jos kytkin pelaa normaalisti.
    Menikö niitä rullia silloin kun kelkka oli uusi vai onko tuo rullien syönti tullut kilometrien myötä ?

    Jos ja kun remmit ja kytkimet ei kuumu, kuten oli aiemmin puhetta niin onko se vain mahdollista että voimansiirron säätö on semmoinen, että hihnaan ja niihin rulliin tulee liikaa painetta ja ne ei sen vuoksi kestä. Joku muukin sidewinder topicissa kommentoi nyt että rullat hajoaa. Ajo-olosuhdehan oli ollut ilmeisesti umpisen kikkailua. Tämmöisessä ajossahan telasta tulee enemmän vastusta ( 2. variaattori vaihtaa hitaammin ylöspäin) ja kaasua käytetään todennäköisesti jatkuvasti paljon suuremmalla skaalalla kuin reittiajossa. Reittiajoa tasaisesti kiihdyttelemällä ajavilla ei ilmeisesti ole ongelmaa voimansiirron kanssa. Keskusteluja luettuani oletan, että Doodoon ajotyyli on railakas eli todennäköisesti reitilläkin mutkista lähdetään voimakkaalla kiihdytyksellä jne. Noissa nopean kaasutuksen tilanteissa hihnaan ja niihin painorulliin kohdistuu mielestäni enempi painetta, koska vastusta on pitävissä olosuhteissa enemmän.
    Doodoollahan oli viime talvena telojakin alla useampaa erilaista. Oliko rullien ja remmien kestävyydessä mitään eroa eri maton harjakorkeuksien välillä ? Toki muistikuvieni mukaan tässä testattiin viime talvena jo vaikka mitä. Eri kytkimiä ja variaattoreita ja mitä kaikkea. Voitko Doodoo kirjoittaa jonkin koontatekstin tässä voimansiirtoepisodista. Mitä siellä on säätönä, mitä on testattu vakiovoimansiirtoon muutoksia ja mitä muita voimansiirron muutoksia ( lähinnä kytkin ja vari linjalta). Mistä on ollut apua ja mistä ei. Toki siihen aikaa menee sellainen kirjoittaa...
     
    niso tykkää tästä.
  12. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Ainoat rullat jotka on kestäneet ovat Hanskin itsetekemät 17mm, tosin aika vähän niillä olen ajanutkin, niissä on pysynyt sisusta paikallaan mutta ei niillä raski enää ajaa ettei ne säry, säästetään ne Vipexiin, ajetaan ennemmin noilla takuun alaisilla osilla. Rullien syönti on kasvanut kilometrien mukaan koko ajan, ja nyt mennyt jo mahdottomuudenkin yli. Purin tänään kytkimen osiin ja sisempi lautanen on helasta aika horo jolloin se kyllä pääsee vääntymään vinoon. Pitää huomenna selvitellä mitä sille tehdä.

    Tänään taas ilmaantui yksi btx jossa rullan sisukset ovat irtoilleet, eli ei ole ainoastaan pätkämallin ongelma, sama btx syö myös remmiä aika rajulla kädellä. Sen huomasin että -13 vuoden mtx phazerissa on sama rulla kuin 137" winderissä mutta uudemmalla varaosanumerolla, eli siihen on tullut uudempi osa mutta tähän malliin tarjoaa edelleen vanhaa mallia.

    4 eri telaa olen käyttänyt ja kaikilla on syönyt remmiä samalla lailla, välityksetkin oli välillä lyhyemmät mutta siitä katkesi ketju Riksussa viime keväänä. Voimalinjassa on käytetty ihan kaikkia eri variaatioita mitä vaan on löytynyt ja kaikilla sama vaiva remmien osalta. En jaksa tähän hätään kaikkia eri variaatioita alkaa muistelemaan mutta pääpiirteittäin winderin, viperin, rx:n ja daltonin eri osia mitä on ollut tarjolla niin kytkimessä kuin vartsussa ja myös itse kytkintä ja vartsua rx:stä ja viperistä. Mistään ei ole ollut lopullista ratkaisua. Ongelmana on osittain ollut että tuohon rullavartsuun ei ole ollut tarjolla sopivia helixejä kuin rapakontakana ja ei ihan kaikkea viiti itsekkään investoida takuunalaiseen kelkkaan.
     
  13. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Tuossa katselin niin remmien syöntikin on lisääntynyt vaan kevättä kohti, 12kpl oli mennyt 24.3 ja kauden loppusaldo oli 28kpl. Jos näin jatkuu niin mitäkähän on tämäntalven lopussa. Tosin nyt on kaksi reissua mennyt ilman remmiongelmia mutta onkin ollut sellaista turrausta ettei pidäkkään mennä mutta silti rullia on mennyt.

    No huomenna laitan 17mm rullat rx:n kytkimeen ja ajetaan sillä tähän hätään kunnes oman kytkimen kohtalo selviää.
     
  14. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Millaista materiaalia ne hanskin tekemät rullat on ja onko niissä millaista materiaalia se sisäpusla?? saattais tarvetta olla 3kpl.
     
  15. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Olipahan tiukassa spideri pikkaisen lujasti kiinni, viimetalvena jo tovi koitettiin irroittaa ja nyt uudestaan ja piti antaa oikeesti lämpöä ja paljon että kaksissa miehin saatiin väännettyä auki. No nyt on taas uutta osaa tilattu niin jospa se tästä iloksi muuttuu, hetkeksi.
     
    Hemikoo tykkää tästä.
  16. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Joskus on ollu kiinnikkin asti
     
  17. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Ihme reissu, 88km ja ei mitään ei ilmeisesti särkynyt ja rullatkin pysyi ilmeisesti ehjänä RX:n kytkimellä, eli oisko nyt rullien syönti johtunut lopulta väljästä liikkauvanlautasen helasta. Tosin paikallaan @hanski-58 :n 17mm rullat joissa näkyy sisusta pysyvan paremmin paikallaan kuin alkuperäisissä.

    Ajo sellaista puolivillaista matkavauhtia ja 800 rr catti imaisi 32l/100km joten varmaan jotain vikaa kun muuta ajaa samoillalaitteilla raa´alla ajolla lähelle 20l/100km. Itsellä meni tämä ja edellinen metsäturrailu just 30l/100km mutta en valita kun vehkeet pelaa kuin kello ja hauskaakin oli.

    Yamaha ei pamaha.
     
  18. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Onhan se varma että tuolla nöyhtämäärällä mitä remmeistä on lähtenyt vaatii jo kytkinkin täydellisen läpikäynnin.
     
  19. wasted years sleds.

    wasted years sleds. Well-Known Member

    Tainnut yamaha rueta teettämään sidewindereiden kytkimet ja vartsut Kiinassa tai Taiwanissa alihankkijoilla laadusta päätellen jos nyt ei vanhemmatkaan yamahan voimansiirrot niin maan lujia olleet.
     
    T.F.K tykkää tästä.
  20. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Ei ole helppoa rotaxinkaan kanssa, eilen käyttelin ravea tovin ajan ja sitten sammua tupsahti kerrasta eikä enää kipinää millään ja aikani etsin vikaa niin cdi boksi paskana, onneksi oli varaosakelkassa toinen niin taas kone käy mutta bensapumppu ei jaksa pumpata riittävästi bensaa, se seuraavaksi remonttiin.
     
    paikkari tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua