Yamaha Sidewinder 2017 ->

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Pasi, 1/3/16.

  1. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Tämä itseänikin mietityttää.. Kauhea polte ois laittaa joko 146" pållen sks tai sitte jammun winderi ja juurikin tuo 141"xtx ja 153"btx/mtx kiinnostais mutta vaikea olis päättää nuista sidewindereistä... Reittiä tulee kyllä aika paljon mutta niin tulee umpistakin ja reen vetokin pitäs kohtuuella onnistua.. Onko se nyt nii että -19 malleissa tuossa xtx on 57mm lappu ja btx on sillä lisulla 44mm??? Joku joka on näillä enemmänki ajanu nii vois laittaa hyviä ja huonoja puolia molemmista ja mukava ois kuulla vertailua näistä 141"-153" keskenään sekä ummella että reitillä..
     
  2. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    En ole kumpaakaan kokeillut mutta jos matto on 44 tai 57mm niin ei ainakaan tuo 141" voi olla mukava ajettava umpisella. Itse ajatellut että jos 38leveällä matolla niin 155" ja vähintään 64mm matolla. Nuo brp:n leveämmällä matolla olevat menee vielä kohtalaisesti 146" 64mm. Muuten tosi tylsää ajaa kun ei ole pitoja. Ei paljon ojien yli hypitä ilman vauhteja eikä keulaa kevennetä tarpeen tullen. Ehkä nuo tehot saattaa hieman auttaa mutta tuskin tarpeeksi :rolleyes:
     
  3. petes88

    petes88 Well-Known Member

    Jaa otetaanpa asioista selvää:D itelle vastaten SE malli on 44 matolla ja LE on 57mm...
     
  4. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Kummakin matolla tulee toimeen. Kokeilemalla se selviää ,jokaisella omt mieltymyksensä.
    Tuo 57 tahtoo taittua kuvion kärjestä, 44 on kuvionsa puolesta pitävämpi suoran lapansa takia eikä taivu alle.
    44 ei mekasta tunnelissa niin kovasti, hystereesi pienempi.
     
  5. SnowKing

    SnowKing Well-Known Member

    Yamahan sivujen mukaan 141 xtx on 57mm powerclaw matolla kuten 153 btx myös.
    Itselläni ollut useampi 137 mitalla oleva pulkka joissa maton harjat 57mm ja nyt 59mm ja voin kyllä kokemuksesta todeta, että hienosti etenee ummella. Keula kevenee riittävästi joten ojien ja pikku kanavien ylitykset menee nättiin.
     
  6. tuovja

    tuovja Well-Known Member

    Ajelin 7500km 137:lla ja nyt kolme päivää 153:lla niin jos umpeen meinaat niin 153 minun mielestä, ja kai sillä reitilläkin pärjää, mutta lyhyet on lyhyitä umpeen, liitteen kuvasta voi katsoa 137:kan menoa tältäpäivää:D
    Mutta reitille 137 alusta on aivan eri hyvä mitä 141 tai 153.
    Nyt pieni "huolto tauko" ja josko sitten vielä tälle kevättä pääsisi rypemään;)
     

    Lisätyt liitteet:

    Vesukka, hanski-58 ja Mika_R tykkäävät tästä.
  7. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Tuosta voi katsoa kuinka mtx kulkee lumella.
    20180409_195145.jpg
     
    Värjäri, Zombie, möykkä ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  8. tuovja

    tuovja Well-Known Member

    Jotenki tuota kuvaa jo pelkäsin odottaa:eek:
     
  9. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Minä en tiedä, että missä pohjattomassa puuterissa porukka nykyään ajaa, kun täältä lukiessa tulee kuva, että kelkalla ei pääse takapihaa pidemmälle jos ei oo vähintään n.4 metrin matto ja vähintään 65mm telassa lappua.
    Itse oon ajanu Kainuun suht. tasasissa maisemissa viimeset 10 vuotta aina välillä umpistakin ja kelkkoina on ollut 550f summitti, 600 crossfire ja nyt 800 xf 141" catti. Summitissa oli 345 cm pitkä matto 32mm lapulla ja sillä jäi suht. helposti kiinni eli ajo vaati suunnittelua. Crossfiressa oli 345cm pitkä matto 32mm lapulla ja sillä jumitti melkein samalla tavalla kuin Summitillakin, mutta kun maton vaihtoi 51mm lapulla olevaan niin lyhyestä telasta huolimatta oli aika peli etenemään jos vähän sai vauhtia alle. Nykyisessä xf:ssä oli ostaessa 59mm lappu alla ja oli tosi hauska laite umpisessa kun keuli kaasulla tarvittaessa. Mielestäni oli kuitenkin liian kulmikas reittiajoon, joten olen nyt ajanut sitten 38mm lapulla tuolla. Puuterissa ei tietenkään pidä kummoisesti, mutta kulkemisen puolesta en oo kyllä juuri kiinni juuttunut. Sitä paremminhan se toki aina kulkee, mitä pidempi tela ja karkeempi matto on alla, mutta jos etsii ns. crossoveria ja ajaa ajoistaan suht. paljon reittiä niin siinä vaiheessa oma valinta osuisi 360-370cm pitkään ja maton harja sitten oman valinnan mukaan. Umpisessa korkea harja on kiva, mutta reitillä se oman kokemuksen mukaan tuo lähinnä ongelmia tai ainakin huonontaa ominaisuuksia.
    Paljon tietysti riippuu missä sillä kelkalla ajaa ja onko reitti esim. miten pattista. Lyhyellä kelkalla umpisessa ei taas pääse tietenkään niin pahoihin paikkoihin kuin pidemmällä. Näissä catin alustoissa tuo 141" on ainakin sellainen, että ( uudemmissa taitaa geometria olla vielä enempi umpiseen tehty) että siitä on saanu liukurungon vahvikkeilla ja alustan hyvillä simmeillä, sekä etupukin iskarin vaihdolla mieleisen eli reittipaukutusta kestävän, mutta ei se kauhea mukava ole. Slide actionit on reittiajoon paljon parempi yhdistelmä mukavuutta ja suorituskykyä.
     
    janzka ja Hemikoo tykkäävät tästä.
  10. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Suosittelen niille jotka seikkailee reitilläkin niin 153 BTXää. Ihan varmasti kevenee joka paikassa keula 100kmh vauhtiin saakka tuolla 250hplla. Toki meneese MTX 153 yhtä hienosti reitillä mutta 76mm lappu taipuu ajan mittaan alle. Toki tuo BTXän keulan leveys ummella saa sen tuntumaan kankealta vrt 36" keula:D
     
    petes88 ja SnowKing tykkäävät tästä.
  11. jarimink

    jarimink yamaha viper xtx

    Miksi winderii hinataan
     
    hanski-58 tykkää tästä.
  12. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Mitäs tuossa ny on tapahtunut?
    Hyvää tuossa on että vetäjänä on oikea peli.
     
  13. SnowKing

    SnowKing Well-Known Member

    Mitenhän edullisesti tuohon 153 btx onnistus vaihtaa kapeampi keula? Mahtaako samat kepit mennä vielä, jos ajattelis samaa keulaa ko mtx:ssä, eli 36"...
    Mtx:ssä on tosiaan tuo lappu ho niin karkea, ettei se sovi omiin ajoihin enää yhtään. Btx vois kyllä olla soppeli...57mm matto ja 40"keula reittiä ajatellen, mutta olishan se kivaoptio ko ummella ajelis enempi, niin nakata kaitasempi keula etteen....
    Nämä on näitä kompromisseja....
     
  14. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Menovesi loppunu...vai onko toive ajattelua... :D sitä sanaa viitti eres sanua...
     
  15. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    Saahan noita 36" keuloja tilattua, et tarvi kuin tukivarret ja ohjausvarret.
    Iskarit ei 40" keulasta käy, jos ei niille tee taikatemppuja.
     
  16. hekkis

    hekkis Sidewinder MTX 153, S4

    Vai tälläkö ne pienet kulutusluvut selittyy
     
    hanski-58 tykkää tästä.
  17. hekkis

    hekkis Sidewinder MTX 153, S4

    Samoilla linjoilla Janzkan kans.. Eli mikäli reitillä ajelee niin BTX on vielä siedettävä kun vähän panostaa alustaan. Umpisessa vähän kömpelö leveämmän keulan takia mut kohtuullinen vietävä. Mitä tulee maton pituuteen niin aikaisempi malli oli 141 pituinen ja en kyllä ole sitä kaipaillut kun on nyt olen ajellu 153:lla. Makuasioitahan nämä paljolti on ja eihän näihin ole yhtä oikeaa vastausta. Parashan se olis ku pääsis testaileen ja vertaileen.
     
    SnowKing tykkää tästä.
  18. DooDoo

    DooDoo Well-Known Member

    Ei selvinny ihan pelkallä menoveden lisäyksellä, tilanne tutkinnassa, vika paikallistettu ja nyt tarkistetaan vaan tuhon laajuus.
     

    Lisätyt liitteet:

  19. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    No mitä se täystuho nyt on saanu rikki? :D
     
  20. Fiiberi

    Fiiberi Wintage Weikko

    DooDoo seisoi 10 metrin päässä Tuovjan kelkasta. :D
     
    bavo, Wäiski69, petes88 ja 7 muut tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua