Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

  1. K-Mikko85

    K-Mikko85 Sidewinder M-TX 162 SE

    Täytyypä huomenissa kokeilla tuota ilmassa pyörittelyä mutta kyllä se ajaessa ainaki kuulostaa kytkimen rallatukselta.
     
  2. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Eiköhän tuo ole ominaisuus eikä vika. Tosin joku kehui että eka Yamin kytkin mikä ei metelöi tyhjäkäynnillä.
     
  3. JuhaKo

    JuhaKo Active Member

    Moitin aikaisemmin kelkkaa laiskaksi. Nyt kuitenkin täytyy sanoa, että tuntuu kuin kelkasta olisi tullut hieman nopeampi lisääntyneiden kilometrien myötä. Muutenkin kelkka alkaa tuntumaan mieleisemmältä pienien säätöjen jälkeen :)
     
    janzka tykkää tästä.
  4. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Kävin tänään testaamassa eka kertaa. Yllättävän hyvä. Pitoa oli vähän olosuhteiden takia, mutta vähän pääsi jyvälle. Moottori on makea ja voimalinjakin ihan OK, kytkin ottaa pehmeästi ja sopivat kierrokset ajossa. Ei rallata kytkin eikä matto äännä. Turboviivettä ei ole ollenkaan eli kyllä Yamaha on onnistunut. Taitaa liikkua liukkaammin kuin tuntuukaan kun teho tulee pehmeästi. Suksina Bladet eikä silti käänny kovin hyvin ja onhan se keulasta raskaampi kuin 2-tahtiset. Alustakin yllättävän hyvä vaikka kallistelee aika paljon. Kokeilin iskarien säätöjä tiukemmaksi ja säätö myös vaikutti. Etupukissa ei ole säätöjä ja aika helposti se pohjasikin. Minun makuun on kyllä hyvä reittikelkka jo pakasta vedettynä.
     
    hardox ja janzka tykkäävät tästä.
  5. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Kokeileppa laitella alustan kumeihin teipit ja varmista että pohjaus tulee etupukista, 70-80% slide-alustoista antaa väärän tunteen tuossa olipa alusta 129 tai 137 tai tuo lyhempi pettää vielä pahemmin...
     
  6. JuhaKo

    JuhaKo Active Member

    Nuo Blade sukset on kyllä pakollinen päivitys 137 malliin. Ajettavuus parani huomattavasti!
     
  7. T.F.K

    T.F.K Yamaha X-TX SE

    Oliko joku foorumin jäsen vai joku muu laittanut nettimotoon myyntiin vajaa 300 km ajetun sidewinderin? Täältä kun lukee kokemuksia, niin hyvältähän tuo vaikuttaa?
     
  8. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    No niin, nyt on viimein xtx le 137" pihassa ja 50km koeajoa suoritettu. Tarpeeksi huonoa kun odottaa niin saattaa joskus positiivisestikin yllättyä. Joo onhan se laiska jos totta puhutaan kun verrataan mcx 270 viperiin mutta oikeesti on kyllä saaneet alhaalta hienosti vetämään, jos ei tietäisi niin ei kyllä tunnistaisi turbokelkaksi ja sitä myös kertoo että ei siellä ylhäällä ole luonnetta kuten haluasin.

    Valot on vakiokelkaksi oikeesti hyvät ja perslämmitin myös saa kehuja. Sukset aivan paskat mutta sehän ei yllätä enää ketään. Tai oikeestaan metsäautotiellä jos pysyi ajetulla jäljellä niin oli kohtuulliset mutta jos päästi ummelle niin välittömästi sai vauhdin ottaa pois ja kammeta takaisin kovemmalle jäljelle. Huomenna bladet alle ja vertaamaan.

    Telasto piti aluksi aivan jäätävää ääntä kun antoi vapaalla rullata mutta huollonpojat sanoi että siitä se hiljenee kun ajaa ja kärrylle tullessa ei enää muistunut koko asia mieleen.

    Vakio tuulilasin vaihdoin ennen ekaa reissua korkeempaan viperin lasiin joka meni paikalle pienellä voimankäytöllä, reijät muutaman millin eri linjassa ja alareunasta ei saa kiinni ollenkaan mutta hyvin pysyy paikallaan. Samoin mittariston päälle sai pussukan paikalleen kuten sarvien edeet ritilikön tilalle kävi myös viperin pussi.

    44mm mattolla ei saa edes suksia ilmaan nousemaan -> vaihtoon jossakinvaiheessa.

    Kokonaisuutena ensipuraisultaan positiivinen yllätys.
     
    JIHUU ja JuhaKo tykkäävät tästä.
  9. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Kuullu juttua, että vaatii vähän kilometrejä alle , että alkaa kulkemaan.
     
  10. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Saattaahan se siitä hieman vertyä mutta ei sillä sittenkään kuuhun mennä.
     
  11. K-Mikko85

    K-Mikko85 Sidewinder M-TX 162 SE

    Millä opilla voi vetoja verrata kahen eri kelkan välillä jos niissä on 100heppaa teho eroa?? minä vaan kysyn.
     
  12. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Kun on molemmilla ajanut niin mielestäni aika kohtuullisen helppo verrata.
     
    Plaaf ja paikkari tykkäävät tästä.
  13. Mikkoyli

    Mikkoyli Well-Known Member

    Vetää hyvin jo alhaalta eikä turboviivettä. Myytiin 180 hv:sena ja kuulemma on 194 hv. MCX Stage 1 antaa 225 hv ja siihen aion antaa jäädä. Siinähän otetaan oikeastaan kuristuksia pois ja vähän lisätään ahtopainetta.
    Kai kaikki tajuaa ettei monta kymmentä kg painavampi ja 20-40 hv tehokkaampi Sidewinder voi paljon tykimpi olla kuin 800 2t. Tehoetu menee voimalinjan häviöihin ja painoon. Sikäli hypetys on ollut vähän liiallista.
    Yritän olla pilaamatta tätä kelkkaa niin kestää ajaa matkaa. Pientä varustelua tarvitsee. Bladet, käsisuojat, jääraapijat, navin, Yamahan sivulaukut ja Linq-telineen (bensasäiliö) jo laitoin. Tulossa on vielä MCX Stage 1, kytkimeen varmaan painot/jousi ja Öhlins etupukkiin. Vähän korkeampi pleksi olisi tietysti mukava, mutta en ole nähnyt minun makuun sopivaa edes kuvissa. Lähimpänä varmaan jonkun toisen Sidewinderin korkeampi vakiomalli.
     
  14. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Katso viperi pleksit myös, menee paikalleen ilman noitumista. Valinnan varaa huomattavasti enemmän.
     
  15. JuhaKo

    JuhaKo Active Member


    Joo eipä tosiaan keuli, valitettavasti... Se johtuu alustasta, ei tehoista tai pidosta. Hyvä ja tehokas matkakelkka. Patikon hakkaamiseen ja leikkimiseen valitsisin eri kelkan.
     
  16. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    janzka ja JuhaKo tykkäävät tästä.
  17. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Pidosta ja voimastahan se juurikin on kiinni. Ainakin vanha viperi olisi näillä lumilla viikko sitten mennyt jo selälleen jos ei olisi löysännyt ajoissa.
     
  18. JuhaKo

    JuhaKo Active Member

    Vaihdoin Sidewinderin pois, koska sain mielenkiintoisen vaihto tarjouksen. Kyllä se keuliminen on paljon kiinni alustasta, ei pelkästään tehosta ja pidosta.

    Artic Catin XF 9000:sta olisi mukava kokeilla eri alustan vuoksi.
     
  19. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Mihin vaihtoit? Mikä alusta se oli Viperin LTX 137ssa? Taitaa olla sama? Ja mattokin? Kevään koeajoissa ajauduin reitin viereen ja yritin tahallisesti keulia, niin pystyssä kävi keula mutta eise pitkään menny pystyssä.EI kyllä oo ykskään kelkka vielä menny 67kg elopainolla.
     
  20. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Taisi tulla 8000rr cattivaihdossa. Oli yrittänyt tuota minulle tulevaa ostaa mutta onneksi ei onnistunut. Osuinko oikeaan?
     
    JuhaKo tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua